Keresés

Részletes keresés

szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 18
csak nem ott kukkoltál te is?:DDD
Előzmény: sz (17)
sz Creative Commons License 2002.09.17 0 0 17
jujj, elrontottam: 15.
Előzmény: sz (16)
sz Creative Commons License 2002.09.17 0 0 16
síp ucca 17.
a kerület meg az, amiben tompika bukott :P
Előzmény: szarvasmarha (1)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.09.17 0 0 15
Kérdés az is, hogy OV mennyit fizetett az m1-nek a közvetített díszszemléiért, és MP mennyit fizetett volna, ha nem sugároztak volna róla semmit.
Janibacsi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 14
Bocsánat!

Nem fő-, sima polgármester-jelöltről beszélünk, amit irtam csak tévesztés!

Jano

Előzmény: Janibacsi (12)
Kulik Creative Commons License 2002.09.17 0 0 13
Természetesen joga van egy kereskedelmi TV-nek megszabni, hogy mennyiért enged valakit kamera elé.
Janibacsi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 12
Ne haragudjanak mán a tisztelt pógáriak, de ha egy főpolgármester-jelölt nem tud 250+üveget előteremteni, akkor ugyan ne is akarjon mán pógármester lönni! Ágrólszakadt jöttment ugyan ne legyen már polgármester...

Jano

Előzmény: szarvasmarha (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 11
kereskedelm tévé annyit kér amennyit akar
ha megfizetik, akkor annyi
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.09.17 0 0 10
gondolom mehet kampánypénzből,m ert része a kampánynak. Akkor meg mi a gond?
Kerényi emlegetése most nagyon helyénvaló...
Kötél László Creative Commons License 2002.09.17 0 0 9
A fickó, biztos jól megszedte magát...
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 8
Kerényi volt az aki kijelentette, hogy ballib lapoknak/médiának csak pénzért nyilatkozik...
Előzmény: Venyerin (4)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 7
Örülök hogy nem csak egyedül nem értem.
Mi is ez?
Előzmény: Venyerin (4)
Ormossy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 6
Szerintem esélyegyenlőség van. Mindenkinek 250.000,- kell fizetni, nem?
szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5
Én nem minősítettem hogy butaság-e vagy sem,ennyibe kerül.
A napkeltében még megérné,de az Atv nem annyira nézett.
Előzmény: Venyerin (3)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.17 0 0 4
Ehhez most lassú vagyok...
Mi is ez?
Előzmény: Törölt nick (2)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.17 0 0 3
Ez egy butaság, már elnézést.

Az ATV egy kereskedelmi csatorna, nem várható el tőle, hogy saját zsebére finanszírozzon választási műsorokat.

A Fidesz természetesen ítélheti meg úgy a helyzetet, hogy neki a vita nem ér annyit, amennyibe itt kerül, de ennek semmi köze az esélyegyenlőséghez meg hasonlókhoz. Ők másra akarják költeni a kampánypénzt, ennyi az egész.
(Ugyebár a kampányra fordítható összeg mindenkinek ugyanannyi, és nem az előteremtése, hanem a törvényes szinten tartása szokott gondot okozni a pártkönyvelőknek.)

Amúgy a végén valami igen látványosra és intenzívre készülhetnek a fiúk, mert nagyon lassan indítják a kampányt...

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2
Kerényi bezzeg csak 500.000-ért nyilatkozott volna... :-)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 1
majd kűdök egy csomaggal csak mondd a címet hogy hova?
Előzmény: sz (0)
sz Creative Commons License 2002.09.17 0 0 0
nincs rá pénz?
szegények lettek?

jujj, aggyon má' valaki egy pézsét nekem...

szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 topiknyitó
Nem fizetnek a vitáért a fideszes jelöltek

2002. szeptember 17., kedd, 16:49

A fővárosi Fidesz-MDF polgármesterjelöltjei tiltakoznak az ellen, hogy az ATV-ben pénzért (250 ezer forintért) vehetnek csak részt a választási vitában a jelöltek. Szerintük súlyosan sérül a választási esélyegyenlőség, ha a jelölt pénzügyi lehetőségeitől teszik függővé, hogy tud-e élni a bemutatkozás lehetőségével vagy sem.

Az ATV a következőket írta a jelölteknek címzett levelében: "Ajánlatunkat elküldtük minden jelöltlistát állító pártnak és szervezetnek... A Magyar ATV minden érdekelt jelölt részére egyenlő feltételeket kíván nyújtani a műsorban, így a részvétel szempontjából is. A Párbeszéd 2002 önkormányzati választási műsorban egy jelölt részvételének anyagi vonzata: 250 000 Ft plusz 25 százalék áfa, azaz 312 500 forint/fő." A műsor a tervek szerint a 22 megyei jogú város, a 23 budapesti kerület, és Budapest főváros polgármesterjelöltjeinek (főpolgármester-jelöltjeinek) biztosítana lehetőséget a választási programjaik, terveik bemutatására.

A Fidesz polgármesterjelöltjei szerint a 2002-es önkormányzati választásokon az egyes választókerületekben induló "meghívott" polgármesterjelöltek részére nem jelent egyenlő feltételeket az, hogy azonos összeg megfizetése fejében az ATV-ben elmondhatják mondanivalójukat. A műsorban biztosított bemutatkozási lehetőség pusztán látszat-, illetve formális esélyegyenlőségre épül, mert igaz ugyan, hogy minden résztvevő azonos összeget fizet, de az a jelölteknek nem, legfeljebb az ATV számára jelent egyenlő, illetve azonos feltételeket, mert minden anyagi feltételt vállalótól azonos összeget kap a tévétársaság - írják közleményükben a jobboldal jelöltjei.

"Súlyosan sérül ugyanakkor a választási esélyegyenlőség, ha a jelölt pénzügyi lehetőségeitől teszik függővé, hogy tud-e élni a bemutatkozás lehetőségével vagy sem" - olvasható a fideszes polgármesterjelöltek állásfoglalásában. "Ez a megoldás elveiben a cenzusos választási rendszerre hasonlít, álláspontunk szerint tartalmában nem egyeztethető össze a hatályos választójoggal, mely alapelvként mondja ki az esélyegyenlőség biztosítását a jelöltek és a jelölőszervezetek között" - tartalmazza a közlemény.

A jelöltekkel szemben igazságtalannak, az egyenlő feltételek biztosításának súlyos sérelmének tartjuk, hogy az esélyegyenlőség, "az azonos feltételek" csak pénzért vásárolhatóak meg - vélik a fideszes jelöltek, akiknek a "demokráciafelfogásuk szerint az esélyegyenlőség nem pénzért megvásárolható kategória".

A polgári összefogás jelöltjei ilyen feltételekkel nem kívánnak az ATV "Párbeszéd 2002" című műsorában szerepelni.

Origo.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!