Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2003.03.05 0 0 28
.
Tibbe Creative Commons License 2003.02.26 0 0 27
hasznos információk !
TopCat Creative Commons License 2002.10.16 0 0 26
Az állatokon tesztelő/nem tesztelő cégek listájának címe 2002. május vége óta: http://www.extra.hu/mokusfalvi/teszt.htm + a kísérletekkel foglalkozó összeállítás címe: http://www.extra.hu/mokusfalvi/kiserlet.htm
A mostani már Fauna jogtalanul tartja kint a honlapján néhány összeállításomat, többek között ezeket is :((( (remélem előbb-utóbb csak észreveszik magukat...)
Előzmény: Meshana (21)
CICA Creative Commons License 2002.10.03 0 0 25
Szijja! A Drogerie Marktnak már kaphatók az új mosószerei; azok nem teszteltek. A Frosch sem tesztel; abból most nem tom, hogy kapható-e épp mosószer is, de nézd meg a Vadász utcában! :)
Előzmény: Raggi (24)
Raggi Creative Commons License 2002.10.03 0 0 24
Sziasztok!
Végigtanulmányoztam a terméklistákat, egy ideig a kinyomtatott listával jártam vásárolni és mindenről iygekeztem ellenőrizni, hogy melyik cég csinálja. Tulajdonképpen mindenre találtam megoldást az egy mósopor kivételével. Ismertek olyan mosószert, amelyet olyan cég gyárt, aki nem végez állatteszteket? A Tomi folyékny mósoszert használom, de hát azt is a Henkel gyártja.
Előzmény: CICA (23)
CICA Creative Commons License 2002.09.27 0 0 23
Szijasztok! :) Má nem győzöm követni, hogy minden héten nyit valaki egy állatkísérletes topikot, bocsánat. :))

az említett cikket én írtam, és van elég sok külön cikkünk az alternatív módszerekről is - tessék keresgetni. :))) Kb. 50-60 állatkísérletes cikkünk van egyébként; a tartalomjegyzékben megtaláljátok őket. :) Van csak az alternatív módszerekről szóló cikkünk is!

Aki bővebben kíváncsi egyébként a pro és kontrákra, az alternatív módszerekre és a tudományos érvekre, az olvassa végig az előző állatkísérletes topikot itt; elég részletesen kifejtettük a véleményünket azokkal a felvetésekkel/kételyekkel kapcsolatban, amik itt is felmerültek és sajna nincs időm mindenre újból válaszolni (meg jó lusta is vagyok :)))

Egyébként a nem tesztelő cégeket ugyanúgy rendszeresen ellenőrzik a PETÁék, mint a tesztelőket; volt is több cég, amiről egy-egy ember beépítése után kiderült, hogy mégis tesztel, bár állítja magáról, hogy nem. Úgyhogy a lista nagy részben megbízható. A hazai termékeket tudjátok; az alternatív módszerekről meg csak annyit, hogy akárhogy nézzük, egy emberi sejttenyészeten, szervkultúrán nyilván sokkal hatékonyabb (és megjegyzem, hogy sokkal gyorsabb is) egy toxicitási teszt, mint a kutya vagináján, vagy az aranyhörcsög végbelén. És persze sokkal megbízhatóbb eredményt ad (stat szerint hetvenvalahány %os az állaton és kilencvenvalahány az emberi szöveten, szerveken, sejteken végzett tox. kísérletek eredményeinek megbízhatósága - ha akarjátok, visszakeresem, mert nem emléxem a pontos számokra. Talán 73-97?)

Természetes, hogy egy kísérlet eredménye akkor lesz hiteles és használható, ha azon a fajon végzik, amelyiken később a terméket használni akarják. Elvégre, ha macskákon tesztelték volna, akkor ma nem lenne pl. aszpirinünk. Biztos hallottatok már róla, mennyi tragédia származott abból, hogy állatokon teszteltek valamit, ártalmatlannak bizonyult, aztán emberek haltak meg tőle. Pl. itt a Zyban (nikotinfüggőknek), vagy a Contergan, amitől ugye sok szerencsétlen nyomorék gyerek született. Miután kiderült a dolog, letesztelték több,mint 50!!! állatfajon; egyik faj magzatainál sem okozott deformitást. Végre nagy nehezen találtak egy egzotikus nyúltörzset, ahol ugyanaz a hatása lett a COntergannak, mint az embernél. De ekkorra már ugye sokszázezer állat meghalt és sok fogyatékos bébi született. :(
Nem hiszem, hogy erre bárki józan ésszel azt mondhatja, hogy rendben van.

Felmerül még a gyümölcslé-tesztelés, valaki kérdezte: a koncentrátumot beletömik nagy mennyiségben az állatokba meghatározott időközönként; van, hogy attól pusztulnak el,hgy szétrepednek a beleik, mert a hatékony ksírélethez akkora dózis kell, amekkora meghaladja az állat gyomrának befogadóképességét. Ezen kívül ha jól tudom, szokták itt is alkalmazni a belelógatós módszert; én azt a tesztet ismerem, amikor meghatározott időre belelógatják a patkányt/egeret, stb. a löttybe, mert ugye az a végbél nyálkahártyáján keresztül szívódik fel leghamarabb.
Ne kérdezzétek meg a chipset is, jóóó? :)) Annak az alkotóelemeit tesztelik egyenként. :)
Mai találóskérdésem: tudjátok-e, hogy tesztelik az intimbetétet? :))

Előzmény: kaszikanet (22)
kaszikanet Creative Commons License 2002.09.27 0 0 22
Maximálisan elítélem az állatkínzást, és elovastam az említett cikket kiváncsian az alternatív megoldásokra. Hát elég rövidre fogta a cikkíró ezt a részét a cikknek. Még egy kérdés merült fel bennem, hogy azok a kozmetikai cégek akik nem tesztelnek állatokon min tesztelnek? Kidobják a piacra a babakrémet több ezres tételben, és várják a visszajelzéseket vagy hogyan?
Meshana Creative Commons License 2002.09.23 0 0 21
Sziasztok!
Ez a lista tényleg a Zöldmagazinon található, de a PETA (ez egy elég nagy állatvédő szervezet, www.peta.org), és a Fauna (www.fauna.hu) régi honlapján is van ilyen. A Faunán van néhány cikk is ebben a témában.
Szálka: nekem dolgozott egy ismerősőm az egyik állatkínzó cégnél, megkértem, kérdezzen már rá, hogy pontosan melyik termékeket tesztelik, de csak néztek rá, hogy mi ilyet? Egyébként Magyarországon hivatalosan nem lehet tesztelni, de kintről behozhatnak ilyen alapanyagokat.
Sajnos általában nem írják rá a termékre, ha nem tesztelik őket állatokon, ha meg tesztelik, azt pláne.
A chipset és egyébb kajákat általában úgy tesztelik, hogy megetetik az állatokkal, és megnézik, hogy mekkora adagtól pusztul el a felük. Ha esetleg nem akarják megenni (mert rossz a íze, vagy egyszerüen csak jóllaktak), akkor egy kalodába zárják őket, hogy ne tudjanak mozdulni, és szó szerint megtömik őket. Általában vagy a mérgezésbe hallnak bele, vagy szétdurran a belük.
A végeredmények jól használhatók, mert a különböző fajok, és egy fajon belül az egyedek is, különféleképpen reagálnak. Például egy jó kis gyilkosgalócás gombapörkölttöl a macskáknak semmi bajuk, míg az embernek... Ezenkívül én valószínüleg nem vagyok allergiás semmire, ez akkor azt jelenti, hogy ami nekem jó, az jó mindenkinek. És még az is a baj az állatkisérletekkel, hogy ugyanazt a kisérletet újra és újra elvégzik, hátha egyszercsak kiderül, hogy az arzén mégsem emberi méreg.
fmar Creative Commons License 2002.09.19 0 0 20
sziasztok!
olvastam a hozzászólásotokat, pro és kontra, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy sok ember - tisztelet a kivételnek azt hangoztatja, hogy az állatok az ember szolgálatára vannak. Na de nem azért, hogy az ember kénye-kedvét, netalán szadista hajlamait vagy "szimplán" alap-kegyetlenségét kiélje rajtuk!!!!És nemcsak hogy a különböző termékek állatokon való tesztelése kegyetlenség és "EMBERTELEN", hanem az is, ahogy kísérletek nélkül az állatokkal bánunk!!!! én is sokszor kaptam szemrehányást már azért, mert nemegyszer jobban sajnálok egy állatot vagy többet megteszek érte, mint egy emberért, tudod mit válaszolok: egyrészt az állat ártatlan, nem tehet a sorsa alakulásáról, másrészt sokszor jobban megérdemli a szeretetet és a gondoskodást, és ő nem tud segítségért kiáltani....szóval, ha egy értelmes ember nem érti meg, hogy mi rejlik Gandhi ama szavaiban, hogy a társadalom fejlettsége az állatokkal való bánásmódjában mutatkozik meg, az csak élje a saját, felsőbbrendűnek hitt életét.
Bocs, hogy hosszú voltam, de ezt el akartam mondani.
Timótea Creative Commons License 2002.09.18 0 0 19
Szia Szalka!

Egészségesen kételkedni támadó hangnemben is lehet. De nem veszem a szívemre, már megedződtem a polfórumon. :-)

Tényleg nem akartam hangulatot kelteni. Becsszó!

Amikor azt a cikket olvastam, egy word dok-ba átmásoltam a listát, elmentettem, kinyomtattam, betettem a táskámba és azóta aszerint vásárolok. Legalábbis szeretnék. De nem biztos, hogy sikerül, elvégre egy csomó termékről nem tudom, hogy hova tartozik. A termékek dobozán csak nagyon ritkán van ilyen információ. Általában sem írás, sem embléma nem jelzi a tesztelés módját. (csak azt, hogy ki adott engedélyt a forgalmazására) Ez a módszer tehát kiesett. Gondoltam, hátha van itt valaki, aki többet tud mint én.

Azért nem linkeltem be a cikket, mert nem emlékszem, hol van.( A "zöld" szó benne volt a címben, de másra nem emlékszem. Valószínűleg az az, amelyiket BÖZSIKE linkelt ide.) Igazság szerint nem is akarom megtalálni, mert nem akarom újra látni azokat a szörnyű képeket.

"Ezt te sem gondolhatod, komolyan, hogy nagy vilagcegek folyamatosan minden orszag minden ingyenes webszerveret es minden nyelven minden internetes forumat monitorozzak ragalmazas utan kutatva. "

Persze, hogy nem gondolom. Azt meg ugye Te nem gondolod komolyan, hogy az ilyesmi nem jut el a szóbanforgó céghez? Én csak kinyomtattam a listát és gyorsan elkapcsoltam onnan, de szerintem elolvasta azt pár harcosabb állatvédő is, akik aztán megbombázták ezeket a cégeket pár keresetlen e-maillel. Ha egy ismerősöm valamelyik érintett cégnél dolgozna, biztos megkérdezném, mi igaz belőle. Ő meg biztos szólna valakinek a cégvezetésnél. Szerinted van olyan a cégek között, aki nem is tudja, mit terjesztenek róla? Ezt elég nehezen tudom elképzelni.

Na, ennek már megint győzködés szaga van, pedig nem akarlak győzködni. Csak azt magyarázom itt nagy bőszen, hogy miért nem látok okot kételkedni a lista igazságtartalmában.

Előzmény: szalka (17)
BÖZSIKE Creative Commons License 2002.09.18 0 0 18
A listát eredetiben a Zöldmagazin honlapján lehet megtalálni, javaslom elolvasni az előtte lévő bevezetőt, valamint megnézni a képeket a kételkedőknek :-(((((((((((
www.zoldmagazin.com
Előzmény: szalka (17)
szalka Creative Commons License 2002.09.18 0 0 17
Timotea ne vedd tamadasoknak az ilyen ketsegbevonasokat, hanem vedd annak ami: egeszseges ketelkedesnek, hiszen mar annyi internetes alhir kapott szarnyra a magyar tarsadalomban, hogy dunat vele rekeszteni.
De most komolyan nem irtad, hogy honnan vetted pl ezt a listat? Honnan tudod, hogy egyaltalan a listanak koze van a valosaghoz? Nekem feltunt pl, hogy a lista olyan "korultekintoen" van osszeirva, hogy van olyan ceg ami ketszer szerepel(meg szerencse, hogy nem ket kulon csoportban ;-o)
Nekem sajnos topcat altali extra.hu-s oldal nem jon be mert kulfoldon elek, ugyhogy nem tudom mi van rajta. De az egy ingyenes! webszerver es a cimbol valosznusitheto egy maganember oldala. Na most en is csinalhatok egy oldalt es barmit irhatok ra...
"Ha én lennék egy kozmetikai cég vezetője és rólam valótlanul ilyesmit jelentetnének meg, a gatyát is leperelném a rágalmazóról, utána pedig a reklámokat arra hegyezném ki, hogy ennek a cégnek ugyan eszébe sem jut állatokat kínozni,"
Ezt te sem gondolhatod, komolyan, hogy nagy vilagcegek folyamatosan minden orszag minden ingyenes webszerveret es minden nyelven minden internetes forumat monitorozzak ragalmazas utan kutatva. Semmilyen hivatalos kijelentesrol szo nincs sehol, nem allatok jogainak vilagszervezete tette ezt a kijelentest, hanemmagyar neyelven maganember egy forumon.
Szerintem ha tenyelg nem hangulatkelteni akarsz, hanem csak azt szeretned, hogy te magad ne vasarolj olyan termekeket, amit allatokon tesztelnek, akkor szerintem a termekek dobozan keresd az eligazitast.
Valoszinu ha egy termekre rairja a forgalmazo, hogy ezt allatokon nem teszteltek ,annak nagyobb valoszinuseggel van igazsagtartalma, mint az ilyen x-ed kezbol kapott infonak.
Kulonben nem ertem, miert nem linkelted be ide azt a cikket amibo szedted az infodat, lehet, hogyha az egy meggyozo iromany akkor nem ilyen viszhangot kaptal volna.
Előzmény: Timótea (14)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.18 0 0 16
a francba, tán lebuktam?! :O))

tudod én vizuális tipus vagyok, amit a saját szememmel látok azt elhiszem. ha nem látom, elég sok bizonyiték kell hozzá hogy meggyőző legyen.
sokszor a nagy állatbarátok sem mindenben értenek egyet. én pl utálom az elvakult zöldhiveket, az olyan bort iszik és vizet prédikál tipusuakat.
te nem, de más már küldött el melegebb éghajlatra mert xy krémet kenek magamra.

bocs ha kicsit felháborodtam, gondolom nem mindenki olyan akadékoskodó tipus mint én.:O)))

Előzmény: Timótea (15)
Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 15
"én gyülölöm az állatokat. "

Na persze...:-)

Előzmény: Lord Iffy (13)
Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 14
Figyelj Iffy, én tényleg nem kértelek semmire. Hangulatot sem akarok kelteni. Kértem itt valakit arra, hogy csatlakozzon az én kis bojkottomhoz? Szerintem senkit. Csupán és kizárólag annyit kértem, hogy ha valaki más termékekről is tudja, hogy melyik csoportba tartozik, az ossza meg velem ezt az információt. Nem másoltam ide a cikket és nem tettem ide fényképeket sem azokról a szerencsétlen jószágokról. Te érezted úgy, hogy magyarázkodnod kell. Pedig nem kell.

Persze örülnék, ha azt gondolnád,amit én, de megvetni sem foglak, ha olyan termékeket veszel, amiket állatokon tesztelnek. Természetesen tiszteletben tartom az elképzeléseidet, tök feleslegesen támadsz.

Mi tagadás, azért eléggé meglepett a reagálásod. ("meglepett" nem = "felháborított", nem = "fel foglak koncolni", "meglepett" = "meglepődtem rajta") Valamiért azt hittem, hogy ezt a fórumot csak nagy állatbarátok lakják, akik teljes együttértésben beszélgetnek kedvenceikről. Erre lassan kezdem magam a polfórumon érezni. :-)

Előzmény: Lord Iffy (10)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 13
Ha már az állatoknál tartunk, szimpla struccpolitika amit folytatsz
én gyülölöm az állatokat. ezt mindenki tudja. kérdezz meg itt akárkit bármelyik topikban, csak megerősiteni tudja. ugyhogy hiába is próbálkozol szemléletváltási kisérletekkel. inkább ismerkedj még az emberekkel itt, mielött itélkezel. szimplán az ügyel kapcsolatos felvetéseimet tálaltam, amit te is beismertél hogy jogos.

Előzmény: edinor (12)
edinor Creative Commons License 2002.09.17 0 0 12
Te sem tűnsz túl higgadtnak. Semmi nem kötelező. Ezt a topicot olvasgatni sem. Nem lehet végigjárni az összes kozmetikai cég gyártósorát ez tény. Az még nem hangulatkeltés, hogy ilyen listákat közzétesznek. Inkább figyelemfelkeltés. Amúgy mindenkinek szíve joga, hogy milyen terméket vásárol. Ha már az állatoknál tartunk, szimpla struccpolitika amit folytatsz. Egyébként csak egy idézet a szemléletváltásod érdekében: "Nem az a kérdés,hogy képesek-e az állatok gondolkodni, vagy képesek-e beszélni, hanem az, hogy képesek-e szenvedni."
Előzmény: Lord Iffy (10)
TopCat Creative Commons License 2002.09.17 0 0 11
Bocs, most csak röviden tudok írni:
Az állatokon kísérletező/nem kísérletező cégek listája: http://www.extra.hu/mokusfalvi/teszt.htm
Összeállítás az állatkísérletekről: http://www.extra.hu/mokusfalvi/kiserlet.htm
Üdv.
Cat
Előzmény: Timótea (-)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 10
kicsit idegbetegnek tünsz az alábbi felhörrenésed után, de lényegtelen.
amig nem irod be azt is hogy ki végezte a felmérést, kutakodást, milyen törvény alapján, szempontok alapján, milyen bizonyitékai vannak rá...stb addig ez szintiszta hangulatkeltés nem más.
ez egy weblapról kimásolt lista, én is láttam már több helyen. érdekes módon a felsoroláson kivül további adatokat sehol nem közölnek egyik lapon sem.
Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 9
"kiváncsi lennék hogy a purina gyümölcslével hogy lehet kinozni egy állatot? :O))"

Tudod mit? Én nem vagyok rá kíváncsi mit művelnek egy szerencsétlen állattal, amíg kitalálják, mekkora adag tartósítószer mit csinál a gyomrával.

Én tényleg nem kérem, hogy ne vedd meg ezeket a dolgokat, de miért kell ebből viccet csinálni?

Előzmény: Lord Iffy (7)
Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 8
Miért gondolod, hogy meg akarom mondani, hogy mit csinálj vagy azt hogy ítélkezni akarnék fölötted? Hm?

Én úgy döntöttem, hogy ezentúl nem veszek olyan terméket, amelyet állatokon teszteltek. Mindössze segítséget kértem azügyben, hogy aki tudja, egészítse ki az általam idemásolt listát. Ennyi.

Gondolom, mielőtt egy terméket piacra dobnak, vizsgálatokkal igazolniuk kell, hogy nincsenek káros mellékhatásai. A vizsgálati jegyzőkönyveket is mellékelni kell, amiről kiderül a vizsgálat módja is. Ezek visszakereshető hivatalos papírok, hülyeség lenne hazudni e tekintetben. Nagyon könnyen kivédhető ugyanis.
Ha én lennék egy kozmetikai cég vezetője és rólam valótlanul ilyesmit jelentetnének meg, a gatyát is leperelném a rágalmazóról, utána pedig a reklámokat arra hegyezném ki, hogy ennek a cégnek ugyan eszébe sem jut állatokat kínozni, továbbá a reklámok végén megadnám a pontos helyet, ahol a vizsgálati jegyzőkönyvek megtekinthetők. Láttál Te mostanában ilyesmit? Vagy hasonlót?

Előzmény: Lord Iffy (7)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 7
kiváncsi lennék hogy a purina gyümölcslével hogy lehet kinozni egy állatot? :O)))

komolyabb felvetésem, hogy mint a kutyakajáknál is, van néhány amelyet istenitek, van amelyiket leirják hogy minden sz@rt beleraknak. te aki istenited/lefikázod ott álsz a gyártósor mellett???!! nemhiszem.
ugyanigy érvényes ez ide is. ki ellenőrzi ezeket? ki ellenőrzi hogy a nemkisérletezők tényleg nem kisérleteznek e? senki szerintem. a logikája hogy aki a nemkisérletezik listában van többet fizetett valakinek a zsebébe. ennyi.

más. nekem személy szerint bőrallergiám van. méghozzá minden sz@rra. egész véletlenségből pont egy olyan krémet találtam magamnak ami a kisérletezős listán van. ettől az egytől nem nőnek bibircsókok rám, nem vakarom véresre a bőröm. én most ettől bunkó vagyok? rendesebb ember lennék ha inkább a nemkisérletezős krémet kenném magamra és vakaróznék?

Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 6
Csak a halál biztos. Minden lehetséges.

Én csak szeretném elkerülni, hogy állatkínzóktól vásároljak kozmetikumokat. Ennyi. Lehet, hogy rossz ez a lista. Ha valakinek ilyesmiről tudomása van, kérem ossza meg velem.

Per pillanat nincs jobb ötletem hol találhatnék nagyobb és megfelelőbb nyilvánosságot arra, hogy megkérdezzem : ki tudja ezt a terméklistát kiegészíteni vagy akár módosítani.

Előzmény: Original Ganjaman (3)
Timótea Creative Commons License 2002.09.17 0 0 5
A mai világban annyi erőszakos kép zúdul ránk, hogy szinte immunissá válunk e tekintetben. Hidd el, egy kis pár nap alatt elmúló bőrpirosodástól nem lettek volna rémálmaim. Abban a cikkben arról volt szó, hogy az állat (majmok, nyulak) fejét befogják egy kalodába és addig csepegtetik a szemébe a sampont, szemfestéket, stb. amíg meg nem vakul. Így állapítják meg, mekkora az a dózis,ami szemkárosodást okoz. Én nem vagyok sem vegyész, sem biológus, úgyhogy ne kérdezd tőlem, milyen más módon lehet új termékeket tesztelni, de azt nem magyarázzák meg nekem, hogy a XXI. században még mindig ez a barbár módszer az egyetlen lehetőség.

Az iskolai állatkínzást is ugyanúgy elítélem. Az ég tudja, mi mindenért kínoznak nég állatokat. De azellen én, egy átlagos álllampolgár gyakorlatilag semmit sem tehetek. Legfeljebb tüntethetek, tiltakozhatok. Azt viszont megtehetem, hogy nem veszem meg azokat a szereket, amiket ez a rémes népség állít elő. Ezzel pénzt veszek el tőlük. Persze én csak egy csepp vagyok a tengerben, de hát csak cseppekből áll a tenger...

Nem hisztériakeltés vagy világmegváltás szándékával nyitottam ezt a topicot. Az a terméklista, amit idemásoltam, messze nem teljes. Kíváncsi lennék, a Magyarországon kapható termékek közül melyik hova tartozik. Talán más is olvasott hasonlókat, talán vannak itt, akik már régóta eszerint válogatják, hogy mit vesznek meg és mit nem és talán tudnak a listán szereplőkön kívül más termékeket is ajánlani.

Előzmény: szalka (4)
szalka Creative Commons License 2002.09.17 0 0 4
Alapvetoen megvetem az allatkinzast, de szerintem a gimnaziumokban egyetemeken biologiaoran felboncolt,elve felvagott stb kiserletek sokkal nagyon sulyuak, mint a kozmetikumok alatakon tesztelese.
Az egyeteme nemegy bilogia, es kemia szakos haverom eleg durva allatkiserletekrol szamolt be, minden egyes vegzett hallgato kezehez tucatsamra kinztt es megolt bekak, patkanyok egere es nemritkan macskak vere tapad.
Mig egy sampon allatokon kiserletezese maximum nemi borpirosodast okoz az allatnap par napig, nem egy szornyuseg.
Nem egeszen hiszem, hogy direkte megvakitananak allatokat egy uj sampon kedveert.
Kulonben meg ha barmely samponnalilyen felmerulne, hogy hosszu tavu hasznalata vaksagot okoz, akkor en azt mondom hogy mielott milioszamra kezdenek hasznalni emberek mosdassanak vele meg 1-2 egeret.
Nem hiszem, hogy ha tenyleg 100%-okasn meg lehetne oldani minden termek teszteleset akkor nem mindenki ugy tenne, elvegre azert csak negativ reklam.
Előzmény: Timótea (2)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.09.16 0 0 3
Végülis érthetőek és elfogadhatóak az elveid.

Egy kicsit azért hadd kötekedjek :-) : Biztos, hogy az ilyen önfényező cégek nem tartanak fenn titkos telepeket valahol az isten háta mögött?

OG

Előzmény: Timótea (2)
Timótea Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2
Nem vagyok vegetáriánus. Imádom a húst. A csúcsragadozóság itt szerintem véget is ér.

Épp eleget kínozzuk az állatokat a civilizált életmódunk miatt. Túl kicsit ketrecekbe zárjuk őket, a szállításukról meg aztán ne is beszéljünk. Még talán a gyógyszergyárak állatkísérleteinek szükségességét is meg tudják nekem magyarázni, na de miért kell kozmetikumokért állatokat kínozni?

Miért kell pusztán egy új sampon kedvéért állatokat lassan, hosszú kínok között megvakítani? Ráadásul vannak alternatív módszerek is a tesztelésre,meg lehetne oldani másként is új termékek fejlesztését.Mint ahogy számos cég meg is oldja. Én ezentúl csak tőlük vásárolok.

Előzmény: Original Ganjaman (1)
Original Ganjaman Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1
Egyébként vegetárius vagy?

csak, mert ha belegondolunk, embereken kísérletezzenek? Évezredek óta használjuk az állatokat. Elvégre mi vagyunk a csúcsragadozó, vagy hogy hívják ezt (lámer vagyok a témában). Ilyen alapon ne együnk olcsó csirkét, ne vegyünk a piacon halat - hiszen azokat is kínozzák.

Na nem azért, mintha teccene az állatkínzás, de .. what else?

OG

Original Ganjaman Creative Commons License 2002.09.16 0 0 0
Nem 0 név szerepel az első listán.
Timótea Creative Commons License 2002.09.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

(Lehet, hogy van már ilyen topic, csak én nem találom, ez esetben lécci mondjátok meg a címét.)

Kb. egy hónapja olvastam egy cikket, ami szerencsétlen kísérleti állatokról szólt. Rémes volt, napokig nem tudtam aludni. El is határoztam, hogy törjön le a kezem, ha még egyszer olyan kozmetikumot vagy tisztítószert veszek, amit ezek a barbár állatkínzók állítanak elő. A cikk végén volt egy terméklista, idemásolom.

Ez a lista biztosan nem teljes, arra kérlek Titeket, ha esetleg ki tudjátok egészíteni, tegyétek meg. (Nagyon érdekelne például, hogy a nálunk kapható mosóporok és öblítők közül melyiket tesztelik és melyiket nem tesztelik állatokon.) Minden információt előre is köszönök!

Timótea

ÁLLATOKON TESZTELNEK :

>>Procter & Gamble Co. (Ariel, Head & Shoulders, Pantene Pro-V, Secret dezodor, Cover Girl make up, Max Factor make up, Crest fogkrém, Tide mosószerek, Pantene samponok, balzsamok és hajápoló termékek, Bold, Camay, Cheer, Comet, Ivory, Spic & Span, Sure, Zest, Dash, Vizir, Rei, Rei in der Tube, Sanso, Lenor, Lenor Trockentuch, Meister Proper, Antikal, Fairy, Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Bounty papírtörlő, Vidal Sassoon Wash & Go, Pantene, Shamtu, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff, Credo, Clearasil, Camay, blend-a-med, Blendax Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub, Medinait, Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old Spice, Hugo Boss férfi- Parfümök és testápolószerek Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills férfi és női -Parfümök és testápolószerek, Pringles chips, Punica gyümölcslé)
>>Colgate-Palmolive Co. (Colgate fogkrém, Palmolive szappan, Ajax, Fab, Speed Stick dezodor, Mennen dezodor, SoftSoap)
>>Clairol Inc.(Hajfestékek, samponok és egyéb hajápoló szerek)
>>Johnson & Johnson (Neutrogena szappan és az összes baba-termék!)
>>Olaz Co./Oil of Olaz (Procter & Gamble) (Oil of Olaz krémek.)
>>Bristol-Myers Squibb (Ban, Bufferin, Comtrex, Excedrin, Finalnet, Keri Lotion, Renuzit, Sea Breeze, Ultra, Vanish, Vitals, Windex)
>>Arm & Hammer (Cow Brand Sütőpor - vajon ezt miért? :-()
>>Carter-Wallace (Arrid and Lady's Choice dezodorok, Nair szőrtelenítő, Pearl Drops fogkrém)
>>Chesebrough-Ponds (Aziza, Faberge, Cutex körömálplók, Vaseline)
>>Helene Curtiss Industries (Finesse sampon, Unilever szappan, Suave)
>>Henkel (Schwarzkopf & Dep)(Mosóporok, hajápoló szerek)
>>L'Oreal (Hajápoló szerek)
>>Jhirmack (Playtex) (Hajápoló szerek)
>>Kimberly-Clark Corp. (Kleenex, Scott Paper, pelenkák)

NEM TESZTELNEK ÁLLATOKON:

Amway Co.
Avon Products,
Inc.Benetton Cosmetics Corp.
The Body Shop,
Inc.Chanel,
Inc.Clinique
dm - Drogerie Markt
Estée Lauder Cosmetics
Free Spirit Enterprises
Freeman Cosmetics Corp.
Yves Rocher, Inc.
Wella Corporation,
United Color of Benetton Tribu
Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie, Atrix, Labello)
ALDO VANDINI
Nature Blue
The Body Shop
Maybelline, Inc.
Revlon, Inc.
Ilcsi kozmetikumok (magyar gyártmány!)
Dr. Hauschka kozmetikumok(már itthon is kapható)
Malu Wiltz és Art Deco
KAVALKÓ FAMILY Bioaktív krémcsalád (magyar gyártmány!)
NORIT Kozmetikai Kft.
Neutro Roberts
Tesco termékek
Noiro (pl. Herbina dezodor)
Bloom - Holt tengeri natúr kozmetikumok
Alex termékcsalád (Florin Co., magyar gyártmány!)
Albero del té Australiano (teafa-olajas fogkrém, sampon)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!