jobb híján ide írok, mert a fagyasztós topik szó szerint lefagyott :)
Elektrolux fagyasztónk középső műanyag fiókja ripityára törött, és igen megdöbbentem a neten fellelhető beszerzési árakon: 12-14 e Ft. ( 2007-ben vettük a fagyasztót kb. 60 ezer forintért, most ha az összes fiókot cserélném majdnem 40 ezerbe kerülne ! )
Tudna valaki olyan beszerzési forrást ajánlani, ahol olcsóbban hozzá lehet jutni a fiókhoz?
Beépíthető kombinált hűtőszekrény vásárlása előtt állok, viszont nem tudom eldönteni, hogy Electroluxot vagy Whirlpoolt vegyek.
A whirlpool digitális érintőpaneles vezérléssel rendelkezik, ami akár plusz hibaforrás is lehet, de valahogy félek magától a whirlpool márkától/minőségtől.
Esetleg akinek van tapasztalata/információja ezekről a gyártókról kérem ossza meg!
Szóval, úgy döntöttünk, hogy megvárjuk ezt a hűtőcsere-program lefutását, hátha utána olcsóbban is lehet megfelelő hűtő-fagyasztót vásárolni.
Össze-vissza vannak a tipusjelölések, nehéz eligazodni, hogy például a 8121 és a 8122 között mi lehet az eltérés, néha csak a garancia-időtartama más, de az ár nem mindig ezt tükrözi, mert néha hosszabb garanciaidővel adják az olcsóbbat, ami elvileg belül ugyanakkora, mint a drágább(?), rövidebb garanciával.
Igen, az un. side by side hűtőt szeretnénk megvenni, de a választék nagyon széles. Én is néztem, hogy nagy a szórás a hűtő nettó méretét tekintve. Én szivem szerint Bosch-t vennék, de valószinüleg Samsung lesz. A fogyasztást említette valaki, nos ez azért nem olyan brutális, egy A++ - os gép kb. 350 kWh-t fogyaszt egy évben. Egy rendes méretű, alul fagyasztós gép, már amiket én esélyesnek gondolnék, szintén fogyaszt ennyit.
Visszatérve a lényegre, nagyon kevés az infom a side by side gépekről, változatlanul várom, ha valakinek ilyen van, kérem ossza meg velem a véleményét.
A Whirlpool BLF8121W(4év gar.) nálam a lista elején áll, majd Zanussi ZRB36104WA(2év gar.), meg kellene néznem élőben, hogy mekkora a hely belül, mert az a lényeg.
Ha a side by side típusú hűtőre gondolsz (máshol ezzel azonosították az amerikait): azaz 2 nagy hosszú ajtó (mintha egy ruhásszekrénnyel állnál szemben), akkor nem javaslom. Nekünk ilyen van, Samsung.
A nagy probléma vele, hogy a normál hűtő része nagyon keskeny. Hiába néz ki "kétajtós szekrénynek" a hűtő. Az előző hűtőnél megszokott dolgokból nem minden fér bele. Állandóan át kell öntözgetni mindent kisebb edényekbe.
Na, most már némileg szűkült a választhatók köre, Whirlpool, Zanussi, Electrolux közötti választás lesz.
A választék egyébként szinte áttekinthetetlen, a részletes leírások többnyire kevés információt adnak.
Az értékelések helyenként egymásnak ellentmondóak, van akinek csendes, van aki ugyanerre azt írja, hogy hangos a készülék.
Jó lenne azt is tudni, hogy hol lehet, egyáltalán lehet-e egyéb kiegészítőket vásárolni, vagy eleve pluszként kérni, rendelni. Például néha jó lenne egy-két borosüveg tartó tálca, vagy ketrec, az a fekvő tipus, aztán ha nem kell, a buli megvolt, utána kivenném és sima polc menne a helyére.
Az ajtókban található italrekesz nem elég erős, nyitáskor kibukhat a nagyobb üveg, vagy kitörhet a tartó és lehet takarítani meg mérgelődni. Tapasztaltuk, sajnos.
Hát nálam a Gorenje sokkal jobban bevált, mint a Zanussi elődje. Az igaz, hogy gyenge a kompresszor és ezért a maximumra tekert állítótárcsával üzemel, de az csak egy tudat. Ha nem nézek oda, simán gondolhatom, hogy a 3-ason áll a 7-ből :) Cserébe igazán halk.
Épp itt fut az Index-en egy "Milyen háztartási gépet vegyek?" - című remekmű, amiből nem derül ki, hogy tényleg, melyiket? Mert van valami javaslat, de nem tudni hány készülék alapján minősítettek és miért csak ezek a gyártmányok szerepelnek közöttük?
Persze, a drágább talán, - de nem nyilván jobb, meg egyáltalán, mennyiért adják a hasonló tudású készülékeket, ez sem mindegy.
Mi szeretnénk egy kombi hűtőt (alul-fagyasztós hűtőt), mert ennek van hely, de nehéz dönteni.
-
Amerikai méretűhöz kell hely, meg villanyáramot fogyaszt rendesen, igaz két ember is elfér benne, egészben. Még vizet is fogyaszt, ha jégkocka készítő is van benne, meg hangos, mikor jeget készít.
Hűtőcsere előtt állunk és a család egy un. amerikai hűtőt szavazott meg.
Véleményeket szeretnék mennyire jók ezek a hűtők? Tudom, hogy vízvezetékre kell kötni, ez nem gond. Viszont elég széles az árfekvés, mi egy kb 350-400 ezer forint között szeretnénk maradni. Bárkinek véleménye, tapasztalata ha van, kérem ossza meg velem.
Így 11 évre visszanézve , se nem Észt , se nem Lett , hanem Litván az . :-) Kilenc éve használom ( Snaigé RF300) és kifogástalan a működése . Most eladom az öreget és keresek újat , szintén Sanigé-t . Persze , ha lehet még kapni , csak 1 darabot láttam a helyi Tescóban .
AEG S83200 CMMO mi a véleményetek ezen márkáról? nem tudom megéri-e no frost-os hűtőket venni... ilyen szinten. A nem no frost-os "jegesedik" ? pontosabban nem tudom elképzelni mennyire... mivel ha jól tudom fél évente egyszer kell olvasztani. Akkor annyira mégsem...vagy mégis?:)
bocsi csak kicsit járatlan vagyok ebben még. Nincs tapasztalatom.
kombinált hűtőt vásárolnék amit kinéztem whrlipool wbv33992. Mi a véleményetek,...vagy inkább samsung (ez a másik alternativa)? Vagy talán electrolux még ami....
Köszönöm
Ajánlom az én kedves szervizemet, aki pont az Elektrolux-Zanussi szervize, kérdezd meg itt is, megéri, mert nem hiszem, hogy ajtócsere kell: Hűtőcentrum 1322-0408 budapesti szám, persze ha Budapest jó. Mindenesetre egy telefont megér. Ha megirod, hogy honnan irsz próbálok szervizt ajánlani. Hátha segit:) Szerviz és szerviz közt iszonyú nagy különbségek vannak sajnos.
van egy néhány éves Electrolux alul fagyasztós, két kompresszoros kombi hűtőnk.
Létezik, hogy ezen nem lehet ajtógumit cserélni? Két szervizessel beszéltem, két vélemény (látatlanban, de a pontos típuskód ismeretében):
- cserélhető, de nagy valószínűséggel a régit le kell vágni és mellette egy új horonyba kell benyomni az újat.
- nem cserélhető, mert a gumi gyárilag ragasztva van. Komplett hűtőajtó csere!
Mindkét magyarázat durva, de sajnos a beszélgetések alapján a második szaki tűnt hozzáértőbbnek... Megnéztem, a guminál nincsenek csavarok, jól láthatóan az ajtóból "nől" ki, nem tűnik cserélhetőnek. Létezik, hogy idáig jutottunk az eldobható fogyasztási cikkekkel, hogy egy 150 ezres készülékre pár év után komplett új ajtót kell venni a nyamvadt gumitömítés miatt?! Egyáltalán miért reped le a gumi 3-4 év után? Az előző "békebeli" hűtőinknél soha nem volt ilyen gond, pedig jóval tovább voltak használatban.
Másik kérdés: van olyan gyártó a piacon, aki nem ilyen szemetet gyárt? Léteznek még ésszerűen szerelhető, jó minőségű hűtőszekrények?
Samsungot néztem, de nem élőben. Azzal például mi a helyzet egy ajtógumi csere esetén?
Esetleg bármi más javaslat 200*60cm-es méretű alulfagyasztós kombinált készülékre?
Köszönöm. Arról Neked egész véletlenül nincs megbízható információd, hogy konkrétan ebbe a már említett típusba melyik kompresszor van beépítve? Esetleg ez egy régebbi konstrukció?