Keresés

Részletes keresés

Dharma Creative Commons License 2002.09.18 0 0 1
Köszi a választ!

Veszprém megye
Az intézmény, ahová most jár, Kozmutza Flóra isk. De tulajdonképpen csak elfekvő, ahol ő van. Egyik gyerekkel sem lehet ott kommunikálni, csak vele. Szóval nyilvánvaló, hogy nem ott a helye, de nincs más egyelőre.
Véleményt most nem tudok írni.

Előzmény: bilonka (0)
bilonka Creative Commons License 2002.09.18 0 0 0
Kedves Dharma!
Gyógypedagógus vagyok, talán utána tudok nézni, milyen intézmény jöhet számításba. Melyik megyében laktok? Jelenleg milyen iskolába/közösségbe jár a gyermeketek? Mit mond a szakértői vélemény?
Előzmény: Dharma (-)
Dharma Creative Commons License 2002.09.16 0 0 topiknyitó
Olyanokat keresek, akik ismerik azt a proglémát, mikor egy mozgássérült gyermeket nem lehet elhelyezni egy megfelelő speciális iskolába.

A mi problémánk: oxigánhiányos gyermek, akinek sérült a mozgás és a beszédközpontja. Eddig (oviba) a Pető intézetbe járt, de iskolába bár nem fogadták ott. Jelenleg olyan gyerekek között van, akikkel egyáltalán nem lehet kontaktust felvenni, csak vegetálnak. A gyerek utál oda járni, de más intézmény nem fogadta. Amelyik iskola alkalmas, az meg csak a megyéjéből fogad.
Nálunk szülői kezdeményezésre akartak egy sulit, egy plébános ingyen biztosított volna helyet, meg az egyház némi pénzt is, de a megyei közgyűlés keresztülhúzta a szülők számítását azzal, hogy majd "ő", az ígéret azonban csak ígéret maradt, a pénzt pedig, ami már összegyűlt, zárolták.

A gyermeknek másik intézmény kellene, ahol fejlesztik, nem csak "tartják".
Mert ugye az állam kötelezi a szülőket, hogy iskolába irássák a gyermeküket, megfelelő intézményt azonban nem biztosítanak.

Szóval kűzd valaki hasonló problémával?
Vagy tud valaki valami megoldásfélét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!