Keresés

Részletes keresés

Aux88 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 217
Azert az eleg siralmas, hogy a weboldalon nezheto verzio rosszabb minosegben van fenn, mint egy olcso mobil altal rogzitett felvetel, raadasul ez is lefagy, majd nem lehet rendesen beletekerni.. Letolteni meg alapbol nem engedi. :S Az eloadasok tobbsege nagyon altalanos ill dilettans kozonsegnek szol, felszines es a hangzatos cimek mogott akar unalmas is.. sajnos. Anno a TV-ben futo Mindenki iskolaja c sorozat peldaul nekem sokkal jobban bejott ill. bejon ma, amennyit lathattam belole. Szerintem a mai lehetosegek vilagaban alapveto lenne egy altalnos kozoktatasi medium ami rendszeresen mutatna be es oktatna kulonfele ismeretanyagokat, kulonfele melysegben.. Ekkor legalabb vmi hasznos is lenne a sok-sok liberalis agymosas es reklam kozott. A Mindetudas Egyeteme kezdemenyezes nem a legjobb dolog e-celra, ugyanis az eros kulso anyagi tamogatas eros lobbit ervenyesit, ami mellett maga az oktatas a mellekes. A hatalmas IT-beruhazas ellenere az oldala csapnivalo es szinte hasznalhatatlan. Emellett talan nem az akademikusokat kene megszolaltatni ilyen profan es sik ismeretanyag rovid leadasahoz, hanem egyszeru tanarembereket, akik amugyis ezt csinaljak. Vagyis ezen (ill. kicsit magasabb) szinten oktatnak. Egy-egy tanarnak orasorozatot kene tartania, hogy ki tudjon terni reszteruletekre, mas aspektusokra sot, valojaban folyamatos orakat kene sugarozni naprol-napra, eveken at minden alaptantargyban es tobbfele szinten, siman elferne egy ilyen digitalis csatorna a tobbi kozott. Persze tudom, hogy erre semmi esely amig a nemzet erdekei nem fontosak..
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 216
Én biztosan, ha épp engem érdeklő tudomány-területről lesz szó. Lehet már tudni esetleg az adások időpontját, vagy ez még csak távolabbi műsorterv egyelőre?
Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 214
Duna TV?
Tegnap volt késő éjjel, belenéztem, megdöbbentett a kevés helyszíni néző.
Előzmény: pert1 (213)
pert1 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 213
Ahogy nézem, ez már a mesterképzés, ahova eleve kevesebben járnak (a terembe tán be se férne 500 ember). De a propagandája az gyengébb, mint a korábbinak, én is csak most értesültem, hogy újra vannak előadások. Közvetíti egyáltalán a TV vagy a valamelyik rádió ? (én pl többnyire rádión hallgattam a korábbi előadásokat).
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 212
Üdvözlöm a majdnem 2 éve behalt topikot.
Na nem baj: ma már a műsor is kb. 50 néző előtt zajlik a helyszínen. 2 éve még kb. 500 fős teremben zajlott.
Na, így halad a világ.
Ezt "fejlődésnek", "haladásnak" hívják.
iszugyi Creative Commons License 2006.09.23 0 0 211
"A fúzió mindig 20 évre jön .."

A termonukleáris fúzió nem jön soha sem, arra hiába vársz.
Előzmény: vilsi (203)
gamma ragadozó Creative Commons License 2006.09.23 0 0 210
Meg lehet valahol ezeket az előadásokat vásároni (VHS, DVD, fizetős letöltés?)? A Békesi-előadás zseniális volt, jó lenne eltenni az utókornak.
wawabagus Creative Commons License 2006.09.08 0 0 209
mcpróbálom ;-)...köszi a tippet!
Előzmény: Simply Red (208)
Simply Red Creative Commons License 2006.09.08 0 0 208
Nem tudom. Talán biometeorology.
Előzmény: wawabagus (207)
wawabagus Creative Commons License 2006.09.08 0 0 207

és angolul ezt hogy hívnád?

magyar lapok nagyon felszínesek ebben a témában...csak egy két cikk

Előzmény: Simply Red (206)
Simply Red Creative Commons License 2006.09.08 0 0 206
Ha jól értelek, akkor én helyedben orvosmeteorológia címszó alatt keresgélnék a Google-n.
Előzmény: wawabagus (204)
wawabagus Creative Commons License 2006.09.08 0 0 205

hatás alatt persze nem azt értem, hogy lesül a napon, meg ilyenek ;-)

...viselkedésére, egészségére...ilyenek

de ugye jár errre majd valaki? please!!

Előzmény: wawabagus (204)
wawabagus Creative Commons License 2006.09.08 0 0 204

Sziasztok!

Sajnos nem nagyon tudtam "beilleszteni" a kérdésemet egyik topikba sem, gondoltam, hogy ide írok...mert ez elég általános...hátha tud valaki segíteni.

Ami engem érdekelne az "az időjárás hatása az emberrel", hol lehet utánajárni ennek a témának? Tud esetleg valaki tanulmányt, vagy könyvet weblapot ajánlani?

Kell lennie, de hol ;-)?

Előre is köszi!

vilsi Creative Commons License 2006.05.21 0 0 203
  Természetesen nem a tudománynak van vége, csupán az értelmének. Várható volt egy határ. „Tömegek maradnak alapvető egészségi ellátás nélkül, ilyen értelemben ez a találmány bűn.” (Prof. Weizenbaum, a PET-scan kifejlesztője).

Az energetikában már 50 éve, az atomreaktor óta - semmi. A fúzió mindig 20 évre jön -  attól a naptól, amikor kérdezik. Az energiakrízis és a klímaösszeomlás viszont biztosan közeledik.

Életünk értelme nem kifejezetten tudományos kérdés, de a tudomány sok választ adott arra, kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk. Az emberi élet értelme az emberség, formája a közösség – mindkettő fogyatkozóban, éppen e tudomány szülte fogyasztói társadalom miatt.

„Nem tudom, N.N. előadás mögött hol vannak a multik?”. Hát az egész Mtudást a multik pénzelik. Miért teszik? Azért, hogy emberi ideálokat valósítsanak meg, vagy azért hogy tovább növeljék profitjukat és hatalmukat?

„Élvezem a találmányokat”. Én nem annyira, mert tudom, mit adtunk érte. Pl. az egészségünket. Nézzen szét egy kórházban: a legtöbb a civilizációs beteg, akiket ennek a tudománynak az „áldása” tett tönkre. 15 év internet után hol a világmegváltó fölfedezés?

Az összkomfortos lakóház teletömve kiszolgáló technikával puhánnyá, beteggé teszi a lakóját. Erre a pénzt egyhangú, egészségtelen romboló munkával teremti elő. Régen egy kályha megtette. Amit a „jóléti” ember iszonyatos anyag- és energiamozgatással (évi 50 000 kWh/fő) ér el, másutt elérik egy marék rizzsel. A lakás nem az ember elsődleges tartózkodási helye. Ezt a testet nem íróasztalhoz teremtették.

Az én jővőfalumban megszűnik a sport képtelensége is: aki súlyt akar emelni, zsákol a magtárban, aki lovagolni akar, vállalja föl a lóistállót.

Az lesz ám az élet!

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.20 0 0 202
Holnap is lesz egy előadás az MTV-n 10 órakor:
Katona Gyula: Hogyan lett "magyar matematika" a kombinatorika?
Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.20 0 0 201
Na felhozom a topikot.

Újdonság, hogy az előadással egyidőben az interneten is lehet követni az előadást és kérdéseket lehet feltenni.
mmormota Creative Commons License 2006.03.21 0 0 200

Címe: A harmadik évezred természettudománya (1. rész)

Hogy került ez a Mindentudás Egyeteme topicba a Zöldségbolt helyett?

Előzmény: odovaker (190)
mégjobb Creative Commons License 2006.03.20 0 0 199
Ha kíváncsiak vagytok rá, innen megtudhatjátok mia csoda az a MAG!
Előzmény: mégjobb (198)
mégjobb Creative Commons License 2006.03.20 0 0 198

"4. Újraéledő szerves közösségek

2006. november 7.

MAG-ERŐBEN AZ ORSZÁG!

A MAG közösségek a Kárpát-medencében

Géczy Gábor (MAG, Gödöllő) előadása

A természetet megfigyelve az anyag – beleértve az általunk élőnek tekintett rendszereket is – alulról szerveződik. Önszerveződéséhez a mintát kozmikus, az egész Teremtésre érvényes törvények adják. Ilyen önszerveződő közösségek hierarchikus rendszere építi fel a szerves, a természettel együtt élő kultúrákat. A történelem tanúsága szerint az emberi közösségekben időről-időre megjelenik a FAL, amely először a közösségeket választja el a természettől, majd a közösség tagjait egymástól. A FAL miatt ma már nem vesszük észre a Teremtés mintáit, ezért a természet és egymás rovására élünk. Mi magunk váltunk vírussá, amely még csak nem is élőlény, hanem az élő rendszerbe hatoló hibás információ. „Fejlődésünk” következtében haldoklik a Föld. Minden felelősen gondolkodó lényben felmerül a kérdés: mi a gyógymód? A válasz egyszerű: le kell bontani a falakat, és a romok mögül előkerülnek a minták, melyek időtlen-idők óta vezérlik a Teremtést. Ha ezeket a Mintákat Alkalmazzuk a Gondviselés minden erővel mögöttünk áll, mert az élet élni akar!"

http://www.deol.hu/main.php?c=5776

Előzmény: Gézoo (197)
Gézoo Creative Commons License 2006.03.20 0 0 197
Harapófogóval kell téged kérdezni?  Pár szóval leírnád, hogy mi a véleményed róla?
Előzmény: Dr.Feelgood (196)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2006.03.20 0 0 196
Rákerestem az illető többi előadására.
Előzmény: Gézoo (195)
Gézoo Creative Commons License 2006.03.20 0 0 195

Szia!

Kifejtenéd?

Előzmény: Dr.Feelgood (194)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2006.03.20 0 0 194
Rövid internetes kutakodásom alapján azt gyanítom, hogy itt a kergültség esete forog fenn.
Előzmény: nadamhu (192)
Gézoo Creative Commons License 2006.03.20 0 0 193

Szia!

Ajánlom figyelmedbe a "Cáfoljuk a relativitás elméletet" topicban Lingarazda

fejtegetését a semmi- a tér - az üres   fogalmakkal kapcsolatban.

(Előzetesként tér üres mert csak a "semmi" van benne, vagy a tér az események,

tömegek helye, környezete...??)

Ugyanis a magyar nyelvben más a tartalma ezeknek a fogalmaknak, mint más nyelvekben. Így természetesen felmerül, hogy e lényegi fogalmi eltérés

új értelmezést ad-e a megismert fogalmaknak.

Előzmény: nadamhu (192)
nadamhu Creative Commons License 2006.03.20 0 0 192

A fizika, s annak újfajta értelmezése, melynek alapja a magyar nyelv.

Ez valami vicc? Vagy mar az atomfizikusok is kezdenek megkergulni?:)

Vagy csak egy hangzatos eloadascimrol van szo?

Dr.Feelgood Creative Commons License 2006.03.20 0 0 191
Ez elég nagy kreténségnek tűnik. Szerencsére nem a Mindentudás Egyetemén lesz.
odovaker Creative Commons License 2006.03.20 0 0 190
Igen érdekes előadás várható március 29.-én!

Címe: A harmadik évezred természettudománya (1. rész)

A fizika, s annak újfajta értelmezése, melynek alapja a magyar nyelv.

Előadó: Dr. Géczy Gábor atomfizikus; Atommagkutató Intézet – Debrecen, MAG (Második Alapítvány Gödöllő)

Kezdés: 19:00, helyszín a szokásos: Bp. V. Nádor u. 26. V. emelet, Indigóház Alapítvány

A Tudomány maga Creative Commons License 2006.03.19 0 0 189
Összesen ennyit értettél belőle?
Előzmény: ktonxi (188)
ktonxi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 188
Sziasztok! Március elején a Mindentudás Egyetemén volt egy előadás
a madárinfluenzáról. Az előadó Varga János (az MTA Állatorvos-tudományi
Bizottságának elnöke; állatorvos, mikrobiológus) volt. Az egész előadás
alatt következetesen madárinfulenzának mondta a betegséget...
nagyon vicces volt. :-) Ha valaki lemaradt róla:
http://www.mindentudas.hu/vargajanos/index.html
blandulus1 Creative Commons License 2005.12.23 0 0 187
Sreetar Mihály Pató Schnaider Korsmáros Csermely

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!