22-én Brüsszelben tilos lesz autóval közlekedni. Lezárják a fő közlekedési utakat és a többin is csak indokolt esetben, ENGEDÉLLYEL lehet közlekedni.
Ezek a büdös belga prolik. :-)
semmivel sem rosszabb, mint a ti avas kommunistázásotok.
ráadásul a polkörözés még aktuális, a kommunistázáson már mindenki röhög...
na jó a bayerbencsiklovas biztos nem, viszont rajtuk meg egy egész ország röhög
Szerintem ráérünk ezen vitatkozni 22-e után.
Ha egy hivatalosan bejelentett és engedélyezett demonstrációról van szó(márpedig úgy néz ki) akkor ez csak egy féloldali vagy olyan útlezárás lehet amely nem fogja lebénítani a forgalmat.
Lehet hogy a cikk címét vették egy kicsit drámaira,hiszen kampány van.
Jó, akkor legyen Neked. Van ilyen nap, átnevezték a Föld napját, hurrá, én utoljára azt a verziót ismertem. Igazság szerint teszek rá. Meleg büszkeség napja is van, azt sem tudom, hogy mikor van, az sem érdekel.
És ez hol igazolja azt, hogy pár idióta megint útlezárásokban gondolkodik?
"Na szóval, hol lehet ebben azt megtalálni, hogy én, ha akarom sem használhatom a kocsimat aznap? "
Azt írtad ilyen nap nincs.
De van.
Senki nem állította hogy nem lehet autózni
Viszont a Fideszeseket sem lehet azzal vádolni hogy pont egy ilyen napon terveznének útlezárást és szándékos forgalom akadályozást.
Mert hogy a topik címe ill a cikk is ezt szeretné sugallani.
Egyébként meg nem tudom feltűnt-e, de már nics kommunizmus, de még mindig vannak tiltott dolgok. Vagy nálatok a polgári körben már tényként kezelitek, hogy nektek mindent szabad? :-)))
Ez nem megtiltás vagy engedés kérdése. Csupán szeretném érzékeltetni, hogy nem lesz kisebb a forgalom. Mivelhogy a t. kolléga ezzel próbált itt operálni...
No, elmentem kajálni, és mire visszajövök, mi vár itt... :-)
Na szóval, hol lehet ebben azt megtalálni, hogy én, ha akarom sem használhatom a kocsimat aznap?
Tehát akkor, még egyszer. Van a Föld napja. Jó ideje. Öt éve ráépítettek valami kezdeményezést, mely szerint aki nem akarja, legyen oly jó, de aznap ne használja a kocsiját. De ha akarom, használhatom. Merthogy nincs megtiltva, ugyebár.
Hasonlíthatnám ezt a dolgot a meleg büszkeség napjához is, hogy átérezzétek ennek a dolognak a jelentőségét. Az kb. ugyanez a kategória. :-DDDDD
Szóval, ha a lakótelepi Józsi nyakonvágja a túlbuzgó fideszes elvtársakat, mert nem tud miatta a tizenötéves bömösével menőzni a JA lktp. fő utcáján, akkor nagyon harmatos lesz az "autómentes nap"-pal érvelni. :-)))))
Na ugye? Mondtam, hogy van ilyen. Pedig én balos vagok. Csak azt szeretném még tudni, hogy lesz-e kerékpármentes nap is? Tök jó lenne úgy végigmenni a városon, hogy nem fekszik alám méterenként egy elmebeteg biciklis. 22-én juszt sem fogok kiszállni az autómból.
Franciaországban, 1997. szeptember 22-én indult el a városi környezet és közlekedés javítására irányuló "Autó nélkül a városban!" jelmondatú kezdeményezés, amely az elmúlt évben – több mint 1000 európai város csatlakozásával – az egész kontinensre kiterjedő, több mint 100 millió lakost érintő rendezvénnyé növekedett. Az önkormányzatok által felvállalt mozgalom így méltán kapta az Európai Autómentes Nap elnevezést, melyet az Európai Unió Környezetügyi Főigazgatósága és az EU tagállamok kormányai támogatnak.
Az Autómentes Nap felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti problémákra (levegőszennyezés, zaj, forgalmi zsúfoltság, balesetveszély), melyekkel a városokban nap mint nap találkozhatunk. A városi közlekedés újragondolása és megreformálása egyre időszerűbb, a közterületek – ezen belül az utcák, terek – méltányosabb használata, a gyalogosok, kerékpárosok és a tömegközlekedés igényeinek figyelembe vétele egyre fontosabb feladat a helyhatóságok számára. A rendezvény lehetőséget biztosít a városlakók számára olyan közlekedési módozatok kipróbálására, melyekkel környezetkímélő módon, egészségesebben, épített és természeti értékeiket megőrizve elégíthetik ki közlekedési igényeiket.
Az Európai Autómentes Nap hosszabb távú céljai úgy érhetők el, ha a tömegközlekedés és a kerékpáros közlekedés feltételei javulnak, fejlődik a városok parkolási rendje, bővül a sétálóutcák és a forgalomcsillapított övezetek területe. A tömegközlekedés és az alternatív közlekedési formák előnyben részesítésével csökkenthető a települések központjában kialakuló zsúfoltság, csillapítható a zajterhelés, javítható a levegő minősége, mérsékelhető a különösen gyermekekre és idősekre leselkedő balesetveszély.
2002. szeptember 22-én Európa-szerte – így Magyarországon is – ismét megrendezésre kerül az Európai Autómentes Nap. Eddig több mint 40 önkormányzat (városok/fővárosi kerületek) jelezte részvételi szándékát. Az akciónap szervezői az Autómentes Nap megrendezésében várják a köz- és a magánszférában dolgozók, a közlekedésben tevékenykedők, az oktatási-nevelési és sport intézmények, a gyermek- és ifjúsági szervezetek, a környezet- és városvédő egyesületek, az egyházak és felekezeti közösségek segítő támogatását.
Kérjük a személygépkocsival közlekedőket, csatlakozzanak az Európai Autómentes Naphoz és városukban/kerületükben szeptember 22-én, vasárnap (Pécsett, Győrött és más városokban az önkormányzat által meghirdetett más napokon is) autójuk használata helyett a városon belül részesítsék előnyben a tömegközlekedési eszközöket, sétáljanak vagy üljenek kerékpárra.
További információk találhatók az interneten a www.mobilityweek-europe.org címen.
Közzéteszi az Európai Autómentes Nap koordinációjára a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium, és az Oktatási Minisztérium részvételével alakult Tárcaközi Bizottság.
Ne nagyon menjünk el a dolog mellett.
Hol is alakul ki dugó mostanság a lakótelepen?
Ki az az ökör aki itt megy keresztül (befelé-kifelé) ahelyett, hogy az új bevezető utat választaná??? cz.
Attól autómentes, mert páran demonstratíve otthon hagyják aznap a kocsit. Azok, akik úgy tartják jónak. Úgy hívják, hogy Föld napja, szeptember 22-én ünnepeljük. Már aki.
Mint említettem, azok nem mennek kocsival, akik aznap nem szeretnének. Bácskai ne akarja eldönteni, hogy a József Attila lakótelep lakói aznap nem szeretnének kocsival menni, mert valamelyik panelproli még a végén fejbevágja.
Bár valszeg úgysem mer odamenni, odaküldi majd a nagymamáját meg a tizenéves kislányát egy zászlóval a kezében, miután betanítja nekik a Himnuszt.
Ha a békávésok vagy a mávosok tüntetni akarnak, akkor is biztosítaniuk kell a "minimális" szolgáltatást, hogy ne rohadjon szét és ne álljon le teljesen a város, amíg bohóckodnak.
Szerintem ezt az elvet kéne alkalmazniuk a polgároknak is. Mondjuk zárják le a Bartók Béla utat, nem zavarnak vele most senkit. És ha már ott vannak nemzetépítésre éhesen, ragadjanak lapátot, és segítsenek a felújításban. Szerintem még szavazatokat is szereznének ártjuknak, és Orbánuknak. :-)))))
Előre leszögezném, hogy a Fidesz így is úgy is bekaphatja, mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy valóban létezik olyan, hogy autómentes nap. Azért tudom ennyire biztosan, mert amikor először említették nekem, komoly háttérzaj volt, aminek következtében úgy értettem: alkoholmentes nap. Komolyan meg is ijedtem :-))
Kedves Hitetlen Tamás !
Ha a FIDESZ akarja , akkor minden polgár akarja.
A dakota, ha nagyon egyedül érzi magát,
összehiv egy nagy-gyülést magának vagy szervez egy utlezárást. ( A mondat első részére a dakota topicban bukkantam rá ).
Mi az, hogy autómentes nap? Ilyen nincs. Attól autómentes, hogy a Bácskai a Föld napját önkényesen átnevezi azzá? Tudtommal semmi nem tiltja a gépkocsihasználatot aznap, úgyhogy a lokális fidesz se próbálja meg, mert feszült leszek. (mondom én, akinek kocsija sincs...)