Keresés

Részletes keresés

Big Foot Creative Commons License 2002.10.22 0 0 14
Csak NIVO lakast a XV.(varoshazaval szemben) ker-ben ne vegyetek. Sajnos en mar megtettem :-(((((
A villanyszereles pocsek. (Meg nem talakoztam olyan tulajjal, akinel ne lenne hibas valami es nem is sietnek kijavitani). A hangszigeteles miatt most fogunk pert inditani (a felettem lakotol mindent hallok es azt mondjak, hogy ez igy szabvanyoks) és a teremgarazs bejaronal leér a kocsi alja (olyan meredekre sikeredet). A szomszed családi haz kemenyenek fustje bejon a lakasba, mert nem vezettek ki a kemenyt a haz fole. Szoval aki esetleg hallott mar errol es arra gondolt, hogy itt vegyen lakast akkor NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE tegye!
A kivitelezo a STRABAG volt. Szoval alaposan nezzetek utana, hogy pontosan milyenek a muszaki parameterek, ha lakast vesztek. Udv: Big Foot
sue325 Creative Commons License 2002.10.04 0 0 13
Sziasztok!

Kinéztem egy lakást az Angyal u.-ban, pontosabban még csak a helyét. Az építkezés most fog elkezdődni, de nem tudom, megbízható-e a cég. Angyal Residence Kft., Sabor Kft., Barracuda Investment Kft. A kivitelező Duna Épszer. Tud valaki valamit róluk?
Előre is köszi.

overhead Creative Commons License 2002.09.20 0 0 12
Nekem sajnos az a tapasztalatom hogy a masfel ketszobas max 50 nm-es lakasok már a tervezőasztalról elkelnek az előértékesítés során. Én pedig épp ilyet keresek.

Most épp a Fáy- u - Szt. László utcánál épülő kétemeletes házakat néztem ki. Elég emberi méretűek a házak, és az ár is elég korrekt, attól eltekintve, hogy meg kell venni a kocsibeállót 850 e-ért.

Lacika975 Creative Commons License 2002.09.19 0 0 11
Nálunk talán annyiban jobb a helyzet, hogy az már nyilvánvaló (gondolom nekik is), hogy az átadásig biztosan nem fogják eladni az összes lakást (most 30-ból 18 van eladva), ráadásul éppen a legnagyobbak/legdrágábbak fognak megmaradni. Ha ezeket el szeretnék adni, akkor nem hagyhatnak látványos hiányosságokat. Ráadásul ha a fél ház már bent lakik, akkor a potenciális vevők nyilván be fognak csöngetni hozzájuk egy kis beszélgetésre, így az eldugottabb disznóságokat is megtudhatják. Gondolom nálatok minden el volt adva a beköltözésre.
Előzmény: kismacy (10)
kismacy Creative Commons License 2002.09.19 0 0 10
Pl.: A kéményes embert lefizetve olcsóbb volt neki így megkapni az engedélyt, mint ténylegesen megcsinálni a kémény körüli kötelező lépcsőt, a lábazati burkolat késett 1-2 évet, a külső párkány is lemaradt, a garanciális dolgokról pedig inkább ne is beszéljünk. A szigetelés állapota egy katasztrófa. Ja és még most 7 év után sem tudtunk társasházzá alakulni, mert nem adta ki a tőle ehhez szükséges iratokat. Ez mind mind olyan kis bosszúság, amit egyik lakó sem fog valószínűleg bevállalni és kijárni, célszerűbb előre gondolkodni. Egy jó taktika a vállalkozók részéről, hogy az anyagilag amúgy is igencsak megtépázott frisstulajdonosok nem fognak ügyvédre költeni horror összegeket - így szépen idővel még a korábban aktív lakótársak is feladják a "küzdelmet".

"Mondhatom azt, hogy nem írom alá az átvételi igazolást, amíg valamit ott be nem fejeznek, vagy ki nem javítanak?",
- ha végiggondolod a folyamatot, miért ne mondhatnád, hiszen veled együtt fogtok szívni sokan, ha ezt nem teszed. Gyakorlatilag ez azonban nehezen lesz kivitelezhető.

Előzmény: Lacika975 (9)
Lacika975 Creative Commons License 2002.09.19 0 0 9
Sajnos még nem ismerjük a lakótársakat (csak a szomszéd lakásba költözőket). Mennyire szólhatunk bele mi egyedül a közös részekben lévő dolgokba? Mondhatom azt, hogy nem írom alá az átvételi igazolást, amíg valamit ott be nem fejeznek, vagy ki nem javítanak? Szerintem nem nagyon. Nálatok mit nem fejeztek be?
Előzmény: kismacy (8)
kismacy Creative Commons License 2002.09.18 0 0 8
Nem fog logikusnak tűnni, amit írok, de mi saját kárunkon jöttünk rá utólag az okosságra. Célszerű valahogy összefogni az esetlegesen megismert leendő lakótársakat, közösen felkérni egy szakit, hogy figyeljen oda olyan dolgokra is, ami laikusnak nem is tűnne fel. Hidd el utólag megtérül a befektetés.
Nekünk lakáson belül nagyjából -köszönhetően az alapos nyomonkövetésnek- minden rendben volt, de ez nem igaz a közös részekre!!!
Egy csomó minden ottmaradt befejezetlenül, hiába akartuk volna mi befejeztetni, pénzt vissza már nem láttunk, jöttek az egyéni "kis" konfliktusok, amit a kivitelező jól kihasznált , és így igazából senki nem lépett fel a közös érdekében.
Előzmény: Lacika975 (7)
Lacika975 Creative Commons License 2002.09.18 0 0 7
Hát eléggé a vége (48)
Miért mi baj van a végével?

Azt hiszem már égnek áll a hajuk, ha meglátnak:))
Ott lakunk a közelben, úgyhogy nézzük szorgalmasan. Mire kell különösen odafigyelni?

Ez általában van így, vagy konkrétan erről cégről is tudsz valamit?

Előzmény: formatc (6)
formatc Creative Commons License 2002.09.17 0 0 6
Rokolya eleje, kozepe? Csak nem a vege?

Remenykedj, hogy jo ido legyen es szaradjon a lakas!
Jarj a nyakukra, mert ilyenkor tuggyak elcseszni a dolgokat rendesen! :(
Burkolasnal ott allni a nyakukon, foleg ha valami dragabb, trukkosebb dolgot raknak le!

A penzeddel mar szvsz nem nagyon lepnek le, de a minoseggel sajnos lehetnek gondok...

Atadasi igazolast addig nem alairni, amig valami nem teccik!!! Ha igernek (szoban vagy akar irasban) az nem eleg ha van papirjuk rola, hogy neked jo utana mar le se sz@&nak!

Előzmény: Lacika975 (5)
Lacika975 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 5
Rokolya u.
Remélem nagyon:)) Viszonylag kis cég, de már több házat átadtak a környéken.

Szerintem ne kapkodd el, azért mostanában már nem adják el a tervezőasztalról a lakásokat, meglesznek később is, amikor már látszik valami.
Mi kb 50% készültségnél kötöttünk előszerződést, akkor még csak 3-4 lakás volt eladva, bár a kisebbeket hamar eladhatják. Cégbíróságon megmondják, nincs-e felszámolási eljárás ellenük:)) Ha valamelyik nagy bank finanszírozza az építést az gondolom jó jel.

Előzmény: overhead (4)
overhead Creative Commons License 2002.09.16 0 0 4
És melyik utcában lesz a lakásod?
A cég mennyire megbízható?

Én Zuglóban néztem ki egy építkezést:
A cég Velarbau, teljesen ismeretlen, úgyhogy fenntartásaim vannak.
A lakás ill. a ház viszont nagyon tetszik, eddigez a legjobb, amit találtam, és árban is jó.
Viszont a cégnek ez az első társasházépítése...és még nincs építései engedély...ill. még a kivitelező sincs meg...
Honnan lehet megtudni valamit a cégről?

szomi_szomi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 3
Nem akarom azt mondani, hogy mindenképpen csúszni fognak. Csak nem szabad kizárni ezt a lehetőséget, mert gyakran előfordul. Ahogy olvasom, a házatok nem áll rosszul. Még akár be is fejezhetik időre. A legjobb, ha szakmabeli ismerősödet elviszed a házhoz. Ő valószínűleg azt meg tudja mondani, hogy befejezhető időre vagy nagy valószínűséggel nem.
Előzmény: Lacika975 (2)
Lacika975 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2
Jajj, ne bíztass ennyire!! Többször megesküdtek a decemberre. Mondjuk, ha nagyon muszáj, akkor lenne hova mennünk, de nem szeretnénk. A mostani állapot szerint az összes belső fal vakolva, glettelve, aljzatbeton mindenhol, összes külső nyílászáró, a külső vakolat kb. fele, és a lakások kb felében padlólap, csempe. Hátra van még a közös helyiségek, teraszok padlólapozása, parkettázás, belső ajtók, lift, fűtőtestek, festés, kertrendezés, konyhabútor. Meg lehet becsülni ebből, hogy mennyi idő kellhet még? Elég nagy tempóban haladnak, több csoport csinál mindent párhuzamosan.
Előzmény: szomi_szomi (1)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 1
Ha nem akarsz nagyon meglepődni, akkor az igért átadás időpontjához adj hozzá még 2-3 hónapot és addig biztosítsd a fedelet a fejed fölé az épülő lakáson kívül is.
Előzmény: Lacika975 (0)
Lacika975 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 0
Én eddig 0 db új társasházi lakást vettem, de ez a szám a napokban 1-re fog emelkedni, úgyhogy engem is érdekel a téma.
Egyébként a lakás a XIII. ker-ben van, 30 lakásos házban. Ha minden jól megy, decemberben költözünk.
overhead Creative Commons License 2002.09.16 0 0 topiknyitó
Kb. május óta keresek új építésű társasházat Budapesten, szívesen megosztanám tapasztalataimat, illetve fogadnék tanácsokat, ha más is hasonló cipőben jár.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!