Én két helyen keresném az okát: 1. Az egyszerűbb ok, hogy a filmkapu rugója vagy elgyengült vagy elállítódott. Ekkor óvatosan addig kell növelni a kapunyomást, míg meg nem szűnik a jelenség. Emlékeim szerint erre van lehetőség ennél a típusnál.. 2. Ha viszont elkopott (vagy megsérült) a filmtovábbító villa az nehezebben javítható. Ki kell szerelni és vagy újat csináltatni, vagy esetleg reszelgetéssel lehet valamit javítani.
Mindenesetre valami értéktelen próbafilmmel javítgasd, ne valami pótolhatatlannal. :) Amúgy javaslom a segítségkérésre a fb-n a 8mm 16mm 35mm 70mm csoportot. Ott korábbi mozigépészek, nálam hozzáértőbbek sokszor segítettek már nekem is.
Csakis (rajz)játékfilmmel ! Lesz 101 kiskutya, Gondos bocsok, Reszkessetek betörők. A Hamupipőke lehet h csak húsvétkor vetítődik, de már beszerzés alatt. Felnőttprogram: Indiana Jones 1-3 és Drágán add az életed.
Sziasztok ! Nagy tisztelet mindenkinek ! Elakadtam . Örököltem egy " Meoclub 16 Automatic S " filmvetitőt , amihez nem értek . Addig , már eljutottam , hogy pereg a film egy rövid ideig , de ki kell kapcsolnom , mert a " hurok " , alul elfogy . Nem tud annyit felgörgetni , mint amennyit a léptető lead . Lehet ezen állitani ? Gondolom összefüggésben van , egy " oda nem való zajjal is . Mintha kaparná a filmet . ....hát akinek van ideje , és tudna segiteni pár mondatban , megköszönném !
Hozzáfűzném, hogy (magyar) eladók vannak, csak "átköltöztek" az e-bayre és más külföldi oldalakra. (Én legalábbis már láttam ott.) Eladói szemmel érthető, magasabbak még mindig az árak. Igaz, külföldre valamivel nagyobb a bürokrácia, a kockázat.
Van 1 jó hirem,ismerősőm vásárolt a múlt héten néhány filmet Zsolttól, komoly pénzt fizetett filmenként, de jó minőséget kapott, az eladó pedig rugalmas, gyors volt.
Erről irogatunk mindig,hogy a minőségi filmekhez érdemes hozzájutni,ha a családunkat barátainkat is szeretnénk szórakoztatni,nem csak "polcra"veszünk gagyi elavult filmeket.
Teljesen igaz, nincs már olyan filmbőség, mint 8-10 éve, sőt szinte alig kerül elő játékfilm mostanában.
Zsolt102 hamarabb érne el sikert, ha szétszedné a csomagját, annyira vegyes a tartalma. 16-os gépeket néha keresnek, a Vaterán elmehetne MeoClub. (A Prexer kevésbé piacképes.) Orsókat is keresnek külön. Filmeket meg pláne, egyenként jobb árat kapna értük. De ahhoz azért lista is kellene róluk.
Szerencsére a múlt hónapban sikerült vennem egy Delon filmet,Zorró-t /ff/feliratos 70 ezer Ft volt,de megérte,végre az oktatófilmjeim után,szórakoztattam a családot.Várom az árakat az emlitett filmekre.
Önnek igaza van.Sajnos én elég sok régi oktatófilmet vettem 3-4 ezer Ft-ért.A vaterán elcsiptem 1-2 Tom és Jerry 9.10 ezerért,de elfogytak.Játékfilm viszont nincs nagyon a piacon. Azemliett címek csábitóak,árakat jó lenne tudni.
Az a baj,hogy fillérekért szeretnének jó filmet venni,ezzel elűzték az elladókat a vateráról.Maradtak a hiányos rossz minőségű részletek,vagy az állandóan ajánlott polgárvédelmi vagy egyéb oktatófilm,de ha szórakozni szeretnénk akkor kevés a jó minőségi film.
Ajánlotta 1 tag,hogy csinálnak 1 csere-bere lehetőséget,de aztán az is leállt.
Tanácsos volna pontos listát közzétenni a filmcímekről. Azt kevésbé hiszem, hogy az egyben megvételre lesz érdeklődő, mert aki hobbista, annak gépei stb. vannak már, s inkább csak filmeket keres. S nyilván anyagi korlátok is felmerülnek. Ugyanakkor nem érdemes elkótyavetyélni, mert úgy látom, vannak jó filmjei, Óvakodj a törpétől, Óz stb., inkább érdemes darabonként drágábban, mint áron alul egyben eladni. Tom és Jerryk is eBayen 15-20 ezernél kezdődnek.
Üdv Mindenkinek! Megválnék gyűjteményemtől, ha lehet egyben. Nincs időm foglalkozni vele. Vannak filmek amiket még meg se néztem.Ami van: 16mm vetítők 3db, ebből a szürke meoclub volt bajos, de működik. Feketéhez a távirányító is megvan. 16mm orsók kicsik és nagyok. 8mm, Super8 vetítők.Hangszórók vetítőkhöz. Valahol megvan a fim tekercselő is. 8mm film néző.Rengeteg DIA keretben, hozzá automata vetítő. Ha kell vászon is van.16mm filmek. Ebből amit tudok, hogy az Asterix eleje hibás. 8mm, Super 8 rajzfilmek, filmek, xxx filmek. Csatoltam pár képet ha érdekes lehet.Első körben egyben válnék meg tőle.
A képek mérete magy, ide nem tudom feltölteni de fb 8mm 16mm 35mm 70mm csoportban hirdetem.
Keresem azt a srácot, aki folyó év április 6-án Magyar Péter Kossuth téri tüntetésén super 8-azott az újságos bódé tetejéről egy 814 XL canon-nal. Nyugi, nem az állambiztonságtól vagyok, egy film ötlettel akarnám megkeresni. richardrakocza@hotmail.com köszi előre is
Tényleg remek ötlet, köszönöm a bizalmat előre is :-)
Körbejárom a kérdést technikailag és ahogy találok valakit, aki ért az ilyen szoftveres munkákhoz, megpróbálom elkezdeni. Merthogy én nem értek hozzá...
Szép napot mindenkinek segítséget szeretnék kérni Fite 16-hoz keresek 67 fogazatú bordás szíjat nem ingyen kérem ebből kellene 4db fizetem anyi amenyi természetesen a futárt is fizetem hívtam pár boltot ez ügyben de semmi segítséget köszönöm