Igen, sajnos egy kicsit mással voltam elfoglalva az elmúlt időszakban.
Közben azért gondolkodtam, hogy lehetne megcsinálni a csereberét, mert változatlanul ezt érzem a filmezés és a kapcsolatok megpezsdítésének legjobb módjának.
Arra nem tudtam rájönni (merthogy nem vagyok szoftveres), hogy lehet egy olyan adatbázist csinálni, 1. ami publikus, de csak szűk körben, 2. nem fog belekötni az összes hivatal a GDPR meg a szerzői jogok miatt, 3. amiben mindenki csak a saját adataiba tud piszkálni, 4. ingyenes tárhelyen van.
Ha valakinek van ötlete, ne fogja vissza magát :-)
Én két helyen keresném az okát: 1. Az egyszerűbb ok, hogy a filmkapu rugója vagy elgyengült vagy elállítódott. Ekkor óvatosan addig kell növelni a kapunyomást, míg meg nem szűnik a jelenség. Emlékeim szerint erre van lehetőség ennél a típusnál.. 2. Ha viszont elkopott (vagy megsérült) a filmtovábbító villa az nehezebben javítható. Ki kell szerelni és vagy újat csináltatni, vagy esetleg reszelgetéssel lehet valamit javítani.
Mindenesetre valami értéktelen próbafilmmel javítgasd, ne valami pótolhatatlannal. :) Amúgy javaslom a segítségkérésre a fb-n a 8mm 16mm 35mm 70mm csoportot. Ott korábbi mozigépészek, nálam hozzáértőbbek sokszor segítettek már nekem is.
Csakis (rajz)játékfilmmel ! Lesz 101 kiskutya, Gondos bocsok, Reszkessetek betörők. A Hamupipőke lehet h csak húsvétkor vetítődik, de már beszerzés alatt. Felnőttprogram: Indiana Jones 1-3 és Drágán add az életed.
Sziasztok ! Nagy tisztelet mindenkinek ! Elakadtam . Örököltem egy " Meoclub 16 Automatic S " filmvetitőt , amihez nem értek . Addig , már eljutottam , hogy pereg a film egy rövid ideig , de ki kell kapcsolnom , mert a " hurok " , alul elfogy . Nem tud annyit felgörgetni , mint amennyit a léptető lead . Lehet ezen állitani ? Gondolom összefüggésben van , egy " oda nem való zajjal is . Mintha kaparná a filmet . ....hát akinek van ideje , és tudna segiteni pár mondatban , megköszönném !
Hozzáfűzném, hogy (magyar) eladók vannak, csak "átköltöztek" az e-bayre és más külföldi oldalakra. (Én legalábbis már láttam ott.) Eladói szemmel érthető, magasabbak még mindig az árak. Igaz, külföldre valamivel nagyobb a bürokrácia, a kockázat.
Van 1 jó hirem,ismerősőm vásárolt a múlt héten néhány filmet Zsolttól, komoly pénzt fizetett filmenként, de jó minőséget kapott, az eladó pedig rugalmas, gyors volt.
Erről irogatunk mindig,hogy a minőségi filmekhez érdemes hozzájutni,ha a családunkat barátainkat is szeretnénk szórakoztatni,nem csak "polcra"veszünk gagyi elavult filmeket.
Teljesen igaz, nincs már olyan filmbőség, mint 8-10 éve, sőt szinte alig kerül elő játékfilm mostanában.
Zsolt102 hamarabb érne el sikert, ha szétszedné a csomagját, annyira vegyes a tartalma. 16-os gépeket néha keresnek, a Vaterán elmehetne MeoClub. (A Prexer kevésbé piacképes.) Orsókat is keresnek külön. Filmeket meg pláne, egyenként jobb árat kapna értük. De ahhoz azért lista is kellene róluk.
Szerencsére a múlt hónapban sikerült vennem egy Delon filmet,Zorró-t /ff/feliratos 70 ezer Ft volt,de megérte,végre az oktatófilmjeim után,szórakoztattam a családot.Várom az árakat az emlitett filmekre.
Önnek igaza van.Sajnos én elég sok régi oktatófilmet vettem 3-4 ezer Ft-ért.A vaterán elcsiptem 1-2 Tom és Jerry 9.10 ezerért,de elfogytak.Játékfilm viszont nincs nagyon a piacon. Azemliett címek csábitóak,árakat jó lenne tudni.
Az a baj,hogy fillérekért szeretnének jó filmet venni,ezzel elűzték az elladókat a vateráról.Maradtak a hiányos rossz minőségű részletek,vagy az állandóan ajánlott polgárvédelmi vagy egyéb oktatófilm,de ha szórakozni szeretnénk akkor kevés a jó minőségi film.
Ajánlotta 1 tag,hogy csinálnak 1 csere-bere lehetőséget,de aztán az is leállt.
Tanácsos volna pontos listát közzétenni a filmcímekről. Azt kevésbé hiszem, hogy az egyben megvételre lesz érdeklődő, mert aki hobbista, annak gépei stb. vannak már, s inkább csak filmeket keres. S nyilván anyagi korlátok is felmerülnek. Ugyanakkor nem érdemes elkótyavetyélni, mert úgy látom, vannak jó filmjei, Óvakodj a törpétől, Óz stb., inkább érdemes darabonként drágábban, mint áron alul egyben eladni. Tom és Jerryk is eBayen 15-20 ezernél kezdődnek.
Üdv Mindenkinek! Megválnék gyűjteményemtől, ha lehet egyben. Nincs időm foglalkozni vele. Vannak filmek amiket még meg se néztem.Ami van: 16mm vetítők 3db, ebből a szürke meoclub volt bajos, de működik. Feketéhez a távirányító is megvan. 16mm orsók kicsik és nagyok. 8mm, Super8 vetítők.Hangszórók vetítőkhöz. Valahol megvan a fim tekercselő is. 8mm film néző.Rengeteg DIA keretben, hozzá automata vetítő. Ha kell vászon is van.16mm filmek. Ebből amit tudok, hogy az Asterix eleje hibás. 8mm, Super 8 rajzfilmek, filmek, xxx filmek. Csatoltam pár képet ha érdekes lehet.Első körben egyben válnék meg tőle.
A képek mérete magy, ide nem tudom feltölteni de fb 8mm 16mm 35mm 70mm csoportban hirdetem.