Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 2002.12.18 0 0 84
Már vagy fél éve uralkodik a kegyelmes elvtárs kormánya, de a 168 órából eltűnt a kérdés, hogy hányszáz napja nem tudjuk, ki volt joszip tot és kaya ibrahim.
Eddig nem sok örömünk volt régi-új pártunkban és kormányunkban, de azt a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy még mindig nem tudjuk, ki volt joszip és kaya.
Önnek nem hiányzik a válasz?
Ha igen - váltsunk kormányt!
minderbinder Creative Commons License 2002.09.19 0 0 83
A maiban meg Herenyi!

Lassan le kell mondjam a 168 orat mert tele van jobbos politikusokkal keszult interjukkal! -:))) Szerintem egyebkent ez az egyik legnagyobb elonye ennek a lapnak.

minderbinder Creative Commons License 2002.09.19 0 0 82
"A kérdések mögött valójában azt a kérdést éreztem, hogy "Na apuskám ehhez mit szólsz, a saját oldalad intett be neked!" "

Jol erezted mert ez a lenyeg. Mert ugye eddig, aki olyanokat mondott, amit teszem azt Boross, az le lett liberalbolsevikezve. Mi abban a csoda vagy elitelendo, ha az ember felkapja a fejet, ha sajat gondolatait hallja vissza azoktol, akiknek a velemenyevel azert nem nagyon szokott egyet erteni. Egyebkent meg en nemcsak akkor figyelek rajuk, ha olyat mondanak, ami a "szivemnek kedves". Tobbek kozott innen tudom, hogy mikor mondanak szamomra elfogadhato dolgokat. A tobbivel meg ertelemszeruen vitatkozom. Mi ezzel a gond?

Ha esetleg az lenne a baj, hogy karorvendest erzel ki belole, akkor nem teljesen alaptalan a meglatas. Miutan eleg hosszu ideje azt kellett hallgatni, hogy milyen egyseges a jobboldal, milyen okosak a fiuk, es milyen nagyszeru vezeto Orban stb., nem kis elegtetel, hogy ezt mar jobbos szemelyisegek sem pontosan igy latjak.

Az en szememben onmagaban se a D-209 se a Cicero nem pejorativ. Ugyanakkor ertem a celzast, ugyhogy ha lehet a Cicerot hanyagoljuk, mert rola egybol az akadozo beszedu Koteles Kover jut eszembe.

Előzmény: paramparam (81)
paramparam Creative Commons License 2002.09.19 0 0 81
Köszönöm.

Csak annyira sematizáltam egyik felé, mint a feltett kérdések a másik felé.

A kérdések mögött valójában azt a kérdést éreztem, hogy "Na apuskám ehhez mit szólsz, a saját oldalad intett be neked!"

Vezérkultusz... Hm. És mégis le tudtátok váltani? Vagy szerintetek csak az ország fele hülye? Végül is...

Képzeld valahonnan ismerem az Antall nevet. Valóban sértő és lekicsinylő volt a megjegyzésem.

De tán nemcsak akkor kellene rájuk figyelni, ha a szíveteknek kedves dolgokat mondanak.

D-209. A Ciceró jobban tetszik? Akkor ezentúl azt használom!

Előzmény: minderbinder (80)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.19 0 0 80
Megertve.

Egyebkent meg ugy tunik, hogy hozzaszolasodban a szokvany semak jonnek elo. Ha valaki hirtelen nem koveti fenntartasok nelkul a Vilag Eszet, akkor fuggetlentul attol, hogy tortenetesen az illeto mondjuk a kozvetlen tanacsadoja, szovetsegese stb. volt a kovetkezo reakciok jonnek elo:

Ugysem szamit mar semmit, egyebkent is kommunista volt de legalabbis a tanacsadoja az, egy gerinctelen akarnokrol van szo, aki a boret menti es egyebkent is Medgyessy a D-209 volt stb.

Megjegyzem, hogy pontosan ez a vezerkultusz es a hozza kapcsolodo gondolkozasmod vezetett oda, hogy annak idejen Sztalin vagy Rakosi elvtarsak harcostarsaibol, akikkel a nagy vezerek vallvetve kuzdottek az imperialista kutyak ellen stb., egyik naprol a masikra nepellenes arulok es fasiszta ugynok lettek.

Egyebkent Antall Peter a volt miniszterelnok fia, David Ibolya egyik kozvetlen munkatarsa.

Előzmény: paramparam (78)
Demim úr Creative Commons License 2002.09.18 0 0 79
én nem vagyok jobbos. a választások óta mégsem olvasom. szócső csak az is...
paramparam Creative Commons License 2002.09.18 0 0 78
Véleményem a következő:

1. Na és? (copyright by Horn Gyula)
2. Ki az? (copyright by Bárándy Péter)
3. Valószínűleg az MDF az SZDSZ-szel együtt fog szavazni A FIDESZ és az MSZP ellenében az egyfordulós választások ellen. Egyébként D.I. már többször megpróbált 1%-val leszakadni a FIDESZ-ről, sikertelenül.
4. Boross vendéglátós főnök volt. A szigorúak meg a szervezettek nagyrészt ilyen helyeken lamúroztak. Csak nem fog maga ellen beszélni!
5. Szintén zenész. KFE=0. (Közvélemény Formáló Erő)
6. Kovács meg semmilyen szinten nem hajlandó elhatárolódni a radikális baloldaltól (lásd: kommenisták)

Remélem a válaszok jelzik a két oldal gondolkodása közötti szakadékot. Sajnos jellemzően baloldali gondolkodású a környezetem, emiatt tudom, hogy amennyire elfogadhatatlan volt számukra a Orbán kormány, annyira elfogadhatatlan számomra D-209 kormány.
Egyébként megpróbáltam olvasni a 168 órát. Szabályosan liftezni kezdett tőle a gyomrom. A bajnok Vásárhelyi Lámpaernyő Mária volt.

Előzmény: minderbinder (71)
gárfild Creative Commons License 2002.09.18 0 0 77
Olvasom:-(.Egyrte rosszabb.
minderbinder Creative Commons License 2002.09.18 0 0 76
A 73-asban melyik megjegyzesemet talaltad ugy, hogy az az MDF-et dicseri?

Egyebkent meg, bar sok vonasaban az MDF szamomra egyaltalan nem szimpatikus, megis szamomra 100-szor inkabb az altaluk kepviselt vonal az elfogadhatobb mint a fideszes. Ezzel mi a baj?

Előzmény: delej (74)
elemes Creative Commons License 2002.09.18 0 0 75
KoszonHETi. De nem kotelezheto ra.
Előzmény: delej (74)
delej Creative Commons License 2002.09.18 0 0 74
Azért egyet ne felejtsetek el, miközben balról ilyenbőszen dicséritek az MDF-et: az MDF egyedül a FIdesznek köszönheti, hogy benn ül a parlamentben. A képviselői közül pedig sokan tartják szimpatikusabbnak Orbánt mint Dávid Ibolyát.
Előzmény: minderbinder (73)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.18 0 0 73
A tegnapi nap ujabb adalek ehhez. Az MDF a kormanypartokkal szavazott. Szerintem lenyeges kerdes, hogy a Fidesz meddig kepes fesziteni a hurt ugy, hogy a parlamenti frakcioja egyben marad. Ugyanis ha ezt sokaig csinaljak, es kozben teszem azt az MSzP tamogatottsaga meg mindig magas marad - bar nyilvan nem akkora mint most - akkor lehet az MSzP belemegy egy elorehozott valasztasokba. Ez persze riziko, de ha jol kommunikaljak a fiukra lehet kenni. Szerintem mondjuk 2 even belul jo eselye lenne az MSzP-nek egy nagyobb parlamenti tobbseg (akar abszolut tobbseg) megszerzesere es az MDF-fel + SzDSz-szel egy boven ketharmados tobbseg kialakitasara bizonyos kerdesekben. Ez vegleg betenne a kaput a Fidesznek, Valoszinuleg az SzDSz-nek is. Bar ha az SzDSz talpon maradna, akkor nekik is jol jonne egy ilyen fejlemeny, ugyanis nem kotne oket a mindenaron a szocialistakkal valo szavazas kenyszere, azaz valamelyest onallobban tudnanak mukodni.
Előzmény: netizen (72)
netizen Creative Commons License 2002.09.18 0 0 72
No ez igy mindjart mas. :o)
Meg tudom erositeni a meglatasodat afelol, hogy az MDF-ben van egyfajta latszolagos balra-tolodas. Azert nevezem ezt latszolagosnak, mert hosszu ido ota mostanaban kezd az MDF onallo politikai velemenyt alkotni.
Mint azt mar leirtam lejjebb, eklatansan kitapinthato egy MSZP beli jobbra tolodas ('nemzeti kozep kormanya' hosszu evek ota most jelenik meg az MSZP szohasznalataban eloszor a 'nemzeti' szo), ami annak a felismerese szerintem, hogy a Medgyessy kormany eszre vette, hogy a jelen kormanyzati tobbseg nem elegseges a kituzott politikai celok eleresehez. Jol kitapinthato tovabba az is, hogy az MSZP tavolodik a koalicios partnertol (Kovacs kijelentese, szoci fopolgarmester-jelolot). Az MDF meg ugye szeretne kilabalni a skarlat-betu allapotabol. Azt alant is leirtam, hogy latok lehetoseget agy MSZP-MDF koalara fel even belul.
Forgatokonyv ecceru: Orbant valaki felhergeli, bead egy bizalmatlansagit, szoci frakcio tartozkodik, uj koalicio. Nem mondom azt, hogy jelenleg repesnek erte, de ez eredmeny
-stabilabb kormanyzas
-tarsadalmi kiegyezes
lehetne. Persze a szociknak nagyon sok mindent at kellene ehhez gondolni stilusban, retorikaban es kormanyzati modszertanban.
Előzmény: minderbinder (71)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.17 0 0 71
Kedves Netizen!

Koszonom kioktato szavaid. Magamba szallva hadd ismeteljek meg csupan egy kerdest. Mi a melyen tisztelt jobbos olvtarsak velemenye arrol, hogy:

1. Csapody lenyegeben elhatarolodik Orbantol.
2. Antall Peter kemenyen kritizalja a Fideszt.
3. David Ibolya egyertelmuen es ismetelten elhatarolodik Orbantol (bar Szajer szerint ez az egyetertes jele.)
4. Boross kritizalja a fiukat es nem ert egyet a strategiajukkal.
5. Galszechy egyertelmuen nem ert egyet a Medgyessy koruli fideszes palaverrel.
6. Orban nem hajlando egyertelmuen kijelolni azt a hatart, amin tul szamara mar elfogadhatatlan az egyuttmukodes a radikalis jobboldallal.

Remelem ez eleg egyertelmu es konnyen felfoghato kerdes egyenes valaszok adasahoz, es talan az is vilagossa valik mindenki szamara, hogy elsosorban erre a kerdesre kellene koncentralni, bar a szereny szemelyemet erinto megtisztelo figyelmet ezuttal is koszonom.

Előzmény: netizen (69)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.17 0 0 70
meg kell, hogy védjem. nem pártkatona. ahhoz túl tájékozatlan szoci ügyekben....
Előzmény: netizen (69)
netizen Creative Commons License 2002.09.17 0 0 69
kedves minderbinder, az a baj veled, hogy bekepzeltseged es felfuvalkodoasod vitara alkalmatlanna tesz. Az is baj meg hogy nagyon szelektiv egy tenylatasod van. Harmadreszt nem biztos hogy a politikai ellenfel egy egy massza, plane nem igaz ez egy bizonyos politikai part szimpatizansaira. Az hogy te velhetoleg egy partkatona vagy az egy dolog. Nos nem mindenki az, igy ne veld azt, hogy mentalitasban es gondolkozasban hozzad hasonlatosak vagyunk. Sot szerintem amikor a "mi"-rol beszlesz, meglehetosen sztereotip kep elhet a fejedben. Te nem art am, ha az ember neha kifele nez a fejebol es mintat vesz a 'valosagbol' :o)
Tovabba az sem tetszik es ez eleg sok SZOCI politikus mellett a te mentalitasod is, hogy meg akarod szabni, hogy politikai ellenfeleid hogyan gondolkdjanak. Ne akard. A demokratikus berendezkedes egyreszt magaban foglalja politika pluralizmust masreszt a maskent gondolkodokkal szembeni toleranciat.
Amikor meg tenyekrol, bizonyitekokrol es forrasokrol beszelsz, akkar lecci ird ki melle a minosegjelzo-t ha tenyekre, bizonyitekokra es forrasokra gondolsz egy adott tema kapcsan.
Tisztelettel:
mint fenn
Előzmény: minderbinder (68)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.17 0 0 68
Na vegre! Mar azt hittem, hogy soha senki nem jon elo azzal, hogy milyen gennyes dolog is volt tolem, hogy a 168 orabol szo szerint idezek. Kedveseim! Nem lenne szerencsesebb, ha esetleg a tenyekkel foglalkoznatok? Azok pedig adottak, ugymint:

1. Csapody lenyegeben elhatarolodik Orbantol.
2. Antall Peter kemenyen kritizalja a Fideszt.
3. David Ibolya egyertelmuen elhatarolodik Orbantol (bar Szajer szerint ez az egyetertes jele.)
4. Boross kritizalja a fiukat es nem ert egyet a strategiajukkal.
5. Galszechy egyertelmuen nem ert egyet a Medgyessy koruli fideszes palaverrel.

Na most ezt en a helyetekben komolyan vennem, es nem inteznem el egy laza legyintessel, hogy David tanacsadoja MSzP-s es egyebkent is csak megelhetesiekkel allunk szemben, akik hajladoznak mint fuzfa agai a szelviharban.

Kedves Elemes. Neked meg mar tobbszor mondtam, hogy ervelj ha leirsz valamit. Ugyhogy varnam bolcs gondolataidat azugyben, hogy szerinted hol is huzta meg a Fidesz vagy Orban (egyaltalan ez a viszony most hogy is van) azt a bizonyos hatart, es mi alapjan gondolod. Eddig ugyanis nem nagyon talalom az elsopro bizonyitekaidat a hozzaszolasaidban. Az ugyanis, hogy imamalomszeruen szajkozod, hogy Orban nem tolodik a szelsojobb fele meg a tenyek nem valtoznak.

sejt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 67
ezt, elfelejtettem.

Udv. sejt.

Előzmény: sejt (66)
sejt Creative Commons License 2002.09.17 0 0 66
Sejtettem hogy valami baromsagra toreszel!
Nem baj, ez vagy TE.
Előzmény: minderbinder (-)
elemes Creative Commons License 2002.09.17 0 0 65
jo reggelt netizen pajtas,

erzesem szerint az MDF-bol max 2-3 ember tart ibolyaval. ok az egesz szdsz-t nem tudjak potolni, nehany renitenst esetleg igen.

Előzmény: netizen (64)
netizen Creative Commons License 2002.09.17 0 0 64
Gyanus vagy nekem te minderbinder, nagyon gyanus. Es az is nagyon gyanus, hogy a 168 Ora Boross Peterrel interjuzgat. Pont a 168 Ora muhelye, amely kapott egy akkora pofont az MDFtol, hogy csak na.

Azt velem sejteni, hogy bajok vannak a Szadival

Azt velem sejteni hogy a ballib sajtohatszellel immar 3 honapja tamogatott fikaviadalotok bumerang effektusba kezd torkollni.

Azt velem sejteni, hogy azon gondolkoztok ill. azt probaljatok kipuhatolni, hogy egy /s/SZDSZ/MDF/ muvelet realisan elvegezheto-e a kozel jovoben (upto 6 months)

elemes Creative Commons License 2002.09.16 0 0 63
Orbanek meg az Istennek sem hajlandoak azt a bizonyos hatart meghuzni.

ahogy mar irtam alabb nehanyszor, hajlandok -- csak nem ott huzzak meg a hatart, ahol te azt szeretned.

egyebkent most svedorszagban is novekedett a szelsojobb partok tamogatottsaga, a mersekelt jobb karara -- ugyanazert, mint korabban franciaorszagban, ausztriaban, hollandiaban, daniaban stb meg tkp europa nagy reszen. ha a politikai beszedbol kozul szamuzzuk a jobboldali partok szavazoit erdeklo kerdesek egy reszet, attol ezek a kerdesek meg megmaradnak, csak az erdekeltek egy nehezebben kezelheto part szavazotaborat fogjak szaporitani.

Előzmény: minderbinder (62)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.16 0 0 62
Tenyleg erdekelne. Miert gondolod, hogy az a toresvonal, ami latszik (en meg nem neveznem szakadeknak) mesterseges. Az antalli politika egyik legbiztosabb pontja volt az, hogy a szelsosegesekkel nem szabad egyuttmukodni, azoktol el kell hatarolodni. Most Boross is ezt mondja (bar ez nem volt mindig ilyen egyertelmu nala). Orbanek meg az Istennek sem hajlandoak azt a bizonyos hatart meghuzni. Sot az utobbi idoben az Orban-fele rendezvenyek egyre inkabb elmiepesednek. Szoval en itt valodi ellentetet latok, meghozza egy igen komoly kerdesben.
Előzmény: vaki (60)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.16 0 0 61
Talan menjunk vissza az alapokhoz. Olvastad a cikket? Mert ha nem, nincs mirol vitaznunk.

Egyebkent meg talan megismetelnem a topicnyitoban irtakat, mely szerint egyes prominens jobboldali politikusok mostanaban erdekes gondolatokat fogalmaznak meg, amik nem nagyon esnek egybe a Vilag Esze gondolataival. Azaz nem az a kerdes, hogy a 168 ora riportere hazudott-e vagy sem, hanem az, hogy mit szolsz ahhoz, hogy Boross egyetertett a riporter kijelentesevel. Mert ha ugye a riporter hazudott, akkor Boross egy hazugsag melle allt, meghozza tudatosan - kvazi o is hazudott. Vagy talan megsem hazugsagrol van szo, hanem arrol, hogy a Vilag Esze megsem a Vilag Esze?

Ugyhogy megkernelek ne terelj, ha mar semmit sem tudsz mondani.

Előzmény: Törölt nick (53)
vaki Creative Commons License 2002.09.16 0 0 60
Olvastam az ominózus cikket, sőt tetszett is. Az lesz most a baj, hogy mesterségesen létrehozott szakadék lesz a középre húzó MDF, és a jobbra tolódott Fidesz között. Ez pedig sajna megint az Mszp-Szdsz malmára hajta a vizet. Pedig szerintem szükség lenne egy mérsékelt jobboldali pártra,amely képes lenne középre nyitni és szavazatot hozni balról is esetleg.
Viktorék mentalitását ismerve ők mindent elkövetnek majd, hogy ez ne következzen be és az MDF-et is benyeljék. Sajnos...
Salétrom Creative Commons License 2002.09.16 0 0 59
Hogy kivel nem fog együttműködni az MDF?! He-he.

Na, majd meglátjuk a közeljövőben...

Előzmény: lerr (54)
lerr Creative Commons License 2002.09.16 0 0 58
Az már a Te bajos.

Csak ne felejtsd, minden relatív:))
És nem téged kérdeztek, hanem egy MDF-es vezetőt.:))
Neki megint más a bal:))

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.16 0 0 57
nekem a baloldalon és a balfelé nem egészen ugyanazt jelenti. főleg kijelentő módban...
Előzmény: lerr (56)
lerr Creative Commons License 2002.09.16 0 0 56
Szerintem mindenki erre gondolt.
Ugyanis az MDF-ről volt szó és az ő helyükről a politikai palettán.

Na mindegy...

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.16 0 0 55
ebben a megvilágításban igazad van. kérdés, hogy a riporter mire gondolt? ugyanis az idézet szerint nem kérdezett, hanem kijelentett....
Előzmény: lerr (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!