Keresés

Részletes keresés

alex01 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 16
Ez ugyanúgy igaz az MSZP-re is. Őket is lehet és kell is kritizálni. Én biztos nem fogok 4 év múlva rájuk szavazni, ha ők is olyanok lesznek, mint a FIDESZ. Nekem csak egy X-em van 4 évente. Odarakom, ahová akkori meggyőződésem szerint raknom kell. A borivást és vizet prédikálást pedig az elmúlt 4 évben fedeztem fel a Fidesznél. Ha az MSZP-nél is ez lesz a helyzet, akkor mást választok. Nálam ilyen egyszerű a dolog.
Előzmény: suto (15)
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 15
Off:

Persze, a Fideszt lehet és kell is kritizálni, és egyáltalán nem kell szeretni. De bort inni és vizet prédikálni, az egy más dolog.

Előzmény: alex01 (14)
alex01 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 14
Biztosan sokkal tapasztaltabb vagy a politika terén mint én, mivel én ezekről a dolgokról nem is hallottam:-((( Kérlek, engem csak tekints egy egyszerű szavazó polgárnak, akinek csak annyi ismeret van a birtokában, ami a hirekből kitűnik. Biztos igaz, amit írtál, de én, mint egyszerű ember, ezekről nem hallottam. És szerintem az ilyen emberekből van a több. Nem tudom, hogy hová járnak kongresszusokra a Munkáspárt vezetői, nem tudom, hogy milyen kapcsolatban vannak pl. Miloseviccsel, de ez biztos nem olyan egetrengető dolog. Az általad említett plakátot sem láttam, bár nagyon sok embertől hallottam, hogy bizony jobban éltek a rendszerváltás előtt. És ők biztos tudják, hiszen az ő életükről van szó. Eléggé sajnálatos, hogy sokan még most is úgy hiszik, mert nem igy kellene ennek működnie. Dehát ez van.
Mivel a Fidesz 4 éve alatt sem tudták azt mondani, hogy na igen, ez most jó, ezt akartuk, ezért újra a változásra szavaztak. Ezt nem tudja megérteni a Fidesz, hogy hiába meséli el 100-szor, 1000-szer, hogy ők milyen kánaánt teremtettek, mi kis tudatlan, egyszerű emberek egyszerűen nem érezzük ezt. És amig nem érezzük, addig nem fogjuk odarakni az X-et, ahová ők gondolják. Bizonyítania kellene már valakinek, hogy igenis most jobb lesz.
Még valami: az embereket nehéz a demagóg szövegekkel befolyásolni, ezt mind a két oldal megtanulhatná már. Az embereket a zsebükön, hasukon, közérzetükön keresztül kellene befolyásolni. Jobban bejönne a dolog:-))))
Előzmény: suto (11)
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 13
Ja, és lehet, hogy egy-két ilyen "kis nyugdíjas emberkétől" félnék, ha hatalomra kerülne. De lehet, hogy te is félnél. Szerencsére ez a veszély nem fenyeget.
Előzmény: alex01 (9)
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 12
Alapvetően nekem sincs bajom a Munkáspárt szavazóival. Csak a vezetésével, akiktől az MSZP nem igyekszik elhatárolódni, miközben habzó szájjal vádolta a Fideszt, amiért az szemet vetett a MIÉP szavazóira.
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 11
Szóval nem teperkedik, csak éppen nem hajtja el, hanem tárt karokkal fogadja őket. Rendben van.

Na akkor nézzük, hogy a Munkáspárt vezéregyéniségei milyen módon akarják befolyásolni az embereket:

Hatalmas Kádár-plakát, "Kádár idejében jobb volt" c. demagóg szöveg. Tkp. a rendszerváltást kérdőjelezik meg.

Szaddammal és Miloseviccsel haverkodnak ezzel az országnak is kárt okozva. Anticionista, antiimperialista kongresszusokra járnak.

alex01 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 9
Szerinted tény! Szerintem nem tény! A kettős mércével sem értek egyet. Ez akkor állna, ha a Munkáspárt olyan szélsőséges lenne, mint a MIÉP. A Munkáspárt szerintem olyan kis nyugdijas emberkékből áll, akik 89 után kényelmi szempontokból nem léptek ki az MSZMP--ből. Gondolták minek ugrálni, 40 évig el voltak vele, most már jó lesz igy is. Semmilyen szélsőséges nézeteket nem vallanak, szépen elvannak magukkal. Tudják, hogy nekik külön esélyük sincs arra, hogy valahová is bekerüljenek, szerintem nem is akarnak, kivéve azt az 1-2 embert, aki vezeti őket, és próbál nagyokat álmodni.
A MIÉP viszont egészen más erőt képvisel. Nem mondtam sosem, hogy szélsőségesek, mert vannak olyan elveik, amivel én balos létemre is egyetértek. Náluk az a gond, hogy a vezéregyéniségeik igen arrogáns módon próbálják az embereket befolyásolni, és ez nem tetszik sok embernek. Tehát szvsz. nem lehet azonos mércével mérni a két pártot. Ezért nem értek egyett a kettős mérce megállapításoddal. Teljesen természetes, hogy a Munkáspárt az ő múltjával az MSZP-vel akar cimborálni, az ellenkezője lenne számomra az elképesztő. Az MSZP-nek pedig semmi oka rá, hogy elvadítsa magától őket. Rájuk is igaz, hogy egy ember=egy szavazat.:-))))
Előzmény: suto (4)
Fine Tune Creative Commons License 2002.09.13 0 0 8
Az SZDSZ-nél nehezebben talál szélsőségesebb pártot. A Munkáspárt hozzájuk képest középen van.
Korhatár Creative Commons License 2002.09.13 0 0 7
Az nem szélsőség hanem a munkásosztály pártja.Miről beszélsz te?
Itt a fidesz a szélsőség, nem a munkáspárt.
A fidsz nácifasisztaantiszemitamocsok a munkáspárt pedig a demokrácia jelképe.

Micsoda világ ez?

Előzmény: suto (-)
arcszor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 6
"Ti meg csak nyugodtan cimboráljatok a MIÉP-pel,"

A fideszistak, ha ok maguk most akarnak se tudnak mar cimboralni a nemzeti oldallal. A fidesz tavasszal elbahaszaharintotta a dolgot, kellett neki pécékedni, kellett neki elhatárolódni, kellett neki asszisztálni a cionkomcsik választási csalásához, kellett neki salátatörvényt elfogadni. Ma már a nemzeti erőt támogató szavazók jelentős része akkor se szavazna át a fideszistákra, ha a nemzeti erő pártja utasításba adná ezt ki.

Meglátjuk, hogy a polgári erők elegen vannak-e ténylegesen a nemzeti erő nélkül, elegendő-e a kereszténydemokrata és a kisgazda támogatottság...

Előzmény: alex01 (1)
andrej11 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 5
Székesfehérváron az MSZP polgármester-jelöltjét támogatja a Munkáspárt. Magyarul közös jelölt.
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 4
Ja, és lehet, hogy nem kell az MSZP-nek "teperkedni" a Munkáspártért, de "teperkedik", ez tény.
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 3
Alex!

Én nem cimborálok a MIÉP-pel, sosem cimboráltam.
Mintha az MSZP sírt volna, hogy a Fidesz szélsőségesekkel cimborál. Kettős mérce?

suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 2
Mutykó!

Nem tudsz olvasni, csak írni? Milyen iskolába jártál te?

Előzmény: Törölt nick (0)
alex01 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1
Ti meg csak nyugodtan cimboráljatok a MIÉP-pel, akkor sem lesztek ELEGEN!
Egyébként meg szerintem nem kell az MSZP-nek nagyon teperkedni a Munkáspártért, mert felkérés nélkül is nyilvánvaló, hogy a Munkáspárt szavazói nem fognak átszavazni a Miépre, vagy a Fideszre. Ezen semmi csodálkoznivaló nincs!
suto Creative Commons License 2002.09.13 0 0 topiknyitó
Békés megyében a helyi, eddig meglehetősen impotens MSZP nem átall a szélsőbaloldali Munkáspárttal összeállni, csak hogy nyerjen az önkormányzati választásokon. Karsai József és Tóth Sándor az anticionista, antiimperialista, kádárista kommunistákkal cimborál.

Hogy veszi be ezt a gyomruk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!