Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 30
1 szóval sem mondom, hogy rosszul jártál.

De ugye valamit-valamiért.

Az biztos, hogy BP-n belül hasonló viszonyokat nehéz +fizetni...

Már csak 1 jó munkahely kéne a környéken, akkor még nyugisabb lehetne...

Előzmény: Törölt nick (28)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 29
Közbizonytalanság?

Előzmény: Venyerin (27)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 28
a rezsi még nem alakult ki, úgyhogy erröl nem tudok mondani sokat. Ahol korábban laktam (Budán, II. ker) ott a közös költség 5.000 Ft felett volt.

Ha viszont a benzint és az idöt is belevesszük, akkor az input oldalon be kell számítani, hogy amit eladtam Budán annak négyzetmétere 330 ezerért kelt el, és amit vettem az kulcsrakészen kijött 220-250 ezer körül...

A különbséget benzinben évekig autózhatom (és most kertem is van + kétszer akkor a lakásban élek).

Előzmény: kábelbúvár (23)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 27
Én speciel Angyalföldön...
Előzmény: kábelbúvár (26)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 26
Te hol szoktál szencségelni?

Szomszédok netán? :(

Előzmény: Venyerin (25)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 25
... majd levonnád a szentségelés helyett nyugodt pihenéssel töltött időt ...
Előzmény: kábelbúvár (23)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 24
Készült erről valami részletes tanulmány?
A legutóbbi elemzés, ami az ujságokban megjelent, csak annyit ír, hogy volt visszaesés az újépítésűek forgalmában is, de kevesebb mint a használt lakásoknál.
Jópár nagy ingatlanberuházás tervéről hallottam mostanában is. Bár azok nem annyira luxus lakópark jellegűek. Gondolom itt elsősorban azokat kritizáljátok.

Előzmény: Fine Tune (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 23
És mennyi a havi rezsik különbsége, ha összehasonlítasz 1 munkahelyhez közeli pesti/budai lakást, és mongyuk egy piliscsabai lakóparkit, ha a benzint is beleszámolod?

Ha kicsit szigorú lennék, a bejárás időtartamát is megszoroznám az órabéreddel...

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 22
Végigolvastam a topicot és nekem egészen mások a tapasztalataim.
Én majdnem pontosan egy éve költöztem az agglomerációba és - igaz, hogy gondos mérlegelés után - egy lakóparkba. Ami kiválóan müködik (még).

Amiröl itt a topicban számosan meg teccettek feledkezni, hogy ez a "döglödés" momentán nem szorítkozik a lakóparkokra, hanem a lakáspiacra igaz.

A lakáshitelkonstrukciók bevezetése ugyanis megélénkítette a piacot, sokan pénzhez jutottak aminek következtében nagyobb lett a mobilitás az ingatlanforgalomban. Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt 1-1,5 során levonult egy nagy hullám, ami után törvényszerüen pangás következik, hiszen aki helyzetben volt, vagy helyzetbe került, már megvalósította a lakáscseréjét. Akik pedig nem, azoknak már aligha dolgozható ki olyan hitelkonstrukció amit az Állam felelösséggel vállalhatna.

Ez az egyik oka.

A másik a kiáramlás. Szintén kicsit összetettebb a dolog, mint egy szimpla Demszkáj-fikázás:
1993-94 táján az akkor érvényes joxabálynak megfelelöen aki akarta megvehette a lakását. Teljesen logikus, hogy boldog-boldogtalan, miután néhány tízezer forintért hozzájutott a belvárosi/körúti vagy belbudai lakásához, azt annak többszörös (piaci) értékén eladta (ahogy tudta) és a koszos/büdös/füstös helyröl kiköltözött a zöldbe. A zöldbe áramlás egyébként teljesen logikus folyamat, nem csak Magyarországra jellemzö, hogy kialakulnak a nagyváros körül rezidenciális, lakóövezetek és az emberek jórésze nappal be a városba, este ki az asszonyhoz/gyerekekhez. Budapesten is megindult ez a folymat, bár megjegyzem, hogy a kiáramlás már mexünt, söt az elmúlt idöszakban (1-2 év) ismét befelé áramlik, tehát Budapestre költözik több ember, mint onnan ki.

Kialakult ugyanis egy olyan vásárlóréteg - a single-k, módosabb, gyerektelen fiatalabb, középkorúak - akik már a belvárosban, az irodanegyedek, mozik, éttermek, kávéházak közelében is találnak nívós lakást, nívós környezetben.

A harmadik tétel a közlekedés.
A Budapesten belüli föútvonalak egyértelmüen a Föváros felelösségi körébe tartoznak. Az onnan kivezetö utak, az agglomerációval való összeköttetést biztosító föútvonalak azonban már kissé túlterjednek a Föpolgármesteri Hivatal hatáskörén. Ebben az ügyben az érintett Önkormányzatoknál (Budakeszi, Budaörs, Gödöllö, Szentendre, Telki, Páty, Dunakeszi, Üröm, Solymár stb.) kell kopogtatni. Azok viszont nem lelkesednek az ötletért, hogy minél többen, minél nagyobb számban hömpölyögjenek ki a Fövárosból a csendes kis világukba....

hát röviden ennyit

dez1 Creative Commons License 2002.09.12 0 0 21
Nem annak szántam. De tényleg úgy látom, hogy ahjol csak látom a hozzászólásodat, mindig nagyon rászálsz valakire. Persze magánügy.
Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 20
Mondd, mit vettél még észre? Ha baszogatsz, legalább a nevemet írd már le rendesen...
A moderákkal meg jól megijesztettél ám, csak úgy a konzervatív tolerancia jegyében.

A lakóparkokról meg annyi a véleményem, hogy amíg szabályosan épülnek és léteznek, semmi bajom velük. Akinek ez kell, és pénze is van rá, menjen oda nyugodtan. Momentán rám egyik se igaz...

Amúgy nyílván nem épült volna ennyi belőlük, ha a kutyának se kellenének.

Annak meg határozottan örülnék, ha azért mennének tönkre ezek a vállalkozások, mert az emberekben magasabb igények, a tárcájukban pedig az azok kielégítéséhez szükséges magasabb összegek fejlődnének ki, és mindenki jobb lakásba költözött volna. Nem ezt látom...

Természetesen ezt a témát is lehet politikai kontextusban tárgyalni, mint ahogy Jézus életétől a kárpáti kék csiga egyedszámán át Brittney Spears szüzességéig mindent. Ennek szempontjait én a topiknyitótól vártam volna...

Előzmény: dez1 (15)
Geyza Creative Commons License 2002.09.12 0 0 19
Minden fellendülés után jön a pofáraesés, ez törvényszerű. Ugyanez volt a tőzsdén is. Nem azért van mostanában tőzsdei pangás, mert kakiban van a világgazdaság, hanem mert mindenki vett, mint a hülye, felhajtották az árakat, egyszer aztán már nem ment tovább. Ez van most. (Sajnos.)

Nálunk Kb. egy-másfél éve volt az ingatlanpiaci árrobbanás, akkor mindenki ilyesmibe fektetett, aztán aki elkalkulálta magát, most látja rohadni a pénzét.
Tényleg hihetetlen, mennyi lakóparki lakás áll üresen. Gondolom előbb-utóbb csak elkelnek olcsóbban, mert ez senkinek se üzlet.

Bár vannak érdekes dolgok! Nem messze tőlünk állt még vagy másfél éve a Kikelet étterem. Nagyon jól ment, mindig Mercedesek és Porschek álltak előtte, még a budapesti útikönyvekben is benne volt, gyönyörű kert, élő zene, stb. A tulaj eladta (állítólag válás miatt kellett így dönteni), valaki megvette, lebontotta, azzal, hogy társasházat épít a helyén - azóta is egy gazosodó elhanyagolt telek áll ott, Budapest egyik leggyönyörűbb helyén.
Ki érti ezt?

Ugyanez lett kb. a sorsa a nem messze lévő CBA közértnek is, bár azt nem bontották le, csak üresen áll.

kispolgár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 18
az agglomerációban épülő lakóparkok irreálisan drágák a kereslethez képest. Még a 200 eFt/nm is sok.
Az agglom. közlekedés is katasztófa. Demszky tuti, nem áldoz rá, Pesten is van mire költeni.
Pest megyének le kell vállnia a fővárosról, több pénzhez juthatnak majd 2007. után az EU-tól.
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 17
a politika szoros összefüggésben van a társadalmi jelenségekkel. Legalább annyira, mint a pártokkal.

A lakóparkok döglődése társadalmi jelenség, tehát szvsz helye van a politika fórumon.

Fine Tune Creative Commons License 2002.09.12 0 0 16
"Ha tudtad, hogy romlani fog ott a közlekedés, és ezt eltitkoltad eladáskor, az bizony csalás a BTK szerint"

Tudni nem tudtam, csak sejtettem. Szóval azt gondoltam, ha Demó marad akkor rákapáltak. Demó meg maradt. Erről ha valaki nem tehet akkor az én vagyok.

Előzmény: Venyerin (10)
dez1 Creative Commons License 2002.09.12 0 0 15
Nekem is feltűnt már, hgoy veregyin elég furcsám ál a dolgokhoz, kötekedni azt tud, építő megjegyzés kevés. Talán ajánljuk a moderák figyelmébe?

Amúgy nyilván vannak sikeres lakóparkok is, azok ahol odafigyelnek a közlekedésre, stb. de nyilván kevés ilyen van. A felkapott agglomerációs települések úthálózata teljesen telítődött, érdemi fejlesztésre kevés esély van. Vonatközlekedés nagyon gyenge.

Demszki természetesen hibás ebben valamelyest, hiszen ő egyáltalán nem tartotta fontosnak azt, hogy Budapest élhető város legyen, ő egyszerűen nem alkalmas erre a tisztségre. Ide valami rendszerszervező tipusú ember kellene, aki ugyanakkor valamelyest képes célok megfogalmazásra is. Természetesen nem csak ő hibás, az egész rendszerváltás minden csődje benne van ebben a jelenségben.

Cego Creative Commons License 2002.09.12 0 0 14
de a fidesz utÁlja a lakóparkokat meg a plázákat, nem?Akkor D. segít a fidesznek?ÖSSZEESKÜVÉS!!!!

Előzmény: Kandirozott Meduza (12)
imrejr79 Creative Commons License 2002.09.12 0 0 13
Veregyinkém, csak Fine Tune-t b@szogatni jársz ide, vagy érdemben is tudsz mondani valamit?
Előzmény: Venyerin (10)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2002.09.12 0 0 12
Remélem most már mindenki tudja, hogy miért a Politika forumon nyitotta bölcs és mélyenszántó topicját. Ennek a topicnak lényege az, hogy a lakóparkok azért döglödnek, mert a főpolgármester Demszky. Az összefüggés teljesen világos.
Saját ötlet, vagy pártmegbizatás a kampányolás
kedves Fine Tune. A pártmegbizatás fizetős vagy társadalmi munka? Ha fizetős mennyit kapsz?
Üdv. kmeduza
Előzmény: Fine Tune (6)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.12 0 0 11
Talán valami optimizmus is látszik abból, hogy nincs az a tolongás a lakóparki lakások/házak után.

Legalábbis jó lenne hinni, hogy a jövőben nem kell laktanyában lakni ahhoz, hogy ne rabolják ki az embert és a kocsiját...

Másrészt el tudom képzelni, milyen közös kölcségek lehetnek ott, ahol mindent duplán fel tudnak számolni, mivel helyhez vagy kötve, 1 céggel tudsz csak tárgyalni/megállapodni. :(

Nem irigylem azt, aki valamilyen okból leszálló ágba kerül anyagilag, és nehezen tudja fizetni az esetleges törlesztést+közös kölcséget.

Aztán még eladni se tudja rendes áron, így költözni se tud...

Szal csapda. :((

Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 10
Ha tudtad, hogy romlani fog ott a közlekedés, és ezt eltitkoltad eladáskor, az bizony csalás a BTK szerint...

"318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

Előzmény: Fine Tune (6)
Fine Tune Creative Commons License 2002.09.12 0 0 9
Ki vagy te? Szadesz ellenőr? Menj panaszra a moderátorokhoz, ne engem nyaggass.
Előzmény: Venyerin (4)
moga Creative Commons License 2002.09.12 0 0 8
A bicikliseket kihagytad !

moga

Előzmény: Venyerin (5)
olgabácsi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 7
DÉVÉNYI MONNYONLE !!!
Fine Tune Creative Commons License 2002.09.12 0 0 6
Vagy 6 éve eladtam egy 150.000-re tartott telket 350-ért, ma nem irigylem a gazdáját:) Azt nem árultam el neki, hogy Demó úgy lerohasztja a közlekedést, hogy leggyorsabb ha rollert vesz.

A helyzet az, hogy Demszky a világváros épitő egyszerűen figyelmen hagyta az a mindenhol, de leginkább itt tapasztalható tényt, hogy az emberek menekülnek a város szélére. A külső kerületek infrastruktúrája gyakorlatilag kabátfalvai minőségú, ezeréves aszfaltutakon és földutakon zajlik egy VI. ker mellékutcai méretű forgalom. Demszkyt egy városszimulátor húsz perc alatt megszivatná.

Előzmény: mammamija (2)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 5
Na meg a romák, zsidók, románok, kommunisták, ballibek, lumpenproletárok, hitgyülisek, muzulmánok, krisnások, buzik, leszbikusok, ügyvédek, fogorvosok, bankárok, párttitkárok, ügynökök, delfinek, elefántok, klingonok?

Így persze már egészen más!

Előzmény: Venyerin (4)
Venyerin Creative Commons License 2002.09.12 0 0 4
Ez azt jelenti, hogy írsz valami használhatót is?
Esetleg olyat, aminek van helye a politika fórumon?
Előzmény: Fine Tune (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 3
Erről is Demszky tehet.
Előzmény: Venyerin (0)
mammamija Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2
Kb. 5-6 éve indult meg a "kivándorlás" Budapestről, most meg mindenki jön vissza. Ez elsősorban a katasztrofális közlekedési helyzetnek köszönhető. Telki, Dunakeszi, Nagykovácsi most már zsúfoltabb mint Pest, vagy Buda egyes kerületei. A lakóparkokon pedig sok-sok építési vállalkozó, alvállalkozó, és annak alvállalkozója kaszált jó sokat. Jó időben voltak jó helyen, gagyi pénzért vették meg a telkeket, újgazdagék meg vették az általam is "gettónak" tartott randa házakat mint a cukrot.....Erre mondják: na, ez nem jött be!
Fine Tune Creative Commons License 2002.09.12 0 0 1
Nyugi Venyerin. Türelem.
Előzmény: Venyerin (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!