Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1958
Hogy mindenütt igy megy-e azt nem tudom, itt azért megy így, mert választások jönnek 2 is és még előtt eá t kell mennie, vcaklamilyen ingatlanös bulinak. Itt rengeteg az előírás , a tájékoztatás, a véleméynkérés, "még csak az kéne, hogy valamelyik helyi bunkó belekérdezzen, aztán megkavarja itt nekünk a dolgokat". Így aztán hétfőn háromkor lesz.
Előzmény: Luckuty (1957)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1957
Ez a "tájékoztatás" egyébként mindenütt így megy? Megjegyzem, minek is vesződnének egy emberibb időponttal, ha úgysem ért senki semmit. Egyáltalán, mit jelent a tájékoztatási kötelezettség? Ha mondjuk egy újságíró kérdezne célirányosan, hogy a válaszokat mindenki számára érthető módon közzétegye, arra köteles lenne a Hivatal válaszolni?
Előzmény: pária (1955)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1956
"A tervekből különben egyszerű földi halandó úgyse ért semmit, csak a beavatottak."

Gondolhattam volna. Azt egyébként tudni lehet, hogy ez egy megszavazott terv, vagy még ezután döntenek róla?
Előzmény: pária (1955)
pária Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1955

A tervekből különben egyszerű földi halandó úgyse ért semmit, csak a beavatottak. Hiába teszik közszemlére (különben nem is tették),egy műszaki rajz egyszerűen értelmezhetetlen az átlagembernek.Voltam már ilyen fórumon, ahol a főépítész

 

minősíthetetlen arrogáns stílusban vezette le  programot,s mindenről beszélt,csak a lényegről nem,hogy az ilyen-olyan színű jelölések,rovátkák,satírozások a kiserdő

átminősítését,esetleges eladását jelentik (amit egy vállalkozó kinézett magának,még

országos napilapban megjelenő botrány is lett belőle).De a főépítész félórásbeszéde

alatt ezt a szót,hogy "kiserdő",ki se ejtette a száján! Az,hogy konkrétan erről a területről van szó,számomra,aki más környéken lakik,csak akkor derült ki,amikor egy

 

felháborodott környezetvédő felszólalt és megmagyarázta a hallgatóságnak,hogy mire megy ki a dolog.Tőle a főépítész aztán megvonta a szót és azt mondta,hogy

észrevételeit írásban nyújtsa be 8 napon belül a hivatalba,ez nem megfelelő fórum

erre. Megjegyzem,a lakossági főrumről hangfelvétel vagy jegyzőkönyv nem készült.

 

Ilyenkor miért nincs kint a péknétévé és közvetíti - de vágatlanul! - a történteket!?

 

 

Előzmény: Luckuty (1953)
pária Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1954

A helyik közül a legrégebbibb,a Dunakeszi Környezetevédő Egyesület (DUKÖRE) elmegy az ilyen főrumokra és aktívak is (de ugyenez elmondható az újabbakról

is),de hogy milyen eredménnyel,elég elolvasni egyik főaktivistájuk cikkét a Dkeszi

 

Szekfű jan.-i számában.Így kezdődik:10 éve nem hajtja végre Dk.Önkormányzata

a környezetvédelmi törvény rendelkezéseit. ... Az állam nevében közpénzen az

illetékesek,..az alkalmatlan vezetés következménye a szemét gyarapodása stb.,

ami a demokráciában nem engedhető meg!"fejezi be a cikket Kiss István.Az ilyen

 

egyesülete(ke)t meghívták eddig az önkormi.üléseire is,de most azt találták ki a

fideszesek-lokálosok,hogy megvonják tőlük a szót,mert csak azok a társadalmi szervezetek nyilváníthatnak véleményt,akivel az önkormányzat - előzetesen - írásbeli megállapodást kötött!Hát mit mondjak erre,ez az,ami a demokráciában

nem engedhető meg!Meg az se,hogy 3 órakor,munkaidőben tartsák a lakossági fórumokat,nyilván ez is szándékos,hogy ne legyenek 2x annyian az érdeklődők. 

 

Előzmény: Luckuty (1953)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1953
"A tervek megtekinthetők a főépítészi ügyintézőnél:
Polgármesteri Hivatal Műszaki és Településüzemeltetési Osztály, 33-as szoba"

Kösz, Pária, hogy feltetted. Ahogy elnézem, itt minden arra megy ki, hogy minél kevesebben tudják, hogy mi is az a terv, és mondhassanak véleményt róla. Kedves Fórumtársak! Nincs köztetek valaki, aki ráér valamennyire, és meg tudja nézni a terveket, és a lényeges dolgokat felteszi, a fórumra? Szerintem érdekes kérdések pl: a téli pálya, a Katona-domb, - ti nyilván tudtok még másokat is mondani. És még általában: milyen területeket minősítenek át, honnan, mivé. (Lehet persze, hogy ez ki sem derül a tervekből, csak a mostani helyzetet ismerők tudhatják.)
Ha ez meglenne, vitázhatnánk róla, és ha még azt is meg lehetne szervezni, hogy valaki elmenjen a fórumra... - lehet, hogy akkor sem történne semmi. De ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan nem. Nem lehet valahogy felvenni a kapcsolatot valamilyen civil szervzettel az ügyben, mondjuk az alagi környezetvédőkkel?
Előzmény: pária (1950)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1951
Általában ilyen lehetetlen idopontra teszik, hogy lehetoleg senki ne menjen el rá. Vajon most milyen ügyet kell ezen az akadályon átpaszírozni? Kedves Armand! A helyi fideszes és lokálos urak mire készülnek? Melyikük lakóparkjához kell ez a lakossági fórum? Pontosabban, melyikük strómanjának? Ezzel az erôvel tehették volna reggel negyed hatra is. Ha októberben a szocik gyôznek, akkor a lakossági fórumok lehetnek pl. este fél hatkor?
Előzmény: pária (1950)
pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1950
Dk. honlapon
tegnap feltett
Hirdetmények

Lakossági fórum
Napirendi pont:
Dunakeszi Város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének ismertetése.

Dunakeszi Város Képviselő-testületének megbízásából elkészült Dunakeszi Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási Terve. A tervek Dunakeszi Város teljes közigazgatási területére vonatkoznak. Szabályozzák az építés helyi rendjét, továbbá megállapítják a környezet természeti, táji és építet értékeinek védelmével kapcsolatos, a telekhez fűződő sajátos helyi követelményeket, jogokat és kötelezettségeket.

A fenti pontban lakossági fórumot tartunk
2006. február 13-án [hétfőn]15:00-órától

a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében.
A tervek megtekinthetők a főépítészi ügyintézőnél:
Polgármesteri Hivatal Műszaki és Településüzemeltetési Osztály, 33-as szoba


Üvegzseb
Tájékoztató az ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű szerződésekről

A közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2003. évi XXIV. törvény ("Üvegzseb törvény") többek között módosította az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv.-t.

A módosított jogszabályok értelmében a közfeladatot ellátó szervezetek - így hivatalunk is - kötelesek a feladatkörükbe tartozó ügyekben a költségvetésükkel, annak végrehajtásával, a vagyonkezelésükkel, a közpénzek felhasználásával és az erre kötött szerződésekkel kapcsolatban elősegítni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

Az Áht. 15/B §-a az államháztartás körébe tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő - nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű - árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonértékesítésre, vagyonhasznosításra vonatkozó szerződések közzétételi kötelezettséggel rendelkezik.

Ezen kötelezettségünknek eleget téve, az alábbi táblázatos formában közzé tesszük az értékhatárt elérő vagy meghaladó szerződéseinket, továbbá az egy költségvetési évben ugyanazon szerződő féllel kötött azonos tárgyú szerződéseket is.

! A táblázat letölthető itt ! - uvegzseb.xls (26 kB)


pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1949
Aki látott magyar vizslát,nem,ne arra gondolj,"orsósvizsla",feketevizsla,"fekete színű és
Fülöpkének hívják",víztoronytól kóborolt el most kedd,megtalálónak 30.000 Ft! jutalom!
(röpcédulán láttam)
pária Creative Commons License 2006.02.04 0 0 1948
Csinyke2,elküldtem a jan.-i levelem még1x a megadott emailcímedre
(nem tudom miért nem kaptad meg, nekem nem dobta vissza a gép)
Előzmény: Törölt nick (1946)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1945
Ó, kösz. Erre nem jöttem volna rá! Ennyi szerény embert, mint ahányan fórumoznak itt és ott - jó látni.
Előzmény: Facipő (1944)
Facipő Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1944
SZVSZ: szerény véleményem szerint
Előzmény: Luckuty (1943)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1943

Áruld már el, légyszi, hogy mit rövidít az SZVSZ! Már hónapok óta látom, de még mindig nem jöttem rá.

 

nem helyes, ha elnézzük az apró jogtiprásokat, mert egyébként is sok van belőlük.

Lehet. Én belefáradtam, és megnézem, hogy ki követi el. Megalázni különben sem szeretnék senkit. A pofátlanságot is eltűröm többnyire, de nem csak én. Nézd meg pl. hogy mi van az Árpád-hídnál, a buszmegállóban, amikor beáll a busz, és tömeg van. Az utolsó pillanatban egy szál kézitáskával a kézben érkező ifjak és kevésbé ifjak pofátlanul beállnak a sor elejére, félrelökve mindenkit. Az emberek hallgatnak (én is), mert utálják a veszekedést.

Ami a szemetelést illeti:  először is mindenütt meglévő, és rendszeresen ürített szeméttartókra lenne szükség. Ha már úgyis a tartó mellé kifolyik a szemét, akkor nagyon elszántnak kell lennie valakinek, hogy még további 100 m-eken keresztül szorongassa az almacsutkát  a kezében, amig talál egy üresebbet.

Előzmény: Törölt nick (1942)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1942

Pária hozzászólására reagáltam, aki elmondása szerint kiabált az őt zaklatóval (véleményem szerint teljesen jopgosan). Én nem ordítottam a nagyon buta bácsival, mert nagyon buta volt, pedig megérdemelte volna.

 

A tiédtől eltérő álláspontom szerint az nem helyes, ha elnézzük az apró jogtiprásokat, mert egyébként is sok van belőlük. SZVSZ a te "módszereddel", miszerint nem törödünk velük, káosz lesz, mivel a jogszerűtlenség eltűrése a jogszerűtlenség elkövetőjét bátorítja. És ez azért van, mert aki jogserütlenséget követ el saját érdeében, az ezt helyesnek tartja, ellentétben velem, aki nem.

 

A beszélgetésünknek egyébként - messziről - van köze Dunakeszihez. Csak egy példát mondok, szerintem a szemetelés is tudataalatt a hétköznapi ember adekvát válasza arra, hogy a város vezetésében hatalmon lévők sem törödnek saját "hivatali környezetük tisztaságával". Az az elméletem, hogy ahol egy település lakói elégedettek saját településük vezetőivel, ott a népek a települést jobban a sajátjuknak érzk és annál jobban vigyáznak rá. Nézz itt körül a játszótereken, a parkokban, a Dunaparton, vagy úhy általában az utcán.

Előzmény: Luckuty (1941)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.03 0 0 1941

 Nem ordítottam vele, hanem kérdeztem arról a dologról,

Úgy véled, ordítani kellett volna? Hát lehet. De elsősorban nem a FIDESZ miatt. Úgyszólván rendszeres, hogy az emberhez becsöngetnek, telefonon felhívják a leglehetetlenebb időben - épp ebédelek, vagy a rántást kavargatom - és a legkülönfélébb dolgokkal zaklatják, mint pl. tudják a megoldást a világ bajaira (Jehova tanui), vagy külföldi nyaralást nyertem, nyelvtanfolyamot, számítástechnikai képzést ajánlanak, vagy maga Orbán Viktor szólna hozzám szalagról telefonon, ha le nem csapnám a kagylót (nem érdekli őket, hogy 4 éve is ki volt bukva tőle mindenki), - szóval alapvetően ilyen ma a világ, hogy személytelenül begyalogolnak mások magánszférájába.  Bosszant a dolog, de azért általában udvarias vagyok, mert szerintem aki csinálja, az is szenved tőle. A kilószámra bedobott reklámok is dühítenek. Gondoltam már, hogy kiírom: nem kérünk, de végül is volt már olyan, hogy vásárolni akartunk valamit, és nem kaptunk, és pont egy ilyen reklám segített.  Na, de ez már rég nem Keszi-probléma, amiről itt firkálok!

Előzmény: Törölt nick (1940)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1940

ISKOLÁBAN

TEMPLOMBAN

Engem viszont OTTHON zaklatott egy nagyon lelkes nagyon buta bácsi valami fideszes baromsággal. Nem ordítottam vele, hanem kérdeztem arról a dologról, amivel kapcsolatban valamilyen peticiót akart aláíratni velem. Nem tudta a választ.

Előzmény: pária (1938)
pária Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1938
Szóval Lujzi néni Fideszes petíciót gyűjtött AZ ISKOLÁBAN? Én hasonlóképpen jártam
egy (bp-i) TEMPLOMBAN, ahol a miséről kiáramló tömegben egy harcias hívő az orrom
alá dug valami papírt,hogy aláírtam már,hogy Orbán Viktor...Megfeledkezve magamról
kiabálni kezdtem vele, úgy kijöttem a sodromból. A templomban kétezer éves időtálló
tanok hallgatásáért megyek,és Jézus Krisztusról akarok hallani,az örökkévalóságról,s
nem,belerondítanak az áhítatba egy politikus nevének kiejtésével!Bárkiről is van szó.
Mindennek megvan a maga ideje,és helye is.A Művházban egy különleges kiállítás 15-
ig még megnézhető,a krakkói „Isten Irgalmasság” Bazilika magyar kápolnája mozaik-
kartonjai,de a keszi honlapon (szabadidő Voke-n) is van róla képgaléria,nagyon szép.

Előzmény: Törölt nick (1936)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1935
Hát jó.
Előzmény: Luckuty (1934)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1934
Ok, Haindling, az alapkérdésben továbbra sem értünk egyet, de nincsenek újabb érveim, csak azt tudom ismételgetni, hogy ágyúval lőttök sirályra, miközben a kalózok  már a hajó közelében járnak.
Előzmény: Törölt nick (1933)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1933

Végül nem értem, hogy mitől FIDESZ-vezetésű a gimnázium. (Nem vitatkozom, tájékozatlan vagyok

 

Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy a Kárpáti nevű fideszes önk képviselő az igazgató, vagy a helyettese. HA ez nem igaz, akkor e-tekintetben visszavonulok.

 

Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy "nem várható el, hogy tájékozott legyen", és azzal sem, hogy Cs. még most is írhat egy levelet a gimnáziumnak, stb. Ha azt gondoljuk, hogy modern urópai állam polgárai vagyunk (klasszikus értelemben), akkor az bizony nem csak jogokat, hanem kötelezettségeket is jelent. Az átkosban végül is az állam viszonya az volt polgárához, hogy "ne ugrálj, csrébe lesz mit enned, lesz állásod és én törödök veled és intézem helyetted a dolgaidat".

 

Talán erről is szól a mostani kampány két vezérfonala: Az egyik, hogy az állam segítse azokat, akik elesettek, ezekez differnciáltan segítse ki a bajból és normatív eszközökkel teremtsen olyan eséylkörülményeket, ahol a tehetséges könnyebben legyen sikeres, és sikeréből alkalmazottain és adóbefizetésein keresztül részesül a társadalom is, aki egyébként adóforintjaiból hozzájárult az esélykörülmények megteremtésében. A másik meg azt mindja, hogy én vagyok az erős állam, beszedem az adót és megvédek mindenkit (hatósági árakkal) és támogatok mindenkit (adókedveszményekkel). Az pedig izlés és felfogás kérdése, hogy ki hogy áll hozzá ahhoz, hogy létezik egy politikai vonal, aki a tehetősöket is támogatja, illetve a támogatási eszköztárából az egyik eszközt nem nyújtja azoknak, akik igazán bajban vannak (adókedvezmény), és emellett igér fűt fát. És akkor még arról nem beszéltem, hoyg ezen igéreteket nem tudja és nem is akarja betartani, mivel lehetetlenek.

 

Az állam kutakodási szándékát és teljesítményét mindig a hatályos (a példád szerint amerikai) törvények figyelembe vételével kell értékelni. Lehet, hogy ott több adatot gyüjtenek, de nem lényeges, ha törvényes, ugyanúgy itt is lehet, hogy csak pár adatot gyüjtöttek, de az nem volt törvényes.

Előzmény: Luckuty (1932)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1932

Kedves Haindling, szerintem túlságosan belelovalod magad egy olyan ügybe, amiről alig tudunk valamit, és ami valószínűleg jelentéktelen. Nem hiszem, hogy itt bármi szándékosságról lenne szó, valószínűleg teljes jóhiszeműséggel járt el valaki, akitől egyébként nem várható el, hogy tájékozott legyen az adatkezelést illetően. Ne felejtsd el, hogy egy átlagember erkölcsi vagy jogi érzékét nem bántja az, hogy megkérdezze valaki lakcímét, foglalkozását, és esetleg fel is írja! (Az általad említett példák nem ilyenek.) Egyébként Csinykének is módjában állt volna nem megadni az adatait, sőt, még most is írhat egy levelet a gimnáziumnak, amiben megtilthatja az adatai kezelését. (Feltehetőleg kapkodnák a fejüket, hogy mit is akar tulajdonképp.)

 

Ahogyan az USA-t hozod fel példának, az teljes melléfogás: köztudott ugyanis, hogy elképesztő módon kutakodnak az állampolgáraik magánéletében, adataik között. Ugyanakkor más ügyekben meg olyan jogszabályok vannak, amik szinte lehetetlenné teszik egy ország normális működését. Pl. egy (magyar) orvosismerősöm mesélte, hogy kintjártában elsősegélyt nyújtott egy fuldokló gyereknek, mire ismerősei kioktatták, hogy ha a gyerek meghal, olyan pert akasztanak a nyakába, hogy arról koldul. (Nem halt meg, viszont ha nem segít, garantáltan megfullad.)

 

Végül nem értem, hogy mitől FIDESZ-vezetésű a gimnázium. (Nem vitatkozom, tájékozatlan vagyok.) 

Előzmény: Törölt nick (1931)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1931

Kedves Luckuty!

Szerintem pedig nem túlzom el. Nézz körül, mi van és hogy működik Dunakeszin. Az itt sorozatosan előforduló, sok esetben Btk-s törvénysértések az igazi példái annak, hogy mi van akkor, ha a törvények betartása nem kötelező és minden következmény nélkül lehet tenni a jogszabályokra. Ezt meg lehet szüntetni drasztikusan (és egyben jogszerűen is), ez az önkormányzat ügyei tekintetében 3-4 ember őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését jelentené, de erre nincs esély és ez a hatósági megközelítés,a mi ebben az országban nem működik. És van a jóval gyengébb és lassabb civil megközelítés, amikor a klasszikus értelemben vett polgár a saját eszközeivel a saját kis ügyeiben nem engedi meg, hogy mások jogot sértsenek. Ezek piti dolgok, de amikor tömegessé válnak (és már marha kínosak lesznek az apró simlis dolgok) egyszerre tudnak látványos hatást kifejteni és a hatás látszani fognak a nagy ügyekben. Ez így működik az USÁban és más fejlett országokban is, ahol nem értik azt, ha megkérdezed, hogy mennyi számla nélkül.

Szóval szerintem igenis rendre kell kényszerítenia fidesz vezetésű gimnázium dolgozóját is, hiszen a jogsértés nem attól válik a társadalomra veszélyessé, hogy az így szerezett adatot felhaználják, hanem attól, hogy elkövették. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha valaki megszerzi a bankszámlád adatait, vagy filmfelvételt készít a hálószobádban, de a banki adatok és a videófelvétel megsemmisül, mielőtt még bárki látta volna. Azért zabos lennél, nem?

Előzmény: Luckuty (1930)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1930

Kedves Haindling, szerintem eltúlozzátok a dolgot; azért kicsit más az említett APEH-dolgozó esete, mint a címeket buta módon kikérő gimnáziumé. Szerintem ez utóbbi valószínűleg tényleg csak értesítések küldését szolgálta volna, mint ahogy a mi volt gimnáziumunkban ez tényleg működik is. Hogy miért nem kapott eddig Csinyke leveleket? Hát, mert a címeket csak begyűjtötték, azután el is szórták gondosan.

Aki kicsit kevésbé figyel a világ dolgaira, annak fogalma sincs, hogy miféle adatkezelési szabályok vannak, amelyek között némelyek az abszurditás határát súrolják. Egy ismerősöm mesélte, hogy pl. tilos feltenni a zárthelyik eredményét az internetre, mert személyiségi jogokat sért. Erre náluk az egyik oktató kitalálta, hogy akkor adjon meg mindenki egy jeligét is, és majd azzal felteszi, így megtudja mindenki időben. Ismerősöm vicces kedvében volt, és az egyik haverjának - aki csoporttársa is mellesleg - a nevét adta meg jelige gyanánt, és már előre dörzsölte a tenyerét, hogy évfolyamelső haverja neve mellett egy gyönyörű elégtelen fog díszelegni. Pechére a tanára észrevette, jót röhögött, és annyit mondott, hogy na ne! (Más jeligét kellett választania.)  

Előzmény: Törölt nick (1929)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1929

Azt nem tudom, hogy mi a céljuk, valószínűleg adatbázis-készítés, de hogy nem tisztességes módszerekkel dolgoznak és behülyíitik a szellemileg kevésbbé ellenállóképeset, az biztos. Itt van pl. aki a GYF cégének az adatait kiadta az APEH-ból a fidesznek. Mit képzelt? Hogy nem jönnek rá? MOst, hogy kirúgták, csodálkozi az idiótája.

 

AZ ilyen agilis és lelkes delejezetteket, ilyen esetben szoktam figyelmeztetni, hogy a hatályos törvényeket hála Istennek nem az ő führer-jük írja, úgyhogy húzzanak el.

Előzmény: Törölt nick (1927)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1928
Szerintem egyszerű hülyeség volt, minden rossz szándék nélkül. Nyilván semmi probléma nem lett volna abból, ha nem töltöd ki azt a lapot. És hogy mi lett vele? Gondolom, a szemétben végezte egy nagytakarítás után. Gimnáziuma tanáraidról inkább naivitást feltételeznék, mint ravaszságot. Vagy talán el tudsz képzelni egy igazán dörzsölt embert, aki megmarad tanárnak, és Arany János költészetére okítja az ifjúságot?
Előzmény: Törölt nick (1927)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1926

"1bként itt jegyzem meg,hogy a Gimnázium 40-éves évfordulóján,minden volt diáktól(értve ezen az estin végzetteket is),kérdőivet töltettek ki,ti.név,végzés éve,foglakozás,lakcim,telefonszám,email.cim-azzal,hogy értesitenek ha valami "rendezvényt"tartanak..

 

Azóta 1helyen találkoztam a nevemmel,Lujzi néninél,amikor momentán arra akart rábeszélni,hogy irjam alá a Fidesz peticiót"

 

 

Nyomd fel őket szabálytalan adatkezelésért a Péterfalvy Attillánál, kiváncsi vagyok, mit talál ki, hogy ne kelljen erre vonatkozó állásfoglalást kiadnia. Persze ha rajta volt a papíron apróbetűvel, akkor kínos. De ez nem valószínű, mintahogy az sem, hogy bejelentkeztek volna adatkezelőnek, mint egyébként a törvények szerint kellene. De hát ez így szokás fideszéknél

Előzmény: Törölt nick (1925)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1924

A Kőrösi igazgatója a jelenleg Lokálpatrióta szinekben képviselő Kollár Albin, aki a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt sorait erősítette valamilyen helyi VB tag rangban. Azaz róla nem lehet tudni, mikor éppen milyen oldali, most éppen a szélsőjobboldalt támogatja, de nem volt ez mindig így.

Szóval Kollár úr kapott a véresszájuaktól hideget-meleget, hogy miért engedte meg, hogy az a "féreg" (vagy valami hasonló jelzőt alkalmaztak) egyáltalán betehette a lábát az iskolába.

 

Előzmény: Luckuty (1923)
Luckuty Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1923

Van, ahol az iskolaépület az egyetlen hely az egész településen, amely alkalmas nagyobb tömeg befogadására, így ezt törvényileg nem lehet megtiltani. Ez persze nem Dunakeszi.

Maradjunk viszont a helyi viszonyoknál, de tekintsünk kicsit előbbre, a helyhatósági választásokra. Ekkor is lesznek nyilván találkozók egy-egy jelölt - akik közül többen pártszínekben indulnak -  és a körzetébe tartozó lakosok között. Igen mulatságos lenne, ha pl. a Szent Imre tér környéki lakóknak a Műv. Házba kéne bemenni egy-egy ilyen alkalomra. Nem hiszem, hogy 2-3 embernél többen lennének a gyűlésen, de azok meg úgyis a haverok. Szóval, akár tetszik, akár nem, az, hogy nincs tiltás, még észszerű is.

Egyébként 4 éve az Orbán-könyv - aki nem emlékszik rá, ez nem éppen OVI dicsőítéséről szólt - bemutatója a Kőrösiben volt, ahol, ha jól sejtem az igazgató inkább a jobb oldal fele húz.

 

Előzmény: pária (1921)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1922
Szerintem sem kellene beengedni egyiket sem. Ebben az esetbeb egyébként kiváncsi vagyok, hogy a másik oldal is kap-e helyet, vagy kér-e egyáltalán. De ha igen, akkor meg kezdődik a centizés, hogy ki hány percet volt ott, ezért a lehető legjobb az, ha a közelébe se mennek. Dunakeszin már így is eléggé átpolitizált az oktatás, és köztudott, hogy a pedagógus az egyik legjobb politikai agitátor, hizsen a gyereke miattt senki nem áll levele vitatkozni. Csak úgy jelzem, hogy jelenleg is van két iskolaigazgató a fidesz-lokál-szabótamás koallícióban, termászetesen jó hosszú kminevezési idővel.
Előzmény: pária (1921)
pária Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1921
Sajnos,nem tiltja a jog,hogy iskolákban ne lehessen nyílt v.bújtatott pártrendezvényt
tartani. Az,hogy az iskolásoknak vagy "csak" az iskola helyiségében,ahol a tanulók is
természetszerűleg ott lehetnek – én nem sok különbséget látok.(Kútba szarni -bocs-,
vagy mellé és beledobni,kb.ennyit.) Szigorúan megtiltanám,hogy az általános és közép-
iskolákban bármelyik párt mételyezze az ifjúságot!Egyetemen már más kérdés,hiszen
az ott tanulók nagykorú felnőtt emberek,nevetséges megtiltani,bár ott sem szerencsés
pl.az oktatói kart is megoszthatja.Anno voltam a Radnóti Gimnáziumban Csurka István
MIÉP-gyűlését meghallgatni (nemcsak hallgattam,kérdéseket is feltettem neki) és ott is
sok iskolás volt,akik lehet,hogy csak Nagyferó kedvéért jöttek,de a MIÉP-propagandát
ők is végighallgatták.Persze nem lehet elzárni a gyerekeket a VALÓ világtól,de az,hogy
az iskola direkt még lehetőséget is adjon nekik a politikai befolyásoltságra,szomorúnak
tartom.Csinykével értek egyet,van máshol is hely ilyen célra.[Cs,vasárnap írtam emailt!]
Előzmény: Luckuty (1919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!