Keresés

Részletes keresés

ALBI Creative Commons License 2005.02.04 0 0 196
Kovács László képviselő MONDJON le !!!!!
ALBI Creative Commons License 2005.02.03 0 0 195
Kovács László képviselő MONDJON le !!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.02 0 0 194

Figyu!

 

15 évvel a rendszerváltás után már nem egy előremutató dolog a vörösökkel jönni. A vagyonnyilatkozati kérdések sajnos lehetővé teszik a vagyon ki nem mutatását a rokonokra és haverokra történő átiratás segítségével, úgyhogy légyszíves ezügyben ezt az ócska törvényi szabályozást kialakító kormányt szidjad.

Látva és értve a Orbán-Torgyán kormány regnálása alatt történteket, az a véleményem, hogy már nem ipari tanulók, hanem a "szakma" elismert nagymesterei.

De ez egy dunakeszi fórum!

Előzmény: keszikécske (192)
ALBI Creative Commons License 2005.02.02 0 0 193
Először is ez a Dunakeszi alpolgármestereire vonatkozott!
Mert ugye a pofonokat igérő Kovács pék képviselő (úr) nem nevezhető kommunistának !
Másodszor ott van a hozzászólásom után a szájli ! DDDD így !

Egyébként egyetértünk fujj politika!

Különben is Kovács László Dunakeszin mondjon le !!!!
Előzmény: keszikécske (192)
keszikécske Creative Commons License 2005.02.02 0 0 192
Te ALBI!
A vörösökre miért nem akadsz ki?
Szerinted az hihető, hogy egy csomó képviselőnek nincs kocsija, nincs bankbetétje, stb...? Ugyanmá!
Miért csak FIDESZ meg MIÉP!? Ők kismiskák a komcsikhoz képest, ipari tanulók.
Fujj maszop (mszp), fujj szdsz, fujj mdf !!!
No, teljes a lista!
Pontosabban: fujj politika!
Előzmény: ALBI (191)
ALBI Creative Commons License 2005.02.01 0 0 191
Fujj fidesz, fujj miép !!!! DDDD
Előzmény: 3renitens (190)
3renitens Creative Commons License 2005.01.31 0 0 190

olvashatóak az ORIGO-n a vagyonbevallások. Érdemes összehasonlítani a korábbi évek adataival. Jó üzlet a politika. !!!

Dunakeszi alpolgármesterének is feltétlenül. A kis nikhaj mennyi pénzt zsebel be ! Mindent jogosan- hiszen a , jogszabályokat ők írják saját maguknak. Erkölcstelen ,gátlástalan népség.

FSO Papa Creative Commons License 2005.01.31 0 0 189

Üdv!

 

Egy egészen más témában írnék: röpke egy hónap alatt már másodszor sikerül elkápráztatniuk a dunakeszi rendőröknek (a szó valós értelmében). Először decemberben belém tolatott egy (mint később kiderült, gödi) barom teherautós a Fóti út egyik leágazásában. Ugyan tisztának tűnt az ügy, de biztos ami ziher, azonnal hívtam a rendőrséget. Fel voltam készülve, hogy órákig ott kell fagyoskodni, mire valaki egyáltalán kijön. 5 (!) perc alatt ott volt a járőr Octavia kombi, rendkívül korrekt volt, azonnal meg is bírságolta a szabálytalankodót, adott nevet, telefonszámot a kapitánysághoz, kit kell majd keressek a határozat miatt. Végig teljesen normálisak, jófejek voltak. Pedig már attól féltem, hogy morogni fognak, miért hívtam őket, mikor nincs sérült és a faszi is elismerte. (ehhez képest rá egy hétre megint törtek bp XIII-ban, ott a másik el sem ismerte, 40 perc várakozás után jöttek, nem csinált semmit a másikkal, pedig egyértelműen tábla alól jött belém, azóta is a kapitányságon az ügy...)

 

A másik, ma esti történet: JET kútról kanyarodom ki este fél 9 körül a 2-esre Bp irányában. Láttam, hogy a szemben levő lámpa Bp felől Vác felé piros, a balra a kútra kanyarodók lámpája zöld, na mondom akkor nekem zöld van (nem láttam jól a sajátomat), nosza. Aha! Azonnal kék villogó a hátam mögött, na mondom akkor mégsem volt ződ :( Fiatal csaj egy sráccal:

 

Rendőr: jó estét

FSO Papa: jó reggelt...izé, jó estét :)

R: tudja miért állítottuk meg?

F: Sajnos, nem.

R: igencsak piros lámpa mögül kanyarodott ki.

F: Ajajj, ezt benéztem rendesen...

R: Nem fáradt túlságosan? vagy esetleg alkoholt fogyasztott? (mondjuk előtte fél órával ébredtem, jöttem dolgozni, nyilván látszik rajtam az egész heti fáradtság)

F: Nem, most ébredtem, munka stb (itt gondoltam, jön a szonda, de nem! meg sem fújattak...)

R: jó, nem akarunk mi túlságosan megbüntetni, de valamit muszáj. 2000Ft helyszíni bírságot elfogad??

F: persze, természetesen (zsebembe nyúlok)

R: nem, nem most kell fizetnie, postai csekken

F: ja, tényleg (tényleg nem esett le, ritkán vagyok megbírságolva)

R: foglaljon helyet a kocsijában, ne fázzon, gyorsan kiállítjuk a papírokat.

 

2 perc alatt megvolt. kiszállok:

 

R: parancsoljon, és vigyázzon azért, ha fáradt, nehogy esetleg balesetet okozzon. Nem piros lámpát írtam rá, hogy ne kapjon pontot. 

F: köszönöm, hogy nem büntetett meg jobban.

R: viszlát és további jó utat!

 

Ilyen örömmel még nem fizettem be büntetést. Ez tényleg elérte a hatását, mostantól jobban fogok figyelni. A hozzáállásukon pedig le vagyok döbbenve - pozitív irányban.

ja és a rendőrlány igen csinos volt :)

Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.28 0 0 187
Még nem, de olvassátok el ezt: http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=6960 A cikkben tévesen Kovács József képviselő lett megnevezve, helyesen Kovács László.
ALBI Creative Commons License 2005.01.28 0 0 186
Hello !

Tud valaki valamit a testületi ülésről ?
Mi történt ?

Kovács képviselő lemondott már ?

Előzmény: Keszikörnyezet (177)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 185

Elképzeltem a hungarikumok új listáját

 

Szegedi paprika (aflatoxin)

Makói hagyma (kínai)

Tokaji aszú (egy része az Orbánéké)

Dunakeszi szemét és hamu (ezt nem árnyalja semmi, ez igazi!!)

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 184

Haho,

 

Az a baj, ha kepviselokent nem is lesz jelen esetleg, a hatterben ott marad. A hatalom nem csak a kepviseloi szekbol mukodik, s nem is onnan mukodott korabban.

ly

Előzmény: Shock Ace (181)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.27 0 0 183

Valamiért nem tudok válaszolni:(

Köszi a felajánlást rövidesen jelentkezek.

Előzmény: alexclassic (179)
Shock Ace Creative Commons License 2005.01.27 0 0 181
Nagyon bíztam benne, hogy egy ilyen eset után végre valaki fel mer szólalni! Attól tartok azonban, hogy egy nyilvános bocsánatkéréssel akarják majd az ügyet elintézni. Esetleg pénzbüntetéssel. Eszembejutott erről a Zuschlag-ügy. Ő nem fenyegetett meg ugyan senkit, de lemondatták. Ezt durvább dolognak tartom valaki alkotmányos jogait korlátozni, valamint testi épségét veszélyeztetni. Igazán kíváncsi leszek, mit hoz a jövő. Ezt vajon leadják a mi kis TV-nkben? Ki tud róla? Igazán érdekelne, még ha vágott anyag is. Mellesleg nem kéne engedni, hogy egy elfogult ember vegye azt az ülést.. Mert abból semmi nem lesz igaz..
Előzmény: Keszikörnyezet (177)
Bogie Creative Commons License 2005.01.27 0 0 180

Sziasztok!

 

Előre elnézést kérek, hogyha ismételgetek valami kérdést! Most találtam ezt a topicot és csak 50-60 hozzászólásig bírtam visszaolvasni, mert úgy felhúztam magam.

 

Pár  éve lakunk Dunakeszin, de igazából, nem itt élünk. Na, ezt jól megfogalmaztam. Tulajdonképpen csak azt akartam érzékeltetni, hogy olyan későn esünk be a munka után, hogy akkor már túl sok társadalmi életre nincs esély.

 

Lehet tudni már, hogy milyen területeket parcelláznak még?

Olyat is hallottam, hogy áll a bál, mert állítólag a Duna menti villák előtt is parcelláznának, ahol anno örökpanorámát adtak...

 

Ez a szemétégető ez igaz, mármint biztosan lesz? Hol?

 

Köszi a felvilágosítást!

 

alexclassic Creative Commons License 2005.01.26 0 0 179
Én írtam nektek mailt, de elolvasás után semmi válasz. Most akkor kell segítség vagy nem? Nem értem...
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 178

 Hajrá Keszikörnyezet! Rezegtessétek csak a lécet előbb utóbb borul a bili. A pék már annyira mindenhatónak érzi magát, hogy lassan az lesz a brigád vége!

Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 177
Ja a testületi ülés január 27-én 16.00-kor kezdődik.
Előzmény: Keszikörnyezet (176)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 176

Na csak az érdekesség kedvéért, mellékelem Kecskeméthy Géza polgármesterhez és az összes helyi képviselőhöz eljuttatott TiÉD Egyesület által készített levelet. Remélem, hogy a testület tartja ezt az ügyet olyan fontosnak, hogy a napirendjére tűzi. Bár a levél átvételét követően a polgármesterünk megbetegedett, így lehet, hogy nem lesz ott a testületi ülésen. Szerencsés, mert ezáltal nem kell konfrontálódnia a Kovács képviselő úrral.

A testületi ülés a városházán 16.00-kor kezdődik, minden érdeklődőt szeretettel várnak a városatyáink.

 

"Dunakeszi Város Önkormányzata

Kecskeméthy Géza polgármester

 

2120 Dunakeszi, Fő u. 25.

 

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Megdöbbentő, hihetetlen és a helyi közügyek intézésében szégyenteljes események történtek 2005. január 14-én a Dunakeszi Széchenyi Általános Iskolában megtartott lakossági fórumot követően. Az események annyira megdöbbentették civil egyesületünket, hogy kénytelenek vagyunk Önhöz a város polgármesteréhez fordulni és a segítségét kérni az ügy megnyugtató rendezése érdekében.

 

A lakossági fórum után Kovács László képviselő egyesületünk egyik tagját a jelenlévő 15 személy jelenlétében megfenyegette azzal, hogy ha bizonyos dolgokat még egyszer állítani merészel róla, akkor saját kezűleg kiveri a fogait.

 

Ez a kijelentés megdöbbentő egy demokratikus államban, a középkori, barbár viszonyokat idézi fel bennünk. Egyesületünk tagja folyamatosan tájékoztatta a lakókörnyezetét és a lakosságot az Ön és Kovács képviselő úr által támogatott városi szemétégető megépítésének kockázatairól. Ezt mindig a jogszabályok teljes körű betartásával végezte. Természetes, hogy a jogos kritikát a képviselők nem fogadják örömmel, de megítélésünk szerint a lakossági véleményeken el kell gondolkozni. Azonban semmiképpen sem helyes, ha fenyegetéssel próbálják a lakosságot megfélemlíteni. A Kovács - féle „módszer” elítélendő, de ez a szégyen sajnos nem csak Kovács képviselőt érte, hanem az egész Képviselő-testületet is. Ezért úgy gondoljuk, hogy a képviselőknek ez ügyben állást kell foglalniuk.

Megfenyegetett tagunk elmondása szerint soha nem állított semmi valótlant sem Önről, sem Kovács képviselőről. Természetesen, ha önök úgy gondolják, hogy bárkiről jogszabálysértő módon valótlan dolgot állított, annak felelősségét vállalja a joghatóságok előtt is.

 

Véleményünk szerint Kovács László szavait semmi nem magyarázhatja, ez a lakosság vélemény-nyilvánításának alkotmányban rögzített szabadságát korlátozza. Egy kulturált demokratikus államban az ilyen kijelentés nem maradhat következmények nélkül, ezért kérjük tisztelt polgármester urat, hogy szólítsa fel Kovács Lászlót, a mandátumáról mondjon le. Amennyiben ezt polgármester úr elmulasztaná, akkor azt kell feltételeznünk, hogy ebben a „módszerben” Ön semmilyen kivetnivalót nem talál.

 

Ezen túlmenően kérem, hogy a képviselőtestület elé az alábbi határozati javaslatot terjessze be - névszerinti szavazást kérve - annak érdekében, hogy Dunakeszi Város Képviselő-testülete deklarálja, az alkotmányos szabadságjogokat a városban tiszteletben kívánja tartani.

 

HATÁROZATI JAVASLAT

 

Dunakeszi Város Képviselő-testülete elítéli, és nem tartja elfogadhatónak, ha bármelyik helyi képviselő nyilvánosan testi erőszakkal fenyeget meg bárkit, aki a véleményét elmondja a képviselő-testület döntéseivel, előterjesztéseivel kapcsolatban. A testület nem tartja követendő példának és elítéli azt is, ha a fenyegetést a képviselő a munkáját, elképzelését ért kritika miatt alkalmazza és a súlyos testi sértést, vagy egyéb fenyegetést ezzel összefüggésben helyez kilátásba a véleményét megfogalmazó állampolgárral szemben.

A Képviselő-testület a fentiek alapján elítéli Kovács László képviselő 2005. január 14-ei viselkedését, amivel a Tiszta és Élhető Dunakesziért Környezetvédelmi Egyesület egyik vezető tisztségviselőjének testi fenyítését helyezte kilátásba.

A Képviselő- testület felszólítja Kovács László képviselőt, hogy a képviselői mandátumáról mondjon le, és a lemondását írásban nyújtsa be a város polgármesterének.

Határidő: azonnal

Felelős: Kovács László képviselő

 

 

Tájékoztatom tisztelt polgármester urat, hogy megkeresésemmel azonos tartalmú kéréssel fordultam Dunakeszi Város valamennyi helyi képviselőjéhez. Remélem, hogy ezt a szégyenfoltot közösen sikerül letörölnünk a város becsületéről.

 

Dunakeszi, 2005. január 21.

 

 ........

"

 

Várjuk a fejleményeket Tisztelt Polgármester Úr. 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (170)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 175
Bocsi ó és í
Előzmény: Keszikörnyezet (174)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 174
Szoljatok nekem is, segítek szivesen.
Előzmény: Törölt nick (172)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 173

Vigyázz!!!

A helyi rendelet szerint a polgármester engedélye kell a plakátragasztáshoz. Engedély nélküli plakátozás szabálysértési bírsághoz vezet, akár 30 eFt összegben. Szerinted a polgármester megengedi, hogy ilyen szöveget kiragasszunk? Bár az lenne a szép, ha ő ragaszttatná ki.

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 172

Lik..

 

halis, ha adsz kontaktot, elmehetunk - elvileg tavasztol - riportokat kesziteni. Talan lesz/van - elvileg az MTV fele - hasznalhato kontaktom.

lemy

Előzmény: Törölt nick (169)
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.26 0 0 171

Az Ötv. 47. §-a szerint:

 

47. § (1) A helyi népszavazást a polgármesternél kezdeményezheti:

a) a települési képviselõk legalább egynegyede,

b) a képviselõ-testület bizottsága,

c) a helyi társadalmi szervezet vezetõ testülete,

d) az önkormányzati rendeletben meghatározott számú választópolgár, ami nem lehet kevesebb a választópolgárok tíz százalékánál, és nem lehet több a választópolgárok huszonöt százalékánál.

(2) A képviselõ-testület köteles kitûzni a helyi népszavazást, ha azt az önkormányzati rendeletében meghatározott számú választópolgár kezdeményezte."

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.26 0 0 170

Halis.

Jo. akkor szerkesszunk egy jo kis szoveget, es ragasztgassuk ki Dkeszin. Ugyanis a lokalteve ezekszerint lokakat er.

erik a balhe.

lemy

Előzmény: Keszikörnyezet (160)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.25 0 0 169
Az önkormányzati törvény előirja, hogy a lakosság 10 százalékának érvényes konkrét ügyben történt népi kezdeményezése esetén , népszavazást kell kiírnia az ügyben. Ha pedig nem bíztok a Kovács pék féle szavazat számlálókban, egyenesen a közigazgatási hivatalhoz kell azt eljuttatni. Egyébként szépen csapkodnak a hullámok a Pék és bandája feje felett sorozatban hamisítják meg az önkormányzati ülések jegyzőkönyveit és később csatolnak hozzá nem létező határozatokat , pl. így adnak el egymásközt földeket. Így jutott a duna parton építési területhez Erdész Zoltán országgyűlési képviselő is ahol éppen 36 lakásos társasházat épít. Mindent a városért!
Előzmény: Keszikörnyezet (164)
barnacica Creative Commons License 2005.01.25 0 0 168
Ez  biztosan csak rosszindulatu rágalom!Egy ilyen szuper zseni ember mint a mi pékünk nem tesz ilyet!Ő mindenhez ért ,pont ehhez ne értene,hogy egy fa mikor élő?
Előzmény: Dixi2004 (155)
alexclassic Creative Commons License 2005.01.25 0 0 166
Segítek én is ! Meg szerintem sokan.
Keszikörnyezet Creative Commons License 2005.01.25 0 0 164

A lakosok 15 %-a kell

Nyáron megpróbáltuk, több mint 4300 aláírást adtunk le. Az volt a célunk, a népszavazással (ha sikerűlt volna), hogy csak népszavazáson lehessen hulladékelhelyezéssel kapcsolatos döntést hozni.

A szavazatszámlálól megáűllapították, hogy csak 3247 érvényes szavazat volt a 4300 -ból, ezért elutasították a kezdeményezést. Na persze ellenőrizni nem tudtuk, hogy igazat mondtak-e az illetékesek, mert se a lakcím, se a személyi szám adatokat nem adják ki.

Úgy látszik Dunakeszin 4300 állampolgár akarata semmit sem ér:)

Előzmény: Törölt nick (161)
barnacica Creative Commons License 2005.01.25 0 0 163
Sajnos a városban most még zöldterületként meglévő területet is most fogják kisvárosi lakóövezetté átminősíteni.A napokban fog az új szerkezeti térkép a hatóságokhoz elmenni.Egy láncszem kimaradt:a lakosság megkérdezése.Rutinjuk van már abban,hogyan nyúlják le az önkormányzati területek eladásából a nekik "járó" szép kis summát.Az,hogy már Dunakeszi kellemes kis vidéki varázsa elveszik,nincs parkja nincs zöld területe,marad az ártér   a szemét és a kosz.Marad az orvosi rendelőkben a több órás várakozás,marad a KOvács,Erdész,Bauer,Kliment ,Skripeczky . .Az utóbbiak a büszkeségeink,tőlük kellene megszabadulni . Meddig kell még türni ezeknek a jó embereknek az uralmát mindenki és minden felett?
Előzmény: Törölt nick (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!