Keresés

Részletes keresés

CY 29 91 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56467

Miből gondoltad, hogy nem a bolgár kisebbség vagy a német kisebbség tagjai tömik magukba a süteményeket, pogácsákat, üdítőket. A Tocsikra, a Baumagos úrra, a Kulcsár úrra, miért nem reagáltál? Szerintem se az illegális kőkereskedő 400 forintos városunkat átverő csibészségével kellene foglalkozni. Verebes tán nem közszereplő? Vagy Sass százmilliós adócsaló elvtárs nem a köztévében kampányolt Gyurcsány-ékért?

 

Egyébként most voltam Osánéknál, többek között kenyeret is vettem, ott néztem bele egy fiatalember képébe, aki tömte magába a sajtos pogácsát. Valószínű csúnyán nézhettem sötétbarna szemébe, mert nagyon gorombán szidta az anyámat, amiért fixíroztam kristálytiszta egyenes tekintetét. Ja és a gyerek és a dolgos fiatalasszony is fuldoklott a pogácsapusztítástól. Ők viszont aligha fizették ki az elfogyasztott pogácsákat, de még azt sem, amiket ittak rá. Mi fizetjük meg, akik dolgozunk az ők segélyeikért. Addig örülj, amíg a tyúktolvajokkal foglalkozunk, mert tudod te kik, addig szabadon milliárdozhatnak a közösből!

 

 

Előzmény: Törölt nick (56463)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56466

OFF

http://nol.hu/belfold/20101210-elve_filezett_kozmedia

Lehet ez igaz? Majd meglátjuk.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56465

Arra akartam kilyukadni, hogy a Városházán esetleg örülnek annak, amikor az alagligeti fórumon arról megy a vita, hogy kinek a kutyája hová sz@rt, hogy mit lehet tenni a macskák ellen, és nem azzal törődnek, hogy hogyan alakult ki az a helyzet, hogy ez ennyire lényeges kérdés legyen.

 

Szerintem kifejezetten.

De Dunakeszi a Fidesz-Magyarország modellvárosa, így ez is lefordítható. Cubákos csontok vannak odavetve a népnek, azon rágódjanak, ne a meglopásukon, ne az eddig összekoplalt eredményeik szétszórásán, ne a választási hazugságokkal kapcsolatos bebukásokon, stb.

Előzmény: Luckuty (56464)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56464

Valóban erről jutott eszembe, de nem csak ezt akartam mondani.

Arra akartam kilyukadni, hogy a Városházán esetleg örülnek annak, amikor az alagligeti fórumon arról megy a vita, hogy kinek a kutyája hová sz@rt, hogy mit lehet tenni a macskák ellen, és nem azzal törődnek, hogy hogyan alakult ki az a helyzet, hogy ez ennyire lényeges kérdés legyen.

 

Szoktam írni az úttest szélén terpeszkedő terméskövekről, de nem az a problémám, hogy hogy lehet a Jani vagy a Józsi bácsi ilyen bunkó, hanem az, hogy miért engedi ezt meg a város.

 

Ha ez a fórum arról szólna, hogy mindenki szidja a szomszédját, az nem vezetne sehová, bár lehet, hogy jóval többen írnának akkor a fórumra. Lehet persze, hogy ez a fórumozás sem.

Előzmény: Törölt nick (56463)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56463

 

Ki látott egy kisebbséghez tartozó tanulóvezetőt valaha? Mert én nem! A dunakeszi Auchánban egy kisebbség a kamerákon jó látható módon fizetés nélkül elfogyaszt naponta 2000 pogácsát, péksüteményt anélkül, hogy rá mernének szólni. Vásárlás közben esznek, isznak, összefogdosnak mindent, sáros, kutyaszaros cipővel beültetik a gyerekeket a bevásárló kocsikba, teszik ezt figyelmeztetés nélkül ezrek szemeláttára. Ezt soha senki szóvá nem tette a Dunakeszi fórumon. Egy bizonyos kifli csücskét sokszor olvashattuk ezen a fórumon.

 

 

Most erre az alig kódolt cigányozásra célzol?

 

Azt a bizonyos kiflicsücskét egyébiránt egy közszereplő ette meg fizetés nélkül, ha jól emlékszem, akkor amikor a TB-önkormányzatoknak volt az ő nagyon szerény képességeivel a főnöke és egészen rövid idő alatt tudott elementáris károkat okozni a tőzsdére ráöntött tb-vagyonelemekkel. Most a másik közszolgáltatás, a nyugdíj házatáján sertepertél, a képességei nem változtak, itt pedig egy gigantikus lopás perfektuálásában vesz részt.

Előzmény: Luckuty (56461)
mamul Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56462

Szombat este Dunakeszi természetvédelmi területeinek sorsáról lesz szó a Kossuth Rádióban 22,30 – 23,00 között. Beszélgetőpartnerek: Kriska György, Sarkadi Márton, Zlinszky János. Riporter Mangel Gyöngyi.

Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56461

Ezt soha senki szóvá nem tette a Dunakeszi fórumon.


Kedves CY, a múltor - te vagy valaki más - szóvá tette, hogy milyen undorító volt, amikor egy nőnapi ünnepségen Hofi egy későn érkező asszonyt figurázott ki és szégyenített meg. Én is úgy gondolom, hogy ez nem ízléses dolog. Ugyanígy nem hiszem, hogy a dunakeszi fórumon kéne megbeszélni, hogy Kis Boriska vagy Nagy Mariska hogyan viselkedik, és miért pont úgy - az már inkább tartozik ide, hogy hogyan működik az önkormányzat vagy a hivatal, mert tőlük elvártak bizonyos dolgok.

Előzmény: CY 29 91 (56453)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56460

Elég gyorsan visszaigazolták a helyi nagyurak az alábbi álláspontot:

 

Okahandjaválasz | megnéz 2010.12.10 09:02:20 © (56450)Azért az elég siralmas, hogy van Dunakeszi, amit 12 éve egy szélsőjobboldali politikai alakzat helyi korrupt bagázsa irányít (részlegesen különböző jelmezekben) és ennek eredményeképp az elmúlt 10 éves időszakban Dunakesziből, egy zsúfolt, koszos, elégtelen közszolgáltatásokat nyújtó, lényegében fizetésképtelen, településképileg jellegtelen és igénytelen, kaotikus működésű település lett.

Itt van egy kis létszámú "társaskör", melyben az az egyik fő kommunikációs áramlat, hogy a fenti rezsimmel érzelmi, indulati, és/vagy esetenként markáns anyagi okok miatt szimpatizálók valamilyen argumentáció helyett a kritika megfogalmazójának gyalulásával vannak elfoglalva.

Ez a vitaképtelenség és megszállott hűség elkeserítő, milyen hely (ország) az, ahol a népek egy jelentős része számára a sz@r is ibolyaillatú, ha egy kedves kéz adja (keni rá)? Aki meg fintorog, az idegenszívű, nemmagyar stb.?

A 10 évvel ezelőtti nevetséges kőügyben a közpénzből finanszírozott, impotens szervezet, vagy ezen, nyilván nem egyedi impotencia "kibeszélője", akit kárhoztatni kell (épeszű embereket feltételezve)?

Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56459

Ilyenkor felmerül az emberben, hogy ez a teljes ülés, vagy volt előtte egy zárt, amit mondjuk munkaértekezletnek neveztek. És ha ez történt, akkor ez mennyire szabályos?

Előzmény: Törölt nick (56456)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56458

sáros, kutyaszaros cipővel beültetik a gyerekeket a bevásárló kocsikba,

 

Sajnos teljesen általános, és látni jól szituált családoknál is. Mostanság már egy SPAR nagyságú üzlet is foglalkoztat biztonsági őrt, nem értem, minek a csudának, ha nem képesek kezelni az ilyen problémákat. Azt gondolom, hogy nem a vásárlók feladata szólni az ilyesmiért és a saját fejükre hozni a kedves szülők haragját.

Előzmény: CY 29 91 (56453)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56457

És a tegnapiról tud valaki valamit? Leginkább az érdekelne, hogy mit akarnak a reptérrel?

Előzmény: Törölt nick (56456)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56456

Ismereteim szerint egy teljes.

Előzmény: Luckuty (56455)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56455

Ezért vannak esetenként 40 perces testületi ülések

Volt ilyen? Egy teljes, vagy csak egy túlságosan hosszú folytatása?

Előzmény: Törölt nick (56452)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56454

Újabb nick, ugyanaz a hablatyolás, no de a hazudozást és a csúsztatást azért nevesítsük. Mert megint nem más az eszközük.

(annak viszont örülök, hogy a feldobott labdába beleütöttek, igaz ismét luftot)

 

 

Az viszont visszataszító, hogy kirakja a köveket a közterületre, nem kér engedélyt és ezért nem is fizet, amikor rajtakapják és meg akarják fizettetni, akkor leáll hónapokig vitatkozni a 400 forintos különbözet miatt. A hatóságot ostobának nevezi, mert nem tudja kiszámolni, hogy ő engedély nélkül elfoglalta a közterületét és el akarta sumákolni a 600 forint megfizetését. Ennek az ostoba csalónak annyi esze nincs, hogy örülne, amiért nem bírságolták meg a szabálysértésért, mondjuk tízezerre.

 

Mülltonne!

 

Valótlan az állításod, de kikerestetheted a leveleimet, amit ezügyben írtam anno (felhívtam a figyelmüket arra, hogy téves a megállapításuk) , a hatóság állapítsa meg helyesen az ügy részleteit, amit ugyanúgy lehetett volna 3 nap alatt is, mint hónapok alatt. De hát az impotencia.

Senki nem állt le 400 forintért vitatkozni, az a ti nagyságrendetek, a szabályszerűen kiállított fizetési kötelezettségeimet én rendre kiegyenlítem, nem virblizek önkormányzati kilométerpénzen, nem festetem ki a lakásomat sem más pénzén, stb. Persze ehhez, működőképes hivatali eljársi rend kell azon ügyekben is, amelyek nem az átminősítések kategóriájába tartoznak, mert abban valóban profik vagytok.

Egyebekben, ha tudnál olvasni, akkor értenéd, hogy miután a közterületfelügyelő által indított "eljárás" nem vezetett eredményre, magam indítottam egy engedélyezési eljárást, ami a hatóság lassúsága okán tartott hónapokig.. De hát az impotencia.

Az "ostoba csaló" kifejezés a ti oldalatokról alig nevetséges. Egyébként, hogy okosítsalak, nyilván azért nem bírságoltak meg, mert a bírságolás egy határozat, azt indokolni kell (tudod, az a hosszú szöveg az irat második felében), ott meg tényállításoknak kell szerepelni. Vélhetően itt lehettek gondok. pl. a soha nem létezett 10 m3 kővel, amiről az iratok szóltak.

 

De ezt az egészet nem azért írom le, hogy meggyőzzelek, mert arra teszek nagy ívben, csak azért, hogy mások számára is látszódjék az emberi minőségetek és a végletes alkalmatlanságotok.

Előzmény: CY 29 91 (56453)
CY 29 91 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56453

Jó témánál vagyunk. Tegnapi hír, hogy letartóztatták a volt Horvát miniszterelnököt korrupció gyanúja miatt. Sótonyi Tamás a fórumon az elmúlt években minden nick nevén legalább ötször kritizálta a magyar igazságszolgáltatást. Mentségére legyen, hogy az igazságszolgáltatás és a közgazdaságtudomány két egymástól nagyban különböző tudomány, amihez ő nem ért, de nem is akar érteni. A Bíróságok nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak. A jogot a politikai a hatalom alkotja. A Bíró a törvények alapján ítél. Ha a hatályos törvény a 14 éven aluli bűncselekmény elkövetőjét nem engedi meg, hogy lecsukják, akkor nem a Bíróság a hibás, hogy kiskorúakkal iparszerűen lopatnak tízezrek. Hazánkban százezrek vezetnek autót úgy, hogy nem végezték el a 8 osztályt. Ezrek vezetnek úgy, hogy analfabéták. Egy félmillióan úgy, hogy nem is jártak autós iskolába. Ki látott egy kisebbséghez tartozó tanulóvezetőt valaha? Mert én nem! A dunakeszi Auchánban egy kisebbség a kamerákon jó látható módon fizetés nélkül elfogyaszt naponta 2000 pogácsát, péksüteményt anélkül, hogy rá mernének szólni. Vásárlás közben esznek, isznak, összefogdosnak mindent, sáros, kutyaszaros cipővel beültetik a gyerekeket a bevásárló kocsikba, teszik ezt figyelmeztetés nélkül ezrek szemeláttára. Ezt soha senki szóvá nem tette a Dunakeszi fórumon. Egy bizonyos kifli csücskét sokszor olvashattuk ezen a fórumon. Van egy másik kategória, ami szintén tabu. Egy jól körülírható (megnevezése nem európai emberhez méltó) nemzetalkotó, nem kisebbséghez tartozó, de nem is a többséghez tartozó, akik nem naponta több ezerszer bűnöznek, mindössze évtizedenként egyszer esetleg kétszer, de akkor milliárdos tételben, csak úgy futtában van említve. Koltai, Verebes, Sass, Kulcsár, Tocsik, Gyurcsány (elévült bűncselekményére gondolok) nem húszezer alatt lopnak, hanem félmilliárdnál kezdik és nem ritkán a 20 milliárdot is meghaladó mértékben károsítják meg a társadalmat. Ehhez képest a kőtároló olvtárs pár száz forint haszonnal járó ügyeskedése smafu. Az viszont visszataszító, hogy kirakja a köveket a közterületre, nem kér engedélyt és ezért nem is fizet, amikor rajtakapják és meg akarják fizettetni, akkor leáll hónapokig vitatkozni a 400 forintos különbözet miatt. A hatóságot ostobának nevezi, mert nem tudja kiszámolni, hogy ő engedély nélkül elfoglalta a közterületét és el akarta sumákolni a 600 forint megfizetését. Ennek az ostoba csalónak annyi esze nincs, hogy örülne, amiért nem bírságolták meg a szabálysértésért, mondjuk tízezerre. Arról nem beszélve, ha őt egy ilyen szituációban kár érné, mert például a sötétben neki tolatna ő vagy a felesége a más által kirakott kőbe, akkor kártérítést követelne, jogosan.

Amikor valakit rajta kapnak csaláson, jobban tenné, ha hallgatna nem másokat ostobázna, ha pedig saját magát buktatta le még inkább csendben kellene maradnia!

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56452

Mert az ilyen vircsaftoknak a csend a legjobb barátjuk.

Ezért vannak esetenként 40 perces testületi ülések itt és ezért vannak azok 3-kor (úgy még kevesebben látják)

Ezért szüntek meg lényegében a NEM szavazatok.

És ezért nincsenek válaszok sem, hiszen arra adekvát folyomány is jöhet, így meg legfeljebb dödögés, hogy nem nyilvánulnak meg.

És azt is tegyük hozzá, hogy ez és a többi ennél jóval kézzelfoghatóbb disznóság tetszik Il Ferro népének.

Én emlékszem, hogy micsoda felháborodás volt egy, a mostanáninál alacsonyabb "minden idők legmagasabb benzinára" élethelyzetben, most egy annál is magasabbnál megnyikkan valaki? Vagy a gázárnál?

Ennek mindnek természetesen valakinek meg kell fizetni az árát, nincs olyan ENSZ, IMF, vagy Világbanki project, hogy a Dunakeszi fideszes önkormányzat igencsak szagos 12-16 éve miatti veszteségeket vissza nem térítendő támogatás formájában ideadják, de országosan sem gondolom, hogy pl. a mostani, gazdaságpolitika folytatása helyett einstandolt és elköltött pár ezer milliárdos megtakarítási pénz, amikor majd ő hiányozni fog, ki lesz-e pótolva valamelyik külföldi karitatív szervezet által.

 

Megfizetni mindent Il Ferro népe fog.

Előzmény: Luckuty (56451)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56451

Nem értem egyébként, hogy miért ne működhetne ez a fórum úgy, mint a városvezetés és a városlakók közti párbeszéd egy lehetséges színtere.

Jelzünk itt a város szempontjából fontos problémákat, sokszor valóban jobbító szándékkal.

Mellesleg kiderül az is, hogy milyen kérdések érdeklik az embereket. Ha ezekre lenne valami reakció, többen is gondolnák úgy, hogy van értelme írni ide. Azóta sem értem - igaz, ez az alagligeti fórumon volt - , hogy miért nem kaptunk semmi visszajelzést a volánbusz lehetséges útvonalára vonatkozó észrevételekre.

 

Előzmény: Törölt nick (56450)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 56450
Azért az elég siralmas, hogy van Dunakeszi, amit 12 éve egy szélsőjobboldali politikai alakzat helyi korrupt bagázsa irányít (részlegesen különböző jelmezekben) és ennek eredményeképp az elmúlt 10 éves időszakban Dunakesziből, egy zsúfolt, koszos, elégtelen közszolgáltatásokat nyújtó, lényegében fizetésképtelen, településképileg jellegtelen és igénytelen, kaotikus működésű település lett.

Itt van egy kis létszámú "társaskör", melyben az az egyik fő kommunikációs áramlat, hogy a fenti rezsimmel érzelmi, indulati, és/vagy esetenként markáns anyagi okok miatt szimpatizálók valamilyen argumentáció helyett a kritika megfogalmazójának gyalulásával vannak elfoglalva.

Ez a vitaképtelenség és megszállott hűség elkeserítő, milyen hely (ország) az, ahol a népek egy jelentős része számára a sz@r is ibolyaillatú, ha egy kedves kéz adja (keni rá)? Aki meg fintorog, az idegenszívű, nemmagyar stb.?

A 10 évvel ezelőtti nevetséges kőügyben a közpénzből finanszírozott, impotens szervezet, vagy ezen, nyilván nem egyedi impotencia "kibeszélője", akit kárhoztatni kell (épeszű embereket feltételezve)?
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56449Nem forradalmi tett, senki nem is állította.
A várost senki nem csapta be, legalábbis nem becsapás nem elfogadni egy olyan megállapítást, hogy 10 m3 követ tartok közterületen, ha a rakás 6x1x1 méteres.
Milliókat piacképes, naprakész tudással és magas minőségű munkával lehet összehozni.
Soha nem voltam kőkereskedő, csak túl sokat vettem és a maradékot el kellett adni.
ostoba, kötözködő emberekkel valóban nem jó diskurálni, így be is fejezem.
Előzmény: Radidas (56448)
Radidas Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56448

Ez most egy forradalmi tett? Dicsőség becsapni a várost? Ilyen bölcseletekkel milliókat lehet összehozni? Most is kőkereskedő vagy? Ugye milyen jó olyan városban élni, ahol mindenki butább nálad. 

 

Előzmény: Törölt nick (56447)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56447

Korábban (1999-2000), amikor a város még nem volt ennyire legatyásodva az átminősítési biznesz totális kiszolgálása okán bekövetkező, a várost érintő gigantikus anyagi hátrányok miatt, akkor volt több közterületes, akik. pl engem többször csesztettek a közterületen időlegesen tárolt termésköveim miatt. Ők léteztek (nem úgy mint most), de sohasem tudták megadni a kőkupac pontos méretét, így mindig vissza kellett utasítanom a közterülehasználati díj összegét. Egyszer aztán civil öntudattal feljelentettem saját magam és kértem közterületjasználati engedélyt, de úgy, hogy csak levélben voltam hajlandó bármit is csinálni. Ez így több hónapig tartott, de amikor vége lett, kifizettem a 600 (azaz hatszáz) forintot. Aztán a követ eladtam.

 

Hát így megy ez itt.

 

Minden szervezet olyan, mint a vezetése. A szervezetben lévő egyének egyedi képességei ebből nehezen törnek ki.

 

Ez egy dilettáns, balfék önkormányzat (szervezet) , így az ebből "kilógó" kiváló egyedi képességek (van egy-kettő) nem tudnak érvényesülni.

 

Az "egyebekről" most nem is beszélve.

 

Előzmény: Luckuty (56446)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56446

A jelenség másutt is hasonló, ezért (is) mondom, hogy meg kéne tiltani a kövek letevését, illetve területhasználati díjat kéne fizettetni az így elkerített területért.

Előzmény: Falusne (56445)
Falusne Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56445

Miért,ha a Barátság útról lekanyarodsz balra a Kiserdő utcába,az szélesebb?

Alig  fér el két autó egymás mellett. De ha nem két személyautó találkozik,akkor valakinek tolatni kell.Ez általában a kisebb autó,mert a nagyok szeretik megmutatni,hogy ők az erősebbek.

Ráadásul vannak ott különböző kő építmények.Ha lehúzódásra kényszerülsz,akkor lecsúszol az útról,kb 15 cm a különbség.Gondolom ez jót tesz a gumiknak.

Vagy nekimész a köveknek,amiket a sarki bácsi odahordott.

Aztán mész tovább,ott van egy elsőbbségadás kötelező tábla,ahol leginkább nem adnak elsőbbséget,körülnézés nélkül,határozottan kihajtanak.

Aki nap mint nap erre jár,az számít rá.

 

Előzmény: sokadika (56444)
sokadika Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56444

Ma délelőtt dolgom volt a 2-es út és a vasút közötti utcákban, melyek merőlegesek azen két határszakaszra, meglepődve tapasztaltam, hogy milyen keskenyek ezen utcákban az úttestek,melyeket nem is évtizedekkel ezelőtt alakítottak ki. Miért ilyen keskenyre azfaltozták, ha valaki az út szélén parkol, másik már elsem fér vele párhuzamosan. Nem beszélve a jelenlegi minőségi állapotáról- csak példaként: Arany János utcs végig foltozva , beszakadva stb. Hogy lehet, hogy ilyen munkát a rendelő nem reklamál meg, és nem javíttatja ki garanciában. Erre nem lehet csak 6 hó a garancia!! Két év múlva újra fizetünk a közösből út építésért?

LukácsiBálint Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56443

Itt egy kis információ a versenyről illetve a pályázatról:

http://www.rallyrepules.hu/eb/eb%20rules.pdf

 

az egész esemény valószínűleg max 10 napos lehet. Nagy fejlesztést nem igényel, például budapesti szálláshelyekkel számolnak a szervezők. A város csak a pályát adná.

 

üdv

Előzmény: Luckuty (56441)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56442

Az kétségtelen tény, hogy az ócska minőséghez számos út vezet, de gondolom a kifizetés módja kifogástalan volt. Ílymódon mérem én a teljesítményeket. De ez többek szerint nemzetellenes és idegenszívű.

Előzmény: Luckuty (56440)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56441

Engem egyébként az a motoros rally repülő Európa Bajnokság és - főleg - a hozzá kapcsolódó fejlesztések izgatnak.  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=105486945&t=9076725 

Ezzel ugye, valami változás fog történni a reptéren vagy környékén. Vajon ennek hosszabb távon mi a hatása? Hogy a fejlesztésektől a reptér még használhatóbb lesz, és így megmarad ebben a funkciójában, vagy ezzel megindulna valami, ami a terület lassú felszabdalásához és a zöldterület megszűnéséhez vezetne, amire már régóta sokaknak fáj a foga. Az előbbinek örülnék, az utóbbinak nem.

Egyébként - bármi is az a motoros rally műfaj - annyi azért valószínű, hogy elég zajos lehet. Ha csak egy hétvégéről van szó, akkor azt, gondolom, ki lehet bírni, ha hosszabb időről, az már kínos lehet.

 

Luckuty Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56440

Értem, hogy úgy gondolod, hogy az eredmény a lényeg - hogy ócska - , de nem így van, ezt az eredményt több módon is képes a város elérni, és ezek közé még az is beletartozik, amikor egy utat direkt azért csinálnak, hogy arra tereljék az átmenő forgalom többségét, tehát amikor egyértelműen egy tartós, jó minőségű utat kéne produkálni. 

Na de azért is szólok, mert ilyenkor még garanciálisnak kell annak az útnak lennie.

Előzmény: Törölt nick (56439)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56439

Valóban és ezesetben akkor nem azért ócska, amiért leírtam, hanem más ok miatt ócska.

De ócska.

Számos helyen azért ócska, amit leírtam.

Az érintettektől elnézést kérek, valóban nem mindegy, hogy miért ócska.

 

Előzmény: Luckuty (56438)
Luckuty Creative Commons License 2010.12.09 0 0 56438

Akkor lehet, hogy szimplán ócska, de ezen nem kell meglepődni, mivel az ingatlanok, vagy építési telekként kerülnek eladásra...

Nyilván nem ismered a helyszínt - ez egy más eset.

A Határ úti telkek lefogadnám, hogy vagy 20 éve ki lettek alakítva, valószínűleg akkor, amikor a mi házunk helye is. (Mi 16 éve vettük a házunkat, és akkor 8 éves volt.) Amikor mi először jártunk arra, már csak egy-két foghíj volt, és az egész utcában mélyen süppedt a bicikli kereke a homokba. Az utcának legfeljebb a Rákóczi út - Fóti úti szakaszát használta néhány arra tévedő autó, a rövidebb, Toldi - Rákóczi közti szakaszra legfeljebb az ott lakó néhány család járt be, az a rész különösen járhatatlan volt.

Amikor a környéken aszfaltozni kezdtek - olyan 6 éve lehetett kb. - ,akkor a Határ út volt az első, amit megcsináltak, szokatlanul nagy szélességgel, nyilván azzal az elképzeléssel, hogy a Rákóczi - Fóti között ezt fogják leginkább használni az autósok. A rövidke Toldi - Rákóczi szakaszt viszont - nyilván a spórolás okán - kihagyták, ezért azután az utcára továbbra is csak elvétve tévedt valaki, mert arra már a Rákóczi is ócska, aki a Toldi felől jött, már valami korábbi és keskenyebb mellékutcán kiment a Fótira.

Szóval, most a nyáron a rövidke szakasz aszfaltozásával egy olyan dolgot pótoltak, amit 6 éve kellett volna megcsinálni, és a pótlás oka épp az volt, hogy az utcát végre a céljának megfelelően használja a forgalom. Ehhez képest ez az új szakasz nem bírja a ezt a forgalmat.

Előzmény: Törölt nick (56437)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!