Keresés

Részletes keresés

mézesmackó Creative Commons License 2007.02.27 0 0 111

szerencsés gének gondolom

ha belegondolsz legtöbb fekánál nem tudjuk megállapítani h hány éves, simán letagadhatnak 20-at is...

Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 110
Forest Withaker, Eddie Murphy, Will Smith és Jennifer Hudson Oscart nyertek! Gratula!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.13 0 0 109
Forest Whitaker megnyerte a The Last King of Scotland c. filmjével a Screen Actors Guild Awards díját.
Gratulálunk!
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 108
Egy z kimaradt. Denel= Denzel, azaz Denzel Washington
Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.14 0 0 107
Denel új filmjét (Belső ember) láttátok?
Nem tudja valaki, miért néz ki 51 évesen 35-nek?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 106
Most megy a HBO-n egy újabb (?) filmje, valami kisértetkastélyos..
Előzmény: rutichun (105)
rutichun Creative Commons License 2006.01.15 0 0 105

Nekem Eddie Murphie(lehet rosszul írom(akkor bocsi) jön be.

Surim!

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.13 0 0 104

Emlékezzünk szeretettel Richard Pryor-ra, aki a napokban hunyt el!

65 éves volt...

:,(

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.27 0 0 102
A Csak Lazán-ban (az új Travolta film) The Rock is nagyon cool..
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.24 0 0 100

Ha már zenész-szinészek.

LL Cool J egész jó az új Travolta filmben.

Ice-T pedig a Milliókért a Pokolba-ban Kevin Costnerrel. 

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.04 0 0 98
Nem rossz,de mindig ugyanazt játsza, nem?
Előzmény: Törölt nick (97)
Irgumburgumfityfirity Creative Commons License 2004.01.10 0 0 95
Denzel Washington
Whoopi Goldberg
mézesmackó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 94
nem tudom miért lehet biztos be vannak skatulyázva
pedig már évek óta nem az van mint 50-es 60-as években h csak statisztálhatnak meg max rabszolgákat játszhatnak el.
egy romantikus film egy fekával engem sokkal jobban érdekelne mint pl Leonardo Di C.-vel...
Előzmény: Törölt nick (92)
mézesmackó Creative Commons License 2003.06.12 0 0 93
imádom azt a filmet
nem az egyetlen láttam tőle még egyet (cimre nem emléxem a fenébe) imádos Snipes-ot mikor nem akcióban van...
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.12 0 0 92
Tegnap volt valamelyik adón az Egyéjszakás Kaland (Wesley Snipes, Natassja Kinsky). Snipes egyetlen - általam ismert - nem akció/vígjáték/sport, hanem (romantikus) filmje.
Érdekes ilyen szerepben látni. Egyébként ahogy látom fekák ritkán játszanak ilyesmit. Vajon miért lehet?
valleyboy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 91
sőt a húsvéti csokinyuszimnak is gyanús színe van
ő is néger
valleyboy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 90
a pápa is néger lesz
valleyboy Creative Commons License 2003.05.20 0 0 89
a következő James Bond néger lesz
mézesmackó Creative Commons License 2003.05.20 0 0 88
most fedeztem fel
Djimon Hounsou
wowwww (Amistad, Tökös, a török...., Gladiátor)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.02 0 0 87
DMX
ICE-T
Eddie Griffin

Mr Spock Creative Commons License 2003.04.26 0 0 86
Kedves Derszu Uzala,

Ezt még nem hallottam, márminthogy a négerek nem kedvelnék az ázsiaiakat... Miért van ez szerinted?

A 60-as evek utan, amikor tenyleg minden torveny ki lett egyenlitve, tobb olyan torveny lett hozva ami segiti a feketeket, a fekete vezetok es fekete tamogatok azzal erveltek, hogy "minden lehetoseg elfogyott, a feherek mar mindent elfoglaltak". De pont akkortajt indult meg egy nagy sarga bearamlas, es a sargak nemhogy talaltak boven lehetosegeket, de ragyogo sikerrel tortek be az amerikai eletbe, ezzel eltorolve a "nagy kifogast" (hogy nincs tobb lehetoseg).

Gabor

Előzmény: Törölt nick (85)
Mr Spock Creative Commons License 2003.04.25 0 0 84
Kedves big4,

Fontos, hiszen ha ez a törvény tényleg megszűnik, az meglehet, hogy nagyon komoly változást hoz az amerikai fimiparban, afro-amerikai színészek szempontjából....

Hiszen ha szupersztárok közt nincsenek is sokan, színészek és egyéb filmiparosok közt rengetegen vannak.

Esetleg nagyobb számban jelennek majd meg, csak fekete szereplős filmek (amiből többek közt, Eddie Murphy csinált már párat és nem is roszat egyébként) és a trendi filmekben kevesebb lesz (néhol el is tűnik) a színes bőr...

Te egy alapveto dolgot felreertesz: tehetseges fekete szineszekkel szemben nincs, de meg csak nem is volt megkulonboztetes, es nem is lenne a jovoben, affirmative action nelkul sem. Gondolod hogy Eddie Murphy-t peldaul azert kaptak fel, mert volt affirmative action? Ugyan. Bomba tehetseg volt es valaki eszrevette, hogy a vele csinalt filmet jol lehet majd eladni (sikeres lesz). Aztan az elso sikeres volt es utana mar automatikusan ment a dolog. Ez mind business es kesz.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (82)
Mr Spock Creative Commons License 2003.04.25 0 0 83
Kedves big4,

Tehát akkor megteheti egy producer, hogy kihagyja a feketéket a fimjéből, de ha történetesen egy megkeresi és jelentkezik a stábba, akkor kénytelen felvenni (esetleg egy fehér hátárányára)?
És így kerül szinte minden filmbe legalább egy feka...
Jól értem?

Nem.
Nincs olyan, hogy akarmelyik EGY filmbe, KELL hogy legyen egy fekete szereplo. A fenti esetben aki jelentkezik, es nem veszik fel, mehet perelni a birosagra, hogy XY filmrendezo megkulonboztet a feketek ellen. Ha azt kepes bebizonyitani, akkor szankciok, buntetesek lehetsegesek, de az ritkan az, hogy abba a filmbe koteles felvenni a jelentkezot. Meg kulonbenis, muveszeti dolgokba nem nagyon szokott a birosag beleavatkozni.

Szerintem nem olyan rossz törvény ez, nem érett még meg a világ az eltörtlésére

Megkulonboztetest nem lehet megkulonboztetessel orvosolni.

Szerintem ha megszüntetnék USA-ban, akkor sok helyről megint kihagynák őket, hiszen szerintem lappang még mindig, minden etnikummal szemben előítélet és diszkrimináció. Nem?

Nehez kerdes ez. Emlekszel, volt egy topik, nem tartott sokaig, ahol belementem ennek a melyere.
Erdekes, az azsiaiak egy etnikum USA-ban, es abszolut senki nem kulonboztet meg ellenuk. Vajon miert? Pedig egeszen mashogy neznek ki, az esetek tobbsegeben borzasztoan beszelnek angolul, es megsem. Vajon miert nincs emlitesremelto megkulonboztetes? ILLETVE.....egyetlen nepcsoport utalja oket, a feketek. Vajon miert?

Gabor

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 82
Fontos, hiszen ha ez a törvény tényleg megszűnik, az meglehet, hogy nagyon komoly változást hoz az amerikai fimiparban, afro-amerikai színészek szempontjából....

Hiszen ha szupersztárok közt nincsenek is sokan, színészek és egyéb filmiparosok közt rengetegen vannak.

Esetleg nagyobb számban jelennek majd meg, csak fekete szereplős filmek (amiből többek közt, Eddie Murphy csinált már párat és nem is roszat egyébként) és a trendi filmekben kevesebb lesz (néhol el is tűnik) a színes bőr...

Nem biztos, hogy jó lenne...

Előzmény: Döggvész (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 80
Doktorbácsi!

Várom válaszát a 77-es hozzászólásomra...

:)

Előzmény: Mr Spock (79)
Mr Spock Creative Commons License 2003.04.23 0 0 79
Kedves mézesmackó

te kint élsz? nagyon otthon vagy ebben a témában...

30 eve

Gabor

Előzmény: mézesmackó (76)
mézesmackó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 78
pölö nálunk csak a romákkal nem????

szerintem sem rossz törvény csak mértéket kellene tartani és nem átesni a ló túl oldalára

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.23 0 0 77
Tehát akkor megteheti egy producer, hogy kihagyja a feketéket a fimjéből, de ha történetesen egy megkeresi és jelentkezik a stábba, akkor kénytelen felvenni (esetleg egy fehér hátárányára)?
És így kerül szinte minden filmbe legalább egy feka...
Jól értem?

Szerintem nem olyan rossz törvény ez, nem érett még meg a világ az eltörtlésére. Sőt Európában is beveztném néhány országban...
Szerintem ha megszüntetnék USA-ban, akkor sok helyről megint kihagynák őket, hiszen szerintem lappang még mindig, minden etnikummal szemben előítélet és diszkrimináció. Nem?

mézesmackó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 76
te kint élsz? nagyon otthon vagy ebben a témában...
Előzmény: Mr Spock (75)
Mr Spock Creative Commons License 2003.04.22 0 0 75
Kedves mézesmackó,

persze sok helyen semmi értelme nincs ennek mit leirtál de ne feledkezzünk el pölö a déli államokról (meg gondolom nem csak azokról) ahol még mindig van és lesz is rasszizmus...

A rasszizmus 100%-os megszuntetese lehetetlen. Annak semmi koze az affirmative action-hoz. Az affirmative action, a rasszizmus hetkoznapos, tomeges megnyilvanulasat celzott kijavitani. Es azt mar regen kijavitotta.

Arrol nem is beszelve, hogy a mai rasszizmus, legalabbis amerikaban, mar regen nem az eredeti alapokon nyugszik, semmi koze a volt rabszolgasaghoz, a feketek ilyen iranyu lenezesehez. Heck....kozben mar 4-5 generacio jott es ment. De van egy uj, most novekedo rasszizmus, ami eppen az affirmative action-el kapcsolatos elegedetlenseghez kapcsolodik. Gondolj bele Feher Fredi, aki mondjuk 1980-ban szuletett, es most azert nem vettek fel az egyetemre mert feher, es egy nalanal rosszabb jegyekkel es teljesitmennyel rendelkezo Fekete Ferenc-et vettek fel, hogy fog reagalni. Nem vett reszt a rabszolgatartasban, nem vett reszt a Ku-Klux-Klan-os dolgokban (talan nem is tudja hogy mi az), eleteben nem bantott, nem szolt meg egy feketet, es most megis ezzel all hirtelen szemben. Megis hogy fog reagalni, es hogy lehet ezt rosszneven venni?

Nekem a 80-as evek vegen volt egy hosszu beszelgetesem egy fekete aktivistaval, amikor Washington D.C. kornyeken eltem. Neki "josoltam meg", hogy az eredeti megkulonboztetest egy teljesen uj fogja felvaltani, eppen az amit most kifejtettem. Es pontosan errol van most szo. Kalifornia allam (amely amugy az elsok kozott volt akik beszalltak a feketek tamogatasaba annak idejen) nepszavazassal megszuntette az affirmativ action-t. Oriasi konfliktus, mert az egy federal (USA) szintu torveny. Ugyanakkor egyedi allamoknak van joguk erre. Most araszol a dolog a US Supreme Court fele. Kalifornia vegulis azt mondta ki, hogy "nem akarunk SEMMILYEN megkulonboztetest". Hogy lehet ezt megkontrazni? Hogy kotelesek vagytok a feketek javara megkulonboztetni? Mindezt a megkulonboztetes elleni harc cimen? Erdekes, mi?

Gabor

Előzmény: mézesmackó (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!