Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lecsoqrs Creative Commons License 2026.01.14 -1 0 17566

Az a baj hogy nyáron hiába akarom beindítani se kép se hang! Azt olvastam úgy vannak beállítva hogy +5 - -5 c kapcsoljanak be. Igaz ez?

Előzmény: gibbonpitti (17565)
gibbonpitti Creative Commons License 2026.01.11 -1 0 17565

Szia! Utolérte jó esélyel a mostani üzemanyag átok! Gondolom nyáron nem használtad..... :)  idénre már naponta jön ilyen kályha javításra 5-10 db! Sajnos ha nincs 1-2 hetente beindítva a kályha akkor így jár mind!

Előzmény: lecsoqrs (17564)
lecsoqrs Creative Commons License 2026.01.10 0 0 17564

Sziasztok!

A probléma a következő. Van egy opel astra k  1.6 cdtdi webasto fűtéssel. Hol működik hol nem de leginkább nem. Tegnap még működött ma mikor indítom a fűtést hallom ahogy bekapcsol próbálkozik kb 1 percig utána leáll. Én arra gondolok hogy nem jó a gyújtás vagy nem kap üzemanyagot. Ha rosszul fejeztem ki magam ne egyetek meg laikus vagyok!😉

Előre is köszönöm ha válaszoltok és segítetek! Szép napot!

409 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 17563

Értem, köszönöm.

Előzmény: gibbonpitti (17562)
gibbonpitti Creative Commons License 2026.01.01 0 0 17562

igen úgy....de a bus nyílván csak jármű specifikus lehet.....és 2 kivétellel csak ttc kályhánál van ilyen

Előzmény: 409 (17561)
409 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 17561

Ezt úgy érted, van olyan, hogy egyazon ttc kályha indítható bus-ról és analóg 12V-ról is?

Előzmény: gibbonpitti (17553)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.30 0 0 17560

Darabokban volt a kalyha.Összes tömítese cserélve van.A vezerlő a kalyhán szép tiszta es fényes lakkozasú.Még melegedést se láttam rajta.A dobbetetek is a helyükön voltak,vannak.Meg összerakás után is ugyan azt produkálta,mint szétszedes előtt.Még megpróbálok keresni majd valakit,aki tudja olvasni a kályhát.Temuról majd rendelek egy távvezerlős kapcsolot és azt kötöm be az inditó 12v vezetékbe😄 és azzal el is engedem a projektet.Köszönöm a hozzászólásokat!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Előzmény: gibbonpitti (17558)
balabmw Creative Commons License 2025.12.30 0 0 17559

Igen,ezért javasoltam.

Megtaláltam anno annak a ttc-nek a hibáját, 2-3 helyen volt a panelen szakadás a korrózió miatt.

Megstoppoltam,sok esélyt nem adtam neki,de végül sokáig működött,úgy adtam el az autót.

Javítottam pár ilyen vezérlőt,jellemzően a magasabb kondenzátorokat rögzítő anyag alatt voltak a panelen szakadások, vagy szó szerint lerohadt SMD ellenállások. Talán onnan nehezebben szárad ki a nedvesség és csak dolgozik és dolgozik az évek alatt..

Előzmény: gibbonpitti (17558)
gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.30 0 0 17558

Tud ilyet főleg ha beázik, és ilyenkor még egy darabig füt is üzemszerüen.....az említett kályha állítólag teljesen szétszedett és összerakott darab....amíg nincs leszedve a kályháról annak ecu-ja mindaddig csak fingfűrészelés....onnan indulnék el elsőre! Már csak azért is, mert ha nem jól van visszarakva a doblemez betét abban az esetben az összes kerékjárati sós letyek a kályhát is megtalálja....a többi már irodalom!

Előzmény: balabmw (17556)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 17557

Ha csak a táp van rajta,akkor nem indul el.Nem a kályha vezérlője a ludas.Ahogy rádugom a vezerlő csatiját indul is a kályha.

Előzmény: balabmw (17556)
balabmw Creative Commons License 2025.12.29 0 0 17556

Hibakeresés idejére gonsoltam széthúzni csak a vezérlő szálat a hibás működéskor.

Kályha tápja maradjon.

Eldönteni,hogy a kályha ECU rossz,vagy az autóban kell tovább keresni a hibát.

Egy BMW E38-nál ugyanez a hibajelenség volt és így derült ki,hogy a kályha ECU-ja a hibás.

Előzmény: Funthomass010 (17555)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.28 0 0 17555

Azzal sokat nem érek el.Kihúzom a biztijet vagy csatiját.Pont azt szeretném,hogy működjön normálisan.

Előzmény: balabmw (17554)
balabmw Creative Commons License 2025.12.28 0 0 17554

Szakítsd meg a SAM és a kályha között.

Előzmény: Funthomass010 (17550)
gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.28 0 0 17553

Pedig van rá példa.....vw, ford, merci webastonál! A kieg funkció járműspecifikus bus-on kezelődik és ha álló mellé a kályha akkor simán van h analóg 12v-ra indul a ttc kályha, va pedig venturi vagy vevo az meg külön w bus protokolon ami ugye nem jármű specifikus....ne kérdezd ennek mi értelme van, igazából csak bonyolították a maguk dolgát ha úgy nézzük.

Előzmény: 409 (17551)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.28 0 0 17552

Már feldúrtam az egész kocsit.Nem találok benne semmi olyan modult,ami a kályhá külön vezérelné.Gondolom bus-on keresztűl kommunikál.Azt olvastam,hogy a kalyhat egy 12voltos kapcsolt  tapon inditja.Amit elvileg a sam modul vezerel.

Előzmény: 409 (17551)
409 Creative Commons License 2025.12.28 0 0 17551

Elsőre talán azt kellene eldönteni, hogy akkor BUS-on kommunikál, vagy analóg 12V indítja. ???  A kettő egyszerre valószínűtlen.

Előzmény: Funthomass010 (17550)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17550

Igen,ezt kiderítettem.A másik csatiban van start 12volt.Csak nem egyszerű felderíteni,hogy hova is van brkötve az a vezeték a sam modulban.A kályhában tudom hova van kötve.Valahol találtam egy folyamatábrát.Ott írták,hogy távirányító jele egy rádiovevőbe fut,onnan a fűtésvezerlőbe ami lènyegében középső panelban lévő fűtésszabályzó es onnan meg a motorter sam moduljába megy tovább es onnan a kályhába.Na most,ha tudnám,hogy melyik vezetéken küodi a start jelet a fűtésvezérlő a sam-nak,azt megszakítva tudnám tesztelni,hogy a vezerlő vagy a sam a rossz.Ha ez egyáltalán kivitelezhető.

Előzmény: gibbonpitti (17549)
gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.26 0 0 17549

a kályha tápja az 30/31 fixen! Azaz akku táp direktben.....

Előzmény: Funthomass010 (17548)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.26 0 0 17548

Úgy tudom ez már can hálózaton kommunikál.Igen thermo top.Nem rég szedtem darabokra és újítottam fel.Az összes tömítés is cserélve lett benne,égéstérben is kapott új betétet.A vezerlő elektronika a kályhán tiszta és oxidmentes.Amennyire én tudom bekapcsolás követőten a fűtésvezérlő ad jelet a motortérben lévő SAM modulnak és az küldi ki kályhára a start 12voltot.Csak azt nem tudom,hogy fűtésvezérlő maradt folyamatos starton vagy a sam modul.Esetleg a kályhát indító 12voltos vezetéken kellene visszafele elindulni.Vagy a sam modult kicserélni.Gondolom a fűtésvezérlőből can hálózaton adja ki a parancsot a sam modulnak,hogy inditsa a kályhát.Vagy esetleg relé indíthatja és az lenne beégve.Az tuti,hogy a 2vezetékes táp az folyamatos 12volton van.Műszerfal oldalában 1db biztivel.A motortérben lévő kötegetek meg a műszerfalat nem szeretném kibombázni hogy visszakövessem a vezetékeket.Ha lenne rajz,hogy melyik vezeték hova van kötve könnyebb lenne...

Meg a sam modult is hiába cserélem,ha éppen arra nincs felprogramozva az állófűtés.Ha jol gondolom.

Beszélek egyik ismerősömmel,hogy feltudja-e tanítani.Mert egy bontott sam modulom van.Csak azt nem tudom hogy amiből kilett bontva az kályhás volt-e.

Köszönöm segítséged!

Kellemes Karácsonyt Kívánok!

Előzmény: gibbonpitti (17547)
gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.25 0 0 17547

azt a kályhát már bus-on kezeli az autó ha minden igaz, valahol 2001 körül volt a váltás analógról bus kezelésra kályha tekintetéeben, neked egy thermo top c kálhád lesz. A korabeli többi mb személyautóból kiindulva mint 210-202-203.....stb.

igazából webasto diaggal kellene diagolni h analóg e vagy már bus-os, ha elöbbi akkor egy sima hőkapcsolós mechanizmus éleszti mint kieg fűtés és állóként pedig sima kapcsolt 12v fesz. Ezt könnyebb kinyomozni mint hibaforrást! Ha már bus-os akkor bady egység probléma lesz jó esélyel.

Viszont én ránéznék a kályhán levő saját ecu-ra, mert ezekben az autókban eléggé mostoha helyen van a kályha ha nem jól rakják vissza a doblemezbetétet!

Előzmény: Funthomass010 (17546)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.24 0 0 17546

Szia Gibbonpitti!

Gyári állófűtés van az autóban.Táviranyitóval és egy kapcsoloval az autoban.Ha csak a 2vezetékes táp van a kályhán akkor nem csinál semmit.Viszont,ha radugom vezerlő csatit akkor indul a kalyha es igen felfűt majd kikapcsol.Aztán újra indul.Viszont nem reagál semmire.Olyan,mint ha folyamatosan kapná a bekapcs jelet.Szerintem nem maga a kalyha a ludas,hanem az auto.Viszont nem talalok hozzá semmi infót,hogy melyik vezetek hova megy.Ha lenne kábelezésről rajzom,akkor tudnám merre induljak el.Van aki azt mondja,hogy a fűtésvezerlő a hibás,van azt mondja SAM modul a motortérben.Így nem egyszerű behatárolni a hibát.Mercedes w209 c200 compressor 2002-es kiadas.

Megköszönök minden segitséget!

gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.22 0 0 17545

Szia! 

Álló vagy kieg kályha csak?  Bár mivel benzines az autó gyanítom álló lesz mivel ez egy x-elendő extra volt! 

A kályha vezerlő egysége tud úgy meghibásodni h megy folyamat a kályha ventillátora, ha nincs szerencséd még izzít is mellé folyamatosan.

Ezt a működik szépen dolgot nem értem...termeli szépen a hőt és üzemszerűen fűt?

Előzmény: Funthomass010 (17544)
Funthomass010 Creative Commons License 2025.12.19 0 0 17544

Sziasztot!

Segítségeteket szeretném kerni!

Van egy Mercedes w209 c200 compressor-os autóm,ami 2002-es kiadás.

Gyári állófűtés van benne.Úgy vettem,hogy a 2vezetekes tápellátas csatija levolt húzva a kájháról.

Visszadugtam és elindult.Hiába próbaltam kikapcsolni az autoban és a távirányítóján.Nem reagál semmire.Kilégtelenítve az üzemanyagrenszer és szépen működik is,viszont nem tudom kikapcsolni.A kerdésem az,hogy a kájhán lévő vezérlő panelen kívül mi vezerli még?Ha van neki valami plusz modulja az hol található az autóban?

Előre is köszönöm!

gibbonpitti Creative Commons License 2025.12.03 0 0 17543

Szia! Ha megis van minden hardveres oldalról, mint tartókonzolok-víz és üzemanyag csövezés-stb!! akkor sem olyan egyszerű.....Ehhez az a8-hoz nem volt szerencsém, de az a6 tesójához igen és még az autó kábelkötege sincs felkészítve rá ha kályha nélküli verzió! Szóval szopacs eléggé....ha elfogadsz egy tanácsot: ne közöttünk állőfűtés beépítők között keresgélj, ezt egy márkaspecifikus szerelő fogja tudni neked mind hardveres mint szoftveres oldalról megoldani.

Előzmény: Stetten (17542)
Stetten Creative Commons License 2025.12.03 0 0 17542

Sziasztok!

Van itt olyan aki egy Audi A8 4D 3.0TDI-be egy vadonat új teljes gyári szettet be tudna szerelni? Úgy vettem az autót hogy adták vele a bontatlan gyári szettet,  csak a beszerelés és az illesztés kellene.

Veteranjames01 Creative Commons License 2025.11.13 0 2 17541

Sziasztok.

Berakom ebbe a csoportba is, lakókocsisban bent van, hátha segítség valakinek. 

Vettem egy kínai 8KW (valójában 5KW) diesel fűtést.Harmincpárezer volt.

Az egybe épített, magas változat.  Kipróbáltam a műhelyben. Bluetoothos változat.

Ha valaki vásárlás előtt van és Szilasliget környékén lakik-jár, amíg össze van, 1-2 hétig, rakva szívesen megmutatom használat közben.

Így lehet hallani a hangját élőben,ami talán zavaró lehet lakókocsiban

Itt elértek: https://www.ricker.hu/veteran-oldtimer-auto-felujitas-restauralas-kapcsolat/

Kellemes estét. János

gibbonpitti Creative Commons License 2025.11.09 -1 0 17540

Szia!

Dehogy gyártanak...kínai..részben a webo evo kályha kopija részben az eber hydro 3 kopija....kivülről persze, a belseje meg....  :)

Előzmény: tomabear (17539)
tomabear Creative Commons License 2025.11.08 0 1 17539
csernusgy Creative Commons License 2025.10.24 -1 0 17538

Üdv a csoportnak!

Szakmai kérdésem lenne.

Webasto DW50 vizes kályha láng érzéklőjének:

Hány Ohmos értéket kellene mutatnia hidegen/melegen?   Nállam 3/6 

Mennyi idő alatt kell az értéknek változnia? Nállam 10-15 másodperc alatti változás 2x érték

Illetve másik kérdéskőr:

Webasto EVO víz pumpa csatlakozót keresek kályha oldalit, esetleg valakinek, vagy mi a típusa?

Köszönöm ha segítesz.

Üdv:Gy

gibbonpitti Creative Commons License 2025.06.15 -1 0 17537

Ezért voltam problémamegoldó sok-sok éven át, de megmondom őszintén belefáradtam....több oka is van, nem részletezném. Bíztam abban, hogy lesz valaki akire rá lehet azt a hátteret hagyományozni amit felépítettem a sok év alatt ( csak egy példa: bármelyik bus-os autónak el tudom indítani a belső ventillációját szabályzott módon,nyílván ehhez kell egy "kocka" barát aki a bit-ekkel kel s fekszik), de sajnos ahogy látom sokan csak a könnyű pénzt látják a gányolásban és nem az érdemi értékteremtést/tapasztalat gyűjtés a cél!  Még eljavítgatom a mai euro6+ autók kályháit amíg azokat is nem tanulják meg a hekkerek kiírni mint a dpf-t. Igazából a személyautós vizes beépítés sosem volt a legjövedelmezőbb szakága az állófűtésezésnek és a kollégák ezért nem is szeretik a problémás eseteket, részben meg tudom őket érteni egyébkent.

Előzmény: Stetten (17536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!