Szia! Utolérte jó esélyel a mostani üzemanyag átok! Gondolom nyáron nem használtad..... :) idénre már naponta jön ilyen kályha javításra 5-10 db! Sajnos ha nincs 1-2 hetente beindítva a kályha akkor így jár mind!
A probléma a következő. Van egy opel astra k 1.6 cdtdi webasto fűtéssel. Hol működik hol nem de leginkább nem. Tegnap még működött ma mikor indítom a fűtést hallom ahogy bekapcsol próbálkozik kb 1 percig utána leáll. Én arra gondolok hogy nem jó a gyújtás vagy nem kap üzemanyagot. Ha rosszul fejeztem ki magam ne egyetek meg laikus vagyok!😉
Előre is köszönöm ha válaszoltok és segítetek! Szép napot!
Darabokban volt a kalyha.Összes tömítese cserélve van.A vezerlő a kalyhán szép tiszta es fényes lakkozasú.Még melegedést se láttam rajta.A dobbetetek is a helyükön voltak,vannak.Meg összerakás után is ugyan azt produkálta,mint szétszedes előtt.Még megpróbálok keresni majd valakit,aki tudja olvasni a kályhát.Temuról majd rendelek egy távvezerlős kapcsolot és azt kötöm be az inditó 12v vezetékbe😄 és azzal el is engedem a projektet.Köszönöm a hozzászólásokat!
Megtaláltam anno annak a ttc-nek a hibáját, 2-3 helyen volt a panelen szakadás a korrózió miatt.
Megstoppoltam,sok esélyt nem adtam neki,de végül sokáig működött,úgy adtam el az autót.
Javítottam pár ilyen vezérlőt,jellemzően a magasabb kondenzátorokat rögzítő anyag alatt voltak a panelen szakadások, vagy szó szerint lerohadt SMD ellenállások. Talán onnan nehezebben szárad ki a nedvesség és csak dolgozik és dolgozik az évek alatt..
Tud ilyet főleg ha beázik, és ilyenkor még egy darabig füt is üzemszerüen.....az említett kályha állítólag teljesen szétszedett és összerakott darab....amíg nincs leszedve a kályháról annak ecu-ja mindaddig csak fingfűrészelés....onnan indulnék el elsőre! Már csak azért is, mert ha nem jól van visszarakva a doblemez betét abban az esetben az összes kerékjárati sós letyek a kályhát is megtalálja....a többi már irodalom!
Pedig van rá példa.....vw, ford, merci webastonál! A kieg funkció járműspecifikus bus-on kezelődik és ha álló mellé a kályha akkor simán van h analóg 12v-ra indul a ttc kályha, va pedig venturi vagy vevo az meg külön w bus protokolon ami ugye nem jármű specifikus....ne kérdezd ennek mi értelme van, igazából csak bonyolították a maguk dolgát ha úgy nézzük.
Már feldúrtam az egész kocsit.Nem találok benne semmi olyan modult,ami a kályhá külön vezérelné.Gondolom bus-on keresztűl kommunikál.Azt olvastam,hogy a kalyhat egy 12voltos kapcsolt tapon inditja.Amit elvileg a sam modul vezerel.
Igen,ezt kiderítettem.A másik csatiban van start 12volt.Csak nem egyszerű felderíteni,hogy hova is van brkötve az a vezeték a sam modulban.A kályhában tudom hova van kötve.Valahol találtam egy folyamatábrát.Ott írták,hogy távirányító jele egy rádiovevőbe fut,onnan a fűtésvezerlőbe ami lènyegében középső panelban lévő fűtésszabályzó es onnan meg a motorter sam moduljába megy tovább es onnan a kályhába.Na most,ha tudnám,hogy melyik vezetéken küodi a start jelet a fűtésvezérlő a sam-nak,azt megszakítva tudnám tesztelni,hogy a vezerlő vagy a sam a rossz.Ha ez egyáltalán kivitelezhető.
Úgy tudom ez már can hálózaton kommunikál.Igen thermo top.Nem rég szedtem darabokra és újítottam fel.Az összes tömítés is cserélve lett benne,égéstérben is kapott új betétet.A vezerlő elektronika a kályhán tiszta és oxidmentes.Amennyire én tudom bekapcsolás követőten a fűtésvezérlő ad jelet a motortérben lévő SAM modulnak és az küldi ki kályhára a start 12voltot.Csak azt nem tudom,hogy fűtésvezérlő maradt folyamatos starton vagy a sam modul.Esetleg a kályhát indító 12voltos vezetéken kellene visszafele elindulni.Vagy a sam modult kicserélni.Gondolom a fűtésvezérlőből can hálózaton adja ki a parancsot a sam modulnak,hogy inditsa a kályhát.Vagy esetleg relé indíthatja és az lenne beégve.Az tuti,hogy a 2vezetékes táp az folyamatos 12volton van.Műszerfal oldalában 1db biztivel.A motortérben lévő kötegetek meg a műszerfalat nem szeretném kibombázni hogy visszakövessem a vezetékeket.Ha lenne rajz,hogy melyik vezeték hova van kötve könnyebb lenne...
Meg a sam modult is hiába cserélem,ha éppen arra nincs felprogramozva az állófűtés.Ha jol gondolom.
Beszélek egyik ismerősömmel,hogy feltudja-e tanítani.Mert egy bontott sam modulom van.Csak azt nem tudom hogy amiből kilett bontva az kályhás volt-e.
azt a kályhát már bus-on kezeli az autó ha minden igaz, valahol 2001 körül volt a váltás analógról bus kezelésra kályha tekintetéeben, neked egy thermo top c kálhád lesz. A korabeli többi mb személyautóból kiindulva mint 210-202-203.....stb.
igazából webasto diaggal kellene diagolni h analóg e vagy már bus-os, ha elöbbi akkor egy sima hőkapcsolós mechanizmus éleszti mint kieg fűtés és állóként pedig sima kapcsolt 12v fesz. Ezt könnyebb kinyomozni mint hibaforrást! Ha már bus-os akkor bady egység probléma lesz jó esélyel.
Viszont én ránéznék a kályhán levő saját ecu-ra, mert ezekben az autókban eléggé mostoha helyen van a kályha ha nem jól rakják vissza a doblemezbetétet!
Gyári állófűtés van az autóban.Táviranyitóval és egy kapcsoloval az autoban.Ha csak a 2vezetékes táp van a kályhán akkor nem csinál semmit.Viszont,ha radugom vezerlő csatit akkor indul a kalyha es igen felfűt majd kikapcsol.Aztán újra indul.Viszont nem reagál semmire.Olyan,mint ha folyamatosan kapná a bekapcs jelet.Szerintem nem maga a kalyha a ludas,hanem az auto.Viszont nem talalok hozzá semmi infót,hogy melyik vezetek hova megy.Ha lenne kábelezésről rajzom,akkor tudnám merre induljak el.Van aki azt mondja,hogy a fűtésvezerlő a hibás,van azt mondja SAM modul a motortérben.Így nem egyszerű behatárolni a hibát.Mercedes w209 c200 compressor 2002-es kiadas.
Van egy Mercedes w209 c200 compressor-os autóm,ami 2002-es kiadás.
Gyári állófűtés van benne.Úgy vettem,hogy a 2vezetekes tápellátas csatija levolt húzva a kájháról.
Visszadugtam és elindult.Hiába próbaltam kikapcsolni az autoban és a távirányítóján.Nem reagál semmire.Kilégtelenítve az üzemanyagrenszer és szépen működik is,viszont nem tudom kikapcsolni.A kerdésem az,hogy a kájhán lévő vezérlő panelen kívül mi vezerli még?Ha van neki valami plusz modulja az hol található az autóban?
Szia! Ha megis van minden hardveres oldalról, mint tartókonzolok-víz és üzemanyag csövezés-stb!! akkor sem olyan egyszerű.....Ehhez az a8-hoz nem volt szerencsém, de az a6 tesójához igen és még az autó kábelkötege sincs felkészítve rá ha kályha nélküli verzió! Szóval szopacs eléggé....ha elfogadsz egy tanácsot: ne közöttünk állőfűtés beépítők között keresgélj, ezt egy márkaspecifikus szerelő fogja tudni neked mind hardveres mint szoftveres oldalról megoldani.
Van itt olyan aki egy Audi A8 4D 3.0TDI-be egy vadonat új teljes gyári szettet be tudna szerelni? Úgy vettem az autót hogy adták vele a bontatlan gyári szettet, csak a beszerelés és az illesztés kellene.
Ezért voltam problémamegoldó sok-sok éven át, de megmondom őszintén belefáradtam....több oka is van, nem részletezném. Bíztam abban, hogy lesz valaki akire rá lehet azt a hátteret hagyományozni amit felépítettem a sok év alatt ( csak egy példa: bármelyik bus-os autónak el tudom indítani a belső ventillációját szabályzott módon,nyílván ehhez kell egy "kocka" barát aki a bit-ekkel kel s fekszik), de sajnos ahogy látom sokan csak a könnyű pénzt látják a gányolásban és nem az érdemi értékteremtést/tapasztalat gyűjtés a cél! Még eljavítgatom a mai euro6+ autók kályháit amíg azokat is nem tanulják meg a hekkerek kiírni mint a dpf-t. Igazából a személyautós vizes beépítés sosem volt a legjövedelmezőbb szakága az állófűtésezésnek és a kollégák ezért nem is szeretik a problémás eseteket, részben meg tudom őket érteni egyébkent.