Az én környezetemben egyetlen "balos" van, de addig balos csak, amíg elő nem veszem. Szavazati joga nincs, vétójogával korábban csak ritkán élt, viszont mostanában többször "tartózkodik", mint kéne.
Szigorúan elméletileg, mert már megint nem leszek éppen otthon, ezzel is javítva a FIDESZ esélyeit.
Pont a főpolgármesternél nem szavaznék Schmittre, főként amiatt, ahogy elindult (a függetlenség körüli hercehurca). No meg Demszkyt sem tartom feltétlenül leváltandónak.
Viszont kerületi szinten mindhárom (II. és XII. kerület egyaránt, az egyikben éltem, a másikban élek, ezért jobban figyelem, no meg a III. is, mert arról van index-es topic, no meg az MSZP-s jelöltet véletlenül ismerem is) esetben a "saját" jelöltem ellen szavaznék. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért kellett az MSZP-nek nyerésre esélyes, ámde SZDSZ-es jelölt helyett saját jelöltet erőszakolni, mikor azok ráadásul nem is igazán tetszenek.
A második kerületben pl. nagyon nagy valószínűséggel Demszky, Bencze, MSZP lenne megjelölve a szavazólapomon, ami szép kis kavarcs lenne.
Értelmes MSZP-s (SZDSZ-es) jelöltre szívesen szavaznék mindkét személyi helyen, de nem őket nyomták rá a szavazólapra. No meg a Centrum sem lenne rossz, ha nem pont az lenne a jelölt, aki.
schgy
Nekem még ne harangozzanak. ;-))
Nem vagyok én körös, pláne nem szűklátókörös, hiába is próbálják rámerőltetni a szemellenzőt, mert átlátok ám a szitán, főleg a hétszínün. ;-))
Azt a fűzfánfütyülő, jégenkopogó rézangyalát, annak a hétszínű szitán keresztül szűrt sistergő ménykűnek... ;-)
Újraírhatóóóóóóóó!?
Bizonyára a bötűkihagyás miatt jutottál erre az eretnek kívánságra.
Tehát, helyesen: Harangzúgás.
Ugye így már teljesen más a helyzet?
Jobbosok is írhatnak a topicba? Én például nem fogok Schmittre szavazni, mégpedig a tegnapi nyilatkozata miatt. Méghogy a budapestieket is meg kell kérdezni a szétválásról! Miért kellene megkérdezni azt, aki csak profitál a jelenlegi helyzetből, míg a megye jobban járna, ha szétválnának. És egyszerűen nem azonos súlycsoport: Budapest majd kétmillió lakos, míg a megye gyanítom csak pár százezer. Egyszerűen nem lenne igazságos. Mondom ezt, mint születésem óta budapesti lakos. Persze a Demszkyre és Gy Némethre sem fogok természetesen.
én félretettem a színeket és nem találom Schmitt urat rátermettnek erre a feladatra. Így aztán most nem volna szabad ide írjak, de hát ez van. Polgármestert én nem szín alapján választok. Nem látom biztosítottnak, hogy amit szerintem D. elmulasztott megtenni azt Schmitt úr megteszi majd. Az eddigi tevékenysége nem győzött meg engem arról, hogy itt helyt tud állani.
Sorry, ez esetben elteheted későbbre a levesport. ;-)))
A topicnyitónak: Szerintem még a "jobbosok" jórésze is a demszkáj mellett lesz.
Sánta dakota lónál jobb a szabad szamár... pláne, ha már volt ideje kitanulnia, hogy ne sokat csacsiskodjon. ,-))
"... hiszen megkerestek,hogy vallalja-e a jeloltseget az mszp szineiben-igaz nemet mondott.(igy tortent,es nem forditva,mint azt valaki mondta.)" Erre.
Pedig jol tennek, ha ra szavaznanak. Akkor megusznak egy kis utszukitessel, hid nem epitessel, 30 km-es sebessegkorlatozassal. De ha ujra bolsit valasztanak, akkor aztan megnezhetik magukat ;-)
A kerdes adott:ki az kozuletek,aki kepes felretenni a partpolitikai beidegzodeseit,hogy a ratermettebb jeloltre szavazzon.Mert az mszpnek is elfogadhato jelolt Schmitt,hiszen megkerestek,hogy vallalja-e a jeloltseget az mszp szineiben-igaz nemet mondott.(igy tortent,es nem forditva,mint azt valaki mondta.)