Keresés

Részletes keresés

oneas Creative Commons License 2002.09.13 0 0 42
Tiszteletem!

1. „Politikai erő valóban nem mondhat ilyet a nyilvánosság előtt, de …”

De bizony mond. Amikor azt mondják: „mi polgárok vagyunk, ti meg lumpenprolik” az azt kommunikálja, hogy nem vagytok közénk valók, nem kelletek. Ezt odavágni Pestnek alapvető hiba. Ugyanez a helyzet az „az egész ország Fideszes, csak Pest nem” hazugsággal is (nem Pesten lakom). Lehetne még folytatni. Balról lehet volt ilyen, de nem tudok róla.
Aki 100% biztos szavazó (az anyagi érdektől eltekintve), az hívő vagy fanatikus és csak a megrendíthetetlen érzelmeire hallgat. Ennek gyakran hangot is ad, mert kiválasztottnak érzi magát. Mindenki másban ott a lehetőség. A rossz tapasztalatokat jóvá lehet tenni, be lehet bizonyítani a nagyobb hozzáértést, szebben lehet mosolyogni stb.. Pongó és a hozzá hasonló emberek szerintem baromi messze vannak a vallásos „szocialistaságtól”, ergo potenciális szavazatok, bár lehet, többet kell értük dolgozni. Egyébként ez tényleg nagy meló, mert eléggé nehéz helyzetben van most a volt kormány a stiklik folyamatos előkerülésével (nem politikára, hanem egyszerű köztörvényes dolgokra gondolok). Persze lehet, sőt kell is ellentámadni, de az rossz stratégia, hogy politikai okból bizonyították rám, hogy eltűnt nálam kétmillárd, bár tényleg nálam tűnt el.

2. Létminimumon élés. Félreértés… …Pongót láthatólag nem érdekli. Itt a különbség.

Ahogy mondottad: lehet.

3. „Azért még abban reménykedek, hogy vannak az életünkben olyan fogalmak…”

Szerintem mindenki mást ért igényesség alatt, mert ez egy belső indíttatást feltételez. Ha külső lenne, társadalmi elvárásnak hívnák. Láttam már rendkívül kifinomult, művelt, ápolt jól kereső embert, aki bár életében 3-szor látta a gyerekeit, de részegen igen korrektül tudott beleszarni a mosdóba, valamint láttam olyan fél-analfabéta szakadt nadrágú cigányembert is, aki életében nem szólt egy hangos szót és olyan szeretetben és rendesen nevelt, taníttatta a gyerekeit a düledező házikójában, hogy ritkán látni hasonlót, bár majd’ belegebedt. Mást jelent számukra az igényesség.
Az 50 évvel igazad van. Az előző rendszer legnagyobb bűne az volt, hogy „elönállótlanította” az embereket. Megjegyzem az emberek döntő többsége imádja, ha leveszik a válláról a döntés és felelősség terhét.

4. „Spec. ott voltam a Szabadság téren, s azt kell, hogy mondjam, tényleg nem volt balhé.”

Szuper, de itt arra céloztam, hogy a szavazótábor összetétele nem olyan orbitális eltérést mutat észrevételeim szerint. Mindenütt olvasható, itt a fórumokban különösen, hogy a balos szavazótábor szellemileg leépült nyugdíjasokból és legfeljebb szakmunkásként éldegélő bérházi talpasokból áll, akiknek az életcélja az esti két üveg sör, míg jobbról csupa fényesen lobogó intellektuális fáklya jön. Na hát ez nem igaz. Ilyen alapon nem lehet lesajnálni senkit és nincs is honnan. Ennyi.

„Amúgy a származás nem minden, …”

Tényleg nem zár ki semmit. A nácizmust sem, a necrofíliát sem, a kereszténységet sem, a laktózérzékenységet sem, a kannibalizmust és a fertőző betegségeket sem. Szóval semmit. Mint ahogy ezt bármire és bárkire el lehet mondani.
Kommunizmus: eddigi néhány évtizedem alatt, megmondom őszintén, az ismert legdurvább MSzMP pártitkár is olyan távol volt a kommunizmusnak nevezett eszmétől, hogy még. Emberileg valóban jelentős defektusokkal bírtak igen sokan és megszédítette őket a hatalom lehetősége, de az nem a kommunizmus eszméje volt. Így van ez manapság is. A jelenlegi hangadók is kinyalnák a saját feneküket, csak hogy tovább ott maradhassanak a tűz közelében (ahogy teszik is néha). Szokták mondani Marosán Györggyel eltemették az utolsó magyar kommunistát. Manapság sok mindenkire kiabálják ezt, de én még nem láttam egy igazi, élő egyedet sem, ahogy megy az utcán szellemként a vöröscsillagos pufidzsekijében és egyesíteni akarja a világ proletárjait. Neonácit annál többet.
Nem kérkedem a származásommal, mivel nem ez határozza meg az embert és semmit sem számít. Annyit jelent csupán, hogy régen költöztünk ide és végig kellett honvédeni az elmúlt párszáz évet. Való igaz, büszke magyarnak vallom magam, viszont olyan sokszor szaladtam bele különböző kioktatásokba, amikor a Schwarzmüllerbergendorfban született Grünenbücherwalderburger Joachim unokája elmagyarázza nekem milyen is magyarnak lenni, és hogy ha nem OV-t tartom a világon a legokosabb embernek, akkor már nem is vagyok igazi magyar, hogy sokszor már nekem kell védekeznem. Remélem ez nem az a hely.

„És a végén pongó: az nem teljesen igaz, hogy a mn tette országossá, mivel…”

Fenntartom a véleményem. Hogyha az MN nem kürtöli szét és emeli politikai síkra, akkor az egész megmarad egy 3 napig tartó jóízű pletykálkodás színvonalán. A magyar internetes lefedettség az még nem hasonlítható egy országos médiumhoz, ráadásul erre nem is lehetett készülni és jó előre leülni a monitor elé egy sörrel ,hogy most aztán megmondják a burnyákok a tutit frankón. Még ha pont akkor mindenki azt nézte volna is, akkor is kevesebb, mint 7000 ember láthatta, mert máshol nem ment. Akik meg kíváncsiak lettek azok letöltötték 100000-szer a MNO-ról.
Másrészről, akik oda be vannak zárva szerintem már eléggé elvesztették azt a kapcsolatot, ami összekötötte a kamerát a külvilággal. Fogalmuk sincs, hogy kint ebből mit látnak, és mit hallanak, mert nincs meg a személyes visszajelzés. Eleve is úgy lettek kiválogatva, hogy ne nagyon kezdjenek el kombinálni. Pongónak nem a 15 millió magyarhoz intézett beszédét hallhattuk, hanem dumált az újdonsült haverjaival. Úgy, ahogy a dugás sem a magyarság fogyásának megfordítására hivatott szent kampány reklámfilmje volt. Ezek ott benn ki vannak szakítva az életükből egy kvázi-hermetikus helyen. Minden pszichológiai kísérlet erre alapoz. Itt teljesen más viselkedésformák kerülnek elő, illetve erősödnek fel, amelyek egyébként nem tűnnek fel. Lehet tippelni mi lesz később, mert még csak a második héten vagyunk, és ha bejön a rossz idő még jobban össze lesznek zárva.
Bocsesz megint a sok dumáért.

oneas

Előzmény: PAPEN (40)
méregkeverő Creative Commons License 2002.09.12 0 0 41
Balos szavazó vagyok.

Az ügyet csak innen az INDEX-ről ismerem, mivel ezt a förmedvényt (BB) nem nézem.
Azt a barmot (Pongo) bunkónak tartom most is, ha az általad feltételezettet mondaná akkor is.

Előzmény: Donky (16)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.12 0 0 40
Mély tiszteletem!
1. Politikai erő valóban nem mondhat ilyet a nyilvánosság előtt, de azért biztos vagyok benne, hogy gondol, és számításba vesz. A kampány tényleg nem arra irányul, hogy a másik párt biztos szavazóit átcsábítsák, hanem arra, hogy a bizonytalankodókat győzzék meg.
Namármost, Pongó szavai valószínűsítik, hogy nem bizonytalankodik. Ő bizony határozott elveket vall Orbán Viktorról és az egyházról. Ilyen módon nem hiszem, hogy a jobboldali meggyőzés célpontja lehetne. Ez nem hiszem, hogy így kognitív lenne, ez a realitás.

2. Létminimumon élés. Félreértés ne essék: Pongót és egy szegény embert eleve nem akarok összehasonlítani. Lehet, hogy annak a szegény embernek bizony lenne igénye, hogy több legyen az élete, mint puszta létfenntartás. Pongót láthatólag nem érdekli. Itt a különbség.

3. Azért még abban reménykedek, hogy vannak az életünkben olyan fogalmak, amelyeket nem relativizáltak. És abban is bízok, hogy az igényesség ide tartozik. Az igényesség mércéje nem a politizálásból adódik, és abban bizony igazad van, hogy "és ezért befolyásolható, mert inkább a mindennapi megélhetés érdekli, gondjai vannak". Másrészt pedig már gyermekkorában nem kapta meg azt a világszemléletet, amely alapján biztosabban tudna ma mozogni az életben. És itt oda lukadunk ki, hogy ez 50 évvel ezelőtt kezdődött el.

4. Spec. ott voltam a Szabadság téren, s azt kell, hogy mondjam, tényleg nem volt balhé.

Amúgy a származás nem minden, nincsenek veled szemben előítéleteim, de (elvonatkoztatva tőled) régre visszadatált család és magas műveltség nem zárja ki a kommunista mívoltot.

És a végén pongó: az nem teljesen igaz, hogy a mn tette országossá, mivel itt vagyunk mi, meg sokan követik interneten a dolgokat. Az, hogy ki mit mond a családban, az rendben van. Nem is Orbán Viktor személye a fontos, hanem, hogy valaki gátlástalanul mer bárkit nagy nyilvűánosság előtt szidalmazni. Ha nem húzzuk meg a határokat, akkor bármikor bármit lehet majd csinálni. Nem lesznek tiltott dolgok, mert ugye, a relativitás, minden jó és megtehető egy bizonyos szempontból. Például nekem is jobban esik kulturáltan vitatkozni, mint anyázva. És meg vagyok győződve róla, hogy a másik félnek is jobb így. De mondhatnánk azt, hogy jogom van véleményt mondani, akár erős szavakkal is. Persze, hogy van, de akkor hol az empátia, a jólneveltség (az igényesség, ha így jobban tetszik). Na, ez hiányzik Pongóból.

Előzmény: oneas (39)
oneas Creative Commons License 2002.09.12 0 0 39
Tiszteletem!

"Akkor ezek szerint a fenékpuszilgatás most az mszp-nek sikerült jobban.
Azt gondolom, hogy ezekről az emberekről nyugodtan le lehet mondani szavazatilag, ezeket az egyszerű létfenntartásnál több dolog nem érdekli."

Ha a logikád szerint feltesszük, hogy ezek az emberek eleve ilyenek, akkor nem kellett puszilgatni őket. Ahhoz viszont, hogy átbillenjenek valamit mindenképpen ki kell találni.
Politikai erő olyat nem mondhat, hogy akár egyetlen szavazatról is le lehet mondani. A "Mindenki hozzon még egy embert" mozgalomban nem volt kritérium megfogalmazva, tehát azért látják páran a dologban a szimpla matematikát. Egyébként ez túl egyszerű lenne így: nem mi vagyunk hibásak, de ők mind hülyék. Valahol az egyetemen mintha tanították volna is a kognitív disszonancia redukciója elnevezéssel ezt a hárítást. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a mai Magyarországon bizony igen sokan élnek a létminimum alatt vagy annak közelében. Lehet demagógnak hangzik, de mindig is a létfenntartás lesz az első és csak az nem érti ezt, aki valahonnét fentről ítélkezik.

"Ha azt akartad sugalmazni, hogy egyre több ilyen igénytelen ember van az országban, azt tudom mondani, hogy igen, de azért bizakodok, hogy nem lesznek túl sokan."

Ezek az embereket nem nevezném igénytelennek, legfeljebb máshol vannak az életükben a hangsúlyok. Valószínű, hogy a Te értékitéleted az ő szemükben szintén igénytelennek vagy finnyásnak hat, mert hát minden relatív. Őket inkább átlagembereknek lehetne nevezni; nem ér rá politizálni, nem is érti mi van és ezért befolyásolható, mert inkább a mindennapi megélhetés érdekli, gondjai vannak, (lakáshitel, nő a gyerek, betegség, munka) és ez kitölti az életét. Ennyi.
Mivel észrevételeim szerint kurva sokan vannak, meggyőzni kell őket megpróbálni, nem megalázni és leköpni, különben tuti a kudarc (lásd pesti lumpenprolik).

"A mondatom meg lehet, hogy tényleg általánosít, az szerencsésebb lett volna, hogy az ilyen emberek az mszp-re szavaznak"

Te sem gondolhatod komolyan, hogy "ilyenek" nem szavaztak a Fideszre. Magad is láthattad a közvetítésekben, hogy amikor a hithű csapat a Fradi B középpel megerősítve kivonul bármikor bárhová, azért nem csupa akadémikusból áll.

Mielőtt még rámsütné valaki, hogy én is amolyan elfogult magyartalan kommunista lumpenproletár lennék (ami egyébként teljesen ismeretlen személyektől már előfordult), megjegyezném, hogy okl. mérnök vagyok és családunkról az első írásos emlék 1323-ból való.

Hogy a topic-hoz visszakanyarodjak: Pongó azt mond, ami jólesik neki. Joga van hozzá. Én is bemondanám egy gyenge pillanatomban egy zártláncú tv-hálózatba (!), hogy a Varga Jocó egy hülye buzi és a kurv@ anyját. Na és? OV-nek nincsenek nagyobb személyiségi jogai, mint a Jocónak. Ettől jóval nyilvánosabb helyeken is durvább dolgok szoktak manapság elhangzani, az MN meg jól megcsinálta neki reklámot. Aki ugye rágalmat közzétesz (TV2), maga is rágalmaz. Ezt még szépen országossá tette az MN, nehogy valaki lemaradjon róla. Bumm. A legkisebb tróger itt maga Pongó. Elnézést a sok szövegért.

oneas

Előzmény: PAPEN (31)
enano Creative Commons License 2002.09.11 0 0 38
Már miért szavazott volna Pongó az MSZP-re? Ez a megjegyzés azért nem híthű marxista-leninista elkötelezettséget sugall. Pusztán arról van szó, hogy a gyülölet szításával, a nagy magyarságunk kérkedésével, és más szép és jó szélsőjobboldali megnyilatkozásokkal nem ért egyet. Sőt. Elitéli. Nem szavaztam az MSZP-re, de a én szememnek is szálkája a nemzeti jelkép kisajátitása például. Ezek után nem tüzöm ki márciusban a kokárdát, mert elvesztette a hozzá füzött jó érzéseimet.

Csak emlékeztetnék arra, hogy a fideszt a fideszesek járaták le. Minthogy ezt a választást nem az MSZP nyerte meg. Ezt a választást a fidesz vesztette el, elsősorban Orbán-Dajcs-Kövér miatt!

lerr Creative Commons License 2002.09.11 0 0 37
:))
Hát ez jól hangzik:)) Csak éppen itt a fórumon lehet elég sok nagy baromságot olvasni jobbosoktól is.

Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a hülyeség nem oldalfüggő.
Egyébként meg lehet, hogy egy másik BB tag meg a FIDESDZ-re szavazott:)) Simán lehet. Mondjuk a Kaposvári csaj. Akkor mi van? Semmi.

Előzmény: PAPEN (35)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.11 0 0 36
Hát, ez nem kétséges. Nem nézem a műsort, nem tudom, mi volt a reakció, de nem hiszem, hogy valaki is ellenkezett volna. Vagy nem tudom jól?
Előzmény: Donky (34)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.11 0 0 35
Nem szégyellem magam. Az, hogy egy közéleti szereplő mit mond, egy dolog. Lehet ide idézni Szanyi államtitkár (ilyen is lehet ez a valaki?) Lévai Anikó szülése kapcsán, vagy Toller LÁszló pécsi megnyilvánulását. Bocsánat Bayer Zsottól, hogy együtt említettem e két személlyel.

Ennek a valakinek a megnyilvánulása pedig nem, hogy úgy mondjam, érzelmi alapon ment, hanem a világszemléletét fejezte ki.

És ebből vittem tovább a dolgot: az nem vita talán, hogy mekkora a szellemi színvonala az ott lévőknek. Ilyeneket hall, ezek a sablonok megragadnak még benne és mintegy kinyilatkozatást közli mindenkivel. És erre még büszke is talán: milyen tájékozott.

Bayer Zsolt, mikor így elvitte a hév, biztos egy gondolatmenetbe illesztette be az ominózus idézetet. A véleményét. De hogy POngónak lenne véleménye ezen kívül, azt nem hiszem.

Előzmény: lerr (32)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 34
"A mondatom meg lehet, hogy tényleg általánosít, az szerencsésebb lett volna, hogy az ilyen emberek az mszp-re szavaznak."

Így már finomabb, de még ez sem igaz. Úgy lenne igaz, hogy: Pongó véleményéből arra következtethetünk, hogy ő az mszpre szavazott.

Előzmény: PAPEN (31)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 33
Oké, válaszod elfogadom, remélem komolyan átgondoltad a szitut.
Előzmény: PAPEN (30)
lerr Creative Commons License 2002.09.11 0 0 32
És akkor szégyellted magad, mikor Bayer azt mondta, hogy örüljenek, hogy nem lógnak a lámpavason?:))

Ugyan már.
Művi dolgok ezek:))

Előzmény: PAPEN (30)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.11 0 0 31
Viszont tiszteletem!

Akkor ezek szerint a fenékpuszilgatás most az mszp-nek sikerült jobban.

Azt gondolom, hogy ezekről az emberekről nyugodtan le lehet mondani szavazatilag, ezeket az egyszerű létfenntartásnál több dolog nem érdekli.
Ha azt akartad sugalmazni, hogy egyre több ilyen igénytelen ember van az országban, azt tudom mondani, hogy igen, de azért bizakodok, hogy nem lesznek túl sokan.

A mondatom meg lehet, hogy tényleg általánosít, az szerencsésebb lett volna, hogy az ilyen emberek az mszp-re szavaznak.

Előzmény: oneas (21)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.11 0 0 30
Akkor szégyellném magam.
Előzmény: Donky (16)
Qqberci Creative Commons License 2002.09.11 0 0 29
" Az egyik polgári körös gyűlésen példának okáért akár fel is akaszthatnák Pongót, a virtigli strigát... "

Nem lehet, mert Pongónak olyan szép kerek feje van, hogy az már beillik polgári körnek. Tartalmilag is.

Inkább tehát le kellene fejezni és kopjafára tűzve a műsor jelképévé tenni eme kerek fejet...

Előzmény: psycho-pata (11)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 28
:o))
Előzmény: Szolmizátor (26)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 27
'És akkor a szeptemberi ifjak a Múzeum lépcsőjén elszavalták a Nemzeti Dalt, majd a BB házhoz vonultak és a vállukon hozták ki a megtört Pongót...'
:o))))))
Előzmény: bad100 (23)
Szolmizátor Creative Commons License 2002.09.11 0 0 26
Ej,ej Pongó ilyen dolgokat igaz magyar ember nem mondhat!! Majd jól megnézünk tusolás közben !!!
Szolmizátor Creative Commons License 2002.09.11 0 0 25
PONGÓNAK: HAJAT A FEJÉRE/SZŐRT A MELLÉRE!!!!!
Szolmizátor Creative Commons License 2002.09.11 0 0 24
szerintem a MN-et a komenyisták triggrelik. egy jobboldali lap nem okozna ennyi kárt saját táborának.
bad100 Creative Commons License 2002.09.11 0 0 23
igen amnesztiát neki!

jöjjön ki onnan!

Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 22
Egy beszélgetésben elmondta a véleményét. Ez a neten és csak a neten hozzáférhető volt. Akkor lett ügy, amikor a MN közzétette, addig a kutya sem törődött vele. Az a balfék MN még a honlapjára is feltette a videót (én is onnan töltöttem le, ha ott nincs, akkor asszem keresgélhettem volna napokig, míg valahol rálelek. )

Nem is értem, hogy mi ezen az ügy. A sajtószabadság és a szabad véleménynyilvánítás valami ilyesmit jelent. Aztán ha valakinek baja van az elmondottakkal, vagy leírtakkal, akkor jogi úton rendezheti a dolgot. Ennyi.

Megint vihar egy kanál vízben. Viszont növeli a MN eladási példányszámait, meg a BB nézettségét. :o))))

Előzmény: Kommunista nyugdijjas (20)
oneas Creative Commons License 2002.09.11 0 0 21
Tiszteletem!

"Hát, ez van... ilyen emberek szavaznak az mszp-re..."

Mindamellett, hogy ez elég erős általánosítás (hú de finom vagyok), annál kellemetlenebb lesz a tisztelt űberpolgároknak az ilyen általuk lenézett embereknek a fenekét csókolgatni a következő 3 évben, hogy legközelebb ne az MSzP-re szavazzanak. Ilyen hozzáállással nehéz lesz.

oneas

Előzmény: PAPEN (12)
Kommunista nyugdijjas Creative Commons License 2002.09.11 0 0 20
De felemelte szavat a nyikhaj-ok ellen!

Megerdemli es koveteljuk!

Eljen a part, elore a megkezdett uton!

Előzmény: Donky (19)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 19
Kitüntetni??? Minek? Semmi maradandót nem alkotott.
A 15 mila meg a TV2 pénze. Ő meg a bevételeiből fedezi.
Előzmény: Kommunista nyugdijjas (18)
Kommunista nyugdijjas Creative Commons License 2002.09.11 0 0 18
micsoda?
felakasztani?
no? oszt mer? mert kimondta a szintiszta igazsagot?
inkabb tuntessuk ki. Javasolnam a nagy keresztre!
emelle jutalom is jar. Tehat, maradjon bent vegig es nyerje meg a 15 millkat. Vegulis megdolgozik erte.
+ a kituntetes melle is 1 kis lovet. En nem sajnalom tole. Te, sajnalod? adofizetok penze.

Előzmény: psycho-pata (11)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 17
Kimaradt egy "adott". Illesszétek be, ahova akarjátok. :o)
Előzmény: Donky (16)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 16
Játszunk el egy kicsit a gondolattal: Pongó azt mondja a BBházban: "Ez a Megyó egy kommunista, rohadék állat, tűzparancsot egy tüntetésen, és ha ő lett volna Rákosi helyén, akkor minden papot és kulákot meg lelőnek azonnal, stb"
Akkor mit reagálnál?
a, Röhögnél egyet és bólogatnál, hogy most aztán jól megmondta a komcsiknak.
b, Elítélő topicot nyitnál és szorgalmaznád a pert ellene + bunkó szemétládának neveznéd.

Nos?

Előzmény: PAPEN (14)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 15
Sértődik a halál. Szimplán kiröhöglek. :o)

Igen erős túlzásnak tartom azt a kijelentést, hogy az összes mszp szavazó agyilag zokni. Ez tipikus "itt mindenki hülye, csak én vagyok trolibusz"-hozzáállás.

Előzmény: PAPEN (14)
PAPEN Creative Commons License 2002.09.11 0 0 14
Hm...
Vagy fidesz szavazó lenne, csak jól leplezi?

Azért nem kell megsértődni: hogy rettenetes számodra, elhiszem, de így igaz.

Előzmény: Donky (13)
Donky Creative Commons License 2002.09.11 0 0 13
"Hát, ez van... ilyen emberek szavaznak az mszp-re..."

:o)
Ez jóóóóóóóó!
Még szerencse, hogy Te objektív módon látod a dolgokat. Jobbról egyesek mindíg megmondják, hogy milyenek a mszp szavazók. Ügyes vagy. Csak kár, hogy nevetséges. Bocsi.
:o)))))))

Előzmény: PAPEN (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!