Győzi úgy gondolja, hogy újra megpróbálja, de most lehetséges, hogy egy Győr melletti, kis településen ahová a közeljövőben költözik. Ennek érdekében - a Blikk információi szerint - néhány hete találkozott egy magasrangú, fideszes politikussal, amit a Romantic frontembere pusztán baráti csevejnek titulált.
Vagy a "pártolók" közül mocsok kergényi, mocskospofájú bayer, köpködős fábrisanya, 25 millás kokógyerek, a megzakkant telefonos iszpécser színművész, az imát író balfék és még sokan mások?
Mert érzik, hogy törődik velük valaki. Figyelmet fordít rá, hogy kibasszon velük. És ezt értékelik azok, akiknek más úgysem jut az életben, mert az igazi segítséget öntudatosan elutasítják.
Amugy ez szoget utott a fejembe, es valoban: nagyon is tetten erheto a Fidesznek az a torekvese, hogy boldog-boldogtalan diplomat kapjon 2006 elott (az nem fordult meg a fejukben, hogy 2002-ben elveszthetik a valasztasokat, mint ahogy 98-ban is sokkolta a szocikat ez a teny), es igy kiepitheto egy olyan, szeles reteg, mely ugyan mem tul muvelt, amde orok halaval tartozik a Fidesznek azert, mert kulonben az eletben fel nem vettek volna az egyetemre, nemhogy diplomat kapjon.
De most komolyan, valaki, aki ugyan jartas a jogszabalyokban, de 5 even keresztul egyszer sem kellett osszeadnia ket szamnal tobbet, miert ertene jobban a penzugyekhez, mint aki az utobbi ot evben tanult ket felevig kozgazdasagtant (meg ha benan es lebutitva is), es tobbnyire a sajat laban megall, mire kikerul az egyetemrol.
Persze, igen, a mernokokkel az a baj, hogy szilard meggyozodesuk, hogy semmibol nem lesz penz, es ez egyes "szakertok" szemet igencsak szurja. De legalabbis serti az erdekeit.
A léhűtésről és a jogász-bölcsész menetről csak annyit, hogy érdemes vetni egy pillantást a "véleményformáló"-nak nevezett réteg összetételére a diploma szempontjából és mindjárt kiderül, hogy orvos, jogász és bölcsész végzettségűek magasan felülreprezentáltak a mérnökökhöz képest. Magyarországon a közigazgatásban és a politikában is döntő a fenti szakmák túlsúlya - ez nem feltétlenül jó, de ugyanakkor hosszú távon tényleg a fidesznek fog kedvezni.
Személyes véleményem szerint egy akár átlagos képességű jogász is általában sokkal jobban ért a pénzügyekhez, mint pl. egy műszaki szakember.
Egyebkent ebben speciel nagyon igazad van. Kurvara nem tetszik am nekem az MSZP-ben jol-rosszul takargatott, de kokemenyen letezo rasszizmus.
(Es valoban, nyilvanvalo politikai szandekkal Orban Viktor inkabb kacagtato es az atkosra emlekezteto miniszterelnoki allurjeit (a hurkatolto verseny volt a kedvencem :)) is megprobaltak ijeszto fenyben feltuntetni. De szerintem ez a kisebbik problema.)
Fijam, az emberi hulyeseg mindig is globalis volt.
Az, hogy noname emberekbol sztar lehet, nem ujdonsag. Az egy romantika korabol szarmazo alom, hogy a hires emberek kierdemeltek a hirnevuket. Tudod, ki a leghiresebb ember a vilagon? (Vagy maskepp fogalmazva: ki az az ember, akinek a nevet a legtobben ismerik a vilagon.)
A jobboldalnak viszont fixa ideaja az, hogy ha valaki cigany, az mar nem is lehet jo ember. Miert, miert lenne baj, ha tortenetesen cigany lenne? Engem ugyan nem zavarna.
Talán érdekel valakit egy nemzetközi összehasonlítás.
Pongóból sztár lett. Én ugyan nem láttam egy Big Brothert sem, de az egész történet kisértetiesen hasonlít a németországi sorozatra, ahol Zlatko -aki szintén sík hülye- lett a nagy kedvenc. Persze a német adásban nem politizáltak, mert ott valószínüleg nem is volt megengedve a játékosoknak. Zlatko miután kiszavazták kiadott egy lemezt is, amit az emberek vettek, mint a cukrot.
Ez a globalizáció. Terjed a hülyeség. Várom milyen karriert fut be ez az idióta.
Egyébként én is Pongóban ismerek rá a tipikus MSZP szavazóra.
Az hogy Pongó tipikus maszop-szavazó az nem azt jelenti, hogy minden maszop-szavazó olyan mint ő (vagy akár a többség), arról van szó hogy az Orbánról mondott elhíresült "véleménye" tipikus.
A ballib oldal ugyanis 2 dolgot igyekezett elhinteni az elmúlt 2 évben Orbánról:
1. Orbán Viktor cigány
2. Orbán Viktor fasiszta diktátor
P. "véleménye" pedig csak ennek a tükrözése.
csak annyit a 71-hez, hogy részben saját tapasztalat alapján meg tudom erősíteni. én közgáz szakon végeztem és pénzügyi területen dolgozom bp-en, de fideszes szavazóval csak elvétve találkozom a munkatársi és ismerősi-baráti körben.
ennek ellenére valószínű, hogy a gallup-felmérésnek annyiban igaza van, hogy a bp-i szavazók esetében a fidesz-táborban magasabb a diplomások aránya. ugynakkor azért vegyük figyelembe, hogy abszolút számok tekintetében már az említett 13-18-48% máshogy néz ki, mivel a fityesz támogatottsága bp-en minimális és ez helyzet áprilishoz képest ugye csak tovább javult :)