Keresés

Részletes keresés

szarvasmarha Creative Commons License 2006.04.29 0 0 107

2006-04-28 18:22


Majális tüntetéssel és nagygyűlésekkel

 

Politikai nagygyűlések, tüntetés és forgalomkorlátozások. Ez vár hétfőn a majálisozókra a fővárosban. A városligeti Napozó rét vörös lufikkal, a Budai Vár magyar zászlókkal, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium előtti utca pedig tüntetőkkel telik meg május elsején.

A Fidesz-MPSZ délután 16 órakor tartja politikai nagygyűlését a Budai Várban, ahol a szövetség elnöke is beszédet mond. Orbán Viktor még április 23-án, a választások éjszakáján hívta össze szimpatizánsait május 1-jére.

Idén sem maradnak szocialista majális nélkül a fővárosiak. Az MSZP a Városligetben, a Napozó réten reggel 10-től "kifulladásig" szervezett rendezvényeket. A kicsiket a kisszínpadon gyermekprogramok várják, míg a felnőtteket a nagyszínpadon Koós János, Gergely Róbert, Bangó Margit, a United és a Fresh szórakoztatja.

A szocialista majálisozók Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Hiller István pártelnökkel is találkozhatnak, akik beszédet is mondanak a résztvevőknek.

Az SZDSZ idén nem tart majálist. A rendezvényre szánt pénzt az SZDSZ által létrehozott számlaszámra utalják, amelyen az árvízi védekezésre és újjáépítésre szánt adományokat gyűjtik. Az SZDSZ a május elsejei ünnepséget hagyományosan a Hajógyári Szigeten szokta megrendezni. Az idei árvízhelyzet súlyosságát jelzi, hogy a szigeten jelenleg semmilyen rendezvény megtartására nincs lehetőség - olvasható a közleményben.

A Liga Szakszervezetek úgy döntöttek, nem vesznek részt a május elsejei sörös, virslis felvonuláson, mert szerintük nincs ok az ünneplésre. Gaskó István, a szervezet elnöke bejelentette: a Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak, mert a bíróságok szándékosan akadályozzák a szakszervezetek munkáját. Gaskó István emlékeztetett a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetére, arra, hogy Magyarországon 400 ezren dolgoznak feketén, minimálbéren pedig 600 ezer ember van bejelentve. Ez szerinte beláthatatlan következményekkel járhat, ezért felszólítják a kormányt, hogy minden eszközzel próbálják felszámolni a munkavállalókat érintő törvénytelenségeket.

"A munkavállalóknak legalább 25%-át érinti ez a típusú törvénysértés. Ez szerintünk tragikus, és időzített bombaként fog működni. Ha ezek a munkavállalók társadalombiztosítási szolgáltatásra szorulnak vagy nyugdíjra készülnek, akkor egy olyan nagy szegényréteget fognak alkotni, ami beláthatatlan szociális robbanással jár és veszélyt fog jelenteni a magyar társadalomra" - vélekedett a Liga Szakszervezetek elnöke.

A tüntetés délelőtt 11 órakor kezdődik az Alkotmány utcában, a gyülekezés a Bajcsy-Zsilinszky utca felől lesz. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium előtt színpadot állítanak fel, ahol olyan munkavállalók mondanak majd beszédet, akiket valamilyen jogsértés ért

szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.16 0 0 105
Ujjé.ez a topikom még megvan:O)
Utolsó Figyelmeztetés Creative Commons License 2002.09.16 0 0 104
Majális v2.0 a Városligetben
1száz nap, 2száz százalék, 3 napig tart

A szocialista-szabaddemokrata tandem nehezen tér napirendre váratlan választási győzelme felett, így véletlenszerű időközönként azóta is újra meg újra megünnepelteti magát. A Ligetben, naná.

Letérve a Kós Károly sétányról majdnem (mû)jégre visznek minket az imperialista szabotõrök. A mederben színpadok és sátrak sorakoznak, hangos zene szól. Szinte minden együtt van egy kormányzati happeninghez, épp csak állambiztonsági együttmûködõ és független médiaértelmiségi (rajtunk kívül) nincs egy szál se. Éberség! – figyelmeztetjük magunkat. Hajrámagyar provokációt gyanítunk, velünk aztán nem babrálnak ki. Továbbsietünk, két tisztással odébb már intenzíven osztja a kormány a tettek mezején.
Leszögezzük, az MSZP legendás Internetszerkesztõsége által vizionált „sok tízezer”, illetve a Népszabadság jelentésében szereplõ „néhány tízezer” ember jelenlétét semmiképpen sem szeretnénk vitatni. Sõt, csak a legnagyobb elismerés hangján szólhatunk arról, milyen ügyesen sikerült – párezer loser híján –, észrevétlenül megbújniuk a környezõ, az Isten által is gerilla-harcra teremtett erdõségekben. Che Guevara él.
Az egyes minisztériumok találkoznak Budapest népével, s prezentálnak. Önfeláldozóan vetjük bele magunkat a pörgésbe, rögtön a legnagyobb csõdület felé vesszük az irányt. Ingyenes vérnyomás és vércukor-szint mérés. Ahogy megígértük. A színpad melletti sms-falon sorjáznak Kánaán népének üzenetei, megelégedve állapítjuk meg, hogy a rendszer mûködik, finoman kritikus sms-eink véletlenül sem kerülnek a táblára. A tudatlanság: erõ.
Másodszorra a NKÖM sátrát vesszük célba. A bejárat elõtti kis táblán szerény lista, mivel is járult hozzá a minisztérium az elsõ száz nap sikereihez: „Sándor-palota – megnyitottuk”, „Világhír – már az Andrássy út és a Tokaj-hegyalja is a Világörökség része”, „Magyar év Olaszországban – 27 város, 300 program”, „Erzsébet-tér – levettük a lakatot”. Görgey-t már nem is kell hallanunk, ilyen eredmények után az unokáink is menthetetlenül a szocialistákra adják majd voksukat. A mobil BM palotában Gy. Németh Erzsébet igyekszik nagyon megértõ arcot vágni kolleginájának az önkormányzatiságról szóló eszmefuttatásához, de valahol belül már hálátlan szerepének hiteles elõadására gyúr: „Önszántamból határoztam úgy, hogy visszalépek a fõpolgármester-jelöltségtõl. Kérem szimpatizánsaimat, szavazataikkal támogassák Demszky Gábort!”
Nem sokkal ez után a nép a színpad elé gyûlik és a krónikus szék-hiány (nosztalgikus sóhaj) felszámolásán munkálkodik, a musical-egyveleg a fináléhoz közeledik. Xantus Barbara lihegve konferálja fel Kovács Lászlót (az akadozó levegõvétel nem annyira a politikus férfiasságának szól, inkább az imént elõadott táncos produkció utóhatása). A külügyminiszter-pártelnök mondandójának legalább felét az ellenzék gyalázásának szenteli (az elmaradhatatlan, sziporkázó „sokan-elegen” szellemességekkel tûzdelve) – szigorúan a száznapos program eredményeinek bemutatása jegyében. A retorikai és kreativitási Ki mit tud?-ot Medgyessy Péter zárja. A változatosság kedvéért beszél nekünk egy kicsit az ellenzékrõl is. Kijelenti, hogy nem jó politika az, amelyik az ellenféllel foglalkozik (bagoly, veréb) és hogy õk az elsõ kormány, aki minden, de minden ígéretét teljesítette, de „nem lesz ez mindig így”. A jövõre vetjük bizakodó tekintetünket, majd búcsúzunk a száz nap hihetetlen sikereitõl. - TURUL

Utolsó Figyelmeztetés, szeptember
A teljes szám letölthető .pdf formátumban: www.ufi.hu

BoGar Creative Commons License 2002.09.10 0 0 103
Na ezeket a számokat magyarázd meg!
Előzmény: dilibogyoka (99)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.10 0 0 101
"A sajtó 2-3 ezret ír. rejtőszködő a szavazóbázis"

Igaz. És kb.. ennyien is voltak...
Hanem a Népszabadság "több tízezeről" írt...:)))

Nahát:)

Előzmény: Photo Shop (92)
Hahota Creative Commons License 2002.09.09 0 0 100
Mesélj még!
Előzmény: BoGar (98)
dilibogyoka Creative Commons License 2002.09.09 0 0 99
nem. abszolute.

40

8+4=12

tudsz szamolni???????

Előzmény: BoGar (98)
BoGar Creative Commons License 2002.09.09 0 0 98
És nem zavar, hoyg eddig az MSZP rendezett utcai rendezvényeket igazán, és csak őket utánozva jött a Fidesz??
Előzmény: tajfuto1 (96)
zsufazekés Creative Commons License 2002.09.09 0 0 97
Igaz, hogy május 1-i MSZP rendezvény a Városligetben, és júniális 1990 óta minden évben van, de a tények ne zavarják meg a tisztánlátásod. Az MSZP max magától koppintott, azzal, hogy más időpontban is megrendezték a virslizést.
Előzmény: tajfuto1 (96)
tajfuto1 Creative Commons License 2002.09.09 0 0 96
Imeritek a viccet:
Arisztid fogad Taszilóval hogy ki mer mondani egy csúnya szót a cukrázdában.
Bemegy és így szól: Tessék mondani kuglóf-a(s)z?
Mire Tasziló, ezt én is tudom. Bemegy és azt mondja: Kérem! Ez a LÓF...SZ kuglóf!
Kb. ilyen utánérzése van annak amikor az mszp utánozza a Fideszt. Pl. most ez a liget...
Hahota Creative Commons License 2002.09.09 0 0 95
Pontosan igazad van!
Előzmény: ertre (94)
ertre Creative Commons License 2002.09.09 0 0 94
"Kuncze jól beszélt. Nála is volt egy kicsi fika, de legalább humorosan adta elő kérem, akinél van egy felesleges százforintos, az ne költse hülyeségre, hanem adja jótékony célra! Ha férfitársaimnál van virág, akkor ne dobálják egy épület tövébe, hanem adják oda a hölgyeknek, mert megérdemlik. És ha van önöknél újság, azt szerintem nem fogják megtaposni, mert önök tudnak olvasni."
100 FORINTOS: NYILVÁN NEM KELLETT A PIKNIKRE ÖSSZEDOBNI A PÉNZT. AZ ÖNTÖMJÉNEZÉST KÖZPÉNZEKBŐL FEDEZTÉK MSZP-S HÍVŐK RÉSZÉRE (Közpénzekkel való takarékoskodás).
ÚJSÁG: EZEK SZERINT A SAJTÓSZABADSÁG MIATTI TÜNTETÉSEN ANALFABÉTÁK VOLTAK.
VIRÁG: EGY KICSIT MORBID LENNE, HA PL. TEMETÉSEN A VIRÁGOT (ÉS KOSZORÚKAT) AZ ÖZVEGYNEK ADNÁK - MERT MEGÉRDEMLI.
Photo Shop Creative Commons License 2002.09.09 0 0 92
A sajtó 2-3 ezret ír. rejtőszködő a szavazóbázis. Emlékeztek a szadi happeningekre az elmúlt évben? 10 fős TV stábok, meg egy-két arrajáró, azt kész.
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.09 0 0 91
Walszínűleg a wálasztási győzelmet. Nem bírj megunni. ;)
Előzmény: cipoK (90)
Wic Creative Commons License 2002.09.09 0 0 89
Nem olvastam végig ...
A mai "Ma reggel" az M1-en a pártatlan tájékoztatás jegyében szinte teljes egészében ezzel foglalkozott.

Wic

szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.09 0 0 88
Mondj lécci valamit erről a Pallagi cikkről,mert nem találom.
Előzmény: Törölt nick (86)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.09.09 0 0 87
Turul 46.
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 86
És "hivatalosan" hány emberke örvendezett a "sikereken"? ( bár, én ingyen is szétosztottam volna 100 nap alatt 300 milliárdot,nem nagy kuszt, lényeg hogy legyen...)

Igaz, ha a tegnapi Blikkben olvasták Pallagi cikkét, a nagy örömködésbe hajszál csusszant...

Nahát:)

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.09 0 0 85
Dehogynem jutott. Szintén kampány időszakban a falukra kihelyezett kormányülések, gulyásfőzéssel egybekötve. Ezzel nincs is semmi baj. Azon is jót röhögtem , meg a ezen is a végén a meghajlással. Istneme bár csak ez lenne a legnagyobb baj a mai politikai életben és a mai politikusokkal.
Előzmény: minderbinder (77)
livefast Creative Commons License 2002.09.09 0 0 84
Ha a közelébe ment, és azért erre bőven volt példa, akkor jött a ballib azzal, hogy sztárolja magát, csápoltat magának, akár egy rocksztár.
Nem is beszélve a kézcsókról, amit ugye az Eu-politikus ugyanúgy megkapott Lengyelországban, de az egészen más, tudom jól.
Előzmény: minderbinder (77)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.09 0 0 83
(Jah és ezután bejátsszák Medgyessy wárosligeti beszédét: "A tisztességes politika az emberekkel, és nem az ellenfelekkel foglalkozik." :)))
Előzmény: Turulmadár (82)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.09 0 0 82
(Info Rádión óránként adják Kovács beszédének részletét, ennél a fröcsögésnél jobb kampány nem kell a Fidesznek. :)))
Előzmény: Turulmadár (81)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.09 0 0 81
Hát az a Fidesz-kurvaanyázás, amit Kovács lewágott a 100nap bemutatása címmel, semmivel sem különb.

Szerinted mennyibe wolt a rendezvény az adófizetőknek? Mindez átszámítva lélegeztetőgépre? :)

Előzmény: minderbinder (80)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.09 0 0 80
Elobb a 71-esre valaszolj legy szives. Utana majd visszaterhetunk arra a kerdesre, hogy Orban tuntetesei es a jelenlegi kormany happeningjei egy kategoriaba esnek-e.

A lelegeztetogep meg hogy jon ide?

Előzmény: Turulmadár (78)
Ilja Iljics Creative Commons License 2002.09.09 0 0 79
Ők azért talán különbséget tudnak tenni egy kampánybuli és egy tüntetés között, ellentétben másokkal.
Előzmény: Turulmadár (78)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.09 0 0 78
Meg azért, mert a "független médiaértelmiség" fülsüketítő módon wisította wolna:
"Utcára wisziiiiiiii!!!! Nézzétek, ez utcára wisziiiiiiiiii!!! Lélegeztetőgééééééppp!!!!"
Előzmény: minderbinder (77)
minderbinder Creative Commons License 2002.09.09 0 0 77
"Vajon anno Orbán PR csapatának miért nem jutott eszébe az ilyen?"

Na nehogy mar a Napkiraly kozelebe menjen a koznep. Meg eszebe juttatak volna, hogy kozuluk szarmazik.

Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (76)
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.09.09 0 0 76
Nagyon jó volt a hangulat.

Szükség van az ilyen eseményekre ahol közvetlenül el lehet beszélgetni az állami vezetőkkel. Vajon anno Orbán PR csapatának miért nem jutott eszébe az ilyen?

Original Ganjaman Creative Commons License 2002.09.09 0 0 75
Ja, most látom, hogy Demszky is sátrazott. Mondom, későn értünk ki.

Szerintem télleg nem volt több 3 hibánál, amit Megyó bakizott.

Előzmény: Turulmadár (65)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2002.09.08 0 0 74
>Kirájfi,kirájfi, - már megint a pia... >>

Ya!
(Már Gyulát & pvcPaPa-t is verem 400-on)

Höhö

Előzmény: PuPu (72)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!