nem kell hogy megertsetek. egy baloldai ne gondolkozzon! megartana neki. csak csinaljtatok igy szepen tovabb. majd a kovetkezo valasztas utan rajottok ugyis :DDDD
A'szem szandekosan nem akarod megerteni amit irok. Korabban es most is ugy gondolom, hogy Mecs Imre magat egeti ezzel a bizottsagosdival, e szinte mindent elcseszett, amit lehetett. Mecs balfeksege es esetleges torvenysertese azonban semmivel sem menti Kover esetleges torvenyserteset. A helyzet meg ugy nez ki, hogy Kover olyan informaciokkal villogot, amik nem kerulhettek legalisan birtokaba, vagy korabban hazudott. Ezzel kb. egy kategoriaba kerulne Meccsel. Valojaban Kover helyzetet (politikai ertelemben) tovabb rontja, hogy korabban pont ok tiltakoztak olyan torvenysertesek ellen (ezert vonultak ki a bizottsagbol),amit most o kovetett el. Nagyon persze nem lep meg, mert tipikus fideszes strategia: Elobb elmarasztaljuk az ellenfelet valamiert, majd pofatlanul ugyanazt tesszuk mi is.
azert azt a T. balliberalis kartacsok is elismerhetnek, hogy minimum massziv balfeksegre utal ilyen feliratu tabla alatt sajtotajekoztato tartani, ilyen tema kapcsan... de nekem igy is tecccccik!!! :DDDDDDDDDDDDD
Úgy fog járni a végén Mécs Imre, mint Pallagh László. Ő volt ugyanis az egyetlen ember, akit az Olajbizottság működése kapcsán jogerősen elítélt a bíróság. Mindenki más, aki vagy érintett volt, vagy nem, ezáltal tisztázódott. Szerintem nalad a pont. :o) A mult heten mar enis pedzegettem ezt valamelyik parhuzamos topikkban. Mindenkinek szaros a liberoja, koll talani majd egy felelost es a kolcsonos sertodesek alapja a biztos pont: Mecs Imre lesz.
kezdem úgy látni, hogy mécs eftás és pártja kecses nyakincája körül kezd folytogató lenni az önönmaguk tekergette hurkot formáló vastag kötél. hát így van ez, mikor visszaüt a nagy bummfa. (micsoda képzavar!)
"akkor nem jut eszebe, hogy par hete a fideszesek meg azert hoborogtek, hogy pl. Mecs kiszivarogtatta az esetlegesen erintettek szamat. "
Ugyanez forditva is elmondhato, hogy pont hogy eszebe jut, hogy hiaba hoborogtek, Mecsenk megsem lett semmi baja a kiszivarogtatasbol, akkor mi a feneert kene nekik meg a szajukra ulni?
Hu, azert biztam benne, hogy nem latszok ennyire naivnak.
Igazabol pont arra szerettem volna kilyukadni, hogy kiszivarogtatasok voltak orrba-szajba. No most, amikor Kover egyertelmuen olyan infokat hoz nyilvanossagra, amihez csak "illegalisan" juthatott hozza (ertsd: vagy valamelyik bizottsagi tag bizalmas kozlesebol, vagy azert mert a titkos szentelyben jart es ott turkalt) akkor nem jut eszebe, hogy par hete a fideszesek meg azert hoborogtek, hogy pl. Mecs kiszivarogtatta az esetlegesen erintettek szamat. Forditva meg jobb lenne! Azaz nem kellett volna hoborogni valami olyasvalamiert, ami - mint helyesen irod - partsemlegesen be van kodolva az egesz bizottsag mukodesebe.
Te komolyan egy pillanatig elhitted, hogy a bizotsagban ulo kepviselok nem suttogjak el a bizotsagon belul tortenteket frakciovezetoiknek/frakciotarsaiknak?
Mert szerintem ez valoszinuleg partfuggetlen lehetett.....
Úgy fog járni a végén Mécs Imre, mint Pallagh László. Ő volt ugyanis az egyetlen ember, akit az Olajbizottság működése kapcsán jogerősen elítélt a bíróság. Mindenki más, aki vagy érintett volt, vagy nem, ezáltal tisztázódott.
Én egyszer már említettem: Boros Imrét sem III/II múltja, hanem köztörvényes ügye miatt kellene (erkölcsileg) elítélni. Bár az az ember is annyira kapálózik, és fel van háborodva azon, hogy még ki is akarja zárni az MDF frakció, hogy már-már elhiszem, ő is csak hűségből, a nevét adva falaz valaki másnak (esetleg egy hasonló nevűnek).
És azt hiszem, itt kéne szép csendben visszavonulni ebből az ügyből az ellenzéknek. Az Orbán Viktor által elszabadított, Kosztolányi nevével fémjelzett megfigyelési ügy során kiderült már, hogy a Fiúk nem tudnak veszíteni. Vagyis nem képesek rá, hogy ha már nem nyerhetnek, arra törekedjenek, hogy minél kevesebbet bukjanak. A választások, a tüntetések és most a II/izé ügyek kapcsán azt is megtudtuk, hogy még mindig nincs szándékuk tanulni.
Pedig SZVSZ amíg nem néznek szembe a tükörképükkel egyszer reálisan, és nem tesznek gesztusokat, addig nincs esélyük. Legalább is nnálam.
Es akkor ez nem jelent kiszivarogtatast es titoksertest? Szoval mindaz, amit Mecs kritikajakent elmondanak az nem alkalmazhato itt is? Tenyleg erdekelne es nem Mecset vedem, mert szerintem Mecs ugy ahogy van elszerencsetlenkedte a dolgot.
Az a gyanum, hogy egyetlen egy olyan politikai ero sincs ma Magyarorszagon, amelyik tisztazni szeretnek a multat. Igy aztan eleg sajatos modon fog szerintem a kozelet helyreallni. Miutan kiderult az, hogy nincs olyan politikai ero, ami valamilyen modon ne lenne erintve, vegre ad acta lehet tenni az ugyet es ezek utan csak a szeplelkek fognak arrol abrandozni, hogy milyen jo lenne ha minden kozszereplo multja nyilvanossag ele legyen tarva.
A Balog- es Mecs-bizottsagok meglehetosen ellentmondasos mukodese alapjan ugyanis eleg egyertelmu, hogy egyetlen egy bizottsag sem lesz sohasem abban a helyzetben, hogy hitelt erdemloen kimondja ezek es csak ezek voltak erintettek es amazok es csak amzok voltak erintetlenek. Igy abban az ertelemben megnyugtatoan zarul az ugy (legalabbis szamomra), hogy elobb vagy utobb minden politikai ero rajon arra, hogy az ellenfel III/akarhanyas multjabol nem lehet politikai toket kovacsolni, mert nincs hiteles bizonyitek, es mert az emberek tobbseget ez nem erdekli. Raadasul az emberek bizonyitva latjak azt is, hogy ezek a kerdesek tisztazhatatlanok. Mert soha sem lehet tudni, hogy egyszercsak Kover nem all elo azzal, hogy o konkretan tudja, hogy nem egy hanem tobb SzDSz-es politikus kartonja is hianyzik, vagy mondjuk a masik oldalrol egyszercsak valaki nem huz elo egy hiteles dokumentumot Orban vagy Madl erintettsegevel kapcsolatban.
Az egyebkent, hogy az emberek ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak mar akkor nyilvanvalova valt, amikor a MIEP-esek nem hajtottak el Csurkat III/III-as beismerese utan.
Egyebkent van itt meg egy ellentmondas. Kover, ha jol emlekszem, azt allitotta, hogy sohasem jart az emlitett irattarban. A Fidesz kepviseloi meg nem jarnak a Mecs-bizottsag uleseire. Kerdes: Honnan tudta akkor Kover, hogy hianyzik egy karton?
Gyerekek kinek tunt fel hogy a III/n-es bizottsag es holdudvara politikai oroszrulettet jaccik es a valosagban nem is celja a tiszta kozelet megteremtese?
"A Történeti Hivatalban Szalay Gábor eredeti kartonját nem találták meg korábban. Az SZDSZ-es államtitkárt 1978-ban kereste meg az állambiztonság, ám nem tudták beszervezni, nem írt alá semmilyen nyilatkozatot. Mint külkereskedő Nyugat-Afrikába járt üzleti utakra, és a kémelhárítás több alkalommal kérdezgette tapasztalatairól. Szalay Gábor közölte: írásbeli jelentést sohasem tett, és senkinek sem okozott hátrányt. A politikus elmondta: azért válaszolt a kémelhárításnak, mert azzal fenyegették, hogy nem utazhat külföldre és félbeszakad a karrierje. A III/II-nél arra voltak kíváncsiak, hogy kivel tárgyal, milyen üzletet kötött külföldön. Mivel szóbeli tájékoztatóit nem találták elég érdekesnek, egyre ritkábban keresték a külföldi útjai során - mondta Szalay, aki hozzátette: legutóbb 1989-ben keresték meg, amikor is visszautasította a felkérésüket. Bár nem utasította el teljesen az együttműködést, nem kíván lemondani államtitkári posztjáról - mondta"
Közvetlen utána:
"Egyértelműen megállapítható volt a fénymásolt irat alapján, hogy a hírbe hozott SZDSZ-es államtitkár nem érintett, mint ahogy több más olyan kormánytagról is megállapította ezt a bizottság, akiknek voltak kartonjaik az irattárakban - mondta a vizsgálóbizottság MSZP-s tagja, Tóth Károly, aki hozzátette: sok más politikus esetében sem találtak eredeti dokumentumokat, mivel mikrofilmre, vagy számítógépre vitték az adatokat."
Kérdezném a (cseppet sem) nagytiszteletű bizottságot: ki a rák "érintett", ha az az ember nem, aki 11 éven keresztül, ha megkeresték, "elbeszélgetett" a szervekkel?