Keresés

Részletes keresés

siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 17
Akkor itt is visszavonom: bocs, a rosszindulat beszélt belőlem :-)
Előzmény: locsemege (16)
locsemege Creative Commons License 2010.04.04 0 0 16
Fejlesztőknek eléggé kreatív munkájuk van. ;)
Előzmény: siridar (13)
siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 15
Bocs mindenkitől a dupláért!
siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14
Nincs (még) semmiféle per, csak egy munkahelyi fenyegetőzés fegyelmivel. Ha meg ellenérdekelt lennék (mondjuk a főnöke), szerinted nem tudnék szakembert keríteni, akit megkérdeznék?

Mindegy is, ha villamosmérnök vagy, nem is várok tőled kreativitást :-)
Előzmény: locsemege (12)
siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 13
Nincs (még) semmiféle per, csak egy munkahelyi fenyegetőzés fegyelmivel. Ha meg ellenérdekelt lennék (mondjuk a főnöke), szerinted nem tudnék szakembert keríteni, akit megkérdeznék?

Mindegy is, ha villamosmérnök vagy, nem is várok tőled kreativitás :-)
Előzmény: locsemege (12)
locsemege Creative Commons License 2010.04.04 0 0 12
Ez nem üldözési mánia kérdése. Mi bizonyítja, hogy Te az illető perben nem ellenérdekelt fél vagy? Nem rendőr vagyok, hanem villamosmérnök, bár ez most nem túl lényeges kérdés.
Előzmény: siridar (11)
siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 11
Nincs neked egy kicsit üldözési mániád? Vagy rendőr lennél, aki mindig a legrosszabbra gondol és ezt a rosszindulatot feltételezi a többiekről is?
Előzmény: locsemege (10)
locsemege Creative Commons License 2010.04.04 0 0 10
Ha munkahelyi gépen írja a munkáltatója elleni vádiratot, összesíti a perben felhasználandó érveit, akkor ő igen ostoba. Ha az otthoni gépen csinálja ezt, de úgy, hogy nem a merevlemezre dolgozik, hanem a pendrive-ra, akkor ez szintén az ostobaság kategóriája. Ráért volna a kész anyagot a pendrive-ra másolni.

Azt sem tudjuk, te ki vagy. Lehetsz egy kollégája, aki segíteni akar neki, s lehetsz a főnöke, aki a perben az ellenérdekelt fél, s így minden információt meg akarsz szerezni róla. Nem tudjuk.

Az, hogy valaminek nyoma marad, vagy sem, sokmindentől függ. Attól, hogy milyen műveleteket végzett az illető azzal a file-lal, hogyan írták meg azokat a programokat, amelyeket használt, stb.

Ha azt akarta bizonyítani, hogy megvolt időre a munkájával, akkor egyrészt ne hagyja el a pendrive-ját. Másfelől viszont nem világos számomra, hogy ha a pendrive-ra menti a munkáját, az mit bizonyít a határidő vonatkozásában. Közvetlenül pendrive-ra nem dolgozunk! A HDD-re mentjük a dolgainkat, s amikor elkészült, akkor mentjük azt a pendrive-ra. Utána a pendrive-ot nem húzzuk ki a csatlakozóból, hanem lecsatoljuk a filerendszert, azaz a biztonságos eltávolításra kattintunk. Ekkor - többek között - kiíródik még a disk cache tartalma, s amikor a gép azt mondja, ki lehet húzni a pendrive-ot.
Előzmény: siridar (9)
siridar Creative Commons License 2010.04.04 0 0 9
Sziasztok!

Most látom csak, hogy létezi ez a topik is, amelynek szakemberei talán tudnak segíteni tippekel, ötletekkel az egyik muinkatársam problémájának megoldásában.

A kérdés röviden: ha valaki egy PC-be dugott pendrive-ra készít egy dokumentumot (bocs a roppant szakszerűtlen fogalmazásért, de nem vagyok otthon a témában), majd innen kinyomtatja és a pendrive-ot ezután eltávolítja a számítógépből, magának a PC-nek a memóriájában (merevlemezén, bárhol) megmarad-e ennek a dokumentumnak a nyoma? Utólag vissza lehet-e nyerni, vagy legalább a nyomát (teszem azt a fájl létrehozásának időpontját, az utolsó mentés időpontját, bármit) vissza lehet-e keresni megfelelő szoftver segítségével?

Az egyik munkatársam munkajogi pernek néz elébe: a fenti módon készített egy dokumentumot, ami eltűnt és a pendrive-ot sem találja, őt meg hanyag munkavégzéssel vádolják, és nem tudja bizonyítani, hogy határidőre megvolt a feladattal.

Köszönöm!

Ja: XP van a számítógépen és Word-ben készült a doksi (.doc kiterjesztéssel).

Köszönöm előre is!

locsemege Creative Commons License 2010.03.18 0 0 8
dd if=/dev/urandom of=/dev/sda bs=1M; sync

után is sikerül?
Előzmény: cfddfc (6)
cfddfc Creative Commons License 2010.03.18 0 0 7
Adatvisszaállítás
Előzmény: cfddfc (6)
cfddfc Creative Commons License 2010.03.18 0 0 6
Ha adatot vesztettél winchesterről, mi vissza tudjuk hozni. Évek óta csináljuk, és eddig mindig sikerült.
Hívj: 30/ 990 22 74
TaXiN Creative Commons License 2002.11.13 0 0 5
Partitio Recovery
Előzmény: Kotit (2)
Kotit Creative Commons License 2002.11.12 0 0 4
Kösz.
Előzmény: hayden (3)
hayden Creative Commons License 2002.11.11 0 0 3

Hello

Az Easy Recovery 5.X es nalam mindent visszaallitott amit meg nemirtam felul.
De probalkozhatsz a Power Quest Lost&Found al is is ez DOS os program de marha lassu

Kotit Creative Commons License 2002.11.11 0 0 2
Egy új winchester használatba vétele során, egy másik winchesteren lévö, adatokkal teli particíót "véletlenül" letöröltem. A particíó egy 20 GB-os winchester egyetlen particíója volt, FAT32-es file-rendszerrel és Windows98 SE operációs rendszerrel. A törlést egy harmadik winchesterröl bootoló Windows XP alól "sikerült" megejteni. Azóta kiléptem az XP-b?l és a winchestert mind az XP, mind a Win98, mind a Particion Magic particionálatlannak látja.
Megmenthetöek-e még az adataim valahogyan?

Wyfliff: tudnál esetleg egy elérhetöséget a progihoz adni?

Wyfliff Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1
nekem a getdataback segitett. A regebbiekhez van krekk is, a legujabbhoz nem talaltam, de nekem egy regebbi is szepen visszahozta a dolgokat.
treff7es Creative Commons License 2002.09.12 0 0 0

Legfontosabb a türelem és megfontolt, biztos kéz. :)

Azt akartam tanácsolni, hogy az Astalavista programmal keress törést az Easy Recoveryhez, csak ahogy látom ilyen az 5.x-es sorozathoz van. Anno nekem ez elég volt.

2. számú csodafegyver a gpart nevű kütyü, ami elkevert particiós táblák visszaállítására szolgál. Open Source és linux alatt fut(boot floppy elég), ennek megfelelően kicsit el lehet veszni a parancssoros kapcsolóiban.

A progi megpróbálja kitalálni a rendelkezésre állo infók alapján, hogy milyen particiós táblád volt. Általában több lehetőséget ajánl fel, és neked kell eldönteni, hogy melyik az igazi. Ezért írtam fent, hogy észnél kell lenni, mert rossz választás esetén ugrott a cucc. Tehát 3x is gondold át a dolgot, mielőtt írsz valamit a lemezre.

A google keresővel más leírásokat, vagy esettanulmányokat is megnézhetsz a gparttal kapcsolatban.

Előzmény: Simon.Janos (-)
Simon.Janos Creative Commons License 2002.09.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Kellene egy igazán jó megoldás az adataim visszaállítására!

XP-m volt, PQ Magic-et használtam 2 particiónak (egyik NTFS a rendszernek, a másik FAT32 hogy esetleg más, régebbi op.rsz. is lássa), működött minden rendesen. A telefonomat és palmtop-omat akartam infrán összekötni a géppel, ám azok szoftvereivel gond volt, ezért kellett egy Win ME (vagy 98), így csináltam egy újabb particiót, ráraktam a WinME-t. Nem volt semmi gond, csak nem tudtam kényelmesen váltani az op.rsz.-ek között. Ezért feltettem egy boot manager-t... El is szabott szépen mindent.
Visszaállításhoz próbáltam:
R-STUDIO NE 2.0 - nem igazán jött össze...
Easy Recovery 5.x, EasyRecovery Professional 6.00.09 - az újabb verzió látta az adatokat, de ugye trial.. .)

Akinek vannak "profi tippjei", kérem válaszoljon, em@il-ben is!

Előre is köszi!

Simon János
WEB&design

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!