Ezzel szemben reggel negatív meglepetést hozott a Jézuska az Esztergom - Almásfüzítő vonal utasaira.
A szombati napon közlekedő 32919/32910 es vonatpár szombat ellenére nem jött.
Utána jártam!
A MÁV START ÉS A TRAKCIÓ NEM VEZÉNYELT RÁ EMBERT!!!!
Rosszul jártál utána!!!
A START ugyanis vezényelt oda embert! Méghozzá az én egyik emberem volt ott! Tehát a vonat közlekedésének az elmaradása jelen esetben nem a START-ot terheli!
>a non plus ultra pedig a 48kg/fm->54kg/fm átépítés, a "dobogós" halállistás vicivonalon.
Itt nem arról van szó, hogy a MÁV olyan optimális módon költi el a pályafenntartás pénzt, hogy az a lehető legkevesebbet javítsa a pályaállapotokon? Bár ebben a műfajban az 1-es vonal verhetetlen...
Most mivel van itt a baj? :) A helyi PFT komoly erőfeszítéseket tesz arra, hogy a vonal(és a munkahely) megmaradjon. Vagy ha más nem, legalább konzerválódjon. Kíváncsi lennék, melyik vonalról van szó.
Viszont iker illesztésbe inkább talpfáknak van helyük, nem betonaljaknak... :)
A "Gazdag ország vagyunk" című brazil szappanopera újabb epizódja következik!
Kb. 40km pályaszakaszon összes ikeralj cseréje faaljról, illetve LX betonaljról vadonatúj, műanyag betétes LM keresztaljra. Több helyen teljes vágánymezők cseréje, a non plus ultra pedig a 48kg/fm->54kg/fm átépítés, a "dobogós" halállistás vicivonalon. (A "c" felépítmény utolsó darabjait 2003-ban likvidálták az átmenő fővágányokból.)
Majd megkérdezek valaki "zuzmót" januárban... Valószínű, hogy inkább inhibítor-fehérjéket tartalmaz, amelyek a bomlási folyamatokat valameddig gátolják.
Rossz poén. Én ilyen esetben a felelőt helyére küldöm. A tojásfehérje globuláris (gombolyagszerű, vízoldható) fehérje. Az emberi szervezet azért tudja hasznosítani, mert emésztőnedvei segítségével le tudja bontani aminosavakra (ezek a szerves vegyületek a fehérjék építőkövei), melyekből a fel tudja építeni a saját fehérjéit.
Az enzimek mind fehérjék, de nem minden fehérje enzim. Az enzimek annyiban különböznek a "normál fehérjéktől", hogy katalizátorként működnek a biokémiai reakciókban.
Hogy a mézben van-e enzim nem tudom, de inkább a mosóporban a helyük :)
Arra viszont vigyázni kell, hogy méz ne kerüljön hő közelébe, mert kicsapódnak az enzimek. Viszont ha megikrásodik(gyümölcscukorból szőlőcukor lesz), akkor egy kis melegítéssel az ikrák látszólag eltűntethetők. Teszkós mézet nem javaslok.