Keresés

Részletes keresés

kozso198700 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 141

Helló. a LEGO spybotics-ot lehet a sima LEGO infra távirányítóval vezérelni vagy csak a saját távirányítójával?

Peter Schlogl Creative Commons License 2013.09.02 0 0 140

Sziasztok!

Eladová vált 2 db mindstorm robot: 1db  nxt 2.0 és 1 db nxt . Egyszer raktam össze a 2 robotott azota nem nagyon hasznaltam még minden elektronika muködik rajta minden meg van hozzájuk.

Érd.: 06203177459

Email: csilla761@gmail.com

Ár: 110.000-120.000 ft között Képet érdeklödésre küldök

stom93 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 139

sziasztok!

Van valakinek spybotics cd-je vagy programja ? Most találtam meg a robotom és működik, csak jó lenne hozzá a cd. 

Előre is köszi

KDavid753 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 138

Sziasztok!

Mi lehet az oka annak, hogy amikor telóval akarom csatlakoztatni, akkor azt íra, hogy "line is busy"? (gyáríra visszaállítottam a beállításokat és úgy se)

mimi_bacsi Creative Commons License 2010.01.13 0 0 137
Kérem a segítségeteket!

PC: Felinstalláltam a programot, a program nem érzékeli a kapcsolatot, a robot agyát.

Ugyanezt egy MAC OSX-re feltettem, hibátlanul megy.

Van-e ötletetek, mi lehet a hiba? (Úgy is megpróbáltam, hogy először a programit tettem fel, majd csatlakoztattam a robotot, majd letöröltem a programot és újra indítottam a gépet. Összekapcsoltam a gépet a robottal és vártam (USB csatlakozás miatt), hogy felismeri a gép a robotot. Nem ismerte fel, programot ismét feltettem, és akkor sem ismerte fel.

Van-e ötletetek, mi lehet a gond, én most PC-n szeretném vezérelni, a MAC csak próba volt. (Ott ment azonnal)

lms Creative Commons License 2008.12.15 0 0 136
nekem van, de ez nem olyan, hogy a nézéstől kapsz kedvet.
illetve ha mégis, akkor youtube-ra írd be, hogy NXT, sokan felrakják kedvenc robotjaik videóit. van bűvöskocka-kirakó is (NXT alapkészletből).
Előzmény: Carlen (135)
Carlen Creative Commons License 2008.11.30 0 0 135
Szia!
E-bayen nézd meg, hátha ott van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek Lego Mindstroms-a? Szeretném magam meglepni vele karácsonyra, de elötte élőben is szeretném látni, ha esetleg van rá lehetőség, valaki szívesen mutogatja a robotját. :) Előre is köszi!
Geeeee Creative Commons License 2008.08.27 0 0 134
Sziasztok!
Lego Dacta Advanced Pneumatics Set (#9633) - t vennék.
Szeretném megkérdezni, hol / hogyan lehet beszerezni.

Minden nemű segytségnek, ötletnek nagyon örülök.

drótposta: Adraszteia kukac freemail pont hu
telefon: 06 20 9232 813
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 133
Annyi haszna lett a dolognak, hogy -- az egyenletes vonalhúzáshoz -- sikerült megszülnöm egy vonalrajzoló algoritmust, ami valószínűleg pontosan ugyanaz, mint ami a régi home computerekben működött. Az algoritmus a vízszintes és a 45 fok közötti meredekségű vonalakat tudja megrajzolni, a 45 fok és a függőleges közötti vonalakat az X és Y koordináták megcserélésével csinálja.
    dx = x1 - x0;
    dy = y1 - y0;

rx = absdx = abs( dx ); sgndx = sgn( dx );
    ry = absdy = abs( dy ); sgndy = sgn( dy );

if( absdx > absdy ) {
      rx -= absdx / 2;
      do {
        px += sgndx;
        rx -= ry;
        if( rx <= 0 ) {
          py += sgndy;
          rx += absdx;
          step_xy( sgndx, -sgndy );
          }
        else
          step_xy( sgndx, 0 );
        } while( abs( px - x0 ) < absdx );
      }
Az absxdx <= absdy esetre pedig ugyanez "szimmetrikusan." Az abs és sgn függvényekre csak azért van szükség, hogy lefelé is tudjon vonalat húzni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 132
A fotókon látható két olyan J alakú elem, ami a lentebbi mlcad rajzokon nincs rajta. Ezekkel próbáltam csökkentni az írófej oldalirányú "szabadságát." Sikerült is, sokat javított, de az eredmény még mindig nagyon messze van az elfogadható szinttől.
Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 131
Eldöntöttem, szét fogom szerelni. Próbáltam csökkenteni a súrlódást úgy, hogy a tolltartó végére ellensúlynak egy másik nagy kereket raktam, de csak keveset javított a helyzeten. Utoljára még dokumentáltam, milyen csúnyán ír: egy "üres" CD-re illesztettem egy kerek papírt és feliratoztam. Lehet fikázni :-)

1. kép: a cd-író felülről
2. kép: a próba-felirat
3. kép: az írófej más szögből

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 130
Az írófej többszöri finomítása mellett az elmúlt hétvégén elkészült a szoftver (érdemi része), de sajnos nem sikerült lenyűgöző eredményeket elérni: a fejet mozgató, turntable alapú szerkezet "kotyogása" és rugalmassága együttvéve túlságosan nagy bizonytalanságot visz be a működésbe. Így aztán hiába tud írni a lemezre, az eredmény elég csúnya... próbálok berakni pár képet majd.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 129
Úgy hallottam, a kockaboltban van magyar nyelvű használati útmutató, de a szoftver angol.
Előzmény: liwi (114)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.30 0 0 128
A fejmozgató szerkezetet átterveztem, a fej most saját súlyával nehezedik a lemezre és nagy fekete 36 fogú kerék csak felemelni tudja (a kék tüskével alulról). A fej súlya pedig nem túl nagy, így nincs szükség a mankókerékre. A szemléltető rajzon a fej éppen "leesett" a normál író pozíciónál mélyebbre (a lemez mellett).

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 127
Egy mechanikai probléma derült ki a próbák során: a LEGO "lötyögése" miatt az írófejet egy kicsit hozzá kell nyomni a lemezhez (hogy biztosan hozzáérjen). Emiatt viszont az kissé "lenyomja" az írandó lemezt. Ennek ellensúlyozására a fiam egy mankókereket épített be, ami alulról megtámasztja a lemezt. A meglevő szerkezetbe NXT kerég sajnos nem fér el :-((( a más készletből származó mankókerék rögzítése sem igazán elegáns.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 126
ez még jobb rajz (az LDview-ban bekapcsoltam az élek jelölését) -- de a szoffer sajnos még mindig csak készül, a szilveszteri előkészületeknek elsőbbsége van.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 125
A brick fölé eggyel be kell lógnia annak a J betű alakú elemnek.

Kipróbáltam az LDView programot is, nagyon király, bár valami texturált háttérrel még jobb lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 124
Így, na.

Előzmény: Törölt nick (123)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 123
az NXT brick-et így lehet (bár nem szükséges) a cd-író vázához rögzíteni.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 122
a baloldali 40 fogú fogaskerék tengelyestől kiemelhető a szerkezetből, erre kell rögzíteni az írandó CD-lemezt és visszacsúsztatni úgy, hogy a bal oldali motor tengelyén levő 8-fogú kerék belekapaszkodjon.

a középső motor tengelyén levő 8-fogú kerék hajtja a turntable-t, amire szerelve van az írófejet tartó és mozgató szerkezet. a jobb oldali (más képpen leghátsó) motor a turntable közepén keresztül felvezetett tengellyel tudja felemelni-leengedni az írófejet.

a sötétszürke 3x5 L elemek elsősorban merevítésre szükségesek, hogy a szerkezetnek jobb legyen a pontossága / ismételhetősége. a jobb szélen ágaskodó 5-lyukú beam az írófej magasságának beállítására szolgál.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 121
na, két esti izzadsággal sikerült beleszerkeszteni a cd-írót MLCAD/LDRAW formátumba. a tengelyek és rögzítő tüskék még hiányoznak, és két apróbb, fontatlan alkatrész.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 120
Kósza ötletként felmerült bennem, hogy a windows-on beállítok egy olyan nyomtatót, amely vektorgrafikus kimenetet állít elő (például HP C3180) és ennek feldolgozásával lehetne vezérelni a CD-írót. Sajnos azonban a HP-GL már teljesen kiment a divatból, a HP-GL/2 pedig kicsit elbonyolódott (bináris adatok keverednek az eredetileg szöveges parancsok közé a poligon bufferek feltöltésére stb). A világ bonyolult.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.28 0 0 119
Megigazítottam az abroncsot a felnin, most már elég jó fogja meg a lemezt :-)

Az írófej pozicionálását szerettem volna automatizálni, de szép megoldást nem találtam, így aztán marad a "szemre" kalibrálás az első használat előtt. Még mindig számolgatom a mechanika miatt szükséges korrekciókat, meg azt is ki kell találni, hogy hogyan kerüljön a lemezre, amit rá akarok írni...
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 118
1. project: CD-író mindstorms NXT készletből.

A szerkezet már készen van, bár két este dolgoztunk rajta a nagyfiammal. A "turntable" segítségével sikerült olyan szerkezetet készíteni, amiben mindhárom motor rögzített.

Az írandó lemez megfogásával van két gondom, amihez kompromisszumot kell kötni.

1. A lemez síkja legyen merőleges a tengelyre. A síkban történő megfogásra az NXT készletben levő kerék nem igazán alkalmas (túl "ballonos"), így kénytelen leszek valamilyen nem NXT alkatrészt felhasználni.

2. A központosításhoz legjobb lenne egy "dish" alkatrész, aminek tengely számára lyuk van a közepén. Ilyen még a peeron.com-on sem találtam (csak az alább látható lyuk nélkülit), de a központosítást meg lehet oldani "szemre" is.

Most jön a programozás....
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 117
Az imént próbáltam összerakni ezt a szerkezetet és apró ám lényeges porblémába ütköztem: egy NXT készletben mindössze 8 darab van ebből az alkatrészből:

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 116
Az előző képen látható egyszerű de erős keret mario ferrari NXT könyvében szerepel, mindenféle szerkezeteket lehet ráépíteni.

Ez a rajzocska az unofficial NXT könyv 6. számú robotkája. nagyon egyszerű szerkezet, az elején levő nyúlványokra mindenféle dolgokat lehet ráaggatni. érdekessége, hogy a két főmotor által hajtott kerekek mellett a hátsó "harmadik" kereke a készletben levő egyik nagy gömb, ami szabadon elfordulva jobb manőverezési lehetőséget kínál, mint a gyári használati utasításokban levő önbeállós kerék.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.27 0 0 115
liwi Creative Commons License 2007.12.24 0 0 114
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, a Lego Mindstorm Nxt-nél azt írják magyar nyelvű használati útmutatóval,i lyet hol lehet szerezni?-nekem angol nyelvű van.
A szoftver is magyar? Tudna nekem segíteni valaki ebben?
Letölthető valahonnan? Pdf formátum is jó lenne.
Karácsonyi meglepetés lenne.
A segítséget előre is köszönöm.
ZooLee Creative Commons License 2007.12.11 0 0 113
A frissítések már lent és installálva, majd most akarom a RobotC-t telepíteni FW-upgradelni és tesztelni :)
Viszont a MindSensors-on nagyon jó cuccok vannak, pár darabra lelkiekben már befizettem. A karácsonyi nagy roham után meg is fogom rendelni.
Kábel infó egyelőre nincs :(

Az oldal pedig nagyon korrekt! Köszi.

Z.
lms Creative Commons License 2007.12.07 0 0 112
véletlenül van egy ISO imidzsem, ami a legó "gyári" mindstorms nxt CD-jének pár hete megjelent 1.1-es verzióját tartalmazza, kb 540 Mbyte.

aki robotc-zik, annak nemigen van rá szüksége (a firmware úgyis más, az USB driver csomag pedig pár mbyte, letölthető a lego.com-ról), csak hátha mégis, tehát szólok.

más: megvettem philo könyvét, az NXT extreme-t, barkácsolóknak ajánlom. majd rakok fel belőle "page-shotokat" valami alkalmas helyre. a szerzőről csak annyit kell tudni, hogy http://www.philohome.com.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!