Keresés

Részletes keresés

wessyke Creative Commons License 2009.05.27 0 0 8
Kedves Olvasó!
Remélem a negatív példámmal sikerül számodra elkerülni azt a bosszúságot és anyagi kárt amit én átéltem.
A Ruefa Reisen és a Camel Travel szervezésében elindított elég komoly összegű út meghiusúlt. Ami önmagában "kicsiny hazánkban" sajnos már megszokot. Ez még nem is lett volna probléma, de az út értékének felét több mint kéthónapig használták majd bekérték a teljes összeget. Ezután szóltak két nappal hogy nem idul az út! 3 hónapot vesztettünk ami a repjegy árát illetőleg komoly anyagi kár, mivel 2 heted maradt. Alternatív megoldást kértünk sűrgösen. Kaptunk! Kevesebb éjszaka, kevesebb program ugyanannyiért vagy a másik ajánlat a konkurenciánál 110 e HUF-al olcsóbb volt!
No Comment!

Fatboy Slim Creative Commons License 2002.09.30 0 0 7
Egyébként, mindentől függetlenül én sem gondoltam volna arra, hogy a Jorgos után a második legnagyobb hazai utazási itoda is buktázik...

Fatboy

Előzmény: satine (6)
satine Creative Commons License 2002.09.29 0 0 6
A Westtel 1x szerettünk volna utazni, azt hiszem, talán Ciprusra, de aránytalanul drágának tűnt, akkor, jópár éve. Nem úgy tűnt, mintha csak 5-10%-os haszonkulccsal dolgoznának...
Abszolút nem vagyok szakmabeli (sajnos), de nem tudom, mi a fenéért kellett az összes sport/foci csapatot meg mindent szponzorálniuk, ha ennyire nem ment a dolog...
Csodadolog ez a színjáték, én azt hittem, nekik húj de jól megy...
Előzmény: Fatboy Slim (5)
Fatboy Slim Creative Commons License 2002.09.27 0 0 5
Hát, én pont így jártam a Jorgosszal. A csődöt megelőző héten jöttem haza Görögből.
Az övé, és a West tragédiája kísértetiesen hasonlítanak: olcsó, középrétegnél is szűkösebben élő réteget megcélzó utakat nyomtak 0 és 10 % közötti haszonkulccsal, amiből az alkalmazottakat sem tudták volna fizetni, nemhogy a működési költségeket...
persze, voltak drága utak, de azok rajtuk maradtak, vagy nagyon keveset adtak el belőlük..
most olvasom, h valaki mégis felhozta a gagyi irodák topikját...

Fatboy

Előzmény: satine (4)
satine Creative Commons License 2002.09.26 0 0 4
Szerintem csak az ismeri az irodák helyzetét, aki szakmai körön belül van. A West mennyire megbízhatónak tűnt, nem? És nem tartozott az olcsó irodák közé, tehát nyugodtan gondolhatta az ember, hogy nem akarják mindenáron fogni az utasokat...
Mi egyszer, régen a Cosmorámával utaztunk Tunéziába, mázlink volt, pont a kéthetes nyaralásunk búcsúestjén tudtuk meg, hogy másnap mindenki hazautazik, mert csődbe ment a cég, lelépett a tulaj a pénzzel... amúgy is jöttünk volna haza. Mázlink volt.
Nem úgy sokaknak...
Előzmény: Fatboy Slim (3)
Fatboy Slim Creative Commons License 2002.09.26 0 0 3
Neckermann?
Ez így van. Minden irodában csalódhatsz, mert a hazai turizmus berkei olyanok, mint az országé úgy éltalában. mitől legyen éppen ez jobb?
a legnagyobb operátorok, mint az I... meg a .... is olyan szarokat adnak el, hogy minősíthetetlen...

Fatboy

Előzmény: satine (2)
satine Creative Commons License 2002.09.25 0 0 2
Osztom a véleményedet,
kicsit húzósabb az ár, de megéri.
Bár az N betűvel kezdődő irodáról már hallottam barátainktól igen rosszakat is,
de ezek "benne vannak a pakliban".

Előzmény: Fatboy Slim (1)
Fatboy Slim Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1
kis irodákkal nem szabad menni, legfeljebb alakulásuk után röviddel, mert akkor még van stexük
utazási "szakember" vagyok, ill. annak tartanak.
szívesen közreadnám nektek a "nem kívánatos irodák" listáját, de nem töhötöm.
maradjunk annyiban, hogy megéri kifizetni a plusz ktsgeket, amivel egy nagy iroda útjai járnak, de cserébe soha nem fordulhat az elő, h kintragadtok.
A Neckermannban, a Tensiben, a DER-ben, a TUI-ban soha nem fogtok csalatkozni

Fatboy

Előzmény: hangado (-)
BahnScorper Creative Commons License 2002.09.03 0 0 0
Például anyánkkal ne. Nullázókkal nyugodtan lehet... :-))))

A legjobb viszont akkor is az egyéni utazás!

hangado Creative Commons License 2002.09.03 0 0 topiknyitó
http://www.nemethtravel.hu/
Sajnos az utazási irodánk saját buszán már nem tudott helyet biztosítani, ezért kellett elviselnünk a fent említett iroda gépjárművét, és sofőrjeit.
Budapestről indultunk, a cél Paralia volt. 24 órás út. Elvileg. Pontos indulás után a határ előtt pár km-re megálltunk. Miért? Meg kellett várni a másik sofőrt, aki elakadt (????). A benzinkút büféjének a haszna megnégyszereződött, mivel több mint 2 órát vártunk rá. Amikor megjött szép kényelmesen átpakoltak, és csak utána indultunk. Szép kezdés...
A legnagyobb gondok este kezdődtek, amikor (a Shrek c. film megtekintése után, ami egyetlen pozitívum volt) egy olyan benzinkútnál sikerült hajnalban megállni, ahol nem volt igazán működő wc...ezért kint a réten. Ja, hogy ezt a kis pihenőt nem 3-4 óra utazás után tettük meg? Semmiség, kényelmes busz, semmi gond! Csupán a légkondi csinált téli éjszakát, ami miatt nem tudtunk aludni. A sofőrök szerint kikapcsolni nem lehet, meg automata...mindent az utasok kényelméért! A kinti, szintén hideg dolog után indultunk tovább, persze az Apadra ütök c. filmet nem folytatták tovább (minek is, félig láttuk!), helyette berakták a Rettenthetetlent, először kép nélkül, majd hang nélkül...15 perc után zavaros lett a látnivaló, egy utas kérésére kapcsolták ki.
12:30 kor indulunk, és másnap késő délután érkeztünk meg...ahol az idegenvezetők felszálltak, és elindult a "hogyanrakjunkle70embertegyesévelegykisfaluban" játék...persze a segítőkész sofőrök indulatosak voltak a két lánnyal szemben... (Talán csak nem azért, mert egész úton csak egyikük vezetett? Minek két sofőr???)
Ilyen élmény után reméltük, hogy nem velük kell vissza menni!

A hazaút? http://www.grandtours.hu/. Egységekkel jobb volt, ki volt téve az utaslista az ablakba, korszerűbb busz volt, nem emeletes, több volt a hely...és haza is értünk 24 óra alatt.
Problémák persze akadtak. 20 perc pihenő helyett néhol több mint 40 percet kellett várni - a sofőrökre. Amikor utas késett a hangszórón figyelmeztették, ők pedig sorozatosan ezt csinálták...és közben mi ültünk a buszban. Éjszaka arra ébredtünk, hogy hol hőség van, hol pedig hideg...de ugye digitális klíma, ők nem tudnak mit tenni! Ugyanígy álltak hozzá a másik nagy problémához is...mivel az egyik szellőző egész úton hangosan zúgott...már tudtak a problámáról, mégsem nézték meg. 24 óra után el lehet képzelni az ember fejét...

és ennek tetőzéseként a máv intercityn - ahol nyáron egy alkalommal melegebb volt mint kint - hétvégén megfáztam, mert úgy gondolják az utaskísérők, hogy a délutáni meleghez is ugyanolyan beállítás kell, mint az estihez...

Én fizetek, ők adnak valamit a pénzemért...de mit?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!