Na ezzel megvolnánk, következhet a jövő hét.
Jön az EU pénzügyi ajánlata - nem lennék meglepve ha a brüsszeli tanácskozáson egypár tagállam még kimutatná a foga fehérjét.
Hát az én életem semmit nem fog változni ha belépünk az EU-ba, de szerintem másé se. Magyarország nagyobbik felének nyolc,hogy megyünk vagy nem, mintahogy az íreknek is, csakhogy az itteni népszavazáson nem lesz elég a 40 százalékos részvétel.( 4 éve a NATO referendumon 49 százalékos volt, mert akkor is tök mindegy volt, akárcsak most . De remélem akik akkor elmentek és igennek szavaztak, most nagyon jól érzik magukat a NATO-ban.)
"Hollandia nem vétozza meg az EU-csatlakozást
2002.10.19 16:15
A hivatalban lévő holland kormány - Jan Peter Balkenende miniszterelnök közlése szerint - nem fogja megvétózni a felvételre váró 10 ország csatlakozását az Európai Unióhoz."
Azt hiszem az ilyen radikális társadalmi/gazdasági előrelépések mindig járnak áldozatokkal.
Ez sajnos elkerülhetetlen, a rendszerváltás is jól megmutatta.
A kérdés, hogyan lehet a károkat minimalizálni. Nos, nagyon nehezen. Egyelőre kívülről olyan csekély hatásunk van a döntési folyamatokra, hogy nem hiszem, hogy komoly eredményeket el tudnánk érni.
Előbb be kell kerülni, aztán több lehetőség lesz az esetleges károk enyhítésére.