Keresés

Részletes keresés

Galamblelkű Creative Commons License 2002.09.02 0 0 35
Kiszűrésük nagyon nehéz.
Ismerni kell egymást.
Helyi szinten.
Előzmény: waxxablaze (34)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 34
azt lehet
de a beszivárgó tmb nem fog fröcsögni, hanem később cselekszik, szépen lejáratja az egész célcsoportot....félő hogy a polgári körök is igy járhatnak...
Előzmény: Galamblelkű (30)
Wic Creative Commons License 2002.09.02 0 0 33
Pl. rád az első 6 alapján nem mondom, hogy fikanick. Azt ki kell érdemelni :-)

Wic

Előzmény: Galamblelkű (31)
Wic Creative Commons License 2002.09.02 0 0 32
Nem, de az első x hozzászólásom nem fikázás volt.

Wic

Előzmény: Galamblelkű (31)
Galamblelkű Creative Commons License 2002.09.02 0 0 31
Mér? Te egyből 2130-cal jöttél a világra?
Önző vagy.
Előzmény: Wic (28)
Galamblelkű Creative Commons License 2002.09.02 0 0 30
Sajnos így igaz.
Elég a tűrésből, támadni kell a fröcsögőket.
Előzmény: waxxablaze (29)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 29
hmmmm
aknamunka
beszivárgás
felkészületlenek voltunk és vagyunk
Előzmény: Galamblelkű (26)
Wic Creative Commons License 2002.09.02 0 0 28
Fikanick adatai:

Hinta adatai
Felhasználónév: Hinta
Email-cím: hinta1943@freemail.hu
Homepage: http://
Üzenetek száma: 14
Státusz: Új vendég
Jogosultságok: Témanyitás és hozzászólás írása

Wic

Előzmény: Hinta (11)
ohrana Creative Commons License 2002.09.02 0 0 27
akkor miert ne lehetett volna 90-94 kozott vagy 98 utan? :)
Elvileg bármi lehet. Gyakorlatilag az ott dolgozók, középvezetők még azok, akiket mszmp korban neveztek ki oda. Elhiszed, hogy egy nem-a-mi-kutyánk-kölyke hozzáférhet ott valamihez is?
Ahhoz hogy valakit valamire rávegyünk, két dolog kell: legyen módja megtenni, és megfelelően legyen motiválva. No, ezeket az öreg BM/HM dolgozókat elég nehéz lett volna egy nem mszmp eredetű kormánynak motiválni. Hogy ez mennyire így van két példa: Nézd meg a Horn személyi lapja eltűnése körüli varázslást: röviden, megvolt, majd eltűnt. A felelőst megbüntetik - erre az a főnökétől kitüntetést és jutalmat kap, hogy a büntetés ne fájjon annyira...
Vagy Császárné, aki tán még Rajk belügyminisztériumában kezdett dolgozni, simán kiállított egy hivatalos papírt, hogy az AVO-n tilos volt az embereket bántalmazni. És ezért semmi büntetést nem kapott...
Ez az "ország" ma is ugyanazokon az alapokon áll, mint 30-40 éve :-((

o

Előzmény: bubis (25)
Galamblelkű Creative Commons License 2002.09.02 0 0 26
Találtam egy cikket, ez is a szégyenről beszél.
Indexen a fröcsköndözők meg a kommunisták spicliei talán ugyanazok.

Kinek is kellene szégyenkezni a besúgók miatt?
2002. szeptember 2. 12:07, MNO

Dombrovszky Ádám
Miközben április óta kormányszinten a Kádár-rendszer rehabilitációjának, sőt már-már restaurációjának lehetünk tanúi, a kommunista világ legaljasabb gépezetének, a besúgó rendszer működtetésének felelősségét nemhogy nem vállalják fel az örökösök, de a hozzá tapadt szennyet nyilvánosan másokra szándékoznak szétfröcskölni.

Az embernek az az érzése, mintha krimit nézne, amelyben a fondorlatos bűnöző úgy hamisítja meg a bűnjeleket, hogy egyszeriben az ártatlan kerül gyanúba. A filmekben persze végül többnyire a bűnös nyeri el méltó „jutalmát”, de vajon mi történik a rendszerváltozás utáni Magyarországon, a XXI. században?

Kinek is a szégyene az a lelepleződéssorozat, amelyik most érte el a magyar politikai elitet, s az elkövetkező hónapok további időzített bombák működésbe hozatalát ígérik? Egy pártnak, a szimpatizánsoknak nyilván nem könnyű megélni, ha kiderül: tagjai, sőt prominensei közül korábban többen is a III-as főcsoportfőnökségnek dolgoztak. Már a puszta érintettség is demoralizáló lehet, még akkor is, ha bebizonyosodik: megzsarolták az áldozatokat.

A helyzetet komplikálja, hogy az „érintettségnek” számos formája létezik – a kabátlopási ügybe előszeretettel kevernek bele olyanokat is, akiknek éppenhogy elvitték a kabátját.

A múlt feltárását most hirtelen, oly sebbel-lobbal végzők számára a lényeg láthatóan az, hogy összekeverjenek, egybemossanak bűnöst és áldozatot, s az eszköztárban még az iratok meghamisítása is elképzelhető. Nem esik szó arról az alapvető különbségről, hogy ki volt a hatalom oldaláról a beszervező, ki volt, aki önként és dalolva vállalta az ügynökösködést, s ki volt az, aki a zsarolások és fenyegetések hatására bizonyult gyengének.

De hát kinek is a szégyene, hogy a magyar politikai elitbe könnyen „beférkőzhettek” az egykori III/akárhányasok?

Fölöttébb nyugtalanító az a leleplező-kiszivárogtató „aknakereső show”, amit a Magyar Szocialista Párt rendezésében szemlélhetünk azóta, hogy a párt által még mindig támogatott miniszterelnökről akarata ellenére kiderült rejtegetett múltja.

Az MSZP elérkezettnek látta az időt arra, hogy az elődje által a rendszerváltozás hajnalán a vészhelyzetre elrejtett időzített bombáit működésbe hozza. Az aknakereső „demokratikus” parlamenti quiz során egy – mellesleg alkotmányellenesen működő – bizottság még olyan fel nem robbant lövedékek keresésébe kezdett, amelyet a „játék” egyik résztvevőjének és szervezőjének elődje maga rejtett el. Azaz olyan nyilvános „kártyaparti” kezdődött el, amelynek egyik résztvevője cinkelt lapokkal játszik.

Az MSZP mai vezetői között többen vannak (Horn Gyula, Medgyessy Péter, Csehák Judit, Gál Zoltán), akiket a Parlament a törvény értelmében felszólított a képviselőségről való lemondásra, mivel bebizonyosodott, hogy ismerték a besúgók jelentéseit, hiszen annak a megrendelő körnek voltak prominensei, akiknek reggelente az asztalára tették a spiclik által összelapátolt információkat.

Az MSZP tehát nemcsak a vagyon örököse, hiszen részben ugyanaz az elit kerül most vissza az ország irányításába, amelyik a pártállam idején is diktált.

Vajon eretnek gondolat-e azt feltételezni, hogy ez a kör birtokába jutott mindazon ismereteknek, amit az MSZMP vezetői annak idején felhalmoztak. Vajon miért állította oly magabiztosan Medgyessy Péter saját lelepleződése után, hogy „lesznek még itt meglepetések”. Keresztül verték volna-e a jelenleg kormányon lévők a Mécs-bizottság felállítását, ha nem lettek volna biztosak politikai hozadékában?

Most ez a párt – abszurd módon – az erkölcs bajnokaként abból akar magának tőkét kovácsolni, hogy nemcsak megtalálja, de működésbe is hozza az elődje által elrejtett aknákat. Olyan ez, mint amikor az ötvenes években a rendőrök maguk dugták el a bűnjelet az áldozat lakásában...

De hát kinek is a szégyene, hogy a magyar politikai elitbe befészkelték magukat a III-as főcsoportfonökség emberei?

A Magyar Szocialista Munkáspárt vezette pártállam a nyolcvanas évek végén zsarolással és fenyegetéssel emberek sokaságát kényszerítette az ellenzéki pártokba való beépülésre. Bizonyos az is, hogy a III-as főcsoporttal együttműködők között nem mindenki íly módon sodródott az alakuló pártokba. Nem kevesen voltak olyanok, akik a rendszerváltozás idején új életet akartak kezdeni, s végre szakítva múltjukkal a demokratikus pártokban keresték a helyüket. Jó szándékukat nem vitatva azonban leszögezhetjük: e nagy lelki tehertől akkor szabadulhattak volna meg igazán, ha – legalább akkor, amikor komoly szerephez jutottak – feltárták volna a múltjukat a nyilvánosság előtt. Annál is inkább, mert tisztában lehettek azzal: nevük „valahol” úgyis fel van jegyezve, s lelepleződésük választott pártjukat is kínosan érintheti.

Vajon valóban ezeknek a pártoknak volna elsősorban a szégyene, ha hierarchiájukban olyanok is magasra szökhettek, akik egykoron a III-as főcsoportfőnökség emberei voltak?

A beépítettek annak idején azt kapták feladatul, hogy lessék a pártállammal szemben állókat, s jelentéseket készítsenek róluk. Majd a rendszerváltozás hajnalán feladatuk a bomlasztás, a szétzilálás volt.

Az első likvidálandó pártok azok voltak, amelyek a kommunisták által egyszer már hidegre tett szociáldemokraták színeiben jelentek volna meg a porondon. Ha nem is ilyen gyorsan, de sikerrel járt további történelmi pártok (előbb a kisgazdák, majd a kereszténydemokraták) összeugrasztása, egymás elleni kijátszása is.

De ugyanígy elhelyezték az aknákat minden új pártban, hiszen azok is egyre komolyabb veszélyt jelentettek az egypártrendszerre. (1989-ben 8479 hálózati személy védte a pártállamot a többpártrendszerrel szemben.)

Ha kezünkbe vesszük a Magvető által 1996-ban kiadott Kis állambiztonsági olvasókönyvet, abban százával találhatjuk a bizonyítékokat. Ilyen megbízásokat kaptak az beépült ügynökök 1989-ben, Nagy Imre újratemetése előtt:

„Kalla fedőnevű tmb. (titkos megbízott) figyelemmel kíséri az SZDSZ demonstrációval kapcsolatos egyeztető megbeszéléseit. A tervezett tömegmegmozdulás helyszínének kiválasztása során a temetőben történő megrendezés mellett foglal állást. Amennyiben más helyszíneket javasolnak, akkor a kevésbé frekventáltak mellett voksol.”

„Jácint fedőnevű tmb.-n keresztül a sajtó felé kiszivárogtatja a Fidesz …megosztott álláspontját.”

A temetést megelőzően készült jelentés már előre jelzi, hogy Orbán Viktor meglepetés erejű beszéd elmondására készül…

„Palástfű fedőnevű tmb., mint az SZDSZ kerületi csoportjának egyik vezetője… befolyásolja a tagok és Kőszeg Ferenc álláspontját. Felkérés esetén elvállalja a rendezői teendőket.”

„Az MDF választmányában tevékenykedő Kukorica fedőnevű tmb. feladatául szabják, hogy hangoztassa azon véleményét, miszerint az amúgy is feszült politikai légkört nem kell fokozni…”

„A III/III. csoportfőnökség érintett operatív területei tisztázzák a temetés pontos helyét, idejét, forgatókönyvét. Állapítsák meg, kik tartják a búcsúztató beszédeket, lehetőleg azok tartalmát is. Vizsgálják meg, hogy a legszélsőségesebb elképzelésekkel fellépő szervezetek – FIDESZ, SZDSZ, Republikánus Kör – egyes vezetői miként járathatók le a többi szervezet előtt.”

Ez utóbbi mondat különösen fejbe kólintja az olvasót. Mintha e módszerek ma is ismerősek volnának…

bubis Creative Commons License 2002.09.02 0 0 25
Ha jogos, hat torljek oket, bar szerintem jobban jartok, ha nem torlik oket, mert akkor "eltunik a szegyenfolt".

Egyebkent csak megjegyzem, hogy Orbanrol nem a balib kezdte el terjeszteni, hogy spicli volt, ez a pletyi nem onnan szarmazik! :)))))

Es ennyi ido utan ezt mar nem is tudhatjuk biztosan es masokrol sem. Ezt pedig maga a Fidesz is allitja! Ugyanis ha a Fidesz szerint 94-98 kozott lehetseges volt, hogy Kunceek eltuntettek papirokat, akkor miert ne lehetett volna 90-94 kozott vagy 98 utan? :) Es egyebkent is! Az mondjuk igaz, hogy akirol nem derult ki semmi, azt erkolcsi kotelessegunk ebbol a szempontbol tiszanak tekinteni vagy legalabb ugy kezelni!

Andras

Előzmény: waxxablaze (-)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.02 0 0 24
"Csak a baloldaliak tudnak emberi mivoltukból oly szörnyűen kivetkőzni." - akkor Te nem olvasol Indexet, csak írsz...

ÜdV

Előzmény: Galamblelkű (23)
Galamblelkű Creative Commons License 2002.09.02 0 0 23
Maradjanak a topikok a baloldaliak örök szégyenére. Csak a baloldaliak tudnak emberi mivoltukból oly szörnyűen kivetkőzni.
Előzmény: BaSand (0)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 22
kb.annyi :-)))

szóliccsatok Don Kijótének

de igazam van.

Előzmény: strongdong (19)
pernahajder Creative Commons License 2002.09.02 0 0 21
Nem szokta. Pedig nagyrészt belőlünk él.
Előzmény: mpd (20)
mpd Creative Commons License 2002.09.02 0 0 20
""Az ehhez hasonló topikoknak csak egy célja van...
amikor felhúzzák őket a főoldalon látható legyen az undoritó cime....""

Igaz. Ha az Index ad valamit magára, eltünteti a szemetet.

Előzmény: waxxablaze (2)
strongdong Creative Commons License 2002.09.02 0 0 19
Támogatom. Bár tudom, hogy annyi esélyünk van mint tavaszi lepkefingnak a tájfunban.
Előzmény: waxxablaze (-)
Röhögnöm kell Creative Commons License 2002.09.02 0 0 18
Ügyes.
Előzmény: Antisystem (17)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.02 0 0 17
Nézd, az, hogy valaki a szocializmusban hisz, és azt igyekszik védelmezni, az becsületes hozzáállás, ha tetszik, ha nem. Ha valaki a piacgazdaságban, és azt védelmezi, az is. Ha valaki változtatja a véleményét tapasztalatok hatására, az is.
Ami nem becsületes, az a besúgás, spionkodás, más nyakának orv tekergetése, akkor sem, ha III/3-asként tette abban a rendszerben, akkor se ha ma teszi jobb előmenetel reményében egy (magyar vagy multi) vadkapitalista szolgálatában. Ez ennyi.

Tehát attól még, hogy valaki az előző rendszert szolgálta és védte, lehetett talpig becsületes ember is, meg persze gazember is. Kérdés pusztán az, hogy milyen módon tette.

ÜdV

Előzmény: Hem Oglobin (9)
pernahajder Creative Commons License 2002.09.02 0 0 16
Pusztán az utólagos elégtétel miatt:

hozzávehetnéd Torgyánt is. Szegényt.

Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 15
amig benne volt a pakliban, hogy ők is...addig a topik jogos is.
de, ma már tudjuk, hogy nem működtek együtt.
szóval az emberi, becsület és adatvédelmi jogokra oly figyelmesen vigyázó asztaltársak itt felszólalhatnak elveik érvényesitése érdekében.
Előzmény: Lajos bácsi (12)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 14
tedd még be egy párszor....nem! van más lehetőség

nyiss topikot róla....

Előzmény: Hinta (13)
Hinta Creative Commons License 2002.09.02 0 0 13
"Hazaáruló, köpönyegforgató lobbista" Orbánról beszélsz.
Előzmény: Hem Oglobin (9)
Lajos bácsi Creative Commons License 2002.09.02 0 0 12
Kedves waxxablaze!

Egyet is értek veled, meg nem is. Igazad van, jobb helyeken az ilyen fröcsi topicokat törlik.
Jobb helyeken. De ez egy bal hely.
Maradjanak meg mementonak. Bár nem hiszem, hogy belátható időn belül elérkezne az a pillanat, amikor alkotóik szégyenkezni fognak miatta.

Előzmény: waxxablaze (-)
Hinta Creative Commons License 2002.09.02 0 0 11
"Hazaáruló, köpönyegforgató lobbista" - Orbánról beszélsz.
Előzmény: Hem Oglobin (9)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 10
jobb körökben igen
de ezek a topikok bal körökből landoltak itt a törszasztalon, és nem a vállalható balkörökből...
Előzmény: Antisystem (8)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.02 0 0 9
"de az egyenlő mérték alapkövetelmény jobb körökben."

Na akkor dőltem el, amikor a Forró Tamás is hasonlókat kezdett el makogni. A becsületsértésről meg csak annyit, hogy ahhoz előbb becsület is köllene. Nem egy hazaáruló köpönyegforgató lobbista sértett hazug egoja.

Előzmény: Antisystem (8)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.02 0 0 8
Kedves Hem Oglobin & waxxablaze!

Senki nem köt semmit semmihez, de az egyenlő mérték alapkövetelmény jobb körökben. Másfelől egy rendőrtisztet kémnek titulálni ugyanolyan becsületsértés...

ÜdV

Előzmény: Hem Oglobin (6)
waxxablaze Creative Commons License 2002.09.02 0 0 7
mások topiknyitási szokásaihoz nem sok közöm van, de....
MP együtműködött...a többi csak terminológiai "hiba" a topiknyitásnál.

Alábbiak (Mécs szerint, aki nem nevezhető elfogultnak a jobb oldal irányába) nem. Tehát a cimek becsületsértőek.
ennyi a különbség

Előzmény: Antisystem (3)
Hem Oglobin Creative Commons License 2002.09.02 0 0 6
Szóval ha Orbán NEM spiclimúltjának elismerését ahhoz kötitek, hogy a (szarhierarchia magasabb fokán álló spion/elhárító) D-209-et tekintsük egy makulátlanul tisztességes embernek.
Előzmény: Antisystem (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!