Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2002.09.01 0 0 15
Nézd, amíg nem rakja be a topicnyitó a teljes kérdőívet, vagy legalább a címét, csak találgatni tudunk. Pl el tudok képzelni egy olyat, hogy ha túl sok romának tűnő ember vallja magát nem romának, abból a társadalom adott rétegében az ezen identítás vállalásával kapcsolatos félelemre lehet következtetni. Másképp meg nem tudsz...SzVSz

ÜdV

Előzmény: MGperY (14)
MGperY Creative Commons License 2002.09.01 0 0 14
ár=már.

lehet én reagálom túl, de kíváncsi vagyok a kérdőív készítőjének mi volt a vélja ezzel a kérdéssel.

(ja és senki nem mongya már h anonim a kérdőív, kicsi rutinom van ebben a témában, addig anonim ,amíg azt látom 23-as válasz, de mongyuk azt tudni KELL, h hol kérdezték a 23-ast, na nem mintha a MC így vadászna a romákra, csak ténymegállításilag :)

Előzmény: MGperY (12)
Konrad Creative Commons License 2002.09.01 0 0 13
Szerintem akkor sem gond. Ez egy rutinmódon feltett kérdés. A kérdezőket elvileg kiképzik, hogy ilyen esetben mi alapján döntsön. Szal. addig, amig a kérdőív egésze nem ismert, nehéz eldönteni, mennyire lehet ez bántó.

Például ha az a kérdés, hogy melyik kisebbségi jelöltre szavazna, és ott a helyi cigányönkormányzati jelöltek vannak, akkor ez a kérdés abszolut korrekt. Még az is lehet, hogy volt olyan kérdés is, hogy a válaszoló magát romának tartja-e. Innentől ez valóban csak ellenörző kérdéssé válhat.
De mindez csak feltételezés, tényleg látni kéne az egész ívet. Én mondjuk az eredeti briefre is kiváncsi lennék, ami alapján a kérdőív készült.

Előzmény: MGperY (12)
MGperY Creative Commons License 2002.09.01 0 0 12
figy má' a helyesírásom tényleg pocsék, + még rontok is gépelés közben, de:

szoktak feltenni belső kérdéseket az hogy pékben viszonyul ahhoz, hogy "megítélésed szeint" ???

megítéli h én roma vagyok-e vagy sem, menjen ár a vérbe.
megítélésed szerint magyar-e vagy sem a kérdezett, pl. ezt kérdeznék erdélyben örülnénk neki?

nem.

Előzmény: Konrad (9)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.01 0 0 11
Felhívom a figyelmedet, hogy a kérdés úgy szól: "megitélésed szerint a kérdezett..." - tehát nem tény megállapítását, hanem véleményt kér. Ammeg legális egyfelől, és a "mindenk az aminek vallja magát" elvvel is összeegyeztethető. Ugyanis nekem nem kell annak gondolni Téged, aminek Te vallod magad...

ÜdV

Előzmény: MGperY (7)
Konrad Creative Commons License 2002.09.01 0 0 10
Szőke, csak a hajtöveit festi barnára :-)
Előzmény: Howlin Preacher Man (8)
Konrad Creative Commons License 2002.09.01 0 0 9
'vallja', nem 'valja' :-)

HA nem anonym a dolog, teljesen igazad van. De ebben az esetben nem érzem a dolgot törvényellenesnek, sem sértőnek. Szoktak feltenni a kérdezőbiztosnak egyéb belső kérdéseket is, pl. vagyoni helyzetre. Ezeknek egyrészt a kérdőív feldolgozásánál, másrészt az ellenörzésnél (a kérdezőbiztos ellenörzésénél) van szerepe.

Előzmény: MGperY (7)
Howlin Preacher Man Creative Commons License 2002.09.01 0 0 8
Miért, ha az lenne ott, hogy megítélése szerint a kérdezett szőke-e az is jogsértő lenne? Esetleg meg kellene kérdezni az alanyt, hogy szőkének vallja-e magát?
MGperY Creative Commons License 2002.09.01 0 0 7
roma az, aki annak valja magát.
ettől kínos a kérdőiv ezen kérdése. szerintem botrány, jogászt ide hogy legális-e, egyáltalán.

Előzmény: Antisystem (6)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.01 0 0 6
Látom a berakott képedből is, és nem látom gondnak a dolgot. Ugyanis felteszem névtelen, nem személyhez kötődő adatról van szó.

ÜdV

Előzmény: Turulmadár (4)
Konrad Creative Commons License 2002.09.01 0 0 5
Igen, de sok ilyen kérdés szok lenni a kérdőíveken. Ez egy teljesen korrekt, megszokott módszer. Ha pl. az önkormányzati választásokra készült a kérdés, és kisebbségi szavazásról van szó, akkor abszolút korrekt. Akkor is, ha pl. szociális helyzetet mérnek fel (szerintem). Bár olyan kutatást emlékeim szerint a Marketing Centrum nem szokott csinálni (legalábbis publikálni). De ha jár erre illetékes, majd kijavít.
Előzmény: Turulmadár (4)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.01 0 0 4
Jah, ez az utolsó kérdés a kérdezőbiztoshoz szól, neki kell wéleményeznie a kérdezett roma mivoltát.
Előzmény: Antisystem (1)
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.01 0 0 3
Sajna csak ez a részlet wan fenn a Hócipő honlapján, gondoltam beteszem ide, érdekes. Majd Seki elmondja, milyen kutatás. Ez a kérdés mindenesetre elég neccesnek tűnik...
Előzmény: Antisystem (1)
Konrad Creative Commons License 2002.09.01 0 0 2
Érdemes lenne a többi kérdést is berakni, amit a kérdezőbiztosnak kell kitöltenie. Meg azt is, ez milyen kutatásnak az ívéről van.
Előzmény: Turulmadár (-)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.01 0 0 1
Namost, ha ez valami romákkal kapcsolatos dolgot vizsgáló kutatás, akkor rendben van a dolog. Ugyanis nem mindegy, ha valaki önmagáról, vagy a másik félről mond véleményt. Ha valami más, akkor erősen ciki. Kéretik a teljes kérdőív, vagy legalább a kérdőív cím-rész is.

ÜdV

H. Mariska Creative Commons License 2002.09.01 0 0 0
Nem 0!
Turulmadár Creative Commons License 2002.09.01 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!