Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Predator X Creative Commons License 2005.07.08 0 0 16

Azért ennyien ne segítsetek már!

Predator X Creative Commons License 2005.07.07 0 0 15

Köszi. Más jó tanács még esetleg valakitől?

 

Constn Creative Commons License 2005.07.07 0 0 14
Az alvázszámból simán kideríthető, hogy milyen volt az autó gyárilag. BMW-nél a motortérben egy plaketten a szín pontos megnevezése is szerepel. Persze cserélni gyakorlatilag mindent lehet.
Mondjuk jó nagy hülyeség telibe fújni egy néhány éves autót más színben, ezért nem is túl valószínű. Ha mégis, az elég gáz... még akkor is ha a kereskedőtől is nagyobb alaposság lett volna elvárható az autó átvizsgálása során.
Előzmény: Predator X (13)
Predator X Creative Commons License 2005.07.06 0 0 13
Sziasztok! Remélem megoldódott Mumtaz három évvel ezelőtti problémája, de gondoltam a saját bajom miatt nem indítok új topicot, hanem beírom ide, hátha mond valaki valami hasznosat rá.

Szóval elmondom az alapszituációt. Van (volt) nékem egy 7 éves BMW Compactom, amit pont két éve vettem, használtan. 98-tól 2000-ig Németországban jártak vele, 2000-ben hozták be Magyarországra, ahol egy leányzóé volt, akiktől megvettem 2003-ban. Két év alatt 20ezer km-t mentem vele, most 142ezer km van benne. Nincs rossz állapotban, kívül egy-két kőfelverődés van rajta, belül meg nagyon szép, megkímélt.
Mivel összegyűlt elég pénzem, hogy lecseréljem egy újabbra, el kezdtem nézelődni a hasznaltauto.hu-n és végre találtam egy olyat, amit szerettem volna, egy 3-éves Compactot, egy kereskedőnél, aki azt írta, hogy autóbeszámítás lehetséges. Gondoltam, legalább nem kell a vevőkkel kínlódnom, akik majd jönnek és lefikázzák a kocsit, meg alkudoznak, így legalább meg lesz mindkét dolog (eladás-vétel) egyszerre.
Elvittem az enyémet megmutatni, megnéztem az újat, nagyon jó állapotban van, az enyémet megnézte kívülről a kereskedő, be sem ült, be sem indította, és azt mondta, hogy másfélért tudja beszámítani, még 1,8-at kell ráfizetnem, plusz az eredetiségvizsgálatot. Bár ez több volt, mint amennyire gondoltam, hogy ráfizetek, végül is belementem, mert a kocsi újabb állapotú volt, mint amilyet akartam eredetileg. Elmentem a szerelőmmel is, ő is azt mondta, hogy érdemes megvenni. Még megegyeztünk a kereskedővel, hogy az én kocsimról megtarthatom a gumiabroncsokat (a felnit nem), és azt majd átcseréljük. Tegnap lefoglalóztam a kocsit, hogy majd ma visszamegyek a maradékkal. Így is lett, csak előtte elmentem a biztosítóhoz és az előleges papírral és a forgalmija másolatával megkötöttem a kötelezőt az új kocsira. Ezután visszamentem a kereskedőhöz, lerendeztük a dolgot, korrekt volt, mert rosszul számoltam a pénzt és szólt, hogy 100ezerrel többet adtam. Majd miután kész voltunk, elmentünk az egyik alkalmazottjával a közeli gumishoz, én az új kocsit vezettem, az alkalmazott a régimet. A gumisnál eltöltöttünk két órát, mert mint kiderült ki is centírozta a kerekeket a fickó. Én kérdeztem az alkalmazottat, hogy ennek most akkor ki állja a költségét, mondta a gyerek, hogy ők persze, ez már le van zsírozva. Ezek után mikor kész volt a produkció, adja a srác a főnökét a mobilban, aki azt mondja, hogy ő jár rosszabbul most, és ezt azért nekem kéne kifizetnem. Mint kiderült a négy gumi cseréje és a centírozás 10 ezer forint volt. Na jó kifizettem. Jó kis Yokohama nyári gumik voltak a régimen, az újon meg valami 4évszakos Goodyear, de nekem a Yokohamák szimpibbek voltak, télim meg van a garázsban. No jó, elbúcsúztunk. Mikor visszaértem a munkahelyemre, csörög a telefonom, a kereskedő hív, hogy megnézték a kocsimat festékmérővel, és ez a kocsi piros volt eredetileg szerintük. Ez nekem új, nem tudtam róla, gyönyörű padlizsán szín, igazi bmw-szín, nem tűnik utólagos festésnek egyáltalán, a sasszemű szerelőm sem látta annak idején, pedig ő mindent észrevesz, szóval ki tudja. A csomagtartón volt egy kb. félcentiszer-félcentis pötty, ahol le van jőve a festék, és alatta egy ronda piros szín látszódik, de én úgy tudtam, hogy az az alapozó festék színe a padlizsán alatt.
Azt mondta a telefonban a kereskedő, hogy így nem kell nekik a kocsi, mert így nem tudják eladni, ők nem hazudnak a vásárlóiknak, és én rossz helyen csináltattam valszeg annak idején az eredetiségvizsgálatot, és nem derült ki a turpisság.
Namármost.
Van-e ilyen, hogy ő miután minden papírt kitöltöttünk, kifizettem a teljes vételárat + otthagytam a kocsimat, felhívhat, hogy bocs, de mégsem kell?
Miért nem nézték meg a kocsimat a tranzakció előtt?
Vissza kell-e adnom a kocsit? Még kell velük találkoznom, mert a régi kocsim amikor átíratódik kereskedői tulajdonba, akkor arról elvileg kapnom kell igazolást, hogy a biztosítónál leállítható legyen a kötelező fizetése, és hogy megkapjam a B3-as bónuszomat, mert most A0-ra lehetett megkötni így.
Azt mondta a kereskedő, hogy reggel megnézetik a festéket valami komolyabb szakértővel, és utána hív. Na mostan akkor mi légyen szerintetek?
Köszi,
P







mumtaz Creative Commons License 2002.09.02 0 0 12
Eddig én is azt hittem, hogy egy korrekt manus. Segítőkész volt meg minden. Nekem egy tanúm van, aki ott volt velem, mikor mondta hogy az Ő emberei szedték szét az beleegyezésével. Ö egyedül volt mikor mondta. Ugyanakkor van ott egy autómosó is, aminek a bejárata kb 6-7 méterre van a kocsitól. Akik ott dolgoznak, a haverjaim és mivel a kocsit nap közben szedték szét, ott is voltak melőzni a mosóban.
Előzmény: baromarcú (11)
baromarcú Creative Commons License 2002.09.02 0 0 11
Nem tudom, te ismered ?ket, hogy mennyire lehet velük ujjat húzni. Rájuk bizonyítani úgysem lehet, mert le fognak tagadni mindent.
Előzmény: mumtaz (10)
mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 10
Egyéb ötlet?
Előzmény: baromarcú (8)
mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 9
Na azért ennyire drasztikus megoldáshoz nem folyamodok. Főleg, hogy érzéseim szerint jogilag nekem van igazam.
Előzmény: baromarcú (8)
baromarcú Creative Commons License 2002.09.01 0 0 8
Na ja, túl sok mindent nem tudsz csinálni, legfeljebb bosszút állni, fellocsolni a kertet gázolajjal, vagy felgyújtani a házat, vagy az ő kocsijukat, de azzal meg nem jutsz előbbre.
Előzmény: mumtaz (7)
mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 7
Ez a verda egy 83-as Toyota LiteAce mikróbusz volt átalakítva, egy 89-es (nem magyar) Suzuki Swift 1.3-as motorral.

Itt nem csak arról van szó, hogy milyen autó volt. Aki szeret egy autót, az felbecsülhetetlen, de esetünkben maga a tett a lényeg, hiszen az autó lehetett volna akár valami 4-5 éves nyugati kocsi is, ami azért állt karosszéria munka után, mert összetört.

A lényeg, hogy azt az én tulajdonommal művelték, nem az övékével.

Előzmény: baromarcú (6)
baromarcú Creative Commons License 2002.09.01 0 0 6
Ha nem tévedek, ez a verda valami régi szutyok volt, amiért amúgy sem túl nagy kár? Amelyik ha teletankoltad, többet ért a benne lévő benzin, mint maga a járgány?
A Pincérfrakk utcai cicák Creative Commons License 2002.09.01 0 0 5
Ezt beírhatnád a Házijogsegély c. topicba is, érdekes...
mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 4
Hát én nem egyeztem meg vele határidőben, de ha már egyszer kitolta az utcára, onnantól kezdve neki már semmi köze hozzá. Ráadásúl ha őt zavarta, hogy a ház elött áll, akkor annak nem az a módja, hogy szétszedjük, hanem mondjuk be kell szólni a rendörségre vagy mittomén kinek, hogy vigyék el onnan. Vagy fogom az embereket, és kitolom a sarokra. De szerintem Ő úgy gondolta, hogy el fogják lopni és szöget ütött a fejébe, hogy miért ne Ő húzzon hasznot belőle. Inkább Ő szedje szét, mint más.

Szerintem Ő nem számított arra, hogy én szombaton este kimegyek megnézni, hanem hogy lesz idejük szétszedni és eltüntetni a maradványait. Ugyanis pénteken este még a kocsi egyben volt, ezt szombaton szedték szét ennyire és arra következtetek, hogy ma mikor kimegyek már a maradéknak is hült helye lesz. Aztán ha jön a tulaj, majd megmondjuk, hogy ellopta valaki. Hát tudod, bár így lett volna. Az sokkal kevésbé idegesítene.

Egyébként Ő tutira erre számítot, mert csütörtökön azt mondta, hogy hétfőig vigyük el, és arra számíthatott, hogy én majd csak hétfőn megyek oda a kocsiért.

Előzmény: Snuki (3)
Snuki Creative Commons License 2002.09.01 0 0 3
Tudom mumtaz, hogy ki vagy akadva, jogosan is.
Ha megengeded, leírnám saját hasonló történetemet.
Nálunk nem mi voltunk az eladók, hanem a vevők. Szóval vettünk egy kertes házat, illetve cseréltünk. Mi jöttünk a házba, a mi bérházunkba meg ők. A ház régi tulajai, miután lezajlott a költözködés megkértek rá, hagy maradjon már az autójuk az udvarunkon, féltik a bérház előtt hagyni, keresnek neki a környéken valami garázsbérleményt. Nekünk akkor éppen nem volt autónk, de a vétele folyamatban volt, így nem szívesen, de beleegyeztünk. A költözés december 30-án zajlott, határidejük január 31.
Úgy egeyzetünk meg, hogy az autó az udvaron parkol, volt garázs is ugyan, de mint említettem a mi autóvételünk is a küszöbön állt. Szóval ők faszán kb.1 hét múlva a megállapodás után spontán beparkoltak a garázsba, garázsajtó nyolcrazárva. Megvettük az autónkat. A helyzet az volt az ő autójuk a garázsban, a miénk kint az udvaron.
Mivel volt kapukulcsuk is, össze-vissza járkáltak az udvarunkon, mindenféle embereket hoztak oda.
Elvártam volna, ha jönnek, legalább megnyomják a kapucsengőt, hogy itt vannak, beülnek az autóba , és elmennek. De nem. Teljesen úgy viselkedtek, mintha még mindig ott laknának. Eljött a január 31.-e, persze nem vitték el a kocsit, majd február 28., még mindig semmi. Jó kis ingyen bérlet volt nekik. Aztán már nem bírtam tovább, április elején lecseréltem a kapuzárat, üvöltöttek, hogy mi az hogy kulcscsere, nem tudják elvinni az autót. Mondtam sajnálom, nem ebben egyeztünk meg. Különben is ne üvöltsön a saját házamnál velem, ha sokáig pofázik, kitolom a kocsijukat a ház elé, az útra. Na ez használt, még aznap elvitték, miután 1 hónapban egyeztünk meg, puszta szívességből, hollott nekem ők teljesen idegenek voltak, aztán lett belőle 3 és fél hónap.

Te, mumtaz pontosan mennyi időben egyeztél meg a tulajjal a kocsid pesztrájában? Mert ha túllépted a határidőt, jogosan lett pipa.
Azért az durva, ahogy szétkapták a kocsidat.

_DNS_ Creative Commons License 2002.09.01 0 0 2
Hello!
Nem mindennapi eset az biztos. Egyszerű halandó vagyok, ugy szolok a témához.
Véleményem szerint nem sok esélyed van arra hogy a tettest/tetteseket elkapják, meg az uj tulaj lazán letagadhatja az egészet, azt mondja hogy csavargók szedték szét a kocsit mert azt hitték hogy roncs vagy hasonlót.

Ha jól olvastam akkor a végére egy alváz maradt, az is kettévágva? Nem semmi.
Tegyél feljelentést, szerezz tanukat.

bye, most csak ennyi.

mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 1
Más is véleményezheti a dolgot. Nem kell ügyvédnek, vagy jogásznak lenni.

Bár elsősorban tényleg a jogi következményekre, vagy jogi megoldásokra vagyok kíváncsi. De azért más átlagpolgár is hozzászólhatna, hogy legalább levonhassak valami tanulságot, esetleg, hogy ki hogyan tolerálná az ilyesmit.

Ez komoly téma, szal tényleg csak valami értelmes válaszra, véleményre, megoldásra vagyok kíváncsi.

Kérlek segítsetek, mert nemtom eldönteni, hogy mivel járok jobban!? Ha hagyom az egészet a francba, vagy ha lépéseket teszek ezügyben?

mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 0
JJA! Azt már elfelejtettem mondani, hogy a Simson motoromat még az udvaron belülről ellopták pár héttel ezelőtt. De már akkor is az új tulaj volt ott. Minimum egy ember mindíg ott volt a házban és a motor a kert legvégében, zárt helyen állt.

Az egyik munkás szerint valami fickó vitte el a a ház régi tulajára hivatkozva, de én nem hiszem.

Előzmény: mumtaz (-)
mumtaz Creative Commons License 2002.09.01 0 0 topiknyitó
Adódott egy nagy problémám és remélem, hogy itt találok választ a megoldására

A következő problémám adódott:

Eladtunk házunkat egy úrnak, aki megengedte, hogy autómat még ott tartsam egy darabig, mivel az karosszéria munka után állt. A ház kertesház volt és itt az autó az udvaron állt. Ő szóban biztosított arról, hogy az ott lévő autónak semmi baja nem lesz. Ezután 2-3 héttel az autót kitolták az utcára a ház elé, mivel a házat Ő átépíti és nem tudtak a munkagépekkel beállni az udvarra.

Ettől a ponttól kezdve kezd érdekessé válni a helyzet, ugyanis újabb 1 hét múlva már hiányoztak alkatrészek az autóból. Ezen persze nem lepődtem meg, tekintve hogy közterületen állt. Csütörtökön (2002.08.29-én) felhívott, hogy vigyem el, mert a rendőrök már kétszer ott voltak, és jegyzőkönyvet vesznek fel az autóról. Megmondta, hogy következő hét hétfőig (2002.09.02-ig) vigyem el az autót a ház elől. Viszont szombaton este felhívott egy ismerősöm, hogy nézzem meg az autót, mert az oldalára van borítva. Elmentem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az autót szinte teljesen szétszedték. Kivették a motort, váltót, a teljes hátsó kerékfelfüggesztést, üléseket, ajtókat. Valamint levágták az autó tetejét. Az autóból csak az alja maradt meg, valamint a két első felfüggesztés és a műszerfal egyes darabjai, de már a padlólemez is ketté volt vágva.

A ház új tulajdonosa kijött és közölte velem, hogy az Ő munkásai szedték szét az Ő beleegyezésével, mert hogy Őt már kétszer megbüntették az autó miatt, hiszen azon rendszám, valamint lámpák nem voltak, mivel karosszéria munka után állt. A kocsi nem volt kivonva a forgalomból, de a javítások közben motor lett cserélve, melynek száma még nem volt bejegyezve a forgalmiba, mivel az autót amúgy is vizsgáztatni kellett volna a javítások után. A munkások persze a fémeket és egyebeket valószínűleg eladás céljából szedték ki az autóból.

A kérdésem, illetve feltevésem a következő:
1. Tudtommal, mivel közterületen állt az autó, a ház új tulajdonosát nem büntethetik meg miatta, hiszen az nem az övé !?
2. Ha jól emlékszem, az autóból nem az autó tulajdonosa által, vagy beleegyezésével történt bármilyen alkatrész, vagy egyéb benne lévő tárgy kiszerelése, illetve kivétele lopásnak minősűl !?
3. Tudtommal a lopást súlyosbítja, ha az autó nem volt kivonva a forgalomból, hiszen akkor nem csak egy darab vas az egész, hanem "autó" !?
4. Mit tudnék tenni a probléma megoldására?

Tud valaki tanácsot adni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!