Ezt is elértük, büszkék lehetünk. Immár teljesíthető cél, hogy a földkerekségen nekünk legyen a legdrágább benzinünk, a csóró osztrákokat máris kenterbe verjük.
Hajrá!!!
95-ös
Magyarország - 233,5 HUF
Ausztria - 227,9 HUF
Szlovénia - 182,4 HUF
Gázolaj
Magyarország - 212,0 HUF
Ausztria - 196,2 HUF
Szlovénia - 161,9 HUF
"5cm vastag drywit-tel. ezáltal a fűtésre használt gázköbméter remélhetőleg felére csökken"
Erre szokták mondani, hogy mihez képest...:))
Nekem is számoltak, hogy ha ezt teszem, ennyit takaritok meg, ha azt teszek , még annyit, a végén
már majdnem kijött hogy a gázművek fognak nekem fizetni...:))
No de, némi on topic: péntektől megint + 2 Ft.
Indoklásban a forint gyengülése a dollárhoz képest is szerepel...
>> No de gázt csak használsz... Vagy azt is a "kizsákmányolóid" fizetik?:))
Ha minden igaz, ősszel költözünk az új házunkba, könnyűszerkezetes, 5cm vastag drywit-tel. ezáltal a fűtésre használt gázköbméter remélhetőleg felére csökken. Ezáltal nem fogok többet fizetni, mint idén. Nem mintha örülnék, hogy a megtakarítás elúszik, de majd csak lesz valami megoldás.... :-(
wic adatai
Felhasználónév: wic
Üzenetek száma: 2315
Státusz: Ident Bemutatkozás: izé... őő... ide nem írok semmit, de nem szeretem a fikanick-eket és szemét fidesznáci vagyok ;-)
lelőttem egy fikanicket :-)
OK?
ON
Céges autóval járok, egyelőre nem én fizetem a benzint, hanem azok, akik a kormányváltásra szavaztak :-)
flaci.2 adatai
Felhasználónév: flaci.2
Email-cím: flaci.1@index.hu
Homepage: http://
Üzenetek száma: 3 Státusz: Új vendég
Jogosultságok: Témanyitás és hozzászólás írása
Bemutatkozás:
Az igaz, hogy +20Ft de a családomba volt 4x19000
Talán a Viktorka küldte?
Töle meg is dögölhetne minden nyugdijas.
Egy mocsok ki merem jelenteni a bicska is kinyilik a zsebembe amikor ilyen sssss,,,,, rágo szöveget olvasok. Ja ép ma olvasom soha ilyen magas 300$ körül van az olajár. Olvas és tanulj mielött irsz .
Szerintem hagyjuk a témát. Vajk megírta, hogy nem értett hozzá. Remélem így már nem érzi túlfizetettnek a tanarakat. :-))
A lényeg, hogy vannak társadalmi szükségszerűségből fenntartott szakmák. Őket nem feltétlenül a teljesítményük szerint kell bérezni. (jobb módú országokban a lakhatás állampolgári jogon jár - ha belegondolsz, ott munkateljesítmény nélküli jövedelem ez a juttatás!)
Vajk, te kedves provokátor!
figyelmedbe ajánlom, hogy a 20 óra a tanároknál csk 20*45 perc![A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Kívánok neked és gyermekeidnek olyan tanerőt, amely bruttó 45 percet fordít a kiművelésedre (semmi felkészülés az órára, sőt, diplomája is az Ecseriről származzon...)
Most még csak a 2003-as "teljesíménynövelés" fontosságát dobta be Megyó a jköztudatba. Az inflació mellett hamarosan előkerül a szocik gazd.- politikai "csodafegyvere", a BÉRTÖMEG-GAZDÁLKODÁS is.
Körlevél a multiknak, mint Gyula Bátyátok idejében: vissza kell fogni a "bérkiáramlást", fogják ismét mondani a vörös milliárdosok. Surányi már keszülődik ...
Aki a szocikra szavazott, az ne tegyen úgy, mintha meglepődne ...
Soha nem mondtam, hogy hozzáértő vagyok, ezért kérdeztelek. Elfelejtetted már? Vissza lehet nézni...
Így már valóban más a helyzet. Ilyen egyszerűen el lehet magyarázni itt a fórumon a dolgokat, és nem hozzáértőként ilyen könnyen lehet infóhoz jutni. Köszi.
Látom hozzáértő vagy! A 20 óra hetenként értendő! És ez a minimum, amit le kell adni. Az átlag inkább HETI 25 óra. Ehhez tegyél hozzá még 5-10 óra felkészülést és dolgozatjavítást.
(Kb. ilyen okos pártkatonák vágták tönkre a magyar oktatási rendszert...)
A katonák igen csak drágán vállalják azt a készenlétet; pl.: főtörzs, érettségi nélkül, havi nettó 100ezer. Ezt úgy teljesíti, hogy 24/72-be jár, de természetesen a 24 órás szolgálatában az alvás és az étkezés is benne foglaltatik.
Demagógia amikor az igazság egy szeletét az alátámasztani kívánt eszme bizonyítására használják fel. Ezt tetted.
Nem, ez nem demagógia.
A katonák és a tűzoltók a készenlétért kapnak fiztést, mert bármikor, bármelyik pillanatban riaszthatják őket és kockáztatniuk kell az életüket(és még így is kevesebb az órabérük pótlékkal együtt)
Én azt mondom, hogy ha valakinek a 20 óra munkáért a 44 ezer kevés és nem tud belőle megélni, akkor van ideje még sok 20 órát dolgozni a havi 160-ból, nem?
Ezt olyannak érzem(tudom sántíthat a hasonlat) mintha egy ügyvéd, a 10 ezer Ft-os órabérével sírna, hogy csak havi 50ezert keres. Semmi nem akadályozza meg abban, hogy ne csak havi 5 órát dolgozzon, hanem töltse ki a 160 órás havi munkaidőt vagy akár még többet dolgozzon, ha kevesli a pénzt.
Egyrészt demagóg vagy.
Másrészt én nem nézem le senki munkáját, mert már sok mindent csináltam életemben.
Harmadrészt nem órabérre kell lebontani minden fizetést. Pl. A katonák miért kapnak fizetést, amikor már - hál' Isten - évtizedek óta nem is voltak háborúban. A tűzoltó miért kap fizetést, amikor csak bent ül és beszélget, meg rejtvénytfejt. Ennél a két szakmánál jó ha napi egy tényleges munkaórát össze tudsz kaparni. (karbantartás, javítás, stb.) Itt a társadalmi szükségességről van szó, azt kell megfizetni.
persze nem ez a topic témája, de már régóta szeretnék erről egy pedagógussal beszélni...
Sztóval ha a 20 óraa havi kotelező és az hoz 44 ezret, akkor miért csak egyszer tanítanak húsz órát?
Mi van az osztákyfőnöki pótlékkal, meg a szakhelyettesítésivel, stb..?
A szakik a gyárban, ha 20 órát lehetne dolgozniuk(na jó legyen 25) 44 ezerért, nem sokat gondolkoznának szerintem...
1. Nem tudom kipróbálni, mert nem vagyok alkalmas erre, nekem rettentő unalmas lenne.
2.Húsz óráért 44 ezerből, ezt ne felejtsd!!
3.Feljeb írtam már erről. De a szakik a 2-2,5x pénzért nem 40-50 órát dolgoznak!!
Vetítsd le órabérre és keress hasonló bérezést a hasonló kategóriájú és szintű munkakörökben.
Vedd hozzá még a szünidőket is, és gondolkozz éves szinten, hogy egy évben mennyi pénzt keresnek mennyi munkával.
És panaszkodnak egyfolytában.
yól írod Gyurikám,de ezt majd az Újságíróklubban részletesbben is megvitatjuk.
addig xólók Aczél Bandinak hogy ne ba@on úgy be,és akkor tárgyilagosan megvitathatjuk a témát.
orbánkormány=
leégett a sportcsarnok
meghalt Sinkovits Imre, Petri György, Forgách főkapitány, Vancsik Zoltán és Zámbó Jimmy
kiment a divatból a feleségem szoknyája
ledőlt a WTC toronyok
még a nap is fogyatkozott
mindennek kábé annyi az értelme, mint ennek a topiknak
Közgadhoz nem nagyon értek,de véletlenül van néhány infóm ehhez kapcsolódva.A magas árak idején a MOL-nak kb 40 üzemanyagszállító szerelvénye volt leállítva,mert nem volt mit vinni.(magas ár-csökkenő fogy..)Jó néhány pótkocsit el is adtak,továbbá kivontak a forgalomból 30db 8000l-es tankautót.Mióta csökken az ár,a szállítási kapacitást úgy tudták növelni,hogy jó néhány alvállalkozót fogadtak fel.Namost,az üzemanyagszállítás bizalmi munka,ha a MOL erre vetemedett,akkor a forgalom növekedését prognosztizálta.A jövedéki adó emelése ellenére is.Ez a folyamat átívelt a kormányváltáson is Azt viszont a MOL sem láthatta előre, hogy Bush katonásdit fog játszani.Akkor pláne nem vesz bérbe kb 2 hónapja 10 autót-minek?Ezért nem lehet se a mostani, se a régi kormányt vádolni!
"Középiskaolai angol tanár; kötelező óraszám leadása után 44ezer Ft nettó. Szerinted ez tűrhető? Ebből a rezsit sem lehet kifizetni!
A köztisztviselőknek adott év eleji hatalmas béremelés is így felháborított?! "
Legyen érthető:
Tőlem legyen a minimálbér havi nettó félmillió.
( És ha a Kádár/Fekete/Medgyessy "aranykorszak"
kölcsönei, no meg az Antall megzsarolásával
kieröszakolt törlesztések nem róttak volna Billiárdos terheket a magyar gazdaságra, lényegesen közelebb lennék ehhez)...
Viszont: így kiszórtak 320 milliárdot "improduktivan"..
Amit a gazdaság jövőre is biztositani kell...
És ha nem fog- márpoedig- akkor jön a "megszoritás", az infláció, a forint agyonverése,a jövedési adók emelése ( lásd most) stb...
"A pontos adat: 2001. 06.08. brent olaj: 29,48 95-os: 244,
tehát a benzinár akkor emelkedett, ha emelkedett a nemzetközi ár is. Ezzel szemben most csak a kormány bevétele növekszik. Igy vették már is vissza kb harmadát, annak amit ezután fognak adni… "
1. Próbáld ki a szakmát! Látszólag jó, heti 20-25 óra meló, őszi-, téli- és tavaszi szünet... De tényleg, próbáld ki. Én már próbáltam, nem éri meg.
2. Próbálj megélni havi 44ezerből!
3. A gyárban az öreg szakik 2-2ésfélszer ennyit keresnek, sír a szájuk, és dolgozni nem tudnak, csak sírnak. - ez személyes tapasztalat!