Jollyjoker,
egy hiba van az eszmefuttatasban, espedig az, h vegig realis sebessegekkel szamodozol, mig o ora szerinti 180-rol beszel... En egyszer egy Cromaval mentem 3-ban 180-at, pedig valosagban valahol 165 korul volt.
Mivel ezt a motort 7200-ig lehet forgatni (és nem is nehéz - nagyon könnyen kiforog odáig) ezért az egy dolog, hogy 5-ben a végsebességet a legnagyobb teljesítménynél (6300-as fordulaton) éri el, 3-ban még kihuzatható az általam lentebb írt 160-65 környékére, ahol a kijelzett sebesség lehet 180.
Hivatalosan 245 a vége, Aero-kittel, ami a lenti autón nem látható pedig 250.
De valószínűleg ott van, és akkor jók a számolgatások. Viszont ha esetleg van benne olyan elektronika, hogy 250 KM/h-nál leszabályoz akkor nem jók (mint a Mercikben vagy BMW-kben), de ezt azért nem hiszem.
Én is hozzászolnék: előre leszögezem, én nem vagyok Alfapárti. Szerintem is 180km/h nem való a Lurdy ház környékére, sőt az is valószínű, hogy nem 180-al csattant, és hogy elég nagyképű volt az ember az is igaz. És az, hogy 180-at ment 3.ban az is valószínűtlen. Íme itt a bizonyíték (performance ikon).
Innen több dolog is kiderül, de ami érdekes most, csak azt írom ide. Egyrészt van 5 és 6 sebességes váltóval szerelt 3.0 V6 24 szelepes. Másrészt 155 MPH a vége az pedig majdnem 250 km/h, függetlenül attól, hogy 5 vagy 6 sebességes. Szerepelnek továbbá a váltóáttételek is. Ebből kiindulva ha 250-et megy 5-ösben 0.914-es áttétellel úgy hogy közben full fordulaton van a motor, akkor az egyes fokozatokban ennyit megy a GTV 3.0 24V ( 5 sebességes):
1. 60 km/h
2. 102 km/h
3. 150 km/h
4. 197 km/h
5. 250 km/h
Persze ha 5.ben (250-nél) nem fullig pörög a motor, akkor többet megy a többi fokozatban. De ahhoz hogy 3.ban 180-at menjen, ahhoz 250-nél 5.ben "csak" 5250-et (a 6300 helyett) kéne pörögnie a motornak. Az pedig eléggé elképzelheten, mert általában minden sportautót úgy csinálnak, hogy az utolsó fokozatban kifussa a maximum fordulatot a motor az autó végsebességénél.
Emberünk pedig örülhet, hogy ennyivel megúszta... Remélhetőleg tanul belőle.
"Amugy uggy hallottam hogy az amcsi autoknál volt valami botrány a légzsákokkal kapcsolatban . Asszem be sem szerelték egy csomo autóba és kibukott , majd megkérdem hogy melyik volt az ! De jó mi ? :-))))"
Nem egészen... Több használt amerikai autót úgy adtak tovább, hogy kiszedték belőle a légzsákokat, és helyette sörös dobozokat, meg ilyesmiket raktak...
Amugy uggy hallottam hogy az amcsi autoknál volt valami botrány a légzsákokkal kapcsolatban . Asszem be sem szerelték egy csomo autóba és kibukott , majd megkérdem hogy melyik volt az ! De jó mi ? :-))))
Bihus,
ez szvsz UL kategorias beszolas. A legzsak visszajelzojet is at kellene kotni (ha raadod a gyujtast, jelezni kell), nem hinnem, hogy emiatt fel-le kotozgetnek a huzalokat...
itt egy kis tevedes volna a legzsakkal kapcsolatban... A legzsak szenzora (legalabbis az Alfamban) a bal hatso ules alatt van es nem utkozesre reagal, hanem lassulasra! A szenzor a karosszeria hossziranyu lassulasat figyeli, ha jol tudom egy rugora akasztott sulyrol van szo, ami akkor mozdul ki, ha a lassulas merteke eleri a 2g-t (3g-t?). Ekkor jelez, a legzsak kirobban. A GTV szerintem 1g-tol nagyobb lassulast nem nagyon tud, raadasul az utkozes merteke sem volt akkora, hogy 2g-s lassulas kovetkezzen be, hogy az erok eredoje az eredeti iranyba mutatott. Ezert szvsz lehetseges, hogy nem lott ki a zsak a nagy tempo es utkozes ellenere sem.
Alégzsáknak a lassulás bizonyos értéke felett kell(ene) kinyilnia.
Biztos hogy a kocsi összes alkatrésze lelassul, tehát az, hogy a lökhárítót nem csapták meg, nem jelenti, hogy nem kellene kinyilnia a lufinak.
Ennél csak az a nagyobb kamu amit eladók mondanak, hogy "a pöttyös labda nekigurult a lökhárítónak (benne az érzékelőnek)", így nyilt ki a légzsák, de nem volt komoly a zütközés:-)
Valószinűbb ok, amit egy szervizes haverom mesélt: macerás bekötni a légzsák csatijait, így néha inkább nem is vacakolnak vele, úgyis ritkán kell...
hazafele Pápáról Bp-re éjszaka vasárnap alkalmam nyílt kipróbálni az Astrám végsebességét (1.4 Astra G cool, most már 9e km van benne, 3 hónapos).
Óra szerint nem ment 210-et... Lejtővel indulva 200, de teljesen sík úton 192 körülinél nem ment többet az istennek sem.
Andd, széria autód van?
(Pedig a cicámról volt szó, úgyhogy villogtam és dudáltam le pug406-ost 170-nél meg ilyenek.)
(Ja mielőtt témánál leszünk - igencsak szégyellem magam érte - ld autós szégyentábla - de a cica megmaradt).
Különben úgy vettem észre hogy látszik hogy aki ennyire nyúz egy sz*r 1.4-es autót az siet, többször előfordult hogy nagy autósok BMW, merga jóelőre lehúzódtak. Volt olyan példa is, hogy elhagytam egy mergát, aki utánam jött, megelőzött, majd néha tükörbe nézve tartotta a távolságomat (szóval ő bírt volna többel menni én nem), és a xenon miatt érdekes módon gyorsabban tirhult a sor mint az én tompítottamtól. :)
"Felvezetett" vagy 30-40 km-en át, majd az újra üres úton ki jobbra, lassítás és elengedett. Köszönet érte, ott helyben is visszavillogtam neki. Visszarefi hogy szívesen stb. Hááát ilyenek is vannak.
"A légzsák esetleg amiatt sem nyílt ki, mert szemmel láthatóan a GTV beszúrt a Pug alá. (Sajnos velem is történt ilyesmi régi GTV-vel - más konstellációban -, hogy az elöttem blokkoló autó alá csúsztam be, miközben a lökhárítóm sértetlen maradt.) Ezáltal a lökhárítóban elhelyezett érzékelök nem éreztek semmi olyat, ami miatt oldaniuk kellett volna a lufit. Ez lehet magyarázat arra is, hogy a Peugeot felemelkedett. "
Ez pedig elő szokott fordulni, ha úgy megy bele az ember valakibe, hogy mindketten nagyot fékeznek. :( Nekem is volt ilyen, a lökhárítóm sértetlen maradt...
Persze a GTV alacsonyabb az átlagautóknál, de normál autóban szerintem azért kutya kötelessége lenne nyitni a légzsáknak ilyenkor is, nem? Ennél az autónál a motorháztető vonalában kezdődik a törés, egy hétköznapi járgánynál meg a hűtőmaszknál csattant volna, valszeg a lökhárító ott sem kap jelet... Hogy van ez?
Sziasztok!
Egy a lényeg, akármilyen kocsid is van, ne legyél vele nagyarc, mert mindig van egy jobb!
Sok kocsival autókáztunk már mi is,legyen az trabant, vagy merci!Voltak nekem is élményeim:Trabantban bukósisakokkal, szép halál volt!:-)A8-al győri benzínkútnál, 17 évesen..
eheh a benzinkutas gyerek szerintem azóta ott áll.-)3 hete egy 430-as mercivel..285 ló....kellemes volt:-)De én ezt most ide nem azért írtam le hogy nyomjam a nagyarc szöveget, szépek ezek a kocsik, és nagyopn mennek is!DE NEM NORMÁLIS VÁROSI FORGHALOMHOZ VALÓK!A városi forgalomba egy kis méregzsák kell:-)))pl most egy kis 206-ost csinálunk.Nem lessz nagy szám, de a maga kis 130 lovával, meg a 312Nm-es nyomatékával megteszi a hatását:))Sok Merci, meg BMW, meg GTI-golf eszi a kefét:-)Városban, ill. ahhoz hasonló forgalomban nagyon penge, autópályán vége van...
sajna:-(
De ott más kocsit használunk:-))
Na hajrá mindeki
csáó Club*
Elmész a faxomba bakker ! :-))))) Eszedbe se jusson még egyszer ilyet leirni ! :-))))) Nem , nem a Dedra , még régen egyik Ritmo TC ! :-) inkább :-((((
Melyik autód lett porrá törve? Ugye nem a Dedra?
Az előbbiekhez: én attól tudok falra mászni, mikor valaki a körforgóban balra indexel... Kanyarodó úton néha reflexből én is kiteszem az irányjelzőt, de ez a legjobbakkkal is előfordult már.
Bár nem tudom mit példálztam Abdulkával mikor itt vagyok én is , mert a mi verdánkat is egy ilyen vén alkoholista törte totálra szintén a piroson jövet ! Mondjuk ha pont arra nézek akkor elkerülhettem volna de hát ez már késő bánat ! :-( Ráadásul mint utobb kiderült ez volt a számtalanadik esete ! :-(
Van a házunkban is egy uj Fittipaldi ! Egyszer fel kéne venni hogy csak egy egyszerű parkolást hogyan hajt végre amit én kb 10 mp alatt megcsinálok ! Nem értem hogy kapott papirt mert nem egyszerüen tapasztalatlan hanem alkalmatlan ! Az első parkolásán amikor felfedeztem isteni tehetségét , nyeritettem a röhögéstől !!! :-)) vagy :-(( Akkor kiszállt és a felességével tolták be a helyére az autót !!! Azota fejlődőtt ! Borzalom !
Na épp ezért mondom hogy nem csak a gyorshajtás a veszélyes , hanem ami manapság veszélyes az hogy minden fakezű vadmarhának korra és állapotra és tehetségre tekintet nélkül jogsit adnak . Az ilyen szituk meg születnek sorrol sorra. Aztán persze semmit nem ismernek el . Most eszembe jutott az alfás topikból Abdulka esete ! OTt is egy vén barom áthajtott a piroson , aztán persze hogy nem akarta elismerni a felelőséget elösször !
""...majd leblokkolt, amikor konstatálta, hogy jövök...""
Tipikus amatőr reakció, ha lett volna annyi esze, hogy ha már kijött nyomja neki, ugyan nagyot fékezve, de elkerülhető lett volna a balhé...
Egy ilyet pár éve én is láttam (szerencsére csatt nélkül). Debrecen felé haladtam bikaerős 1.2-es 45lovas korzámmal előttem szintén komolyan motorizált póló és egy teherautó előzésére készült. Amikor úgy dönt, hogy megelőzi kimegy, én is készültem, hogy utánamegyek, de én bele néztem a tükörbe is és láttam, hogy egy 850-es volvó már kielőzött és elég tempósan halad, a pólós nyanya is észrevette ezt csak már a szembejövő sávban tartott ekkor. Reakció: satufék és vissza a kamion mögé, hát mit mondjak a volvós szerintem letette a haját a kikerülési manőver közben...