Keresés

Részletes keresés

Michalovszki Creative Commons License 2006.12.10 0 0 147

Tisztelt olvasó közönség!

 

Az interneten szörfölve elég sok az IKEA-t dicsérő és szapuló cikket, hozzászólást lehet olvasni.

Én személy szerint sűrűn vásárolok az IKEA-ban és meg vagyok elégedve. Viszont van egy olyan dolog, ami miatt általában összeszorul a gyomrom a vásárláskor, bár teljesen becsületes vásárló vagyok, még egy gombostűt nem tulajdonítottam el sehonnan.

A karácsonyi bevásárlás alkalmával történt, hogy minden alapos indok /viselkedés stb./ nélkül rengeteg ember szemeláttára szégyenített meg az IKEA "nagyrabecsült" és "inteligens", "túlképzett" biztonsági őre. A hangnem, stílus sem volt semmi, amit megengedett magának, annélkül,hogy biztos lett volna abban,hogy valóban eltulajdonítottam valamit is.

A pénztár után elég jól hallhatóan "szólitottak" le, és "kértek" meg, hogy ellenőrizzük tételesen a vásárolt dolgokat. Amikor mindent rendben találtak, akkor ott a nyílt térben "megkértek", hogy nézzük már meg ugyan a személyes holmiaimat is, mert biztosak benne, hogy eltulajdonítottam valamiféle konyhafelszerelést.Biztosak benne, mert a kamerán látták!

Elég kellemetlenül éreztem magam, a családommal együtt a rengeteg vásárló szúrós tekintetétől övezve.

Még jó,hogy nem tételes ruházat átvizsgálást végeztek.

Amikor nem találtak természetesen semmit, közölték, hogy elmehetünk.A biztonsági szolgálat vezetőjével szerettem volna beszélni az eset kapcsán, hogy ezt még is miként képzelik.Még a Tesco-ban is külön helyiségbe viszik a gyanús személyeket.

Amikor közölte, hogy Ő a biztonsági  csoport vezetője és kéri, hogy tovább ne feszítsem a húrt, hagyjam el az árúházat.

Nos ha lett volna időm, a kisfiam nem sírókázik az éhség miatt, biztos, hogy beszéltem volna a nevezett "T" nevű "Úr" -mert így szóllította a társa- főnökével az esetről. A neten amúgy is elég sok történetet lehet olvasni és mielőtt írtam volna egy kicsit én is olvasgattam.

Nos a nagyrabecsült biztonsági szolgálatról is írnak elegen, sőt még -a cikk alapján valószínűleg belsős infó alapján íródott- a biztonsági szolgálat becsületességét megkérdőjelező cikk is olvasható.

Idézem:

 

"Eszembe jutott Megmondós Postás kapcsán az a skandallum, amit minap hallottam IKEA-témában.Ugye már mindenki vásárolt ott? Na persze! És ti is eldobtátok a a Björghuddenről és a Kierkegaardról (hopp Ő nem is termék... bocs) szóló blokkot, mert tudtátok, hogy nektek az jó lesz otthonra az előszobafalra. Csakhogy vannak olyanok, akiknek nincsen jó mérőszalagjuk és ők bebukják a 400 ezres bútort, visszaviszik és helyben vissza is kapják a pénzüket. De aki eldobja, az nem jön vissza.

Ebből az élelmes magyar biztonságiőr (pejoratív eposzi jelző...) viszont ötletet kap, hogy az értékes, placcon heverő blokkokat begyűjtse, majd az élelmes magyar raktárossal (igen, ez is eposzi jelző...) együtt létrehozzák az évszázad buliját. Kihozzák a blokknak megfelelő kanapét, majd szépen az élelmes magyar fizetett haverok (ugyanúgy... ) körbegrasszálnak az épület körül a cuccal, meg a blokkal és bemennek a főbejáraton egyenesen a pénztárhoz, majd reklamáció nélkül, szomorkás arccal visszakérik a pár napja vásárolt és sajnos a lakásukba alkalmatlan kanapé árát. A pénztáros látja, hogy új, blokk megvan, pénz kimegy, zsebbe be, pucolás, osztozás, stb. Aki elég ügyes hónapokig nyomhatja...és nem csak kanapéról van szó, sok egyéb terméket forgalmaz az IKEA..."

 

Ezek után kérdem én,hogy ilyen "alkalmazottak" miképpen kérdőjelezik meg és ha már meg is kérdőjelezik a becsületességemet, miért így?

Szeretnék erre választ kapni, az sem baj ha a Tisztelt "T" "Úr"? válaszol a kérdésemre.

És az IKEA a saját embereit nem ellenőrzi?

Miképpen lehet Nekik jelezni ezt a problémát, mert ettől függetlenül személy szerint én szeretem az IKEA-t , csak vásárolni járok oda keserű szájízzel,..

lizancs Creative Commons License 2003.12.26 0 0 146
Hol és mennyiért lehet beszerezni egy ilyen kutyust?
HT Miskolc Creative Commons License 2003.09.19 0 0 145
hali!

a szerdai (szept.17.) Mónika Show "Beszólok Anikónak" c, műsorának végén a 39éves Viktor egy Parson Jack Russel terrierrel ajándékozta meg Anikót...

tudom, h minden kölyök kutya aranyos, de ez tündéri volt...

nem tudja vki a műsurban szereplő Viktor teljes nevét, címét, esetleg telefonszámát?... állítólag 5 éve foglalkozik a PJRT-k tenyésztésével...

Stel Creative Commons License 2003.07.07 0 0 144
Úgy van, TRT. Különben most voltam az IKEA-ban, és megkérdeztem az információs irodát erről a reklámról. Azt mondta, hogy MÉG NEM IS LÁTTA A REKLÁMOT! Ezután próbáljon vki megtudni vmit...
Azért majd máskor még probálkozok, amikor majd vki más lesz a pultnál.
Az alsó kép nem sikerült vmi jól, azt csak azért tettem be, hogy néz ki ducin (ath). 1 TRT kennel: www.geocities.com/meaner_99
Előzmény: cementke (142)
ath Creative Commons License 2003.07.07 0 0 143
a felső nagyon olyasminek tűnik. a jack russel sokkal inkább hasonlít egy kis méretű foxira és ez nem is véletlen a kitenyésztésnek történetét figyelembe véve.
Előzmény: Stel (141)
Stel Creative Commons License 2003.07.06 0 0 141
Ezeke mondja az ember, hogy nem IKEA kutya!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Fajtát még nem mondok, mert így objektívebben tudtok véleményt alkotni.
Stel Creative Commons License 2003.07.06 0 0 140
Sziasztok!
Eddig még csak 1-szer írtam ide, de végig figyelemmel kísértem a topicot.
Isten bizony, amikor legközelebb (holnap, holnapután) járok az Örsön, beugrom az IKEA-ba és megkérdezem milyen kutya szerepel a reklámban!!
frbully Creative Commons License 2003.07.06 0 0 139
"persze, én is láttam reggel egy rovert..."

Nagyon úgy tűnik, hogy hovehhől van szó, maximum nem a legszebbhől. Azéh olyan honda.

Előzmény: Lord Iffy (134)
Anzika Creative Commons License 2003.07.04 0 0 138
Úgy látom, itt a vita a cél. Senki nem akarja tudni milyen kutyáról van szó. Nem érdeklődik olyan embertől, aki ért is hozzá, vagy legalább többet tud a fajtáról, mint mi. Igaz akkor nem lenne miről irkálni.
Én érdeklődtem régebben, beidézek belőle egy részletet:

Kedves nézőnk!

Több tenyésztővel is vita folyik ez ügyben, de nagyon úgy tünik, hogy jack russelről van szó, maximum nem a legszebbről..

Nagyon kevés tenyésztő van országunkban, ajánlom Önnek a terrier fajtaklubbot a 06309827421-es telefonszámon, vagy a műsorunkban szerepelt

Érdeklődjetek!

Előzmény: Lord Iffy (137)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.07.03 0 0 137
én meg csak a szememre hagyatkozom.:O)
Előzmény: Anzika (135)
ath Creative Commons License 2003.07.03 0 0 136
valamelyik nap volt egy film a jack russel terrierről az animal planeten.
nagyon érdekes volt, a kutya nagyon édes, de szerintem nem ő az ikea kutya.
Anzika Creative Commons License 2003.07.03 0 0 135
Nem is akarlak, hiszen nem értek a terrierekhez. Ha már pár évtizede elfogadott fajta lenne, akkor már talán sikerülne az összehasonlítás, de így csak feltéteklezésekre hagyatkozhatunk.
Előzmény: Lord Iffy (134)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.07.03 0 0 134
persze, én is láttam reggel egy rovert. majdnem ugy is nézett ki mint egy honda.:O))))))))))
csak hosszabb volt, meg laposabb, meg nagyobb, meg....

engem nem győzöl meg, sztem nem JR az ikea.

Előzmény: Anzika (133)
Anzika Creative Commons License 2003.07.03 0 0 133
Csal a kép. A kutya kicsi , ha élőben látod, akkor egyszerre az IKEA kutya jut eszedbe róla. Amiben eltér, hogy könnyebb és nem áll a füle. Persze a kérdés, hogy kell-e állni a fülnek? Járása is megegyezik. A kutya a képen jóval magasabbnak néz ki, mint valójában. Nem tudom, hogy kellene fényképezni, hogy ne tolódjanak el az arányok.Igaz, én nem állva fényképeztem, mint a reklámfilmen az operatőr. Nekem sem tetszik a kép, teljesen más jellege van élőben a kutyának. Marmagassága nincs 25 cm. Itt meg egy nyulánk kutyának néz ki.. Izomzata gyengébb, ami lehet a kevés mozgástól, vagy még fiatal/2 éves/. Szóval a lényeg, ez JRT.
Előzmény: Lord Iffy (132)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.07.03 0 0 132
hát ez nem ikea.:O))))
Előzmény: Anzika (131)
Anzika Creative Commons License 2003.07.03 0 0 131
Csináltam képeket a JRT-ről. Nehéz volt, mert valahogy zavarta a dolog. Azért látszik, milyen.










HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.26 0 0 130
előítéletről nálam sincs szó, a palotapincsikkel szimplán tapasztalati alapon nem szimpatizálok :-))
Előzmény: LittleWonder (128)
Stel Creative Commons License 2003.06.26 0 0 129
Sziiasztok!
Mikor elöször láttam a reklámot én is azt hittem, hogy Jack Russel. Most a képeket nézve alapvetően más az összbenyomás az IKEA kutyánál, bár lehet, hogy Szingapúrban(állítólag ott forgatták) még belefér... Láttam már, hogy egyes fajták mennyire különbözőek lehetnek orszégonként, (én a bordernél észleltem) mintha nem is ugyanazt a fajtát néznénk...
A corginál nekem a szőrzettel van a problémám, meg a farokkal. Erről azonban nem lehetek teljesen meggyőződve, hiszen szinte csak képről láttam. Meg kéne néznem egy kiállításon néhányat.
A teddy roosewelt terrier szerintem rendben lenne, de kéne látnunk barna foltos képeket is róla, megnézni, az hogyan mutat.

Mi van akkor, ha ezek a filmesek összefogtak, és kifelylesztettek egy új fajtát, amelyre több fajtatulaj is ráfhogatja, hogy az "az övé"???
Kitelik tőlük... Nem foghatják rájuk, "tönkretettek" egy fajtát(pl collie, dalmata)
:)))))

LittleWonder Creative Commons License 2003.06.26 0 0 128
OFF
hát tudod nem vagyok előítéletes...szóval simán
ugyanúgy szeretem az írszetterünket, mint a csivavánkat...mindkettő kutya és kutyaként viselkedik, kommunikál. jó fejek!:)
Előzmény: HT Miskolc (127)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.26 0 0 127
na neee... ezt nem hiszem el... ne mond már, h egy magyar vizslát pont úgy tudnál szeretni mint egy kínai palotapincsit.... brrrrr....
Előzmény: LittleWonder (126)
LittleWonder Creative Commons License 2003.06.26 0 0 126
jaja ez igaz! bár én a kutyákkal úgy vagyok, hogy mindegy milyen, mert A KUTYÁT szeretem.
Előzmény: HT Miskolc (125)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.06.26 0 0 125
jóvanna... kinek a pap, kinek a paplan :-))
Előzmény: LittleWonder (122)
Anzika Creative Commons License 2003.06.26 0 0 124
Már tudom.
Előzmény: LittleWonder (122)
Anzika Creative Commons License 2003.06.26 0 0 123
Nem tudom átnevezni. Elküldöm újra. Mi az, pálcikakutya? Nem olvastam most a topic-ot.




LittleWonder Creative Commons License 2003.06.26 0 0 122
nana!! nekem is "pálcikakutyám" van!:)
Előzmény: HT Miskolc (118)
Anzika Creative Commons License 2003.06.26 0 0 121
Hétfőn láttam a National Geographic-on a Munkakutyák sorozatban egy JRT-ről szóló filmet. A kutya Namibiában egy állatmenhelyen "segédkezik". 2,5éves kan.
Felvettem videora, de igen szar képeket tudtam csak csinálni róla. A kutya drótszőrű, szerintem az IKEA pedig simaszőrű. Tehát kétféle változata van.
Más. Tegnap az autóból megláttam egy JRT a parkaban. A kutya Kanadából származik, 2,5 éves.
Le fogom fényképezni és felteszem a topicba, de most indulok Balatonra a kutyámat megfürdetni és csak vasárnap jövök haza. Majd jövő héten valamikor lesz kép.








Lord Iffy Creative Commons License 2003.06.26 0 0 120
Leadfoot IKEA klón ebje.:O))

GroundZero Creative Commons License 2003.06.17 0 0 119
Ha vkinek SonyEricsson teflonja van, és szeretné az ikeakutyát háttérképnek, az szóljon, ádobom. az enyémen már ott figyel :))

Gr0

HT Miskolc Creative Commons License 2003.05.11 0 0 118
a pálcikakutyával? :-))
Előzmény: LittleWonder (115)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.05.11 0 0 117
na olyan, h minden stimmeljen nincs :-))
orr, farok, fül...

épp ezt mondta a terrieres úr, h lehet, ha akárhol (de főleg lkülföldön) kapok JRT-t vagy TRT-t, de arra nincs garancia, h ikea lesz belőle...

Előzmény: Lord Iffy (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!