Keresés

Részletes keresés

Csilla1111 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 41
Sziasztok,

van valakinek Canon IP2500 nyomtatoja? Sajnos interneten rendeltem es gondoltam, ennyi ev utan, mar tudom majd onalloan beuzemelni. Nos tevedtem, es kerek segitseget, ha valakinek van tapasztalata.

A gep soha sem indult meg be, mert azt jelzi, hogy a papirt nem tudja behuzni. Persze megneztem, nincs-e rogzitoszalag rajta. Nincs. A papirt pedig nem huzza be. Vajon miert? Es mit tehetnek?

Ezen kivul furcsa, hogy a gyari, eredeti tintapatronok nem "kattannak" a helyukre. Nekem nem latszik jonak, hogy csak ugy belokjuk utkozesig, ahogy a leiras mondja. Ahogy elmozditom a begep, a patronok is kicsusznak. Ugyan ilyen hibat a gep meg nem jelzett, hiszen a papir behuzasa hianyaban soha sem indult el.

Halas lennek, ha valaki irna a tapasztalatokrol es hogy mit csinaljak.

Koszonom elore is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 40

Mivel láthatóan nincs válasz, részemről annyit tudnék hozzátenni, hogy ilyen esetben beírja az ember a Gugliba a nyomtató pontos típusát és az angol nyelvű hibaüzenetet. Ha kell, inkább a drivert is állítsd angolra ennek érdekében.

 

Nem csak úgy általánosságban írom ezt, hanem régebben kimondottan Epson problémánál nekem már bejött ez a módszer, arról nem beszélve, hogy egyéb problémáknál is.

Előzmény: Bleu L'amour (39)
Bleu L'amour Creative Commons License 2007.04.15 0 0 39

Sziasztok!

 

Egy olyan problémám van, hogy van egy nyomtatóm (Epson C-43UX) és nemrég kiírta, hogy az alkatrészek cserére szorulnak és azóta nem enged nyomtatni!

 

Valaki tudna ebben segíteni, hogy hogy lehetne kiütni ezt a tiltást!

 

Amúgy teljesen jól nyomtat ezért nem szeretném kidobni!

hasibaba Creative Commons License 2006.07.02 0 0 38

Szia!

Ugyan a hozzászólásod jó régi,de talán már megtaláltad a megoldást és tudsz nekem segíteni.Én ugyanebben a cipőben járok.Tintapatron túl drága,stb.

Segítséget köszönöm előre is....

Előzmény: karolyzo (33)
makla Creative Commons License 2006.05.04 0 0 37

12" X 240 mm-es leporello

Előzmény: locsemege (36)
locsemege Creative Commons License 2006.05.03 0 0 36
Lapméret?
Előzmény: makla (35)
makla Creative Commons License 2006.05.03 0 0 35

Sziasztok!

A következő a problémám XP-ről több oldalas Word dokumentumot mátrix nyomtatóra nyomtatásnál az első oldal után (az még jó) a 2. 3.stb oldalakat nem a lap tetején kezdi nyomtatni, hanem jóval lejjebb. Mi lehet a gond? A beállítások szerintem jók.

Köszi!

Makla

kerdez0 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 34

Ha pl ez egy hp 1020-as nyomtató akkor, hogy irányítod át a dosos programot, főként, ha a programban van a parancs a nyomtatásra?

Előzmény: Pille (29)
karolyzo Creative Commons License 2005.12.01 0 0 33

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, van-e közöttetek olyan, aki tudna segíteni egy philips MF-Jet 450 tipusú készülékkel kapcsolatban?

Arról lenne szó, hogy fekete tintapatront feltöltöttünk (amit adtak hozzá), de folyamatosan azt érzékeli, hogy kevés a tinta.

Állítólag a patronon le kell ragasztani érzékelőket, de nem tudom, melyiket.
Meg ez egy gázos készülék, minden új tintapatronhoz adnak egy kártyát, az kell a berakáshoz :-(

 

De gondolom, ha a régi patront rakom be (tintával feltöltve), nem kell a kártya.

Van valakinek ilyen készülékkel tapasztalata?

Ha igen, minden hozzászólást szivesen várok.

Minden jót, sziasztok!

Etus Creative Commons License 2005.04.27 0 0 32

Szia!

Ettöl függetlenül köszönöm a válaszod.   Nem tudom még most sem, hogy miért volt így beállítva a sorrend, de aztán sikerült rájönnöm........

ETUS

Előzmény: Pille (30)
Pille Creative Commons License 2005.04.27 0 0 31
Passz. Szervíz.
Előzmény: rogergerro (28)
Pille Creative Commons License 2005.04.27 0 0 30

Nyomtató, beállítások, nyomtatás fordított sorrendben pipa.

 

Tudom, ezzel is elkéstem.. :)

Előzmény: Etus (26)
Pille Creative Commons License 2005.04.27 0 0 29

Habár nagyon régi a hozzászólás, és biztosan megoldódott közben az ügy, attól függetlenül válaszolnék, mivel látom, hogy itt inkább csak kérdések vannak, válaszok alig. Hátha tudok példát mutatni.

 

Feltételezem, hogy Windows alatt futó DOS programból szeretnél nyomtatni.

Két lehetőséged is van rá, hogy az USB portot LPT-re irányítsd. Az egyik a port átirányítása (nyomtatók, file, nyomtatási port átirányítása), de ha jól tudom, ez csak W98 alatt megy.

A másik a net use lpt1 \akarholnyomtato parancs akár az autoexec.bat-ban, de lehet a DOS program indításakor is.

 

A dosprn program arra használható, ha olyan nyomtatóra akarsz DOS-ból nyomtatni, ami alapvetően ezt nem tudja (semmilyen porton). Manapság az olcsó színes lézerek mind ilyenek, de figyelni kell a FF lézerre is, mert azok között is sok van. A programot fel kell telepíteni (ingyenes). Beállíthatod, hogy Epson vagy HP jellegű szekvenciákat kezelsz. Azt sehol nem említik meg, hogy néhány nyomtatás után elkezd egy dosprn unregistred szöveget nyomtatni a lapokra vízjelként. Minél többet nyomtatsz, annál erősebb lesz a szöveg, végül tiszta feketével áll ott. Nagyon ronda. Viszont ki tudod próbálni, hogy jó-e ez neked.

Lehet crackelni, de a crackek tele vannak spywarrel, elég arrogáns némelyik. Meg is lehet vásárolni, kb 5000 Ft egy licensz. Itt arra kell figyelni, hogy a licenszet konkrétan egy géphez adják, másikon nem is fog működni.

Előzmény: kovego1 (15)
rogergerro Creative Commons License 2005.04.17 0 0 28
Sziasztok!
Van egy régebbi HP 4L típusú nyomtatóm, ami tegnap óta mindig csak a képen láthatót produkálja!
HP 4L probléma
Nem tettem vele semmit, ami ezt a problémát okozhatná! By the way, a géphez csatlakoztattam egy Logitech MX1000-es egeret, de ez nem hiszem hogy ilyet okozna! Minden esetre levettem és visszatettem az eredeti egeret! HP driver le HP driver vissza! Semmi!
XP altt műxik (ill. működött) több alkalmazásból is próbáltam nyomtatni. Kihúztam a hálózatból, hátha a pufferben maradt valami, reseteltem, de semmi, az eredmény ua.
Mivel ezen a típuson nincsen önteszt funkció így nem tudom eldönteni, hogy hol a hiba PC vs HP. Másik üzemlépes gépem nincsen, amire rátehetném a nyomit.
Van Valakinek ötlete?
Köszi & Üdv,
Gerro
a hőmérő higanyszála Creative Commons License 2005.03.22 0 0 27
Szia,

a Lexmark nyomtatómban a patron most leblokkolt egyik napról a másikra (még 90%-ig tele van) ezt a letiltást fel lehet valahogy oldani? Kicsit idegesítő hogy a megvásárolt tintám 90%-át nem tudom felhasználni csak mert nem a gyártó által elképzelt megfelelő ütemben nyomtattam...

Másik, lehet olyan (utántölthető) patront venni amiben nincs ez az "intelligencia"?

Köszi előre!
Etus Creative Commons License 2005.01.16 0 0 26

Kôzben megoldottam egyedûl. Egy beállítás volt rossz.

ETUS

Ide meg úgy látom senki sem jár...............

Előzmény: Etus (25)
Etus Creative Commons License 2005.01.16 0 0 25

Sziasztok!

Ismét Én vagyok. Az HP deskjet 920c nyomtatóm érdekesen nyomtat. Ha 3 oldalt akarok kinyomtatni, akkor a 3-2-1 oldal a sorrend, holott a normális az lenne, hogy az elsôvel kezdi. Eddig nem tûnt fel, gondolom azért mert csak 1 oldalakat nyomtattam, de ma ki kellett nyomtatnom egy 3 oldalas doksit és  meglepôdve tapasztaltam ezt a jelenséget.  Valahol be lehet-e állítani, hogy a sorrend megváltozzon.

HELP.

ETUS

Amúgy minden korrekt a nyomtatásnál, de nem vagyok "rák", hogy visszafelé legyen a sorrend és zavar.

Etus Creative Commons License 2004.01.08 0 0 24
Kicserélik egy újra, mert még garanciás szerencsére.
Etus Creative Commons License 2004.01.07 0 0 23
Szia!
Megpróbáltam mindent, de sehogy nem müködik. Egy másik gépre is telepítettem, ahol XP van, de ott is csak feketében nyomtat. El kell vinnem a szervizbe, szerencsére pont egy hetem van még és lejár a garanciája. Még idöben "romlott" el, csak az ünnepek miatt még nem kezdtek el itt dolgozni. Kösz a segítséget.
Üdv.: Etus
Előzmény: Gonda Iren (22)
Gonda Iren Creative Commons License 2004.01.03 0 0 22
Ha a nyomtato BW-ra lenne allitva, akkor a feketenek szurkearnyalatban kellene nyomni a szines reszt. Igy valoszinubb, hogy elektronika. Ha nem erzekelne a patront, akkor el sem indulna mint szines nyomtatas. Passz. :-( A biztonsag kedveert azert probald ki egy masik gepen is hogy mit muvel.
Előzmény: Etus (21)
Etus Creative Commons License 2004.01.02 0 0 21
Szia!
Igen levettem róla. Kicseréltem a színes patront, pedig még a másik félig volt, legalább is az jött ki, hogy 50%. Biztos ami biztos alapon cseréltem ki, de nem nyomtat színesben semmit. Tök üres marad a lap, csak a fekete színt nyomtat. Eddig nem volt semmi ilyen gondom, csak most jelentkezett.
üdv.:Etus
Előzmény: Gonda Iren (20)
Gonda Iren Creative Commons License 2004.01.02 0 0 20
A szines patronrol levetted a celluxot? ;-)
Előzmény: Etus (19)
Etus Creative Commons License 2004.01.02 0 0 19
Sziasztok!
Sajnos megint gondjaim akadtak a hpdeskjet920c nyomtatómmal. Csak fekete színnel nyomtat, ahol szinek vannak az üresen marad. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. Új festékpatront (eredeti) is cseréltem és ugyan az az ábra. Valaki találkozott már hasonló problémával és ha igen akkor ha tud valamilyen tanácsot, szivesen venném.
Gonda Iren Creative Commons License 2003.12.10 0 0 18
Tiszteletem mindenkinek! Egy problemammal mereszkedek elohozakodni, nagyon kerek mindenkit, ha van otlete, ne legyen rest megosztani velem! A nyomtatom egy Epson LX300 matrix. Ez a gyonyoruseg egeszen jol mukodik, de csak neha. De amikor ugy gondolja, akkor bizonyos sorokban a karakterek felso, ill. also felet jocskan eltolja. Van ugy hogy 3-4dot-nyit is. Megfigyeltem, hogy ugyan azon szovegben mindig ugyan ott ejti ezt a hibat. Kovetkezetesen. Az oprencer Win98. Elofordulhat az, hogy a driverem serult meg? A konfiguracios lapokat gyonyoruen, hiba nelkul nyomtatja. :-( Pls help me!!!! Nagy szuksegem lenne ra, de baszik normalisan mukodni. Elore is koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat!
Előzmény: Sopánka (17)
Sopánka Creative Commons License 2003.11.19 0 0 17
Srácok!
Nekem is ez a gondom, azzal tetőzve, hogy néhány standard (Epson) escape szekvenciát is támogatnia kellene pl. "condensed" mode ... stb. ... Van erre fizetős program, tudom, de nem igazán működik. Van olyan nyomtató, ami még tudja ezeket? Lézer is?
(Programok: pl. DOSPrn, shareware elég csúnyán)
Előzmény: kovego1 (15)
Görcs Creative Commons License 2003.11.18 0 0 16
Köszi, dodika66 és vOrOn! Megoldódott a probléma: nem volt rendesen becsavarozva. :)
Előzmény: Görcs (12)
kovego1 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 15
Sziasztok!

Van egy usb-s hp nyomtatóm, és szeretnék egy dos-os progiból nyomtatni rá, de ezek a dos-os cuccok csak lpt-re hajlandóak nyomtatni. Rá lehet venni valahogy a win-t, hogy az lpt1-hez egy usb portot csatoljon, és ne egy hálózaton megosztott nyomtatót? Vagy esetleg valaki tud valamilyen más megoldást? Előre is köszi a válaszokat!

KE

dodika66 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 14
Annak a legnagyobb a valószínüsége, hogy egy alaplapi usb driver - vagy annak a hiánya - a ludas, régi via-s alaplapoknál ez sűrű gond volt, de lehet sis-es vagy más is. A lényeg, hogy az alaplap usb drivere fent legyen. Persze jó esély van arra is, hogy, ha nem integrált a kivezetés akkor nincs rádugva az alaplapra esetleg rosszul van feldugva ahogy azt vOrOn is írta.

Esetleg rá kéne dugni mást is arra az usb portra(pendrive, camera, kártyaolvasó, másik nyomtató stb.), persze lehetőleg másik kábellel, akkor valami reakciót kell tapasztalj. Ha ezekre sem reagál a win akkor nem a nyomtató a ludas.

Előzmény: Görcs (12)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.12 0 0 13
Szervusz Görcs!

Alaplaphoz kell lenni egy manuálnak (kezelési útmutató szerüség), ami tartalmaz infót arról, hogy ez az alaplap egyáltalán tudja kezelni az USB-t.

Amennyiben nincs manual, ugy kell az alaplap típusa, ezt magán az alaplapon is feltüntetik. Ennek alapján az alaplap gyártó oldalán meg lehet nézni ua az infót, mint manuál esetében.

Vagy megnézni, hogy az USB aljzatok nem disznek vannak-e feltéve, mert rosszul van megoldva a bekötésük (külső aljzat + drot + belső tüskés port, vagy mi a neve), vagy a gyártó csak kialakitotta a helyét, viszont az implementálását csak a drágább vagy későbbi módelen oldotta meg.

Előzmény: Görcs (12)
Görcs Creative Commons License 2003.11.12 0 0 12
Sziasztok!

Egy új problémám lenne, amihez lövésem sincs:
Új nyomtató (Canon i250); régi gép (nem az enyém - win98),de azért akad 2db USB a hátoldalon,csak sajna hiába dugdosom rá, nem látja a gép a nyomtatót. Ki-be kapcsolhatom a nyomtatót (ahogy a telepítőszoftver utasít), win98 nem érzékel semmit.
Valami ötlet? Egyáltalán hogy lehet megtudni, h él-e egyáltalán az USB port?
Köszi: egy mazsola :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!