Valahol mintha azt olvastam volna talán itt a fórum rendszerbe, hogy meghosszabitották az NBA jogait és marad a sport tv-nél. De nem vagyok teljesen biztos benne, de igy rémlik, még gondoltam is, hogy néha ezt is nézhetem. (nem vagyok nagy fan, ha emberi időbe van és nincs fontosabb amit szeretek nézni, akkor érdekességnek néztem)
Mindeközben két magyar csapattal ma indul az osztrák jégkorong liga és csak a bajnokság hivatalos streaming platformján lehet nézni előfizetéssel. Helyette nézhetjük pár hetente a svájci jégkorong bajnokságot.
De azt mondom még a franciával is jobban jártak volna. Ott legalább mondhatnák, hogy megmutatjuk minden hétvégén a BL legjobb csapatát. De a portugált mivel adod el? Nézzétek a Benficát, hátha megtörik végre a Guttmann átok? Nézzétek a Portót, a vörös boruk is világszínvonalú? Nézzétek a portugál Fradit, a Sportingot? Nem értem. :DD
NBA jogok maradnak a Sport TV-nél? Október első napjaiban indul az NBA Global Games és nincs a tervben, tavaly adták. A Prime a jogok jelentős részét megszerezte, viszont ahogy néztem magyar kommentár nélkül fogják adni. Bárkinek infó, hogy lesz-e tévés közvetítés, egyelőre egyetlen olyan európai csatornánál sem találtam megerősítést, akik adták az előző szezont.
Nálam a héten lett a Digi-ből One, és a néhány változás egyikeként lett TV5 csatornám, ahol épp megy a Nice - Toulouse. Ki szoktak lenni az ilyen esetek blokkolva ugye, de most ez látható valamiért, ahogy a Sat1-en meg a német szuperkupa.
Alant szó volt arról, hogy megéri-e közvetíteni a francia bajnokságot.
A Kele a legutóbbi ziccerben azt monda, hogy a francia liga a saját kezébe vette a dolgot és gründolt a közvetítésekre valami céget, de annyira drágán akarták adni a jogot, hogy gyak sehol se nézhető jelenleg a francia bajnokság (már ha jól értettem a Kelét, akkor beszélt róla, amikor az Aranylabda várományosai között megemlítették a Dembelét, aki úgy lehet a Kele szerint aranylabdás, hogy a nagyvilág gyak nem láthatta játszani (ha valamit rosszul idéztem tőle, akkor elnézést, tegnap reggel hallgattam, előfordulhat, hogy valamit rosszul értettem vagy rosszul emlékszem rá)
"A Sport TV inkább ráment a focimentes hétvégére, csak kéne a női kézi mellé vmi komolyabb jog (MotoGP, Forma1 vagy NFL), amiből jelenleg egyik sem reális."
Hát ez a legnagyobb baj.
"Esetleg 2026 nyarától egy jó kis Fizz Liga, ha az m4 költségvetése némileg megcsappanna."
Ha meg is történne, szerintem akkor sem a Sport TV-t tartom esélyesnek a jogszerzésre.
Mint minden más komolyabb jogoknál. Az az igazság, hogy itt köszön vissza az, hogy hazai sportcsatornák többségét S-Budget módban üzemeltetik, pedig a társaságokat üzemeltető cégek nem két fillérből tudnak gazdálkodni. Hogy az on topik csatornáról is írjak, amíg a cseh/szlovák térségben van Serie A, Forma-1, kézi BL, WTA addig nálunk "csak" a kézi BL., UEFA BL, Darts PDC.
Így van, a skót vagy portugál bajnokság biztos filléres jog, a francia meg rohadtul drága.
Amúgy a szaudi liga talán szabad, sztem a Spíler lemondott róla (nem látom, hogy promóznák), de sztem az se olyan olcsó.
A Sport TV inkább ráment a focimentes hétvégére, csak kéne a női kézi mellé vmi komolyabb jog (MotoGP, Forma1 vagy NFL), amiből jelenleg egyik sem reális. Esetleg 2026 nyarától egy jó kis Fizz Liga, ha az m4 költségvetése némileg megcsappanna.