Nálam a héten lett a Digi-ből One, és a néhány változás egyikeként lett TV5 csatornám, ahol épp megy a Nice - Toulouse. Ki szoktak lenni az ilyen esetek blokkolva ugye, de most ez látható valamiért, ahogy a Sat1-en meg a német szuperkupa.
Alant szó volt arról, hogy megéri-e közvetíteni a francia bajnokságot.
A Kele a legutóbbi ziccerben azt monda, hogy a francia liga a saját kezébe vette a dolgot és gründolt a közvetítésekre valami céget, de annyira drágán akarták adni a jogot, hogy gyak sehol se nézhető jelenleg a francia bajnokság (már ha jól értettem a Kelét, akkor beszélt róla, amikor az Aranylabda várományosai között megemlítették a Dembelét, aki úgy lehet a Kele szerint aranylabdás, hogy a nagyvilág gyak nem láthatta játszani (ha valamit rosszul idéztem tőle, akkor elnézést, tegnap reggel hallgattam, előfordulhat, hogy valamit rosszul értettem vagy rosszul emlékszem rá)
"A Sport TV inkább ráment a focimentes hétvégére, csak kéne a női kézi mellé vmi komolyabb jog (MotoGP, Forma1 vagy NFL), amiből jelenleg egyik sem reális."
Hát ez a legnagyobb baj.
"Esetleg 2026 nyarától egy jó kis Fizz Liga, ha az m4 költségvetése némileg megcsappanna."
Ha meg is történne, szerintem akkor sem a Sport TV-t tartom esélyesnek a jogszerzésre.
Mint minden más komolyabb jogoknál. Az az igazság, hogy itt köszön vissza az, hogy hazai sportcsatornák többségét S-Budget módban üzemeltetik, pedig a társaságokat üzemeltető cégek nem két fillérből tudnak gazdálkodni. Hogy az on topik csatornáról is írjak, amíg a cseh/szlovák térségben van Serie A, Forma-1, kézi BL, WTA addig nálunk "csak" a kézi BL., UEFA BL, Darts PDC.
Így van, a skót vagy portugál bajnokság biztos filléres jog, a francia meg rohadtul drága.
Amúgy a szaudi liga talán szabad, sztem a Spíler lemondott róla (nem látom, hogy promóznák), de sztem az se olyan olcsó.
A Sport TV inkább ráment a focimentes hétvégére, csak kéne a női kézi mellé vmi komolyabb jog (MotoGP, Forma1 vagy NFL), amiből jelenleg egyik sem reális. Esetleg 2026 nyarától egy jó kis Fizz Liga, ha az m4 költségvetése némileg megcsappanna.
Ha a skót ligakupának meg a bajnokságot* lehet adni itthon, akkor a Ligue1-nek is lehet létjogosultsága itthon. (persze nyilván itthon nem lehet előfizetni a Ligue1 saját csatornára, mert csak)
* Nyilván csomagban vannak eladva és azért egy-egy meccs nem olyan rossz, de nehezen hiszem, hogy egy skót bajnoki itthoni közvetítését nézettségét nem hozná mondjuk egy Monaco-PSG meccs.
Hidd el, hogy minden tv-társaság szondázta, hogy megéri-e a francia bajnokság, nem véletlen, hogy senki nem akarja adni, mert ahhoz túl drága, amennyi nézöt bevonzana (a PSG-n kívül nincs értelmezhetö csapat ott).
A kiemelt sportágak bl jogai övék.Van női férfi nba mlb de a hétvége ha nincs kézilabda meg darts nullával egyenlő (1-2 portugál török meccs)egyébként nem is értem egy portugál foci jog >francia helyett(szerimtem 2 közül francia több nézőt vonzana.)A one sztem jobb mint a ufc de az is pénteki események.Azt gondoltam átmeneti év után valamit kitalálnak de úgy néz ki jóóvan ez igy
Kizárt, hogy ne lenne rá pénzük, inkább csak a hajlandóság hiányzik, ami azért valahol rossz tendenciának tartok, hiszen azért eddig az volt a trend a Sport TV-nél, hogy hiába buktak el-el jogot valamivel úgy ahogy pótolták.
(jó nyilván az NFL-nél egy kicsit más volt a helyzet, mert más amerikai futball jogok is teljes egészében a network4-hez kerültek)
De hát van még Darts PDC, EHF-UEFA BL, amire lehet azt mondani, hogy kösz ezzel mi van elvagyunk csak, hát, hogy ha valamit elbuknának belőle, akkor lehet fejvarakarás folytatásról.