Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 618

Csodás!

4 év alatt kiemelésre került egy roncshajó!

Te jó ég!

Mi minden történhetett volna, ha további 4 évig igazgatnak Juhosék a kerületben?

Talán találnak még egy kiemelésre méltó roncsot.

Előzmény: Amorf (579)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 617

amorf

 

nem nyilvanvalo? egyebkent en is gondolkodtam de ez a koznapi gondolkodas. az egesz utvonal ugyis zsufolt. amikor (talan emlekszel) bevezettek a masik oldalon a lampat mindenki sirt mint a furdoskurva. es megsincs tul nagy hatasa. mert igy is all a forgalom es ugy is all. es miert kell megkerulni az osztyapenkot? ez benzinben szerintem jelenthet parszazmillio forintot. regen mint a keet utcabol ki lehetett fordulni balra. nagyon reegen. a sasadibol meg eleve at kellene tudni hajtani egy alaguton az etele utra. 

 

olyan konnyen ravagjak a szakemberek hogy igy meg ugy. kozben meg lehetne csinalni.

 

azt sem tudom mi van a hamzsabegi uttal? elobb utobb be kell fejezni a lagymanyosi hidrol az egyenes eljutast a buszgaraazsig. nehany ember kenyelme szabja meg a kozjot!!!

Előzmény: Amorf (616)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 616

Próbáljunk reálisan gondolkodni. Így is épp elég nagy a torlódás a Budaörsin, nem kellene oda még kettő lámpás kereszteződés.

Alfredoo, te merrefelé laksz? Cím nem kell, csak esetleg a környékbeli utcák.

Előzmény: alfredoo (614)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 615

aliceka

 

ezek a szelektiv szemetes kontenerek meglehetosen randak valamint a kornyekuk (budafokon) mindig tele van szemettel. lehet hogy olcsobb odavinni ezert a sok bunko odaviszi a mindenfeele szemetjet.

Előzmény: AliceCsodaországban (613)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 614

amorf

 

az nem igazan jo hogy egy kontener a beregszasz teerre, gondolom azert mert valami onkormanyzati fejes ott lakik. az elopatak utcaban is ugy tudom azert van a 4 fekvorendor mert valami fontos ember lakik ott. biztos fideszes. biztos egesz evben rongyosra es koszosra aztatja a kokardajat. errol ismerszik meg a fideszes. semmi nem szent neki. a kokardat is ugy kezeli mint valami rongydarabot. csak hogy kivulrol tudja viselni a keresztet. (hamar politika legyen politika).

 

valoszinuleg volt a keret es a beregszasz teeri egy eves kontenert csereltek le az egyhonapos 4/5 kontenerre. de legkozelebb leirom a telefonszamot es ki fogom hivni magamnak ezt a kurva kontenert. legfeljebb mas is rak bele. kit erdekel. sok hulyek!

 

persze ha valaki megbeszelne ezt valakivel es megvalosulna akkor orulnek.

 

van masik otletem is. mindig van masik.

 

mi lenne ha a sasadi es dayka utcakbol ki lehetne kanyarodni a budaorsi utra. szerintem nem fogna le nagyon a forgalmat. amikor lefogna akkor ugyis lefogja mas. amikor tenyleg akadaly lenne akkor meg nem engedelyeznek a kikanyarodast. mint a zolyomi utcanal.

 

tokre felesleges az eltevedt autosokat az osztyapenkohoz kuldeni amikor azt sem tudjak hogy mi az. le sem tudom irni nekik hogy mi az az osztyapenko...  mondom szobor. neznek ram es mondjak szoborpark!

 

van vagy 3/4 lampa igy is. miert ne lehetne 2-vel tobb?

Előzmény: Amorf (607)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 613

KOnténerben igazat adok neked, nekem nemcsak zöldkonténer hiányzik, hanem sokkal több hasznosszemét gyüjtő konténer is, ahová az üveget, papírt műanyagot, fémet lehetne bedobni...

 

A közalkamazottakat meg ne bántsd, én sokat ismertem közülük anno, ők nagyon is lelkiismeretesek volat. Nem tudom mikor jártál pl. az ügyfélfogadó irodában, de mikor a személyimet kellett kicseréltetni, nagyon udvarisan és gyorsan intéztek el mindenkit. Nem mindenki való vállalkozónak, valakinek a hangyamunkát is el kell látni...

Előzmény: Amorf (612)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 612
Ja, és miért van mindig az az érzésem, hogy az önkormányzat különböző hivatalaiban tevékenykedő emberkék és tisztségviselők, politikusok a versenyszférában a büdös életben nem tudnának fél évnél többet kibírni. Ott ugyanis mindig le kell tudni tenni az asztalra egy bizonyos teljesítményt.
Előzmény: AliceCsodaországban (609)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 611

Nem hiszem, hogy a kétharmad bármit is megoldana - elég éles határvonalak vannak pártpreferenciákban, ezt nyilván te is jól tudod. Mindig lesz elég sok jobboldali és mindig lesz elég sok baloldali képviselő az önkormányzatban.

Én elhiszem, hogy nem egyszerű valami komoly beruházáshoz megszerezni a környéken lakók beleegyezését. Talán pont ez a sava-borsa a képviselőségnek. Melyik munkában nincsenek nehézségek?

Megjegyzem, hogyha egy önkormányzat egy rohadt zöldkonténert sem képes kihelyezni nyárra, akkor tényleg felesleges tőle elvárnunk, hogy ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is akár felismerjen, és végigvigyen.

 

Előzmény: AliceCsodaországban (609)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 610
Nos, számomra nagyon undorító dolog, ha valaki névvel megjelenik, annak az ismeretlenség homályából csupa gorombaságot vágnak a fejéhez. Ha ezt teszi, akkor ő is írja ki a nevét, és akkor egyenrangú a párbeszéd.
Előzmény: aaaahhh (608)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 609

Vállalkozókkal tele van a padlás hidd el, és az önkormányzat általában segítene is nekik, de el tudod képzelni mi van akkor, ha a környékbeli lakók megsejtik, hogy oda épül valam??? Petíció, felháborodás, civil szervezetek bevonukllása, amit akarsz. Ne tud meg milyen leveleket kaptam mikor egy egyszerű autómosót akartam kijárni pl. Nem beszélve arról, mikor egy fedett kispiacot szerettünk volna, hogy az őstermelők a gazdagréten közvetlenül eladhassák a portékáikat. Összefogott az összes üzllettulajdonos, jól megmagyarázták, hogy a kispiaccal a csempészek, a cigányok, a kábitószeresek, a lumpenek fogják elözönleni a lakótelepet. Azóta is kevés a zöldségbolt jelzem. (Még hogy mélygarázs...:-((( )

 

Más: egy normális önkormányzat valóban úgy működne ahogy leartad, de a XI. kerületi soha nem volt normális önkormányzat. Csakis és kizárólag a pártok harcoltak egymással, egyik a másik javaslatainak alátett, szvsz. ma sem működik másként.  MOst is nagyjából fele fele az arány. Ha egyszer sikerülne akármelyik félnek a kétharmadot elérni, no akkor talán normálisan működne.

Előzmény: Amorf (606)
aaaahhh Creative Commons License 2004.07.01 0 0 608

Persze, persze, szakall barátunk embert, pontosabban kerületi politkust eszik reggelente kis meleg kakaóval. Mert ő ám olyan.

A kerületi politikus meg, mint olyen, szűz kis habtestével most emelkedett ki a habokból és mint közéleti nemszereplő, nem bírja a strapát, hát még a vitát. Mert a politikus meg ám ilyen.

Előzmény: AliceCsodaországban (604)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 607

Látod, látod fideszesnek és emeszpésnek egy a baja, egy az öröme. Nálunk is annyi fű, levél, ág, egyéb termelődik tavasztól őszig, aminek elhelyezése nem egyszerű feladat. Most nem azért mondom, de Juhos alatt egész nyáron kint volt egy zöldkonténer a Beregszász téren, amit rendszeres időközönként kiürítettek. Most miért nincs meg ez a lehetőség?

(azon jókat mosolygok, hogy nemcsak a neten keserítik meg életedet a gaz fideszesek, de a szomszédod is gaz fideszes lévén beszólongat neked :P)

Előzmény: alfredoo (602)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 606

Kedves drága Alice!

 

Senki nem mondta, hogy a mélygarázs-építés az önkormányzat dolga lenne. Ugyanakkor egy jó önkormányzat úgy működik, hogy fel képes ismerni az adott településen élők érdekeit, a különböző problémákat. Képes úgy megoldani ezeket, hogy nem költ rá különösebben sokat. Képes igazi fórum jelleggel működni, ahol nem a magukat mindentudóknak képzelő okostojások határoznak meg prioritásokat, hanem a lakosság érdekeit nézik, és képviselik. Egy igazi önkormányzat ebben az esetben úgy működne, hogy látva a parkolási helyzet tarthatatlanságát, nem széttárja a kezét, miszerint ez nem az ő dolga - istenem, lépjünk már túl ezen a posztkommunista mentalitáson - , hanem üzleti befektető próbál keresni.

Bocs, de ez a "nem az önkormányzat dolga"- gondolkodásmód miatt nem halad ebben az országban semmi sem.

Előzmény: AliceCsodaországban (605)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 605
Ja és itt a Zólyomi úton pl. annyi a fekvőrendőr mint a nyű. Őszintén szólva nem is bánom, (kevesebb szétlapított állat van pl...) de a baj csak az, hogy olyan típusúak, hogy a kocsi tengelye állandó veszélyeknek van kitéve miatta, még ha lépésben hajtunk át rajta akkor is. Nem tudom ki csinálta, de jól beleverném az orrát az biztos.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 604

Arany husom én vagy 10 éve voltam a kerületben egyéni képviselő, azóta már messzire elkerülöm az aktív politizálásnak még a környékét is... szóval nem tudok szólni az érdekedben.  De azt tudom, hogy ha egy egyéni képv. nagyon veri az asztalt, akkor abból előbb utóbb valami lesz - különösen olyan  felállásban, ha gyak. fele-fele az arány a korm.párti és ellenzéki képviselőknek. Ezért tartanám helyesnek, ha inkább a fogadóórára mennétek el ezekkel a problémákkal, minsem ide a világba kiabáljátok. Mert ez egymás közti beszélgetésre jó, másra nem. Még ha be is téved ide valaki névvel a testületből, akkor is azonnal jön pl. szakáll kartács aki jól lesértegeti aztán eltünik.

Ez a fekvőrendőr-kátyu stb dolog egyébként pénzkérdés.

 

Gazdagrét alá  vagy bárhová SOHA nem fognak mélygarázst építeni, ez ugyanis nem az önk. feladata.  Fizetett parkolókat létesíthetnek, mint ahogyan teszik is. Gazdagrét eredetileg négyszintes házakra lett tervezve, aztán jött valaki főokos és 10 emeletesekre változtatta. Viszont az utakat és egyéb dolgokat meghagyták a 4szintes viszonyokra tervezve. Ez ott a legnagyobb probléma, isten ne adja, hogy valahol tűz üssön ki, mert a tűzoltó autó képtelen lesz majd odaférni...

Előzmény: alfredoo (602)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 603

amorf

 

idoben mondom lassan es tagolva. jon a meleg. az onkormanyzat tegyen valamit a hohullam ellen!!!! (nyissa meg a melegtol szenvedoknek peldaul a templomot...!!!

Előzmény: Amorf (600)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.01 0 0 602

ha peldaul a regos utcaban van dolgom akkor miert is parkolnek az eleven center alatt?

 

budaors rozsadombon is csinaltak (talan a lakok) fekvorendoroket fel lettek szedve. legalabbis egy reszuk.

 

az elopatak utcaban rovid szakaszon neegy fekvorendor van mashol meg nincs. inkabb a 4-bol fel kellene szedni mindet. miert kell a sasadi ut ELOTT kozvetlenul fekvorendor? amikor a sasadi utnak ugy is elsosege van. talan a nagyszalonta elott es utan indokolt persze szerintem ott sem. a mai vilagban barhova fel lehetne kamerakat szereltetni es a szabalytalankodokat kimeletlenul megbuntetni.

 

a mai vilagban egy egy notorius hulye autozora ra lehetne szallni (fel es/vagy bejelentes alapjan) es pillanatok alatt figyelmeztetni lehetne es bevonni a jogsijat. csak egy ilyen alcazott rendori csoport kellene, feljelentes meg valoszinuleg boven lenne rendszam alapjan. mindig a normalisan viselkedo 'RENDES' tobbseg szivja meg. nalunk nemelyik auto olyan gyorsan megy hogy az ember a fejeet kapkodja. es nyomja a barom a gazt mintha uldozne a tataar.

 

ha es amennyiben volt penz kontenerre 1.5 honapig akkor ezt legalabb feel evre rendszeresiteni lehetne. annyi a hulladek es a nyesedek. ez meeg akkor is megerne ha a szemetszallitasi dijatalanyt ezert megemelnek.

 

aliceka szolhatnal par szot az erdekunkben... eegetni meg nem lehet mert akkor a szomszedok csapkodjak az ablakot. a multkor egy fideszes kerdezte hogy lassan es tagoltan mondja e hogy szombat van, europai csatlakozasunk unnepe es hogy abbahagynam e a fustolest. nanaa hogy abbahagytam. a sok szar meg itt van.!!!

Előzmény: Bicska Macheath (601)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.01 0 0 601
A képeket majd föl fogom tölteni, de előbb még meg is kell csinálni őket :-)

Az őrzött, fizetős parkolók megvannak, arányleg egész jól ki is vannak használva, de lehetne még parkolni az eleven center parkolóházában is (az szerintem egyáltalán nincs kihasználva e célból, csak a bevásárlók parkolnak ott, ha egyáltalán). Meg a Beregszászi úti laktanyaroncs területén is mintha lenne valami fizetőparkolás.

Viszont a "Magyar" polgár lelkülete általában -- tisztelet a kivételnek -- nem olyan, hogy akár csak öt méterre is eltávolodjék kedvenc fétisétől :-(

Előzmény: Amorf (598)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 600
Alice, ez nem felelet szerintem. Meg lehet nézni, hogy a kerületi honlap kérdésfeltevős részében milyen intenzitással és mennyire komolyanvehetően válaszolnak a felvetett problémákra. Ellmondhatják róla, hogy kipipáltuk, ez is megvan, de semmi gyakorlati jelentősége nincsen.
Előzmény: AliceCsodaországban (597)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 599

Az Előpatakon amiatt van annyi, mert az az átmenő forgalom által sűrűn használt útvonal - a Rétköztől a Sasadiig nyílegyenes átjárást biztosít.

Sasadon legalább négy típusú fekvőrendőr van - ezek közül a legkorszerűbbek a Beregszász 2002-es felújításánál a jobbkezes utcák torkolatához telepítettek. Ha lehet, akkor mindegyiket ilyennek kellene kiváltani.

Előzmény: Bicska Macheath (596)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 598

A képfeltöltésnek örülnék, ezzel is talán életet tudnánk lehelni a topicba. Ha pedig kicsit dinamizálni tudnánk, akkor nagyobb valószínűséggel figyelnének fel rá, és oldódnának meg talán a mi kis hétköznapi gondjaink.

Gazdagrétre a videokölcsönző miatt szoktam átjárni, és mindig tapasztalom, hogy a parkolással ott állati nagy zűrök vannak. Nem fogja tudni megúszni az önkormányzat, hogy előbb-utóbb mélygarázst építsen az egyik nagyobb térség alá. Biztos akadnának olyanok, akikpénzért normális körülmények között szeretnének parkolni. Ha jól tudom, akkor most is működik legalább 3 elkerített, fizetős parkoló a lakótelep körül.

Előzmény: Bicska Macheath (596)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 597
Jól el is üldözték az alpári feleletekkel, nézz utána...
Előzmény: Amorf (595)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.01 0 0 596
Ezeket a fekvőrendőröket imággyák :-(

De nem is következetesek: pl. a Sasadi-Előpatak u. sarkon van, a Sasadi-Háromszék u. sarkon nincsen. Viszont Gazdagréten -- gondolom nem kevés pénzért -- szépen megcsinálták a járdáknál majdnem mindenhol a levezetést, hogy a babakocsit könnyen lehessen tologatni; azóta az autóstársak (legalááis az alsóbb végeken) előszeretettel állnak oda.

Esetleg majd töltök fel képeket is.

Még valami: a vihar szépen kigyomlálta az óriásplakátokat :-) azokat bezzeg rögvest helyreállították :-(

Előzmény: Amorf (593)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 595

Van is nekem arra időm ... Tudod, hogy mostanában meddig tart általában a hivatalos és meddig a nemhivatalos munkaidő?

Ellenben Molnár Gyula állítólag informatikai szakpolitikus is. Talán joggal várható el, hogy egy kerületi topicba néha vki benézzen - korábban az egyik alpolgármester néha megjelent.

Előzmény: AliceCsodaországban (594)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.30 0 0 594
De mindezt miért ide sírod, nem tudod ki a helyi képviselő??? Az ő fogadóórájára kell elmenni és verni az asztalt...
Előzmény: Amorf (593)
Amorf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 593

Még egy nagyon zavaró dolog jutott eszembe: fekvőrendőrök. Gondolom jó sok pénzért telepítettek fekvőrendőröket nemrégiben a Háromszék utca Beregszász és Sasadi közötti részére. Az út eddig is olyan rossz volt, hogy szlalomozni kellett rajta a sok besüllyedé miatt. Na most már nemcsak lefelé, hanem felfelé is változik az útszint, kisebbfajta tankcsapdákat sikerült ugyanis megépíteni. Gratulálunk a tisztelt önkormányzatnak!

 

Előzmény: Amorf (592)
Amorf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 592

Nézzük miről beszélgettünk eddig az informatívnak szánt disputa során:

 

- tyúkszar

- verebek

- esküvői fotó

 

Nem csoda, ha semmi értelmes nem kerekedik ki a topikból.

 

Szeretném kérni, hogy ilyenek helyett leltározzunk egy kicsit. Akár egészen konkrét, bosszantó dolgokat is felsorolva, amin egy kis akarattal lehetne változtatni.

 

Kezdem a sort, azaz maradnak a korábbiak:

 

- lyuk a Beregszász út és a Háromszék utca sarkán - sztem kb. egy óra alatt be lehetne tömetni önkormányzatilag, pedig már 3-4 hónapja ott van

 

- kedvezményes zöldkonténerek elhelyezése csak egy szűk időszakra korlátozódik, melynek hiányában Sasad különböző részein csak gyűlik és gyűlik a levágott fű, elszáradt faágak és egyebek egyvelege (mi lesz ősszel?) - jó lenne, ha állandó zöldkonténerek állnának rendelkezésre

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.30 0 0 591

Mitől van az az érzésem, hogy az ide beírkálók nagyrésze (nem alfredoo), olyan ember, akit nem választottak be a képviselőtestületbe????

:-DDD

Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.30 0 0 590
Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! [képzavar]

Én úgy ismerem a népi mondást, hogy: amíg lószar van, veréb is van; ennek az az egyébként igen pontos népi természeti megfigyelés az alapja, hogy a verebek előszeretettel sertepertélnek a lócitromok környékén, kicsipkedve az általuk még fogyaszthatónak ítélt alkotóelemeket.

Olían verebet én még nem láttam amelyik tyúkhullatékra specializálódott volna, inkább a tyúkok elől ették el a magot.

Előzmény: alfredoo (589)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.30 0 0 589

bm

 

szvsz forditva ülsz a lovon.

 

1., tyukszar, loszar nagyjâbol mindegy..

 

2., nem a verebek megmaradâsânak a kritériuma a loszar, tyukszar, hanem csak azt az egyszerü népi igazsâgot mondja ki, hogy a lo/tyukszar megjelenésekor megjelenik szinte kotelező jelleggel a veréb.

 

 

Előzmény: Bicska Macheath (588)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!