Keresés

Részletes keresés

Hozamchart2 Creative Commons License 1 napja 0 0 34

Ja, és megint jön az összeomlás szerinte indexekben, ingatlanban.

Minden évben többször fenyeget, utána mélyen kussol.

Remek jellemre vall.

Hozamchart2 Creative Commons License 1 napja 0 0 33

350 ezerre várta Bitcoint augusztusra ez a simlis faszkalap.

Tényleg ennyire sötét? Azt is hallottam, fiatal korában az ujjai 

segítségével tudott csak számolni. Egy ilyen osztja az észt?

Na ne már.

Hozamchart2 Creative Commons License 2024.05.18 0 0 32

A történelem legnagyobb összeomlását várja ez a kókler, legalább 20 éve már.

Szerinte semmit nem fog érni a Dollár.

Usa köszöni szépen, a tőzsdeindexek mindenkori legmagasabb értékükön vannak.

Ennek a szélhámosnak nem kell semmit sem elhinni.

A könyvei is tele vannak csúsztatásokkal.

Méghogy guru. Egy börtönben ült svindler.

Fonemes19 Creative Commons License 2018.02.14 0 1 31

Robert Kiyosaki egy bűnöző. Annak idején részegen vezette a helikoptert a vietnami háborúban és gyilkolhatott volna. Aztán börtönben is ült. Innentől kezdve nálam nem hiteles ember.

GustavF Creative Commons License 2017.03.26 0 0 30

Fél éve engem is foglalkoztatott ez a kérdés, csak engem már egy olyan magas szinten hogy szerintem az már egészségtelen. Láttam azt, hogy életem végéig fix munkahelyre járok, amit már most 2 év után unok és lefáraszt illetve a napom nagyrészét igényli cserébe minimálbér jár. Most hála magamnak lassan de biztosan építek fel egy vállalatot ami ha minden jól megy sikeres lesz a következő években. 

Tudtam, hogy kell egy alaptőke az egészhez, ezért napi 18 órákat kutattam google-n, fórumokon, youtube-n egy passzív kereset kiépítéséhez. Arra jutottam, hogy létre lehet hozni web áruházat egy kissebb tőkével. Az volt a baj vele, hogy annyi kevéske tőkém sem volt. Három Web szemináriumot fizettem be, abból kettőnek a módszere nem profitált, viszont a harmadik meghozta a várt sikert:) küldök is rá linket: http://ity.im/7S4Hh

Szerintem nagyon megéri ilyenbe fektetni, egy olyan invesztíció amit én nem bántam meg és minden ismerősömnek ajánlom, bár nagyon kevesen próbálják ki, mert talán ilyen nekünk magyaroknak a mentalitásunk, hogy nemhiszünk az anyagi függetlenségben sajnos.

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.30 -2 1 29

Az általam valaha olvasott könyvek legkártékonyabbika. Vadkapitalista, antiszociális, pénzügyi zsonglőrködésre, ügyeskedésre biztató förmedvény. A könyv írója a saját apját is elárulja és feláldozza benne a mammon oltárán. Teszi mindezt bájosan együgyű fülszövegek és sajátságos logikával fűszerezett érvelések kiséretében. Ő maga meg abból játsza el a gazdagot, amit e könyvecske promotálásával összehaknizik. Mindenképp érdemes elolvasni, mert ritkanagy parasztvakításokat és tahóságokat tartalmaz. Szeretve ajánlom azoknak, akik szeretnek és tudnak sorok között olvasni.

helpyourself8 Creative Commons License 2016.02.18 0 1 28

Azt kell írjam, hogy ez a faszi egyszerűen egy zseni. LÁNGÉSZ.

Ezenkívül brutális tapasztalata van, szinte átsüt a könyvön, hogy jópár dolgon ő már keresztülment, ahogy mondani szokták: "Megjárta a hadak útját". Tudom, mert én is.

 

Írtam én már ebben a topikban több mint négy éve, hogy a Cashflow négyszögben mintha a saját fejlődésem állomásait láttam volna. Tegnapelőtt beleolvastam a "Gazdag papa, szegény papa"-ba. És az első oldal felénél rájöttem, hogy én bizony olvastam már ezt a könyvet, gyanúm szerint még a kilencvenes évek végén valamikor. Mintha még a net sem lett volna túlságosan elterjedt, nekem biztos, hogy nem volt, pedig még internettós felhasználónevem meg jelszavam is van, tehát 96-97 tájéka lehetett mikor kölcsönkaptam vkitől. Talán angolul? nem tudom már... Annó nem fogott, meg, valami homályos emlék maradt meg csak. Jó írás, szép írás, szórakoztató irás, de tele van pontatlanságokkal - nem egy átütő erő. Most együltömben elolvastam az egészet, az utolsó betűig. Most, hogy megnéztem a hsz-m, azt is írtam négy éve, hogy hiányzik a híd, hogy valaki alkalmazottból a vagyonából élő ember legyen, hogy túl elméleti az írás, barátoktól, haveroktól szintén hallottam, hogy más könyvei is elméletiek, nehéz a saját hasznodra fordítani azokat. Na ez a könyv - "Gazdag papa, szegény papa" a HÍD.

 

Persze hiába veszed meg, hiába töltöd le, hiába olvasod el - nem fogod érteni. Én most érteni vélem, ezért leírom a lényeget. Csak azért értettem meg, mert szinte szószerint (ill egyes esetekben szószerint) úgy járt el, azt tette, olyan helyzetbe került, azt mondták neki, azzal hitegették/fenyegették, abban a korában lépett meg ezt vagy amazt, stb ahogy én jártam el, ill amit nekem mondtak, amivel engem fenyegettek, stb, stb. Velem megtörtént, hogy kivétel nélkül az ÖSSZES rokonom, barátom és ismerősöm is hülyének nézett, küzdelem helyett mindenki annak feladását javasolta. Nem volt élő ember aki megmondta volna mit kell tenni, olyan meg végképp nem, aki bátorított volna, hogy végig kell a dolgot játszani. Nem lett igazuk (és néhány szokatlan megoldásom esetében jópárszor azóta sem), de én ugyanúgy hülyének vagyok nézve a mai napig. Ha hibázom persze rögtön jön a kórus, hogy NAUGYE megmondtuk, az nem zavar senkit, hogy előtte hússzor meg hiába mondták. Fekete bárány vagyok na.

 

Ez a könyv egyrészt összefoglalja a józan ész szerint csokorba gyűjtött alapelveket, hogy miért, hogyan tudsz jó anyagi körülmények közé kerülni, olyan anyagi biztonságba, amikor nem kell feltétlenül dolgoznod, mert a vagyonod hoz annyit, hogy eltartson (most tekintsünk el attól, hogy például egy lakás bérbeadásával is van munka, néha sok is, de hasonlítani nem lehet a napi nyolc óra irodához vagy gyárhoz vagy lótás-futáshoz). Ezt ugorjuk is át, nincs hozzá türelmem beírni ezeket, az alapelveket úgyis megérti a többség.

 

Ami nem fog átjönni neked, mert nincs mögötte tapasztalat vagy eddig rosszul reagáltál:

- ne csinálj folyó kiadásaid miatt adósságot, azt is számold fel ami van

- olyanba fogj amihez értesz

- tanuld meg ami érdekel, légy benne profi

- légy hiperkorrekt családdal barátokkal, korrekt dolgozóiddal, ügyfeleiddel, korrekt érdekeid jelentős sérelme nélkül hitelezőiddel

- nálad erősebbel, dörzsöltebbel, gazdagabbal ne üzletelj

- pénzügyekben, üzletben legyél kemény

- ne foss

- lásd át az ügyeid

- átfogó ellenőrzést, irányítást ne add ki a kezedből

- reménytelen helyzetekben is keresd a megoldást, kiutat

- egy fontos helyzetben meddig mész el? menj el messzebb mint a túlnyomó többség

- ha meg vagy győződve az igazadról, légy makacs, sőt konok

- ha az ellenfél elbátortalanodhat és ez a megoldáshoz vezet, emeld a tétet, növeld a nyomást, rontsd a pozícióját

- vedd körül magad jogi védművekkel

- vedd körül az eddig megszerzett vagyonod jogi védművekkel

- vedd körül a jövedelmed jogi védművekkel

- jó időben a többletet ne baszd el hülyeségekre, vegyél belőle jövedelemtermelő dolgokat

- rossz időben védd meg a jövedelemtermelő dolgaidat, akkor is ha több a kiadásod mint a bevételed (azaz ne adj el működő vagyont, ne apaszd le a megtakarítást folyó kiadásaid, adósságaid kifizetésére, ha cseszegetnek akiknek tartozol, akkor korrekten egyezkedj, alkudozz, kérj haladékot, mérséklést, részletfizetést, harcolj, fenyegess - ha semmi sem segít, végső esetben baszd át őket a palánkon, ott rohadjon meg mind ahol van /ehhez persze többek közt az is kell, hogy megtanuld, végső esetben, hogy lehet leépíteni a hitelezőt/)

- fentiekben próbálj mértéket, arányosságot tartani

- kerüld a felesleges, jutalom nélküli küzdelmeket

- tevékenységed ne csalásra, lopásra, befektetők, hitelezők lehúzására épüljön

- nagyon igyekezz, próbáld betartani a törvényeket

 

Amit leírtam az talán kissé Magyarországra van optimalizálva, az usában - mondják - nem akar anyagilag megsemmisíteni se az adóhatóság, se a helyi önkormányzat, se a telephely telekszomszédja, se a leépített alkalmazott, se a telefonszolgáltató, se, se, se. Talán még a parkolócég se, bár azt azért már nem hiszem.

 

Amit leírtam az elég sok szempont, ezeket meg kell próbálni egymással összeegyeztetni. Ha egyes elemeket túltolsz, annak a vége lehet sitt, elszegényedés, egyhelyben toporgás, egészségkárosodás, kiégés, elhülyülés, elmagányosodás meg még ki tudja mi minden. Ha sikerül kialakítani valamiféle elfogadható egyensúlyt, akkor jó időkben repül a szekér, rossz időkben halad(gat)sz, de nem mész visszafelé, nagyon rossz időkben legalább a szintet tartod.

 

Ha az általam leírt szempontok nagyon visszataszítóak, akkor inkább maradj alkalmazott, mindenki jobban jár, legfőképp te. Vagy legalább legyen vmi égbekiáltóan jó ötleted és valósítsd meg azt. Persze ne itthon, mert úgyis csak átvernék az agyad.

 

 

/Kritizálják Kyosaki-t sok helyen, pontatlan, nagyot mond, lódít, néha kifejezetten hazudik, amit leír az úgy meg sem valósulhatott volna - azt pl én is észreveszem magamon, hogy ha (ritkán és egyre ritkábban) baráti társaságban szóbakerül egy-egy legendás valahavolt jó húzás, akkor az előadás anekdotikus, a többiek akik ott voltak, ugyanúgy jártak el, közreműködtek azok értik, helyeselnek, nagyokat röhögnek. Ha van egy friss tag a társaságban, pl új párja van valakinek, az meg belekérdez, hogy dehát ezt így meg sem lehetett csinálni, ez csak később jött be az országba, ehhez le kellett tenni ennyit és ennyit - mivel az anekdotikus előadás nem részletezi az előfeltételeket vagy nehézségeket amiket leküzdöttünk vagy a furfangokat, kiskapukat amiket alkalmaztunk. Ha leírnám az olvasó azt mondaná, hazudok, holott csak a mellékkörülmények részletes ismertetése hiányzik, ami nekem fel sem tűnik. Talán így lehet vele Kyosaki is, nem beszélve arról, ha egy sztori annyira jellegzetes, hogy abból felismerhetők lennének a szereplők egy körnek és emiatt egy-egy körülményt meg kell változtatni a leíráskor./

TMitalhinrg Creative Commons License 2013.02.18 0 0 27

Mit tanulhatunk Kiyosaki-tól, mit a lényege üzenetének, mit érdemes megfontolnunk:

 

http://www.felsofokon.hu/szemelyisegepites/2012/08/15/robert-t-kiyosaki-szemelyisegepitok-3

 

helpyourself Creative Commons License 2012.05.31 0 0 26

Néha tényleg meg lehet. Extrém sport.  /csak utána le kell állni arról a gondolkodásmódról, hogy könnyen jött, könnyen megy/

Előzmény: neménmondtam (24)
helpyourself Creative Commons License 2012.05.31 0 1 25

Csak egy JÓ pénzügyi ötlet kell. Elsőéves egyetemistaként szeptemberben - miután kitaláltam az okosságot - a havi ösztöndíjamat, októberben a háromszorosát, novemberben az ötszörösét, áprilisban az akkori minbér 15x-ét tettem zsebre. Kyosaki bácsi módszerét adaptálva a magyar viszonyokra - persze akkor még nem tudtam, hogy létezik a Kyosaki bácsi és van neki módszere. Heti 1-2 óra munkával. Ma már lelőnének, akkor csak vagány voltam...

Léteznek lehetőségek ma is amiből ki lehet venni néha egy kis pénzt, de az aranykornak vége.

Előzmény: Törölt nick (23)
neménmondtam Creative Commons License 2012.04.15 0 0 24
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.19 0 0 23

Sziasztok!

19éves elsőéves egyetemista vagyok. 

Eddig nem igazán foglalkoztattak a könyvekben leírtakhoz  hasonló gondolatok, ugyanis belém is, mint szerintem legtöbbünkbe, azt verték bele, hogy "tanulj, szerezz jó jegyeket,és biztos állást". Ami a jegyeket illeti, sosem volt ezzel gondom, mindig is jól tanultam. Ugyanakkor az, hogy meggazdagodjak olyan messzinek tűnt, hogy azt a célt tűztem ki magam elé anno még, hogy alkalmazott gazdasági matematikus leszek és ebből igyekszem megélni majd. 

Ahogy azonban az egyetem elkezdődött az életem megváltozott és lett egy barátnőm. Sokszor szembesültünk azzal a problémával, hogy nincs pénz még kajára sem rendesen (rendesen le is fogytam az első vizsgaidőszakra) vagy az egymáshoz utazásra is sokszor nehéz volt a pénzt előteremteni. A tanulmányi ösztöndíjomban bíztam, hogy majd fogok kapni. Ugyanakkor egyre erősebben kezdett megfogalmazódni bennem a gondolat, hogy valahogy pénzt kell csinálni és elérni, hogy legalább ne legyenek ilyen problámáink. Nem lett a célom az rögtön, hogy nagy pénzre és gazdagságra tegyek szert, de kezdett érdekelni annak a módja, hogy legalább javítsak a helyzeten. 

Ekkor jutott eszembe hirtelen az egy évvel azelőtti kollégiumi előadás, amikor ajánlották nekem ezt a könyvet. Akkor annyira nem érdekelt, az előadásra is csak azért mentem el, mert kötelező volt valamire elmenni és inkább erre mentem, mint a varrás, meg főzés meg ehhez hasonló szakkörökre.  

Derengett valami a könyvről, de utánanéztem és ezt kértem karácsonyra. Azóta könyvtárban olvasom a könyveket. 

Elmondhatom, hogy aki a meggazdagodás kulcsát keresi, és a "hogyan gazdagodjak meg gyorsan?" kérdéssel a szívében ül le, az biztosan csalódni fog a könyvben. 

Nekem azt adta ez a könyv, hogy megváltozott a gondolkodásom, és lehet, hogy ugyanúgy anyagi nehézségekkel küzdöm, de legalább tudom, hogy van irány amerre indulni lehet. A könyv nem ötletbörze, hanem felnyitja a gondolkodásomat, és már pár hónapos olvasás után is azt vettem észre, hogy sokkal nyitottabb szemmel tekintek a vlágra és meglehetősen jobban, könnyebben, hatékonyabban veszem észre a körülöttem kínálkozó lehetőségeket. Ha nem is az azonnali meggazdagodásra, de arra, hogy javítsak a helyzetemen. A lehetőségek tényleg körülöttünk vannak. Ha soha nem is lennék gazdag, annyit már kaptam ettől a könyvtől, hogy nagyobb az esélyem erre. Ha pedig semmit nem teszek magától tényleg nem fog az ölembe hullanni a lottóötös (azzal a megjegyzéssel, ha az ölembe hullana is tudni kellene bánni vele,amit szerintem kevés nyertes mondhat el magáról). 

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem sokat adtak ezek a könyvek, pedig még koránt sem értem a végére. Vannak céljaim és lehet nem leszek olyan gazdag, mint a könyv írója,de azon leszek,hogy megvalósítsam őket és így kihozzam a maximumot magamból. Mind szakmai mind magánéleti értelemben. Képezni fogom magam. Szerintem még mindig érdemesebb ezt tenni, akkor is ha nem lesz hatalmas eredménye. A régi,már elhunyt tanárom mondása jut eszembe, amikor untuk az óráját:

"Így is, úgy is itt kell ülnötök 45percig, akkor már nem mindegy, ha csináltok is valamit?" Ugyanezt tudom ajánlani mindenkinek az életre is. Akár kedveli ezeket  a könyveket, akár nem,akár így él ezek szerint, akár nem,tegyen valamit és hozza ki magából a maximumot. Ez lehet  a cél. Az utak lehetnek különbözőek, de a cél ugyanaz. 

 

12 nyíl Creative Commons License 2011.10.26 0 0 22

Üdvözlet mindenkinek!

 

Szeretném feldobni ezt  a topikot részint saját írásokkal, de idézek is.

 

Azt állítja, hogy a formális oktatás főleg azoknak felel meg, akik alkalmazottak vagy egyéni vállalkozók akarnak lenni, ez pedig egy "ipari korba illő gondolat". Kiyosaki szerint az anyagi önállóság elérése érdekében ma már üzlettulajdonossá, vagy befektetővé kell válni, passzív bevételre kell szert tenni.

 

Kiyosaki gyakran említi a "Cashflow- négyszöget", amely egy függőleges és egy vízszintes vonallal négy részre osztott ábra, amellyel az embereket bevételük forrásai alapján osztja fel:

 

  • A: Alkalmazott - Valaki, aki más alkalmazottja.
  • E: Egyéni vállalkozó vagy kisebb üzlet tulajdonosa - Valaki, aki a saját maga főnöke.
  • C: Cégtulajdonos - Valaki, akinek saját cége van, amivel pénzt keres, általában olyan esetekre használja, amikor a tulajdonos fizikai jelenlétére nincs szükség.
  • B: Befektető - Valaki, aki pénzt fektet be, hogy később több pénzt kapjon vissza.

 

forrás:   http://hu.wikipedia.org/wiki/Robert_Kiyosaki  

 

 

Néhány saját hozzászólás:

  1. Kiyosakinak nincsenek saját gyermekei, és tudtommal nem is tervez örökbe fogadni senkit.
  2. Ahhoz képest, hogy milyen sokat „tud”, nem alapított igazából sem nagylétszámú vállalatokat (tömegmunkahelyeket), sem exportra termelő iparvállalatokat.
  3. Gyermekkorában járt vasárnapi iskolába, ismeri a pünkösdi gyülekezeteket, de soha nem tért meg.
  4. Nővére egy tibeti buddhista szerzetesnő, akivel nagyon jó a kapcsolata (közös könyvük is megjelent).

  

Ezeket figyelembe véve azt gondolom, hogy igenis tud mondani olyat, ami számunkra, magyaroknak üzenet tud lenni.

 

 

Az egyszemélyes cég képlete:

 

A < E < C

 

Az alkalmazottnál több lehetősége van, de kevesebb, mint egy olyan cégtulajdonosnak, aki nem maga irányítja vállalatát, vállalatait.

 

Egyszemélyes céget az alapít és vezet, aki csak saját magában bízik meg.

Lehet ő egy:

  • Bt beltagja (valaki meg mellette kültag)
  • Kft tulajdonosa és ügyvezetője (esetleg van még egy csendestárs mellette)
  • Rt fő/egyedüli részvényese és igazgatója (mellette néhány egyéb részvényes döntési jogkör nélkül)
  • Szellemi foglalkozású (pl. író)

 

Mi a veszélye, ha valaki csak maga végzi az irányítást, és akár (teljes) vagyona egy helyre irányul?

Az, hogy csak magát okolhatja baj esetén.

  • Szidja le saját magát?
  • Csökkentse a saját fizetését?
  • Adjon magának fegyelmit?
  • Rúgja ki saját magát?

 

Ha valaki más volt a vezető, akkor van mozgástér, de egyszemélyes vállalat esetében ilyen nincs.

 

 

De miért bízzon meg egy cégtulajdonos egy vadidegenben?

Mert:

  • szakirányú végzettséggel rendelkezhet
  • fizetésből él, és meg akarja tartani az állását
  • idővel saját céget szeretne, így igyekszik a másén hű lenni

 

A cégtulajdonos eközben:

  • Több vasat is tarthat a tűzben (több céget is alapíthat)
  • Képezheti magát más területen is
  • Végezhet valamilyen társadalmi vagy egyházi szolgálati tevékenységet
  • Többet foglalkozhat családjával

 

 

És ami igencsak fontos kérdés: mennyire lehet felemelkedni a társadalomban, ha valaki egyszemélyes cégként gondolkodik, dolgozik?

Nagyjából ugyanannyira, mint egy jól kereső alkalmazottnak.

 

Mi a különbség az E és C között?

Hogy a C

magára hagyhatja akár hónapokig is a vállalatát,

egyszeerre több vállalatot is birtokol(hat).

 

Befektető az a személy, aki valamit valamiért cserébe befektet. Azért fektet, mert az a dolog onnantól kezdve benne fekszik abba a valamiben, amibe belefektették. A fekvés a lényegesen passzívabb állapot (legnehezebb onnan elindulni), mint az ülés, vagy állás, vagy járás.

 

 

Tehát ha valaki valamit befektet, akkor ő arról lemond.

Ha jól ítélte meg a cserelehetőséget, akkor kap valamit cserébe, ha rosszul ítélte meg, akkor a saját rossz döntése miatt lehet, hogy semmit sem kap cserébe.

 

Ez az első és legfontosabb, amit meg kell tanulni.

 

Ha valaki ezzel nincs tisztában, az nemhogy a tőzsdén, de még társválasztásban vagy bármilyen emberi kapcsolatban is, ha veszít (nem kap cserébe annyit, amennyit a saját megítélése szerint befektetett), akkor sem fogja tudni feldolgozni, állandóan mást fog hibáztatni, ahelyett hogy újra befektetne immár számára nagyobb sikerrel kecsegtető (reálisabb, azaz valósághoz hűbb) sikerbe.

 

Aki magánemberként nem tud megbocsájtani, az sose akarjon befektető lenni!

 

 

Várom a hozzászólásokat ebbe a topikba, vagy a blogoldalamra:

www.100ujgyulekezet.blog.hu

helpyourself Creative Commons License 2011.08.26 0 0 21

Nekem az a gyanúm, hogy ezekkel a könyvekkel nem sokan lépnek át a jobboldalra. Vmi olyasmit próbálnak megértetni könyvön keresztül a gyanútlan olvasóval, hogy hogyan kell úszni vagy hogyan kell biciklizni. A leírt dolgokat mindenki megértheti, átgondolhatja de hiányzik a tapasztalat vagy - ahogy Kyosaki fogalmaz a cashflow négszögben - az érzelmi töltés.

 

Tegnap olvastam el jórészét a neten, (évekkel korábban már belelapoztam ebbe a cashflowba, vmelyik jóbarátnak megvolt, de nem lettem tőle okosabb). Most viszont sok minden értelmet nyert, mintha a saját fejlődésem állomásait olvastam volna (kockázatvállaló szerencsejátékos, megfontolt megtakarító, vagyonvédő, új elképzeléseket eladó - mondjuk ebbe az utóbbiba még csak belekóstoltam). Van értelme a könyveinek, de hiányzik a híd ahhoz, hogy bérből, fizetésből élő alkalmazott vagy önmagának dolgozó vállalkozó hogyan lépjen át arra a térfélre ahol mások vagy már csak a pénze dolgoznak neki. Tapasztalat nélkül, megélt veszélyhelyzetek, üzleti kudarcok és sikerek nélkül szerintem írott malaszt marad mindaz amit leírt. Ahogy ő maga is leírja a könyvében a meggazdagodás általában nem egy gyors folyamat, ahhoz szerencse is kell, megkockáztatom, hogy önmagában még a kiemelkedő intelligencia a megfelelő szaktudással is kevés - kell vmi plusz amit vállalkozói vénának is szoktak hívni, képesség a felmerülő helyzetek lehető legtisztább, lehető legpontosabb kiértékelésére és a szükséges lépések megtételére.

 

Nekem most hasznomra volt az elolvasása, mert tudatosult bennem, hogy az utóbbi időben szerencsés kezű? kitartó? kibekkelős? fejlesztgetős? "C" cégtulajdonosból hogyan kacsintgatok nagy-nagy vágyódással az "E" magának dolgozó vállalkozó, sőt a legutóbbi időben az "A" alkalmazotti irányba. Szerencsémre a felesleges többletmunkától való undorom eddig visszariasztott a konkrét lépésektől, de pár száz órám már benne van az információgyűjtésben, hogyan végezhetnék saját magam kétkezi munkát megint. Nem biztos, hogy feltétlen erővel vissza kell kapaszkodni a napi rendszeres koránkeléshez, időre járáshoz, másoktól való alárendeltséghez, mindennapos letolásokhoz. Ha a saját rendszerem fejlesztem, össze sem lehet hasonlítani az eredményt bármilyen jól megválasztott tevékenység eredményével - legalábbis én nem találtam ilyen munkát.

 

Szóval el lehet olvasni, lehet lelkesedni érte, de tapasztalat nélkül szinte értéktelen - szerintem. Nekem most hasznos volt, újra fel kell venni a régi irányt: jogismeret, pénzügy, marketingismeretek, cégfejlesztés.

mozsoke Creative Commons License 2010.01.03 0 0 20
Sziasztok!

Nézve a hozzászólások dátumait, lehetett ideje valakinek átkerülni a négyszög jobb oldalára.
Meghívom egy ebédre, ha ez valakinek sikerült!
Üdv: Zsolt
meszaroszsolt<kukacka>yahoo.com
uzsgyiremot Creative Commons License 2008.12.17 0 0 19

Ha ajánlhatok még egy honlapot: www.tothandras.hu (ehhez sincs semmi közöm)

 

Itt is lehet sok érdekes, szemléletformáló tanulmányt olvasni. Hozzá kell tenni, hogy Tóth András befektetések eladásából is él, nyilván ennek tükrében kell kezelni az ottani infókat.

 

 

uzsgyiremot Creative Commons License 2008.12.17 0 0 18

Sziasztok!

 

Az ehhez hasonló könyveket könyvtárból érdemes kikölcsönözni, jóval olcsóbb.

 

Egy jó befektetési forma, ha az ember arany (nem ezüst!!!) emlékérmét vásárol, melyet a Magyar Nemzeti Bank évente, kétévente bocsát ki. Ingyen kapsz hozzáadott értéket, az érmék korlátozott darabszámban kerülnek kibocsátásra. Egy érme kb 50ooo forint, az ára hamar felmegy.

 

 

 

Többet erről nem írnék, járjatok utána: www.penzvero.hu, numizmatika index forum, www.aranypiac.hu illetve nézzétek meg, hogy a vaterán mennyiért árulnak ilyet.

 

Egy példa: Mátyás király emlékérme, 2008 tavaszán 50000 forintért lehetett venni a banktól (előjegyzésben pár hét alatt az össze elkelt), most 75000 - 80000 a vaterán, és az aranypiac lapon.

 

No, akinek hiánya volt konkrét befektetési tippekkel kapcsolatban, most kapott egyet. Hozzá kell tenni, hogy nekem semmi hasznom ebből, ez nem az én reklámom.

 

üdv

morelos Creative Commons License 2007.06.24 0 0 17

véletlenül találtam meg a topikot!

 

a könyvet ugy 5 éve olvastam, aztán 1-2 éve ujra átnéztem és átfutottam a másik két müvet is (négyszög + bef. tanácsok)! annak ellenére h bizonyos dolgok túl vannak magyarázva h meglegyen az oldalszám ez egy élvezhető könyv és miután túl van rajta az ember meg is kapja azt a bizonyos energiát!

 

természetesen nem kell tőle azt várni h hétvégén átnézem aztán hétfőn már kiléptem a mókuskerékből! a könyv egy filozófiát mutat be, amit könnyen el lehet sajátítani viszont konkrét befektetési tanácsokat NEM kapunk! ha vkinek ez az egész a vérében van akkor a könyv nélkül is több év vállalkozás után eljut vmikor az anyagi függetlenséghez!

 

remélem felhoztam vmennyire a topikot :-)

adiós

Tokaji Faszú Creative Commons License 2007.03.06 0 0 16
Olvastam úgy másfél éve. Van benne néhány jó gondolat, de marhára bő lére van eresztve, kicsit olyan benyomásom volt, mintha egy olyan diák dolgozatát olvasnám, akinek írnia kellett ötven oldalt de csak két oldalra való mondanivalója volt, így rizsázott.
conchris Creative Commons License 2007.03.05 0 0 15

Szerintem a Gazdag papa, szegény papa zseniális, elolvastam a Cashflow négyszöget, és az is nagyon jó!!!! Ez a két könyv nagyon megváltoztatta az életemet és a felfogásomat az életről!

 

Hogy gondoltad, hogy egy amerikai író, aki amerikában gazdagodott meg, konkrétumokat fog írna arra, hogy hogyan gazdagodj meg te itt magyarországon?!

 

Merőben mások a viszonyok, az adók és a lehetőségek itthon!

 

Tedd azt, amit tanácsolt; járj üzleti szemináriumokra, tanuld meg a könyvelést és a befektetések világát, játszd a Cashflow játékot! Így van esélyed arra, hogy elérd az anyagi függetlenséget!

 

Azt amit leírt ebben a könyvben, azt szinte a világ minden országában hasznosíthatod, kivéve a 3. világ országaiban.

 

Szeretnék még több könyvet olvasni ettől az írótól, tudja valaki, hogy melyik a következő könyv a sorban a Gazdag papa, szegény papa és a Cashflow négyszög után?

 

Kiyosaki számomra egyfajta félistenség, bárki bármit is mond!!

Előzmény: formatc (-)
TheDaimon Creative Commons License 2007.02.05 0 0 14
A fórumcímben szereplő könyvét olvastam.
Szerintem nem olyan jó könyv.

Hasznosnak tartom, hogy felhívja a figyelmet a "pénzügyi analfabétizmusra", ezzel szerintem is foglalkozni kell, de többet nem adott nekem a könyv. Sok benne az általánosítás és a "körítés". Szerintem mindenki tisztában van vele, ha többet költ, mint keres az hova vezet, azzal viszont talán kevesebben, hogy mennyiért is veszem meg a 89.000 HUF-os TV-t a tescogazdaságos aligfizetekhavonta hitellel.
...és vállalkozó sem lehet mindenki, sem ingatlanbefektető, mert ugye akkor honnan lenne ingatlan...

Összességében azt hiszem Kiyosaki az eszköz, míg a kedves olvasó a kiadás, rosszabb esetben a forrás oldalát növelte.

Üdv.: TheDaimon
Axum Creative Commons License 2006.08.04 0 0 13

Én nagyon szeretem Kiyosaki könyveit, majd az összeset megvettem, elolvastam és igen szórakoztatóaknak tartom õket.

 

Ellenben nem hiszem, hogy ezek a könyvek segitenének bárkinek is meggazdagodni.

Kétféle ember van, egy aki könnyen elszórja a pénzét és a másik aki egész életében takarékoskodik ill. befektet. Ezeket a különbözö gondolkodásmódokat (életfilozófiákat) mutatja be a könyv, de nem hiszem, hogy az olvasó egy könyv elolvasása után tudna váltani közöttük.

 

Az olyan mondatai meg, hogy "kerüljünk át a cash-flow négyszög jobb oldalára", marha benfentesnek hangzik, pedig csak tudálékosan akarja mondani, hogy legyünk vállalkozók. De Magyarországon, ahol külön szó van/volt a káeftézésre, mint tevékenységre, nem hiszem, hogy ezt sulykolni kellene az emberekbe.

 

Olyanokat meg senki nem mond a könyv forditóján kivül, hogy : "elkezdek eszközöket gyûjteni, hogy passzív jövedelmekhez jussak".

Na, az ilyen mondatok kiverik nálam a biztositékot.

 

Majd, ha nyerek a lottón, akkor én is irok majd egy 'hogyan gazdagodjunk meg' könyvet és oldalakon keresztül fogom elemezni, hogy hogyan ötlöttem ki a nyertes számokat.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 12
Szerintem ha minden könyvet elolvasunk Kiyosakitól (én csak az első 3-at olvastam és már ezekben is), akkor sok, egész konkrét tippet és technikát is találhatunk a meggazdagodáshoz.

Ki mit, és mennyit ért meg, tanul meg, és képes alkalmazni, főleg attól függ szerintem e könyvek hatása és sikere....

Ha kicsit ráhangolódunk e gondolkodásmódra, megérthetjük, hogy a gazdagsághoz elsősorban nem pénz (alaptőke) kell, hanem ötlet, elszántság, kitartás és információ.
Egy vas nélkül is rövid idő alatt lehet bárki milliomos, ha egy jó terve, egy ötlete van amihez talál támogatót, vagy talál egy jó ötletgazdát és összehozza egy komoly befektetővel stb stb.
A lényeg az üzlet komoly, profi és szakszerű felépítése, melyet meg lehet és meg kell tanulni, ha sikert akarunk. Ha üzletünk, cégünk sikeres, akkor nem lesz nehéz a passzív jövedelemrendszerünk (eszközeink) kialakítása, mely a kulcs ahoz, hogy végre ne rabszolgák legyünk, hanem szabadon és függetlenül a saját életünket éljünk, magunkkal fogalkozhassunk és megvalósítsuk álmainkat, vágyinkat.

Nem mondom, hogy e könyvek afféle Bibliaként használandók, de szerintem aki ilyen irányban kutakodik, annak sok más mellett, ez is nagyon ajánlott.
Vektorigo Creative Commons License 2006.04.09 0 0 11

HÁt én olvastam, és nagyon tetszett. Most egy másik hasonló jellegű könyvet olvasok, aminek nehezebben megy az olvasása. Ezzel csak azt akarom modnani, hogy a Gazdag papa szerintem nagyon jól olvasható és tényleg hasznos tanácsokkal lát el. Újra el fogom olvasni, mert érdemes. Még én sem lettem milliomos a könyvtől, de legalább már rájöttem, hogy ki akarok, legalábbis megpróbálkozom kitőrni a mókuskerékből. Már csak a gondolat is megszépíti az életemet, hogy tényleg gazdag lehetek :)  Én is kicsit többet vártam, mint amennyit kaptam, de el fogok még olvasni pár ilyen könyvet.

Nem nagyon találtam gazdag papa fórumot, ezért írtam ide...

rali Creative Commons License 2006.02.13 0 0 10
Belelapoztam, de nem mélyedtem bele.
Előzmény: fityoerika (9)
fityoerika Creative Commons License 2006.02.13 0 0 9

Jó, köszi a biztatást, de még egy dolog nem derült ki. Te olvastad a könyvet???? Vagy csak kezdesz a dolgokba belefáradni, esetleg egyéni vállalkozó vagy?

Ha olvastad, esetleg bele is vágtál valamibe? Igazából mindenkinek érdekelne a sztorija.

 

Hahó!!! Emberek!!! Van olyan, aki olvasta a Gazdag papa sorozatot, vagy esetleg egy könyvét, hatással volt rá, és cselekedett??????

Kivel mi történt???

A jó és a rossz sztorik is érdekelnének!!! Mindenből lehet tanulni!

Ki meddig jutott el? Milyen hatással volt rá a könyv?

 

Fityoerika

Előzmény: rali (8)
rali Creative Commons License 2006.02.13 0 0 8
Sajnos, nem tudok osztozni optimizmusodban - de evvel egyáltalán ne törődj.Járd az utadat, sok sikert kívánok.
Előzmény: fityoerika (7)
fityoerika Creative Commons License 2006.02.13 0 0 7

Szia Rali!

 

Lehet, h. túl optimistának tűntem, de valamiben hinni kell!!!!!! Szerintem amúgy alapvetően az emberek helyzete most elég kilátástalan!

 

Te egyébként olvastad a könyvet/könyveket? Te mit szólsz hozzá?

Egyébként Te is a "mókuskerékben" vagy, mint én? Vagy esetleg elindultál vmilyen úton?

 

A lelkesedésemmel igazából annyit akartam mondani, h. nem Kiyosaki úr az, aki iránt lelkesedem annyira, hanem tetszett, h. abszolút érthető módon egy csomó dologra felhívta a figyelmemet. Ez már arra jó volt, h. elgondolkozzak a jövőmről, és arról, mit is akarok kezdeni az életemmel. Nem biztos, h. hajlandó leszek sok éven át küzdeni, de még tájékozódom minden irányban. Ill. még ötletem és tervem sincs. Úgyhogy nekem most az a lényeg, h. a lottónyerésen kívül (amire semmi esélyem sincs) találtam egy pici fényt/esélyt. Esetleg később jobb lehet.

 

Szóval, szerinted feleslegesen vagyok optimista?

 

Fityoerika

Előzmény: rali (6)
rali Creative Commons License 2006.02.13 0 0 6
Majd szóljál, ha jól meggazdagodtál.
Előzmény: fityoerika (5)
fityoerika Creative Commons License 2006.02.13 0 0 5

Sziasztok!

 

Most vettem észre, hogy van ilyen topic:)) Ennek én nagyon örülök.

Szerintem ne hagyjuk meghalni!!!

 

Na, én olvastam a könyvet/ket. (Az első és 2. részt) Most olvasom a befektetési tanácsokat.

A könyv nem arról szól, hogyan tudsz gyorsan meggazdagodni. A meggazdagodás csakis rajtad áll. Te döntöd el, hogy a több éves megtakarításodból veszel egy új autót, vagy inkább befekteted valamilyen eszközbe.

 

A könyv alapvető dolgokat értelmez pl. Hogyan dolgozzon a pénz nekünk? Mik azok az eszközök? Mik a befektetések stb.

Nem azt mondja el, mibe fektess be, viszont elmondja, h. ő 20 év alatt a semmiből miket csinált ahhoz, hogy hamarabb, mint 50 évesen nyugdíjba mehessen, ne kelljen dolgoznia, és a folyamatosan növekvő pénzeszközeiből éljen.

 

Ez a könyvsorozat egy gondolkodásmódot ír le. Hogyan kell gondolkodnod ahhoz, hogy egy általad előre elkészített üzleti tervet követve X év alatt (ami nem 1-2 év!!) passzív jövedlmekből tudj megélni.

 

Mindenkire rá van bízva, hogy ki szeretne a "mókuskerékben" dolgozni, tengődni egész életében, vagy ki szeretne lépni, és a cash-flow négyszög jobb oldalán találjon jövedelemforrásokat.

 

Amit Kiyosaki hangsúlyoz az összes könyvében, h. nem könnyű több 10 évig kitartani egy üzleti terv mellett, ennek a megvalósításán fáradozni, de az sem könnyű - sőt - , ha valaki a fizetéséből él egyedül, és hiába keres sokat, mégsem gazdag.

 

Tehát, egy gondolkodásmódot mutat meg, és hangsúlyozza, hogy kitartónak kell lenni. Sokan nem is türelmesek, így nem jutnak el a saját tervük megvalósításáig.

 

A lényeg, h. én sokat gondolkoztam a könyvön. Amiket írt a könyveiben, azzal kezdek egyre inkább egyetérteni. Azt hiszem, h. elkezdek eszközöket gyűjteni, hogy passzív jövedelmekhez jussak. Mindenesetre azt már régóta érzem, hogy habár nem igazán keresek keveset (szerintem nem sok, de nem is minimálbér), mégis egyik hónapról a másikra élek.

Úgy érzem, hogy a könyvtől okosodtam ezen a téren, és sokmindenre rávilágított. Még nem tudom, mihez kezdjek az ismeretekkel, de még a 3. könyvet nem olvastam végig.

 

Én mindenkinek csak ajánlani tudom a Gazdag papa, szegény papa könyveket!

 

Fityoerika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!