Keresés

Részletes keresés

Pocok80 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 37

Amit nyitottam itt található:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9136406

 

érdekelnek még mot is valakit a magyar kennelek?

Pocok80 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 36

Hát nyitottam egy másikat mert ezt nem találtam meg :((

 

Az illatos útról magamhoz veszem ezt a gyönyörűséget. ARWEN-nek neveztem el, remélem sokáig fogja az életemet szebbé tenni :))

 

Előzmény: Tibbe (35)
Tibbe Creative Commons License 2004.12.04 0 0 35
:))
Babyboo Creative Commons License 2003.04.01 0 0 34
Előzmény: ohiki (32)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.03.31 0 0 33
Kisállatmenhely Alapítvány Budaörs. Jelentkezni a kutyusokért Kórodi Gizellánál lehet a 06-20-396-65-11-es telefonszámon.

Elza: 4-5 hónapos ír farkas - kaukázusi keverék szuka kiskutya
Brúnó: Elza testvére, 4-5 hónapos ír farkas - kaukázusi keverék kan kiskutya
---------------------------------------------
Szent Ferenc Állatotthon, Ócsa. A kutyusokról Nagy Ritánál érdeklődhetsz a 06/20/340-42-74-es telefonszámon. Ha cicát szeretnél örökbefogadni, Nagy Henriettet keresd a 06/20/562-89-88-as számon.

2-3 éves, szürke-fehér ír farkas kan. Nagy mozgásigényű, kedves kutya.

ohiki Creative Commons License 2003.02.27 0 0 32
Emberek!

Tud valaki hazai Ír farkas kennel weblapot?
A külföldieket nézem, de az nem itt van ugyebár.
Szóval ha valaki tudna megköszönném.

doodoo Creative Commons License 2002.09.26 0 0 31
Szia thw!

A nevelés ember és kutya egyedi kérdése. Szerintem, ha megfelelő ember van hozzá és még a kutya is illeszkedő vérvonalból van, akkor nagyon könnyű bánni vele. Mivel az ír farkas alapvetően _okos_ fajta, ezért viszonylag hamar megérti a dolgokat. Csak az a kérdés, hogy meg is akarja-e csinálni :)
A "súlyosabb" kérdéseket már az elején nagyon kemény kézzel érdemes kezelni. Persze ez is egyéni, ki mit tart annak. Nálunk a felugrálás megakadályozása, a vállra-lábtevés elkerülése, a cicákra és a berendezésre figyelés volt a top követelmény. És ezt teljesíti is azóta non-stop.
Egy érzelmesebb, kicsi kutyákhoz szokott gazdi valószínűleg fájó szívvel szólna rá egy kicsi édes ír farkaskölyökre, hogy ne ugrándozzon rá, de később meg már lehet, hogy hiába tanítana egy 70 kilós "állatot" erre. :)
Következetesség, mint a gyereknevelésben, szerintem ez nagyon fontos.

Az agresszíó szerintem alapban kiesett. Én még nem hallottam agresszív ír farkasról. Félősről már igen :)
Viszont mások tarthatják agresszívnak. Ha előtör az ismerkedési "mánia", akkor akár 100 méterekre lévő vadidegenekhez is odavágtat - párszor volt ebből összeszólalkozás az "én-szeretem-a-kutyákat-de-ne-nyalja-meg-a-kezemet-ez-a-hatalmas-dög" típusú kedves, magukat természet- és állatkedvelőknek tartott emberekkel. :-/

Ami nálunk "probléma", az a fajtajellegből adódik. Rettentő energikus Bárd, ha valami extrém okból kifolyólag (szakadó eső, nem vagyunk jól) kihagyunk egy nagyobb sétát, a kerti szaglászás nem elég neki. Olyankor ásítva nyüszög, nem találja a helyét, fel-le jár az emeletek közötti lépcsőkön...
Viszont hihetetlen látvány, amikor végre neki tud iramodni és ez kárpótol mindenért.
Ja, és rettenetesen ki tudja fárasztani magát. Van, hogy annyira fáradt egy nagyobb kaland után, hogy a reggeli pisilést kihagyja :)

* * *

Amúgy szombaton voltunk coursing edzésen ("motoros nyulszőrhúzás") Sóskúton. 9 hónapos kora ellenére becsülettel végigvitte elsőre a kb. 400 métert. Nagyon büszkék voltunk rá :)

Előzmény: thw (27)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.20 0 0 30
lány, talán emiatt nem verekedős, nem agresszív. rendszeresen játszik a szomszéd 6 hónap körüli stafford keverék kölyökebével, látszólag nagyon durván (morog, röfög, ugrál, harapdál, borogat, pofoz, kergetőzik), de mégis finoman, valahogy nagyon vigyáz a másikra - talán anyai ösztön?
a balhét soha nem kereste, volt, hogy vizslánál
kisebb termetű kutya rátámadott, inkább megadta magát (kicsit nyuszi?), de nem verekedett.
képek sajnos nincsenek, egy kölyökkori talán van Lordy honlapján. azóta újabbak nem készültek, jelenleg nincs mivel...
Előzmény: thw (29)
thw Creative Commons License 2002.09.20 0 0 29
nahat, ezek nagyon jo hirek. Es mennyire agressziv? mert elegge sajnalnam azt a kutyat, amelyikkel osszeverexik....
Amugy nincsenek a ponidrol kepek valahol? :O)
Előzmény: Sylvie (28)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.20 0 0 28
nem hiszem, hogy sokkal nehezebb lenne nevelni, mint bármilyen átlagos kutyát, habár én nem vagyok nagy nevelő típus, ez meg is látszik a lovamon (a mai napig zabál mindenhol, akármit talál; odaszarik, ahol eszébe jut - szedhetem a kakit hetente a kertben mindenhonnan... stb.) viszont a lakásban soha nem rombolt, volt, hogy a szemeteszsákot reggel kivettem a helyéről és elfelejtettem levinni, egész nap bele sem nyúlt (pedig biztos, hogy egyfolytában foglalkoztatta), az asztalról soha semmit le nem vett, nem hisztizett napközben, amikor nem voltam otthon, minden különösebb szoktatás nélkül fegyelmezetten jött mellettem pórázon.
a lakásban nagyjából annyit mászkált, hogy a kb. 20 nm-es szobának az egyik sarkából átment a másikba, kanapéról a szőnyegre.
sokkal nyugodtabb, mint a kisebb testű ebek, gondolom, emiatt bírja olyan jól a lakást
Előzmény: thw (27)
thw Creative Commons License 2002.09.19 0 0 27
Ajax nem jon, anyam nem engedne, mert odavan erte o is, meg ott sajna nem tudnank megfeleloen setaltatni. Most fogunk ugyanis a parommal a zoldovezeti szuloi keglibol Pestre vonulni :(
Ugyhogy ebben a lakasban nem akarnek kuttyot, mert szvsz kinzas, hogy nem tudna hol maszkalni szegeny. De hamarost el akarom adni majd a lakast, es vhol egy kertes hazba koltozni, vagy legalabb egy nagyobb lakasba.
Egyelore csak KisIca, a matska lesz velunk :o) Amugy mar kineztuk a basset hundot is (csak kisse csokonyosnek tunik), meg az angol bulldogot (olyan randa, hogy mar szep, hogy anyam szavaival eljek), az ir farkas gyerekkori almom, olyan gyonyoru! Meg a kedvesem is szereti a benga kutyakat :o))

Amugy azt akartam megtudakolni, mennyire nehez a nevelese es kordaban tartasa a kuttynak, pl arra valo tekintettel, hgy ha 2 labra all, a derekaig fogok erni kb? :O) Merthogy ecer mar volt egy oszver meretu kutyam, ami nem lett volna gond (foleg ha nem ugy soztak volna rank bebikoraban, hogy a, nem lesz ez nagytestu, akkora marad, mint egy kisebb fajta vizsla :O) ), de aztan se kutyaiskola, se akarmilyen kemeny neveles nem segitett, es egy ido utan azert nem tettem ra porazt, hogy legalabb engem ne rantson le az uttestrol...Szal kezelhetetlen kuttyot nem szeretnek, foleg ha akkora mint egy lo :o))

Előzmény: Sylvie (26)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.19 0 0 26
azt hiszem, eddig nem írtam, hogy a lakásban volt galéria, így a 'hálószobában' nem volt kutya.
berill (utoljára kb. 2 éve járt itt) és Moira is elég jól elvolt egy relatív kicsi lakásban - sajnos nem tudok róluk semmit... :(

Ajax is megy veletek? ha ő elfér, szerintem egy törpeszamár is.
a szomszédnénik először elszörnyülködnek, aztán gondolom, imádni fogják, hogy mekkora, és milyen barátságos.

Előzmény: thw (25)
thw Creative Commons License 2002.09.19 0 0 25
Most felbiztattatok, mert meg sem probaltam volna meg gondolatban sem lakasba passzirozni. Mas kerdes, hogy egyelore azt sem tudom, mi a parommal hogy ferunk majd el a garzonomban, ahova koltozunk, ugyhogy nem lenne a legidealisabb megoldas egyelore egy ir farkas :o) bar az oreg es gonosz nenik a hazban (tisztelet a kivetelnek), biztos leszoknanak a piszkalasunkrol, hogy pl "Miert kek az ablaaaak?" (marmint a keret) :o))

"de szerintem a szobakutya-létet sokkal jobban szerette. "
megnyugtato, hogy van ilyen tapasztalat. Az idoraforditassal tisztaban vagyok, mert 13 eve (es remelem, meg jo sokaig!) magyar vizslam van, akivel aztan folyton rohangasztam meg setaltam az elso 5-6 evben, mig kicsit (de csak egesz kicsit) lenyugodott, en meg ellustultam, igy anyu is beszallt setaugyileg. Sot, meglepve tapasztaltam, hogy a kismacskank is mennyi idot elvesz. aszinne az embor fia, hogy lesz@rja az embert egy macska,, aztan folyton maszkal utanam, meg az olemben dekkol, meg nyivakol, hogy vegyem fel es ajnarozzam :o)
A meret aggaszt azonban kisse, bar Ajax is kepes elfgolalni az egesz agyamat :o))

Előzmény: doodoo (10)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.18 0 0 24
de legalább komoly balhé nincs. szegényszerencsétlen mindenben hallgat zsarnokra?
ha véletlenül valahogy összejönne, kölyök-ebek maradnának?
Előzmény: Lord Iffy (23)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 23
dehogynem van balhé utánna. de hát a kisszegényszerencsétlen lelkivilágát is ápolni kell.:O))
többen megjegyezték már (azokután hogy nekem is már feltünt) hogy szegényszerencsétlen egész másképp viselkedik mikor ott van a zsarnokönzőkisdög, mint mikor nincs ott. teljesen meglepődtek rajta hogy jéééé ez ugyanaz a kutya?! :O))

szegényszerencsétlen ilyenkor kiengeszteli önzőzsarnokot a kajamaradékával és szent a béka. max ha nagy a harag akkor kipuceválja a fülét is.:oDDD
komolyabb jelenetekre nem kerül sor mert szegényszerencsétlen inkább hagyja magát...
a fiúkat meg közös erővel morogják ki. volt hogy a jerryre rá akart mászni sétaközben egy másik labbancs, a vili meg közéjük ugrott egyfolytában és erős nemteccését fejezte ki. a kan nem is próbálkozott többet...

Előzmény: Sylvie (22)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 22
valóban várható volt holmi harc - ennyivel be is érik? komolyabb harc nincs?
ha önkőkisvilidög otthon marad, utána nem kap ki szegényszerencsétlenkisjerry nagyon-nagyon?

a fiúkat hogyan kerülik ki?

berillről semmi hírem...

Előzmény: Lord Iffy (20)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 21
berillről hallottál valamitm, szoktatok beszélni? Moira jólvan?
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 20
lerendezték egymás között a falkasorrendet és ő került felülre.:O)) mondjuk ez várható is volt...
a kis buta meg simán lenyomhatná a Vilit, mert izmosabb is és ha nincskedve hagyni magát a földbe döngöli őkelmét. hétvégén is kiröhögtem őket. jerrynek a pofaszörzetén három kis lyuk ahol hiányzik a szőr, a vilinek viszont a baloldali ábrázata vagy 1,5x-esére volt dagadva.:oDDDDD asszem sikerült most egy kicsit kapnia is, nemcsak adnia.:oDDDD
hát ilyen az élet a két kis szukával...

megoldásképpen néha önzőkisvilidögöt otthonhagyjuk és csak a szegényszerencsétlenkisjerryt visszük el kirándulni.:O)))

Előzmény: Sylvie (19)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 19
jómultkor... valóban, elég régen volt.

'hizelgő kis szellemi fogyatékos' - tisztára Vanillára illő jelző. rendszeresen csodálkozom más törpeló-tulajdonosokon, hogy milyen okos kutyájuk van - ehhez képest az enyém nem annyira okos (biztos igaz a mondás, hasonlít...) a mai napig nem sikerült megértetni vele, hogy ami az utcán eldobálva található, az nem azért van ott, hogy őkutyasága megegye, hanem azért, mert valakinek ott esett ki a kezéből.
Vili miért lyukaszt? régebben nem volt ilyen harcias

Előzmény: Lord Iffy (18)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 18
bezony bezony márciusban lesznek hármak.:O)) pedig a jómultkor még kezdő nevelési kérdésekkel ostromoltam a fórumot. ugye? :O))

'egy hizelgő kis szellemi fogyatékos' ismerős valahonnan... ő mellik?
ő a labrador.:O)) (jerry)
szegény olyan kis muja, állandóan nyalja-falja a nj-t, ő meg cserébe a szeretetért kilyukasztja a bundáját. most is van rajta vagy három-négy seb...:O))

Előzmény: Sylvie (17)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 17
'egy hizelgő kis szellemi fogyatékos' ismerős valahonnan... ő mellik?
már 3 évesek lesznek majdnem egy év múlva???

nézegetek, csak kicsit lassan, dolog van dögivel

Előzmény: Lord Iffy (16)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 16
a gézengúzok megvannak. rosszak mint mindig, ilyen téren nem változtak.:O)) egyébként meg jól megnőttek (úúúúrisen tavasszal már három évesek lesznek!?:-OO)
mindkettő egy külön egyéniség lett. van egy hizelgő kis szellemi fogyatékos, meg egy önző makrancos hiperaktiv.:O))
ha nem vagy letiltva tar.hu/lord_iffy
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 15
a másik kanapé beszerzése elmaradt, minden egyéb helyet kellett találni (pl. parketta, karosszék, stb.) azért néha volt olyan kedves őkisasszonysága, hogy a karfén elülhettünk :)
Előzmény: doodoo (13)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 14
szia Lordy,
jól, köszi. bohóc, mint mindig, főleg, ha talál magának egy megfelelően bohóc ebet, akivel rohangálhatnak, harcolhatnak.
már több mint egy éve kertesben vagyunk, a kisasszony egy ideig nem is értette, hogy miért nincs kanapé, meg mi történt, hogy nem ott van, ahol szokott, meg miért nem jöhet be a házba.

gézengúzok?

S.

Előzmény: Lord Iffy (12)
doodoo Creative Commons License 2002.09.16 0 0 13
A kanapé-feeling ismerős: nekünk egy másikat is be kellett beszerezni, hogy azért mi is ülhessünk valahol, ha elfáradunk :)
Előzmény: Sylvie (11)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.16 0 0 12
szia Sylvie!
hogy van Vanill(i)a bébi? :O)))
jól olvasom ujra kertesben a picúr? :O))

Előzmény: Sylvie (11)
Sylvie Creative Commons License 2002.09.16 0 0 11
jóreggel,
én vagyok az egyik Lordy által emlegetett hűtlen, elveszett...
ha rengeteg időd van egy ír farkasra (kb. 1,5-2 óra reggel és este), meg találsz jó sétarészt, ahol sok kutyával találkozik, szerintem nyugodtan tarthatod lakásban. Én fél évig tartottam egy 30 nm-es lakásban, úgy, hogy előtte kertben meg másik kutya mellett volt. rengeteget sétáltunk, tényleg csak evett és aludt otthon. A lakást nem verte szét (igaz, a kanapé nagyon tetszett neki, teljesen kitöltötte), csak akkor pisilt be, ha beteg volt, nem hisztizett, hogy otthagytam.
Most kertben van, sétálunk most is, más kutyákkal is találkozik, de szerintem a szobakutya-létet sokkal jobban szerette.

off
szia Lordy, miújs ebekkel?
on

S.

Előzmény: thw (9)
doodoo Creative Commons License 2002.09.16 0 0 10
Szia thw!

Rengeteg idő kell rá, akár "tanyán" tartod, akár lakásban.
Természetesen lakásban több időt/energiát igényel, hiszen egy felnőtt ír farkas mozgásigénye alapján gyakorlatilag csak aludni kellene, hogy "hazamenjen" :)
Az is fontos, hogy milyen a lakás kialakítása, mert ha nem tud megfordulni az előszobában és a helységek nagy részében is csak "zurückolni" tud, akkor elég kínkeserv a helyzet...

Úgy látom van még időd gondolkodni rajta :)
Mindenesetre megoldható úgy is: addig összespórolsz egy kertes házra, hogy legyen helye a leendő ír farkasodnak :)

Előzmény: thw (9)
thw Creative Commons License 2002.09.13 0 0 9
Na, most aztan osszetorted a szivem!
Legalabb irtal volna vmi rosszat rola! Telleg gyerekkori maniam, hogy legyen egy lo meretu kutyam, akit kepes vagyok ugyanakkor megnevelni is, de most, hogy kezdem magam szoktatni a gondolatkoz, hogy eccer majd ilyen, meg olyan kozepes meretu kutyam lesz az en legfantasztikusabb vizslam utan (ha kepes leszek meg masik kutyat tartani, de remelem, ezen evekig nem kell meg toprengenem), aztan tessek!
Hat hogy lesz nekem lakasban ir farkasom?? :(((
Előzmény: doodoo (8)
doodoo Creative Commons License 2002.09.12 0 0 8
Szia thw!

Nekünk egy - most már lassan - 8 hónapos ír farkasun van (a neve Bárd).

Rengeteg jót tudok mondani róla: okos, energikus, nagyon aranyos is.

Néha makacs, ez kicsit a születési jegyéből adódik (Bak), de amúgy sem egy "öleb" fajta az ír farkas.

Nagyon családszerető, mindig szeret velünk lenni, könnyen alkalmazkodik hozzánk. A testalkatához képest nagyon figyelmes, nem tör-zúz, sokkal kevesebbet rágcsál, mint más kutyák (mondjuk ez törődés kérdése is: általában mindig van mellette valaki).
A cicákat imádja.

A mozgásigénye csak most kezd el nőni, de kicsit gyorsabban, minthogy én edzésbe jöjjek... :))

Más kutyákkal és emberekkel nagyon barátságos. Sajnos vadidegenekkel is, aminek általában sikoltozás vagy gyanakvó elhúzódás a vége, de tényleg félelmetes, amikor nekindul egy vágtának :)

Rettentő okos, hamar megtanul mindent, gyakran jobban tudja mi a jó neki - és ezt finoman adja tudtunkra :)

A mienk szerencsére nem egy felugrálós típus, de erre már a kezdeteknél figyeltünk.

Van, aki lakásban is tart ír farkast. Nem mondom azt, hogy előnyös, de megoldható :)

Előzmény: thw (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!