Keresés

Részletes keresés

pipacsmező Creative Commons License 2007.06.02 0 0 106

Sziasztok,

gondoltam, felhozom a topicot, tekintettel arra, hogy június van.

No meg tekinettel arra, hogy honap gyümölcslevest készítünk. :-)

alexandrosz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 105
Holnap gyümileves!
alexandrosz Creative Commons License 2004.08.31 0 0 104
Tegnap ismét egy finom meggylevest ettem. Egy kicsit a negatívumokról: múlt hét csütörtökön egy pizzériában egy gyümölcskönzerv (főzetlenül) tartalmát és tejszínhabot szolgáltak fel görög gyümölcsleves címén...
gilice Creative Commons License 2004.08.31 0 0 103

Sziasztok!

Én joghurtot próbáltam csinálni, de valami nem stimmelt, ezért eszméletlen finom gyümölcsleves lett belőle.

2l tej felforral, majd kihűteni kb. 40-45°C-ra és beledobni egy pohár natúr élőflórás joghurtot, melybe 1 kanál cukrot elkevertem (lehetőleg barnacukor). Az egészet jól átkevergetni, majd az eredeti recept szerint bebugyolálni, hogy lassan hüljön ki és kb. 6 órán keresztül hagyni kihülni. Na ilyenkor kellene, hogy a végén sűrű joghurtot kapjunk, de nekem viszonylag híg lett, de nagyon finom enyhén savanykás joghurt lett belőle. (IGaz, hogy én nem bugyoláltam, csak belöktem a hideg sütőbe. Annak úgy is jó a hőszigetelése, ott lassan hül:). Meg néha átkevergettem) Na ezek után őszibarackot nagyon apróra vágtam + áfonyát tettem bele, amit szemenként 1 picit megnyomkodtam. Ezek után belenyomtam a kézimixert és egy kis részét összeturmixoltam, nem az egészet, mert az már nem leves. Ja és ezt mézzel ízesítettem, majd egy este betettem hűtőbe összeérni.

Asszem ez nálam bármilyen más főzött, sűrített, fűszerezett gyümi levest üt! Igazi üdítő friss gyümölccsel. Asszem azért nem lett sűrű a joghurt, mert UHT tejből csináltam....

Kilroy Creative Commons License 2004.08.24 0 0 102

Jah, az valoban nem vagyok :-))

Előzmény: csite (101)
csite Creative Commons License 2004.08.23 0 0 101
pedig te nem vagy 100S! :))
Előzmény: Kilroy (100)
Kilroy Creative Commons License 2004.08.23 0 0 100
100!!!
csite Creative Commons License 2004.08.23 0 0 99

vidéki rokonok kápráztattak el egy fantasztikus gyümilevessel, ami volt benne:

körte, szilva, feketeszeder, eper, málna, alma, őszibarack

olyan zamatos volt hogy csak csuda

DELFINKE7 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 98
próbáld ki, szerintem ízleni fog. nem tudod elrontani
Előzmény: alexandrosz (97)
alexandrosz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 97

Szerintem sokaknak ízlik :)

Holnap főzök én is valamilyet, lehet, hogy épp pudingosat.

Előzmény: DELFINKE7 (96)
DELFINKE7 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 96
akkor már nem vagyok egyedül. láthatják a többiek, hogy másnak is ízlik.
Előzmény: alexandrosz (94)
Kilroy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 95
Most ettem egy mazsolas ananaszlevest. Erdekes volt, de finom.
alexandrosz Creative Commons License 2004.08.04 0 0 94

Többször ettem már így elkészített gyümölcslevest és állíthatom, hogy igen finom.

Tegnap sima meggyleves csúszott, a meleg ellen is kiváló.

Előzmény: DELFINKE7 (92)
Kilroy Creative Commons License 2004.08.04 0 0 93
A napokban ettem sargabaracklevest. Gyumolcsleves kategoriaban a legjobbak koze tartozik, amiket valaha ettem. Isteni finom volt.
DELFINKE7 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 92

sziasztok,

én egy igazi gyümölcsleves imádó vagyok. A következő képen csinálom. A gyümölcsöket megfőzöm vízben, dobok bele cukrot és citromkarikát. Majd vaníliás vagy epres pudingport keverek el egy bögre tejben és ezzel habarom be a levest. Aki nem szereti a gyümilevest, az így biztos megimádja. Próbáljátok ki, szerintem megéri.

Jó étvágyat hozzá.

csite Creative Commons License 2004.07.09 0 0 91
menzán én is nyomtam két nap is levest, ami külsőre nem volt csábító, na de mint rutinos étkező tudtam, a beltartalom ígéretes lesz, nem is bántam meg, csak azok a sűrítésfelhők zavaróak kicsit
alexandrosz Creative Commons License 2004.07.08 0 0 90

citromkarikáta

sorry.

Előzmény: alexandrosz (89)
alexandrosz Creative Commons License 2004.07.08 0 0 89
Tegnap ismét egy teljesen egyszerű meggylevest készítettünk, talán annyi különlegessége(?) van, hogy néhány citromkarkát is belefőzésre került. Remek volt!
Kilroy Creative Commons License 2004.06.08 0 0 88
Tényleg jól hangzik. De az is igaz, hogy az egyszerű gyümölcsleves is lehet finom. Asszem tegnap ettem meg az anyám által csinált gyümölcsleves maradékát. Jéghidegen, meggyekkel... isteni finom volt.
Előzmény: chupi (86)
alexandrosz Creative Commons License 2004.06.08 0 0 87
Ez nagyon jól hangzik. Bár, az egyszerű gyümölcsleves, ami minden "dresszinget" nélkülöz is lehet nagyon ízletes. Nemsokára jön a meggyszezon és lehet főzni kiváló meggyleveseket...
Előzmény: chupi (86)
chupi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 86
Kedves gyümölcsleves-fanok!
Melegen ajánlom a kispesti Nótafa vendéglőt görög gyümölcsleves szempontjából: néha elnézünk arrafelé, és olyankor mindig azt rendelek. Hideg, a sokféle gyümölcs nincs szétfőve - félig roppanósak, tejszínhabbal koronázzák és bíborszínű sziruppal locsolják meg. Utóbbi persze csak mértékkel, hogy mutatós legyen.

Ami pedig a sűrítést illeti, javaslom az étkezési keményítőt, egészségesebb, mintha lisztet használnátok, és sokkal selymesebb is lesz a végeredmény.

Kilroy Creative Commons License 2004.05.27 0 0 85
Magamat neveztem ínyencnek, a FoodExpress-re vonatkoztatva elég érdekesen hangzik a jelző :-D Egyébként talán egyértelműbb lett volna, ha idézőjelbe teszem, de most már mindegy, úgy marad :-) [Ebben a hozzászólásban direkt nem írom/írtam idézőjelbe.]
Szerintem sem rosszak a FoodExpress kajái, sőt szvsz nagyon is jól főznek, az árakhoz képest is. Amúgy én is imádom édesanyám gyümölcslevesét :-))

Modik, bocs, ha esetleg problémás lenne, hogy itt szinte reklámozom a FoodExpresst.

Előzmény: alexandrosz (84)
alexandrosz Creative Commons License 2004.05.27 0 0 84
Azé'Food Express-t nem nevezném ínyencnek, ill. ha mégis, édesanyám biztosan megsértődne :) Persze, én is eszem ilyeneket, mert egyáltalán nem rosszak és manapság már könnyen hozzáférhető a gyümölcsleves pl. egy bevásárlóközpontban is.
Előzmény: Kilroy (83)
Kilroy Creative Commons License 2004.05.27 0 0 83
Eszem néha gyümölcslevest. Talán ínyenc lettem, de a sima "mezei" verziót már kihagyom :-) Ellenben erdei gyümölcsleves, citromos almaleves és hasonló spéci változatok bejátszanak, többnyire finomak is szoktak lenni (Food Express).
alexandrosz Creative Commons License 2004.05.27 0 0 82
GYKT tagoktól ez el is várható :)
Előzmény: csite (81)
csite Creative Commons License 2004.05.27 0 0 81
én ma megkíméltem magam tőle, sajnos torokfájós lettem, de jövő héten tuttira enni fogok!
Előzmény: alexandrosz (80)
alexandrosz Creative Commons License 2004.05.27 0 0 80
On: meccsoda jó gyümölcslevest ettem tegnap :)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.07.04 0 0 79
Kedves riki86,

Nagyon szépen köszönöm! :)
lm

Előzmény: riki86 (78)
riki86 Creative Commons License 2003.07.03 0 0 78
Szia!

Meggymagozót találhatsz itt, ha jól emlékszem 1190 HUF. A konyhatündérek feliratnál fogod megtalálni. Nekem is ilyen van már évek óta ezt használom, elég jól bevált.
Sok sikert!

Előzmény: liberálmensevik (74)
liberálmensevik Creative Commons License 2003.07.02 0 0 77
nem kellene-e pl. leejteni néhány barackot

Amikor -boldogult diákkoromban, stopposként- a Soho-ban felszedtük a Berwick street piacán a törött gyümölcsöket a piaczárás körül, akor megalkottuk a 'talpas barack' fogalmát.

'talpas barack' az a barakféleség, amit ha a földön a cipőd orrával megböx, akkor nem gurul, hanem csúszik. :)

Előzmény: csokibéka (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!