Jaja... Mexikótól délre az azt jelenti, hogy Peruig. Peruban és már Bolíviában is lehet szervezkedni, mert egyre többen beszélnek angolul, bár az a tapasztalatom, hogyha helyben fizetsz be egy irodánál és angol nyelvű vezetőt kérsz a túrákhoz, akkor közel ugyanott leszel, mintha idehaza fizetnél be egy túrára. Persze kivétel mindig lehet. Ha olcsón akarja megúszni az ember, akkor kell a spanyol.
Costa Rica, Argentína és Chile megúszható nélküle, de egy Honduras, Nicaragua vagy Kolumbia menet már nagyon nehezen...
Igen, igazad van. Mi anno (4 csajszi) minden nemű spanyol nyelvtudás nélkül mentünk ki Peruba, 3 hétre és itthonról az út 90 százalékát leszerveztük. Persze azért vannak arra is olyan területek, amiket egyedül nyilván nem vállalnék be, de helyi vezetőt meg lehet találni, vagy helyi utazási irodát egy pár napos dzsungeltúrához vagy ilyesmi....
A Budapest-New York járaton mindig több a magyar mint a más nemzetbeli. Mert több magyar megy Amerikába, mint amerikai jön ide közvetlen.
Magánszervezésben Latin-Amerikába nagyon kevesen mennek, néhány hátizsákos és kész. Német, holland, angol és spanyol viszont rengeteg van. No túl sok magyar csoporttal sem találkoztam eddig odakint az enyémeimen kívül, de a Baraka és az Eupolisz is indít oda túrákat és néha ők is visznek 5-10 embert.
Szerintem a nyelv hiánya miatt sem merik sokan bevállalni, mert bizony ha valaki nem beszél spanyolul, akkor Mexikó alatt megáll a tudomány. Én ettől függetlenül mindenkit a privátban szervezett utakra ösztökélek, de ha így utazol, akkor adj magadnak időt. Ha Te nem is adsz, a körülmények majd adnak. Nem vitás, hogy az összes túraterv leleshető, vannak túrák, amiket egy egyszerű LP-vel le lehet koppintani, másokat helyi utazási irodáknál befizetve, másokat meg jó sok utánajárással...
Nem lehet, hogy a nagyobb utaknál inkább megpróbálják maguk megszervezni az utat az emberek? Csak mert nem rég jöttem haza az usából és a new york - budapest járat dugig volt és nagyobb részben magyarokkal. És ha az emberek oda elmennek, akkor a válság szerintem nem lehet annyira nagy... de ez csak az én véleményem. Persze biztosan vannak olyanok, akik munkanélküliek lettek és eddig meg sokat utazgattak és most egy darabig vissza kell fogniuk magukat...
Szerintem elég ramaty manapság az utazási kedv, mindenki be van fosva a válság miatt és inkább kuporgat, mint elköltse egy félmilliós útra. Nálunk a Miradornál is nehezen mennek a dolgok, és ahogy hallottam, az Eupolisznál sem megy jobban. A kis értékű utak csak-csak elmennek, de a drágábbak nehezen...
Sziasztok! Mi idén a barátommal a Szardínia, és Korzika utat választottuk ki, de még nem voltunk a Barakával sehol túrázni. Kíváncsiak vagyunk bármilyen tapasztalatra, esetleg azoknak a véleményére, akik már résztvettek ezen a túrán. nehezek a túrák, vagy egy átlag embernek teljesíthetőek? és mennyi időt lehet a tengerparton tölteni, fürdeni stb.? Köszi
Én is idén voltam a Marokkói kalandtúrájukon. Nagyon király volt. A két túravezetővel is meg voltam elégedve. Mindenkinek csak ajánlani tudom. És az ára a 3 hétért nem volt drága.
"...Vagy ha mentek esetleg nézzetek utána mennyi az útlemondási biztosítás.. "
Azt hiszem, ez a legbiztosabb. Nálam gyakoroltak némi méltányosságot. Az apám kórházba került, emiatt nem utazhattam. Egy valamivel későbbi útra, Skóciába még elmehettem, az írországi útra befizetett pénz jelentősebb részét beszámították.
Amúgy tényleg drága társaság, de én pl. Norvégiában egyénileg nem mentem volna el oda, ahová velük mentem. Felejthetetlen út volt! Sajnálom, hogy Cini elment.
Amit Te írsz, az kizárólag útlemondási biztosítás megkötésével működne. Nem kötöttél, nem jár. Ott a honlapon, igaz jól eldugva. A prospektusukban is benne van. Törvényesen jártak el.
Hozzátenném, hogyha magad szervezel egy utazást, és egy héttel indulás előtt lesérülsz, akkor is bukhatod az egészet (kifizetett szállás, repjegy).
Azon lehet vitatkozni, hogy méltányosságból miért nem adták vissza a pénzt. Szerintem amennyiben nem buktak Rajtad, akkor üzletpolitikailag helyesebb lett volna visszaadni Neked a pénzt, mert nem híresztelnéd el a történetet.
Egyik túratárssal esett meg ősszel, hogy Izland 1-ről átjelenkezett Izland 2-re (mikor utóbbit meghírdették), és - noha régi utasuk volt, és a repjegyen se kellett változtatni - legomboltak róla 5000 Ft-ot. Szabályos, de tapló magatartás volt.
A konkurrenciáról is van rémtörténetem, nagyrészt korrektül de elég amatőr módon kezeltek olyan esetet, melynél az ügyfélnek volt útlemondási biztosítása.
Sokat utaztam már a Barakával, összességében elég jók. Igaz drágák is, néha hibáznak is, de az összkép jó.
Sziasztok, nálam felejtős a Baraka. Bár elég drágák, de gondoltam kipróbálom. Egy héttel az út előtt balesetem volt, teljesen rugalmatlanul közölték hogy pénzt vissza nem adnak az "igazságosság" jegyében. Ráadásul jelentkezéskor azt mondták az én helyem az utolsó, viszont még sokáig várólistás volt a túra. Tehát túlbukoltak, ennek ellenére nem fizettek vissza egy forintot sem. Pedig tényleg sérülésem volt de ez nem hatotta meg őket. Szerintem jobb ha az ember egyedül szervezi meg magának az utat magának, a természet Baraka nélkül is ugyanolyan szép! Szóval fontoljátok meg mentek-e, bárkivel előfordulhat ilyen. Vagy ha mentek esetleg nézzetek utána mennyi az útlemondási biztosítás..
Mi 2 alkalommal utaztunk a Barakával, és fogunk is még utazni.
Kicsit nekem kellemetlen, hogy van az az ismerkedő est, és én bakker tényleg nem fogom megjegyezni a neveket. Legalábbis első második nap tuti. Így elég nagy égés, de általában megértik, hogy vannak hülyék is...:-)
Az ajándékozósdi nekem megint csak teher, de ez én vagyok, Bevallom nem nagyon csípom az ilyen társasági dolgokat, de aki társas utazásra megy, vessen magára.
Mi végigtapostuk a marokkót busszal (21 nap), nagyon király volt! Fergeteges, ajánlom mindenkinek, igazi nagy kaland!
Második út a Dél-Olasz vulkántúra volt. Hát az sem piskóta! Sőt megkockáztatom jobb mint Marokkó? Talán nem, de tuti nem rosszabb!
Végül mindenkinek csak ajánlani tudom a Baraka utazásait, vagyis a fenti kettőt mindenképpen. Kár lett volna kihagyni, és az aki nem volt, annak kár kihagyni!
Csinálgatok egy kis oldalt magamról, ahol idővel minden utazásom felkerül.
Olaszországról már olvashattok, de Marokkóra még várni kell.
Én még nem döntöttem, pedig az idő sürget: Franciaország túra a Barakával, vagy Bajkál-tó az Eupolisszal. Az Eupoliszról már csak-csak olvastam, de volt-e valaki velük a Bajkál-tó túrán?
Köszönöm, Mikó! Nem véletlenül foglalkoztat ez a túra, sokat hallottam már róla. A családom egyik tagja 2700.ig ment fel, aztán feladta. A 25 fős csoportból a spanyol oldalra már csak négyen mentek át. Mindenesetre sok időm már nincs a tökölődésre...
Ami a Kjeragot illeti, a társaság nagyobb része ( én is ) hason csúszva nézelődött a szikla szélén. Azt a hajmeresztő mutatványt, amit itt-ott a neten én is láttam, közülünk senki nem kockáztatta meg. A túravezetőnk a Kjeragboltentől is óvott mindenkit, azért páran rámentek.
A hosszú túrán el fogsz fáradni, de azon van egy rövidebb változat, ha fejben ott vagy, akkor menni fog és élvezni is fogod. Azt a túrát én ki nem hagynám, nagyon szép, és a rövidebbik változattal is sokat - szinte mindent - láthatsz. Ráadásul igen szépen felépített túra, van egy menedékház útközben, ahol lelkileg sokat segít egy doboz sör.
Jó, hogy írod, szeptemberben megyünk maszekban Norvégiába, és a Kjerag-szikla is benne van a tervben. Láttam itt-ott fotókat, hogy kinn állnak rajta, nagyon necces? Nálatok volt aki kimászott rá?
Mikó ( már ha jársz erre mostanában ), írtad, hogy voltál a Barakával a francia úton. Én ezzel az úttal kacérkodom már évek óta, csak az aggaszt, hogy a Pireneusok túl meredek lesz nekem (szószerint!). Szóval az érdekelne, mennyire vette a társaság ezt a szakaszt. Nem vagyok gyakorlott túrázó, egész évben erre semmi lehetőségem nincs. Voltam már velük Skóciában, a múlt évben Norvégiában, az előbbi sétagalopp volt, az utóbbi kicsit ( a Kjerag pl. lefelé nagyon ) megizzasztott. Üdv. M.
Egyszer Raxra mentünk klettersteigelni. Mint sok mászó, mi is azon a bizonyos helyen, a parkolóban, a WC ééülete mellett kijelölt és engedélyezett kempingezőhelyen vertünk sátrat. Sok náció, németek, osztrákok, lengyelek, szlovákok, csehek voltak ott, mindig. Aztán este beállt egy magyar rendszámú busz, aki hozta a Baraka csoportját. Negyven-egynéhány ember állt neki sátrat verni. No, eghy ilyen helyet nem az ipari turizmusnak jelölnek ki, hanem a nomádságot kedvelő, sportból, élvezetből ilyen tevékenységet választóknak. Azon a hétvégén mi szégyelltük magunkat a magyar rendszámú kocsink miatt. Mindenki egyhangúlag szidta a magyarokat. Azok is, akik nem tudtak tábrot verni a sok-sok fizetős amatör miatt, vagy a busz miatt. Azt hiszem, a helyi hatóságok figyelmeztették is őket, mármint a céget, hogy ezt a helyet nem nekik jelölték ki. Ha pénzt akarnak keresni, akkor menjenek fizetős, hivatalos szálláshelyre. Állítólag azóta nem fordult elő ilyen. Sajnos, a cég miatt ugyanilyen problémák miatt volt már gond Korzikán is, illetve hasonló, ingyenes lehetőségekkel való visszaélés miatt Szlovákiában, Olaszországban is.
Járt már valaki Írországban Barakával? Esetleg tervezitek? Miko Te írtál ilyesmit, tervben van még? Sosem utaztam eddig velük, szívesen olvasnék bármilyen jótanácsot, véleményt
Amit leírnak, azt vigyetek, valamint egy üveg vodkát vagy pálinkát.
A repülőút nagyon hosszú, azt mondtátok ilyen messzi még nem voltatok. Fel kell venni a leglazább ruhát, a repülőn le a cipőt, jól kipárnázni magatokat és türelmesen ellenni, egyébként a reptérig csak annyi meleg cucc kell, hogy meg ne fázzatok. Éjjel 30 fok volt mikor megérkeztünk, talán csak az erdőben kellett a polár egyik este.
Semmi különösre nem kell felhívni a figyelmet, szigorú piálás minden kétes kajáláskor, hepatitisz oltás az út előtt, és minden rendben lesz.
Nem, ez nem akart negatív kampány lenni. Tényleg nem hallottam róluk semmi rosszat, sőt, gondolkoztunk is a repülős marokkói úton. És nem az iroda, hanem az időtartam és az időpont miatt nem azt választottuk. :o)