Keresés

Részletes keresés

proszim Creative Commons License 6 órája 0 0 31241

Somogyi-Soós Anita Noe tag mondta jól egyszer az m1-en a Nagyszülők világnapján: neki többet jelent,hogy van egy megbízható nagyi, mintha kapna 5000 ft támogatást.

proszim Creative Commons License 7 órája 0 0 31240

Szülje a gyereket, nagyon kéne...de az se baj ha közben hízik belőle az ingatlantulaj, az autókereskedő, az építőcég, aki mind a mi kutyánk kölye. Ráadásul ez a rengeteg állami pénz buborékot fúj, így aki gyereket akar szülni, kénytelen igénybe venni, mert lemarad...saját maguk fizetik ki, max duplán, csak a különbözet megáll valakinél.

Ráadásul sokkal nagyobb strukurális gondok vannak itten. Nincs elég lakás, vízfejű az ország, kurva magasak az adók (ja, mert ilyen szarokra kell költeni belőle..)

Vannak annak okai, hogy Magyarországon miért csökken a népesség, sokkal jobban, mint a fejlett világban bárhol. Szerinted ha pénzt szórunk rá megolddik? A focira már ki lett próbálva, meg minden másra is...

Szocik is kipróbálták, mások is....mielőtt a szokásos agytalan fidesz-bashingnek tűnne...mindenki csak magát hízlalta. De a Fidesznek páratlan felhatalmazása volt érted, nekik lett volna elég erejük aktuál csinálni vmit. Erre mi van? Brüsszel, bazmeg. Ennyit tudtak ezek is.

proszim Creative Commons License 7 órája 0 0 31239

Ez a feudalizmus is úgy működik, hogy a hűségért cserébe földet kell osztani...van egy új felső-közép réteg itten kérem, és ők vannak tápolva a trafikokkal, ingatlanjaik, befektetéseik árának mesterséges megtolásával, ezzel, stb stb. Hogy ezek új arcok a válság óta, vagy a jó öreg társutas magyar dzsentri a legújabb ruhába öltöztetve, arról gőzöm sincs.

Mind1 is. Ugyanaz ez is, mint a Kádári, nyugati hitelekből tápolt mesterséges jólét. Itt mondjuk nem kell majd (vissza)fizetni, csak az a pénz van felélve, amből fejleszteni lehetett volna. Engem nem érdekel, én nem akarok szobrot dönteni, vagy társadalmat rendezni...csak ugye végső soron ez nem más, mint konzerválás, és a feudalizmust nem ok nélkül offolták pár 100 éve. A kommunizmusban előbb-utóbb a másé fogy el, amit el kéne venni, a feudalizmusban a főd, amit osztani lehet. Jobbágy meg pláne ne kérjen még belőle.

Magyarországon meg az elmúlt 150 évben mindig csak a központi apanázs fogyott el. És akkor vót itten forradalom...a fenntarthatóság meg nem más, mint egy offshore-számla, egy ingatlanvagyon, illetve a diverzifikált portfólió.

 

 

 

Egészségügy összeomlott.
Oktatás majdnem.
Forint rekordgyenge.
Az áremelések elérik a 20-40 százalákot.
Már mindenki gyűlöl mindenkit.
Nagyszerű munka, szavazzunk a fideszre.

Benzinár robban

Ingatlanárak-albiárak egekben

botsinkai Creative Commons License 9 órája 0 0 31238

Mármint nyilván úgy értetted, hogy akinek alacsony a nyugdíja, azaz kevés járulékot fizetett anno, azt ne jutalmazzák a járuléknemfizetésért...

Előzmény: proszim (31232)
botsinkai Creative Commons License 9 órája 0 0 31237

Akkor megvan a megoldás neked is, ha épp urizálni akadna kedved. :-)

Előzmény: proszim (31233)
proszim Creative Commons License 13 órája 0 1 31236

Csokos gyerekre ilyen rugi kell

Készült a kormány megbízásából

http://static.mellbimbo.eu/files/2019/09/17/70315740_2564253360262029_5155974484976467968_n.jpg

proszim Creative Commons License 13 órája 0 1 31235

Senkinek sem JÁR semmi, ami emberi erővel teremtettek, ebbe az adóforint is beletartozik. A nagycsaládosoknak sem JÁR az átlagosnál jobb autó, sőt még átlagos sem jár senkinek. Nem emberi jog az autó, pláne nem más pénzén. Ráadásul attól, hogy valaki nagycsaládos, még nem lesz automatikusan rászoruló. Az autó luxuscikk, ami jó ha van, de nem létszükséglet az emberek 99%-nak. Főleg egy olyan országban, ahol emberek fagynak meg télen az otthonaikban, és tízezrek halnak meg a közegészségügyben.

proszim Creative Commons License 13 órája 0 1 31234

A nagycsaládos csak új autóba hajlandó beleülni? Igények vannak, az én kontómra?
Aki 5 millás új autót meg tud venni támogatással, az meg tud venni egy 2,5 millás használtat is támogatás nélkül.

proszim Creative Commons License 13 órája 0 1 31233

Akinek a pasija tizenmilliós kocsit tud venni,az nem a támogatás miatt szül 3 gyereket,hanem azért,mer neki ez így jó,mert ezzel tudja megfogni a pasit,így nem kell mennie az kis érettségijével szalag mellé,hanem urizálhat otthon,a bejárónő,meg a szitter rendezik a háztartást.

proszim Creative Commons License 14 órája 0 1 31232

Ez olyan hozzáállás, mint a rezsiutalvány, és az egyéb nyugdíjtámogatás. Mindenkinek kifizetik/adják. Annak is aki nincs rászorulva. Mert kérdem én, miért kell rezsiutalványt adni annak a nyugdíjasnak, akinek magasa nyugdíja? Mondjuk szabjanak egy határt 200 ezer forintnál magasabb nyugdíjnál nincs rezsi utalvány, akinek ennél kevesebb az apanázsa az viszont többet kap.
Abba már nem is gondolok bele, miért kellett ez az egész rezsiutalvány. Miért nem lehetett volna az összeget a nyugdíjjal együtt kp. kifizetni. Jó, akkor O1G nem tudott volna minden nyugdíjasnak levelet küldeni az önkormányzati választások előtt másfél hónappal.

proszim Creative Commons License 14 órája 0 1 31231
proszim Creative Commons License 14 órája 0 1 31230

Soros Györg a Globális kapitalizmus válsága

https://moly.hu/konyvek/soros-gyorgy-a-globalis-kapitalizmus-valsaga

proszim Creative Commons License 14 órája 0 1 31229

A Pécsi Ítélőtábla szerint törvényt sértett az iskolában kampányoló szekszárdi polgármester

Ács Rezső szeptember 2-án, a tanévnyitó részeként osztogatott uzsonnás dobozokat, majd posztolta az erről készült képeket a Facebookján.

proszim Creative Commons License 14 órája 0 2 31228

A szuperliberális államban ne járjon semmilyen támogatás.

Munkabér és kész

Viszont: így lehet az embereket hülyíteni  és röghöz kötni.

Leírnál 3 dolgot,amit a Fidesz véghez vitt 9 -nemsoká 10 év-alatt és  tényleg pozitívan befolyásolta a társadalom állapotát?

Ha valaki utálja Gyurcsányt,az én vagyok,de az a szitu, hogy semmivel sem tartunk előrébb,mint 9 éve.

Sőt.

 

Előzmény: botsinkai (31224)
proszim Creative Commons License 14 órája 0 1 31227

Az emberek azon sem háborodtak fel, hogy a Csoknál sincsen felső határ,azt is megdobja az állam 35 millával,aki 90 milliós házra ruház be.
Mert akinek csak 55 milliója van,azt nagyon meg kell ám támogatni

püfffneki Creative Commons License 15 órája 0 1 31226

Végigtanulmányoztam a korfát és még ma is több fiú születik mint lány és a többlet egész 50 éves korig megmarad. Akkor fordul a helyzet és a 70 éves nők már 20 ezerrel többen vannak.

 

Vajon mi lehet a magyarázat a fiúk születési többletére?

Valahol az írták, hogy a fehérje fogyasztástól függ. Húst  és tejterméket szertő nők szülnek fiút.

Mivel a szegény családokba ez a ritkább, így adódik, hogy náluk több a fiú.

És mivel a fizikai munka a vele járó dohányzás és pia a legfőbb közreműködő a korai halálokban, ezért  csökken drasztikusan a szám.

Persze  Ratkók nehéz sorát mutatja, hogy a 220 ezer körüli megszületettből 100 ezer már odaát van.

Sophie Hatter Creative Commons License 15 órája 0 0 31225

És akkor most mi jön?

Előzmény: proszim (31221)
botsinkai Creative Commons License 16 órája 0 0 31224

Azért, mert a támogatás (nagyon helyesen) nem szociális alapon jár.

 

Érdekes, hogy az egyenadót nem emlegeted. :-)

Előzmény: proszim (31222)
botsinkai Creative Commons License 16 órája 0 0 31223

Van rá esély, hogy hülyeséget beszél.

 

Szerinte az afrikai is ugyanolyan ember, mint te. :-)

Előzmény: proszim (31221)
proszim Creative Commons License 16 órája 0 0 31222

A szuperkapitalista szülők miért állami pénzen vesznek kocsit,kajáltatják a gyerekeiket,kapják a tankönyvet?Ha piac,akkor vegyenek piaci áron.

Nem értem,miért nő attól a népesség,hogy a gyárigazgató a meglévő 20 milliója mellé kap még 2,5 millát az államtól kocsira?

Vagy nem is a népesség növelése a cél?

Szerintem nem.Ez csak egy lózung.

proszim Creative Commons License 16 órája 0 0 31221

A kapitalizmusnak vége,meg mondta Schoros György

Előzmény: botsinkai (31218)
proszim Creative Commons License 17 órája 0 0 31220
botsinkai Creative Commons License 17 órája 0 0 31219

Norvégia egy megvalósult komenyizmus. :-)

 

Ám a kapitalista (feudális, rabszolgatarto) rencer nem a prolikért (jobbágyokért, rabszolgákért) van, hanem a gazdákért.

Előzmény: proszim (31209)
botsinkai Creative Commons License 17 órája 0 0 31218

Nem komcsizmusról írtam, hanem komcsi egyenlősdiről.

 

Tudod, világoskékek és sötétkékek.  Mint Kínában. :-)

Előzmény: proszim (31208)
proszim Creative Commons License 18 órája 0 1 31217

Akkor egy kis pszichológia... az emberek két dolog miatt hiszik el a hazugságokat, ebből az egyik az, hogy szeretnék, hogy igaz legyen... amit a Fidesz csinál, az egyszerű pszichológia manipuláció... úgy hívják axióma... ez gondolom ismerős... azokat az embereket, akiket a Fidesz "meggyőzött" azoknak már eddig is ez volt a meggyőződése, a Fidesz csak megfogalmazta nekik, egyfajta keretbe öltöztette...

proszim Creative Commons License 19 órája 0 1 31216


Szerintem meg a legkomolyabb probléma a robotizáció. Ne reménykedik senki, itt mérnökből is kevesebb kell majd. Azokat a képezd magad demagógiákat meg felejtsük el. Sajnos nem mindenki lehet agysebész meg programozó matematikus. Az egyetlen megoldás valami jól kitalált robotadó lenne. A tömegeket pedig szociális, szolgáltató szférában alkalmazni. Érezzék, hogy van értelme az életüknek. Egyébként robotizáció utáni adózással szerte Európában vannak kísérletek. Itthonról ilyen még nem is hallottam.

proszim Creative Commons License 19 órája 0 0 31215
 • Ez nem szociális alapon működik. A 21. században vagyunk, egyre kevesebb munkásra lesz szükség. Folyamatosan nő a képzett munkaerő aránya, és egyre többre van szükség. Ők fogják megvenni. A világon csak nálunk cél az, hogy minél több humánrobot legyen.

 • Az Apple-nél 60.000 alkalmazott munkája után évi 130 mrd $ árbevétel van.
  Nálunk ugyanezt 4,2 millió munkavállalóval értük el!

 • proszim Creative Commons License 19 órája 0 0 31214

  "A porszívók gyártását 2004-ben hozta Magyarországra a cég Svédországból, nagyrészt azért, mert itt jóval alacsonyabb volt a munkaerő költsége. Mostanra viszont már nem éri meg itt termelni, hiszen ugyanezt a munkát jóval olcsóbban el tudják végezni Ázsiában, éppen ezért most oda szervezi ki a termelést a gyár. " - vagyis az Electrolux az alacsony hozzáadott értékű termelést elviszi oda, ahol olcsóbb a munkaerő.. viszont a magas hozzáadott értékű termelést az robotizálja..
  Éljen a magyar oktatásügy fejlesztése !!! Középtávon nem lesz szükség a csak írni - olvasni tudó bérrabszolgákra. Talán most kéne megkérdezni a kormányt, hogy miért is építi le az oktatást?? és a tudományos kutatást miért is államosítja és veri szét vele ??

  proszim Creative Commons License 19 órája 0 1 31213

  Több gyerekkori barátom is érintett az ELu leépítésben

  Ba..ódjon meg Orbán

  proszim Creative Commons License 19 órája 0 1 31212

  gyreekek esélyegyenlősége? hogy a  háromgyerekes gyáros gyereke ingyen kocsi kapsz,az egyszülős egyke meg semmit?

  nem,kedvesem,ennek annyi köze az esélegyenlőséghez,mint tyúknak az aomfizikához

  vagy az esélyegyenlőség, hogy Pesten már annyi az albérlet, hogy átlagember nem tudja ott taníttatni egyetemista gyerekét

  Tudom,menjen vidékre,de ha a pesti egyetemek értékesebb diplomát adnak?

  Amit Orbán csinál,annak semmi köze az esélyegyenlőséghez

  Előzmény: Sophie Hatter (31211)

  Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!