Keresés

Részletes keresés

Diótörő Creative Commons License 2024.07.17 -1 0 30

" Igen, unatkozok "

Rejszolj, az a tüdőt is tisztíccsa !

Előzmény: Bölcs Árnyék (29)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.17 -1 1 29

Igen, unatkozok, és csak felhoztam a sűlyesztőből ♥ 

 

 

ti is kotorászhatnátok a sűlesztőben, hát valami érdemeset találtok ott ! 

Előzmény: Diótörő (28)
Diótörő Creative Commons License 2024.07.17 0 3 28

Marhára unatkozhatsz, ha 10-20 éves topicokat veszel elő, hogy aztán ismét a mélybe süllyedjenek.

Előzmény: Bölcs Árnyék (27)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.07.17 -1 0 27

A szamárköhögés vírusa mutálódott, és terjed Magyarországon ! 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=f0AUD2bSs-Y

Scotch - Disco Band

Giorgetto Creative Commons License 2003.04.24 0 0 26
Valójában nincs nagy problémám, de elég érdekes az eset. Tegnap reggel felkeltem később észrevettem fáj a jobb kezem és a bal lábfejem. Két elég csúnya csípés következményei voltak rajtuk, a kezemen kissé be is dagadt. Fenistil géllel kentem be, a fura az számomra, hogy 26 óra alatt semennyit sem szívódott fel, ugyanolyan csúnya. Sokféle rovar, etc. csípett már meg, de mindegyik esetben gyorsan eltűntek a nyomok, és sose volt ilyen csúnya. Ki sem mozdulok a lakásból, és valami így elbánik velem. Mióta a mammut 2 felépült meg a ganz gyárat leszedték egyre durvább ilyen élősködők kerülnek elő, és egyre nagyobbak.
csiak Creative Commons License 2003.03.28 0 0 25
Lenne egy sürgős kérdésem. Val a jobb térdem alatt egy viszér. Ma reggel vettem észre hogy bevérzett és egy nagy lila folt van felette. Tegnap bajnoki meccsem volt (foci) és lehet hogy pont ott rúgták meg. Vagy megeröltettem. De viszont nem fáj. A kérdésem az hogy hamar meg fog gyógyulni, vagy kell e ezzel valamit csinálni? Köszi: csiak
rugo- Creative Commons License 2002.09.27 0 0 23
Na jól "megvigasztalod" itt az embert. :(
A dolog lényege pont az, hogy sehol semmi panasz,
a kő léte viszont ismert igy aztán ott a kérdés, mi legyen vele?

Na jó, kösz mégegyszer. A többit majd eldöntöm magam.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 22
Kedves rugo!

Akit én kérdeztem, az sebész volt. :-)

Mint minden műtétnek, ennek is megvan a kockázata.

Az illető orvos még egy kockázatot jegyzett meg.

Ha hasi panaszaid vannak, akkor az első amit észrevesznek, az az epekő lesz. És ekkor már sokan hajlamosak abbahagyni a keresést.

Ha a hasi panaszaidat más okozza, akkor előfordulhat, hogy a valódi okot már csak az epeműtét után fedezik fel. És ha ez egy rosszindulatú daganat, akkor peched van. :-(

Előzmény: rugo- (21)
rugo- Creative Commons License 2002.09.26 0 0 21
Kedves ResetGomb,

megtettem, több (pontosabban 2) esetben is. A válaszok nem egyértelműek és -megitélésem szerint-kicsit a szakmai "elfogultságból" (is) táplálkoznak.
A sebész azt mondja "ki kell szedni, vágjuk..."
A belgyógyász már egy kicsit bizonytalan: "ha nem okoz panaszokat, akkor talán..."

Mondanom sem kell hogy az utóbbi szimpatikusabb az adott esetben (és az alanynak)
De igazából a műtéti rizikó nagyságát nem tudom megitélni. Vajon ez összemérhető a "semmit nem csinálás"-ból adódó rizikóval?

kösz a tanácsot, infót

rugo

Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.26 0 0 20
Kedves rugo!

Megkérdeztem erről egy orvost!

1. Az első tanács az volt, hogy te is tedd meg.:-)

2. Az új módszer szerinti eltávolítás lehetséges. Ilyenkor összetörik az epekövet. Ha az operáció elindul, akkor azt be is kell fejezni. Ilyenkor előfordul, hogy mégiscsak vágás lesz a dologból.
(Nem sikerül összetörni a követ vagy más komplikáció.)

3. Az epekő képződése arra utal, hogy az epe nem jól működik. Tehát nem hiányzik, ha kiveszik. (Az epekő eltávolítás során magát az epehólyagot is kiszedik.) Ha benntmarad, akkor komplikációt okozhat illetve a gyulladás miatti összenövések komplikálhatják a késöbbi műtétet. (pl. nem lehet új módszerrel eltávolítani.)

Előzmény: rugo- (19)
rugo- Creative Commons License 2002.09.23 0 0 19
Kérdés:
lehetséges-e az epehólyagot teljesen kitöltő cca 3.5 cm) epekő eltávolítása az "új" módszer szerint, mikor is nem vágják át a hasfalat, hanem holmi lyukakon keresztül dolgoznak a sebészek?
Avagy ez a módszer csak apró kövek eltávolítására használható?

Egyáltalán mi a javallat egy a fenti méretü, de panaszokat évek óta nem okozó epekő esetében? El kell távolítani, vagy elfér :) az ott ahol van?

kösz

rugo

amanibhavam Creative Commons License 2002.09.02 0 0 18
persze nem riogatni akarok, mert a két tünet lehet egymástól teljesen független is (pl. a karikás szem vitaminhiány, vérszegénység miatt, a csípős érzés a szájban pedig valamilyen fogászati probléma, rossz fogtömés stb. miatt), többet kellene tudni a dologról
Előzmény: rugo- (17)
rugo- Creative Commons License 2002.09.02 0 0 17
kösz
Előzmény: amanibhavam (16)
amanibhavam Creative Commons License 2002.09.02 0 0 16
valami belgyógyászati betegséget sejtet a dolog, szerintem feltétlenül mutassa meg magát belgyógyásznak (vérvétel is szükséges lehet)
konkrét betegséget inkább nem találgatnék
Előzmény: rugo- (15)
rugo- Creative Commons License 2002.09.02 0 0 15
Egy kérdés (melyre szeretnék választ kapni a hozzáértőktől):

családom egyik tagja a következő "tüneteket" produkálja:

sötét, karikás szemek (már hosszú ideje)
állandó csipős sós érzés a szájban, ajkakon

Kérdés: jelentenek-e ezek valami olyan komolyabb elváltozást, betegséget (a kellemetlenségen túl) mely miatt okvetlen orvoshoz kell fordulni?

üdv

rugo

amanibhavam Creative Commons License 2002.08.29 0 0 14
mennyi volt az a nagyon alacsony thrombocytaszám?
Előzmény: JLA (10)
JLA Creative Commons License 2002.08.28 0 0 12
Meg tudod mondani, hogy egy ilyen 3. generációs kúra időtartama mennyi lehet?
Egyébként sajna nem László Kórház, soproni vagyok, és a helyi kórházba vittem. Itt Dr. Horváth Zoltán a Lyme specialista.
Újabb tünetekről nem tudok beszámolni, mert a lányom életvidám, örökmozgó, jól eszik és azon kívül, hogy naponta többször lehorzsolja a térdét más baja nincs...:-)
Előzmény: Zog (11)
JLA Creative Commons License 2002.08.28 0 0 10
Köszönöm a hozzászólásodat. Nem velem van baj, a kislányom (8 éves) kapott egy kullancsot és a nyakán megjelent a spéci vörös gyűrű, tehát orvoshoz mentünk. A laborvizsgálat kimutatta a borreliát azaz a Lyme-kórt. Ezután egy 4 hetes Zinnat kúrát követően a következő labor újra kimutatta a borreliát és ekkor már nagyon alacsony volt thrombocyta szám is. Most egy hete egy harmadik labor alkalmával a thrombocyta szám normalizálódott (valszeg tényleg az antibiotikus kezelés okozta), de sajnos a borrelia maradt. Aki azt javasolta forduljak orvoshoz megnyugtatom, folyamatosan azt csináljuk, de a második labor után az erre specializált szakorvos szabadságra ment és csak szeptember közepén lesz újra. A harmadik labort a háziorvos rendelte el a thrombocytaszám lecsökkenése miatt...
Sajnos hiába tudom, hogy mit mi okoz, a kislányom még mindig nem gyógyult meg...
Előzmény: Zog (2)
prefrontal Creative Commons License 2002.08.28 0 0 9
NEM ROLATOK VAN SZO, de a hypochonderek figyelmebe ajanlanam, hogy fejfajasa, hasgörcse, nyakmerevedese, kar- vagy labzsibbadasa, torokkaparasa, hasmenese, megmagyarazhatatlan veralafutasa mindenkinek van es lesz. nem biztos, hogy a banalis dolgok sulyos betegseget jelentenek. orvoshoz szerintem akkor kell fordulni, ha ezek jellege, megjelenesi surusege, erossege, vagy kivalto oka valtozik, ha hosszab (ertsd hosszabb mint idaig) ideig allnak fenn, vagy ha ujonnan jelentek meg, ill. (s ezert senkine szegyeljen orvoshoz menni) ha nagyon nyugtalanitjak az embert!!!

az orvosnak az a dolga, hogy kivizsgalja az embert ha panaszai vannak. az az orvos aki ilyenkor radlegyint, hogy ugyanmarnekemisszokottfajniafejem, az etikatlan...

ControlDenied Creative Commons License 2002.08.28 0 0 8
Ez érdekes, nekem néha hasgörcsöm van, teljesen spontán (nem gyomorrontás), easy come-easy go, havonta kb 1x. Hogy ez mi lehet? Nem túl fájdalmas, csak bosszantó. Mindenesetre jó lenne egyszer kivizsgáltatni.
Előzmény: GombocArtur (3)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 7
Igen, köszönöm:-) Közben már megmondták. Egyébként nekem is az volt az első, hogy keresőbe beírtam, csak én az Altavizslába, és az elsők mind latin neylvűek voltak, és mazsolázás közben itt is megkérdeztem:-)

Köszi még egyszer!:-)

Előzmény: Silan (6)
Silan Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6
Azt.
Hadd aruljak el egy trukkot. Behivod a www.google.com-ot, es beirod: spina bifida nyitott gerinc. 18 talalatot kapsz, melyekbol kiderul, hogy mi a spina bifida es mi a nyitott gerinc, es hogy a ketto ugyanaz. Nemileg gyorsabb, mint ide beirni, es varni, hogy majd valaki (aki nem is biztos, hogy ert hozza) valaszol.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 5
Sziasztok! Tud valaki segíteni? Mi a "spina bifida" korrekt magyar neve? Valóban nyitott gerincet jelent? (egy fordításban szerepel, amit lektorálok)
prefrontal Creative Commons License 2002.08.26 0 0 4
A fejfajashoz szolnek hozza: Artur menj el orvoshoz (neurologushoz). Egyaltalan nem bioztos hogy van bmilyen bajod, de ki kell vizsgalni. Szereny tapasztalataim szerint sok esetben attol is javul a dolog, ha a betegek megtudjak, hogy semmi bajuk, marmint a fajdalmon kivul.

Nem erdemes kockaztatni. Ha Szeged kornyeken vagy akkor szivesen segitek. Ha erre igenyt tartassz, akkor itt valaszolj, mert a nevhez kapcsolodo mailt nem szoktam nezni!

frontal

GombocArtur Creative Commons License 2002.08.25 0 0 3
Ha már rátaláltam erre a topicra, lenne kérdésem.

Fél éve kezdödött a dolog. Elkezdett fájni a fejem, de ez természetes dolog mindenkinél. Egy idö után abbamaradt, ahogy kell. Aztán hónapokon keresztül idönként elöjött, egyre erösebben. Megfigyeltem, hogy ez idöjárástól, és cselekvéstöl függetlenül, kipihenten, vagy fáradtan jelentkezik. Tehát nincs semmihez sem köze. Én így látom. Mivel a családban van, aki magas vérnyomással küzd, arre gondoltam, hátha túl magas vagy túl alacsony, ezért fáj a fejem. Megmértem néha csak úgy, és szinte mindig, amikor rámjött a fejfájás. Állandóan megfelelö értékek voltak. A pulzusom is állandó 90 körüli.

Néhány hete semmi baj. Egészen máig. Úgy fél órája annyira el kezdett ismét fájni (jobban, mint eddig bármikor), hogy se ülni, se feküdni nem tudtam. Az egész fejem, mintha szét akarna robbanni. Próbáltam behatárolni, de arra a lehetetlenre jutottam, hogy a koponyám belsejéböl indul a fájdalom, a bal-hátsó rész tájékán.

Ennyi, ennyit tudnék mondani az orvosnak is, ha elmennék, de jelenleg nem nagyon van idöm rá. Talán csak megmérné a vérnyomásom és azt mondaná, ez jó és vegyek be fájdalomcsillapítót, ha fáj a fejem, ezért pedig nem kockáztatom az állásom. Segítsetek, mert meghülyülök a fájdalomtól. Megéri elmenni mégis az orvoshoz? Mit tudna mondani?
____________
GombocArtur

Makkos Creative Commons License 2002.08.22 0 0 1
Na ez engem is érdekelne :) Nem tudsz egy számot? :)
Előzmény: moonshadow (0)
moonshadow Creative Commons License 2002.08.22 0 0 0
Ha sürgős akkor jobban jársz ha egy orvost felhívsz. 0
Előzmény: JLA (-)
JLA Creative Commons License 2002.08.22 0 0 topiknyitó
A Fórumot látogató orvosok szakszerű hozzászólásait várnám az alábbi kérdésre:
Lyme-kór miatti 3 hetes antibiotikum kezelés okozhatja-e a vérképben a thrombocyták drasztikus csökkenését? Van-e a K-vitaminnak a thrombocyták pusztulásához köze?
Sürgős lenne a válasz! Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!