Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.23 0 0 58
Seki Vaker
Erdős Pál és Lovász László, Knuth Előd ,na és mondjuk, csak más vonatkozásban Ferencz Csaba képességeihez nem nagyon fért kétség
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.22 0 0 56

Mondjon már valaki valami konkrétumot!
Lehet, hogy az SZTE-n szeretik. Vagy nem ott van?

akárhogy is: a variációszámítás könyvéből én tanultam. Most töröljek?

Nem baj, elolvasom majd a hozzászólók tankönyvét.
Megdobták egy plecsnivel, nem nagy ügy

pindiy Creative Commons License 2002.08.22 0 0 54
Arra emléxem, hogy Császáré volt az Anal 1, de, hogy Kósa az Anal 2-n volt-é, no arról fogalmam sincs, pedig valahogyan én mintha oda tartoztam volna.

No valószinű felejthető volt::)))

Előzmény: fanyűvő (7)
wizes Creative Commons License 2002.08.22 0 0 53
Igaz!
Császár Ákosné könyvvéből is tanúltunk!
wizes.
Előzmény: fanyűvő (49)
fanyűvő Creative Commons License 2002.08.22 0 0 52
Mivel nem szakmai kitüntetés, ezért Kósa András szakmai múltjáról sem szólhat.
Elég sokáig tanított ahhoz, hogy megkapja. A tanítványai közül meg elég sokan szerették ahhoz, hogy legyen valahol néhány támogatója.
Előzmény: Jo Tunder (51)
Jo Tunder Creative Commons License 2002.08.22 0 0 51
Farkasházy, Bolgár és Mészáros kitüntetését izléstelennek tartom, végtelenül izléstelen dolognak. Csak ez a topik nem erről szól.
Előzmény: fanyűvő (49)
GanxtaL Creative Commons License 2002.08.22 0 0 50
Gondolom, sokan nem gyanusítgatnak azzal, hogy a kommancsok és egészségügyi tartozékaik komálósa lennék.
De. Nekem volt szerencsém a Kósa Bandit 4 évig hallgatni a TTK-n. Kimondottan szórakoztató volt.
Arról nem is beszélve, hogy ha a császárosok belenéztek a jegyzeteinkbe, azt se tudták, melyik bolygó, mi meg vidáman korrepetáltuk az analegyes csajokat.
UI: ahogy meg felépítette az számkört, az szívás volt, de viszont évekre rá az öreg Surányi nem tudott megszívatni ugyanannak a lájtos verziójával :-))
fanyűvő Creative Commons License 2002.08.22 0 0 49
Ne hasonlítgassuk Kósa Andrást és Császár Ákost, ugyanis ez nem szakmai kitüntetés volt.
Érthetőbben leírom: Farkasházyék mellett MINDENKI megérdemelte.
És hogy megfúrták? Van ilyen.

Előzmény: Jo Tunder (43)
wizes Creative Commons License 2002.08.22 0 0 48
1-ik magyar másik hót! (anglikánus, protestáns, ...)
Semmi gond!
wizes.
Seki Waker Creative Commons License 2002.08.22 0 0 47
Hmm ... ez tényleg elgondolkoztató. Megpróbálok kormányoldalról utána járni a kitüntetés történetének. Van egy haverom a MEH-ben.
Előzmény: Jo Tunder (46)
Jo Tunder Creative Commons License 2002.08.22 0 0 46
Seki,

Két matematikus kapott dijat. Az egyik egy világhirű kombinatorista, a másik a Kósa. Nézd, olyan ember aki egyszerre jelöli őket NINCS. Kész.

A dolog inkább komikus mint tragikus egyébként.
A vicc az, hogy éppen 2002 augusztus huszadikán adták ki a világ legjobb matematikusainak járó Fields érmet Pekingben a matematikai világkongresszuson. Komoly.

Előzmény: Seki Waker (39)
Jo Tunder Creative Commons License 2002.08.22 0 0 45
Kósa András előtt Kornai János professzor volt a sorban... Harvard...

Iszonyú ciki, iszonyú ciki.

Előzmény: zavarok (41)
zavarok Creative Commons License 2002.08.22 0 0 44
"Ezt az embert kidobták az ELTE-ről, mert alkalmatlan volt" - korábban kellett volna ... de 1988-ig megvédte a pártfunkciója ...
Előzmény: Jo Tunder (43)
Jo Tunder Creative Commons License 2002.08.22 0 0 43
fanyűvő,

Kósa tankönyveit minden idők legrosszabb, legbotrányosabb könyvei között emlegették, joggal. Kivezetés az Analizisből néven emlegették a főművét. A jelölés rendszere és a vele kapcsolatos kicsi mániája közröhej tárgya volt. Azért álljon már meg a menet.

Ezt az embert kidobták az ELTE-ről, mert alkalmatlan volt. És a saját embere intézte el, pontosan tudom, hogy kicsoda.

Előzmény: fanyűvő (38)
zavarok Creative Commons License 2002.08.22 0 0 41
Volt egy Reimann István, aki elő szokott fordulni az ELTE TTK valamelyik matematika-tansszékén és a Műegyetemen is. A felesége a Kósa-féle tanszéken vezetett gyakorlatokat ...
Seki Waker Creative Commons License 2002.08.22 0 0 39
Nem hinném, hogy van olyan tagja a kormánynak, aki érdemben ítéletet tudna alkotni egy matematikus munkásságáról. Nyilván az előző kormánynak sem volt ilyen tagja. Mádl szintén csak a tanácsadóira hallgathatna, ha venné ehhez a fáradtságot. Ezek után csak azt kell tisztázni, hogy ki készít felterjesztéseket a matematika területén. Gyanítom, hogy sok-sok éve ugyanaz a pali felelős ezért, és kiszolgált már több kormányt is az illető. Feltehetőleg még Kádárékat is. Neked tán tudni kéne kiről is van szó, az meg szinte bizonyos, hogy kis utánjárással a nyomára bukkannál. Ha sikeről, légyszí osztd majd meg velünk az infot.
Előzmény: Jo Tunder (29)
fanyűvő Creative Commons License 2002.08.22 0 0 38
Ha szerinted zavarta Mádlt a kitüntetés átadása Kósa Andrásnál, akkor csak addig, amíg kezet nem kellett fognia a Farkasházy, Halmai, ... (sokan vannak) féle társasággal és akkor megnyugodott!
Kósa bármelyik tankönyve felér ezek életművével. Inkább örülnél neki.
Előzmény: Jo Tunder (29)
ikaruss Creative Commons License 2002.08.22 0 0 31
Hát engem is meglepett dr. Kósa kitüntetése. 1975-81 jártam a TTK-ra. Matematikus barátaim véleménye nagyjából az volt, amit itt többen leírtak. Tudományos, pedagógiai, emberi nulla.
i.
Jo Tunder Creative Commons License 2002.08.22 0 0 29
dear Andy Capp,

Ha topikot ohajtsz rombolni, akkor esetleg tedd máshol.

Szeretném tudni, hogyan tüntethették ki Kósa Andrást, aki matematikailag nulla, oktatónak gyenge. Persze, hogy Medgyessy érte a felelős, ez nem is kétséges. Csak kellemetlen helyzetbe hozta vele Mádlt aki akadémikus is, nemcsak köztársasági elnök. Ennyi.

Előzmény: Andy Capp (23)
zavarok Creative Commons License 2002.08.22 0 0 27
Nekem volt "szerencsém" 2 évig hallgatni az előadásait ... nem volt agy pedagógiai csúcs ...

"Kósa András az Anal 2 tanszékvezetője volt" - valóban az volt, egy pici piros könyvecskének és kari párttitkárságának köszönhetően - docens létére lehetett az ...

Előzmény: fanyűvő (7)
Andy Capp Creative Commons License 2002.08.22 0 0 23
A Magyar Köztársasági Érdemrend
Középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést
kapta

nemzetközileg is elismert tudományos, kutatói és oktatói munkásságáért
DR. KÓSA ANDRÁS

Wot meg: Kis Janos ki, tasnadi be. Es Jo Tunder meg arra se hiwatkozhat, hogy hulye, mint a pwc wagy a pupu. Elwezd megyo-tasnadi kormanyt, a tied, magadnak wallasztottad.

Ps. Es a legszomorubb, hogy tudok emliteni nemeggy "mszp-kozeli" matematikus(?) akademikust, akinek te eleted wegeig csak egy "..." zsido leszel. Csokoltatom az elwtarsaid.

Előzmény: Jo Tunder (-)
Andy Capp Creative Commons License 2002.08.22 0 0 22
Éppen tehették, csak nem hiszek benne.
Ha imagyakorlataid abbahagytad gondolkozhatnal picit. Az lenne am az uly elmeny!!!:))))
Előzmény: transport (20)
stranger123 Creative Commons License 2002.08.22 0 0 21
Persze farkasházit meg gálvölgyit stb stb a fidesz tüntette ki.
Előzmény: transport (20)
transport Creative Commons License 2002.08.22 0 0 20

1998 augusztis 20-án azért maradt el az állami kitüntetés halmaz. mert az akkori kancellári miniszter a következőket nyilatkozta :

"..Egy augusztus 20-i kitüntetés előkészítése áprilisban tetőzik és májusban fejeződik be.
Mi nem kívánjuk legitimizálni a Horn éra cselekedeteit.
Külön úton járunk.
a következő alkalommal ( okt.23) saját értékrendjeink szerinti kiválasztás alapján lesznek állami kitüntetések. "

Akkor , hogy van ez ?

1998-ban olyanokat tüntettek volna ki akiket az előző kormány javasolt de nem tették ?
2002-ben olyanokat akiket az előző kormány javasolt de tették ?

Bizonyára lehet - postamunkában - módosításokat tenni.
Kétlem, hogy az új kormánynak ez lett volna a legsürgősebb dolga.
Különösen a köz számára teljesen ismeretlen - szak - matematikai területen.

Éppen tehették, csak nem hiszek benne.
Attól más még hihet benne.

wizes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 19
Villamoskaron szigorlatoztam matematikából.
(Dr. Fenyvesi)
Laplace tranformáció miatt örök-harag a Matektanszékkal!
(Azmeg villamosságtan.)
wizes.
Szalmakutya Creative Commons License 2002.08.21 0 0 18
En is hallottam ilyet az anal1-2-rol. De itt abszolut nem errol van szo.

Es most egy hosszu mondat kovetkezik.

Hanem arrol, hogy mig az Orban-kormany legitimizalni probalta magat es a tobbi kituntetettet azzal, hogy Lovasz Laszlonak, aki _valoban_ nagy matematikus, es amugy szinten parttag volt, Corvin-lancot adott (ami szinten megkerdojelezheto, de legalabb jo helyre ment a kituntetes, ha nem akarja, ne fogadja el - speciel elfogadta), addig a Meggyesi-kormany egy a leheto legsotetebb, a regi parton belul is sokak altal meltan megvetett tehetsegtelen tortetonek adott kituntetest, akinek lehet, hogy jo dumaja van, es biztos, hogy jo manipulativ erzekkel bir, de amit matematikaban, ugy a matematikaszervezesben, mint a matematikacsinalasban letett az asztalra, azt masok mashova - pottyantjak.

Persze biztosan mas teruleteken ez maskepp van (mint ahogy Sos Vera is kapott kituntetest).

Szoval ez nem zsido-nemzsido (a zsido-magyaron csak faradtan rohogni tudok, nem vagyok egy Ady), es nem is kommunista-antikommunista kerdes. Ami nem azt jelenti, hogy a tortenetben nincsenek kommunistak, zsidok, kinaiak, ezek gyuloloi, ezek gyololoinek gyuloloi. Hanem hogy nem errol szol a sztori.

Persze van akinek minden errol szol, attol elnezest es bevallom, hogy en vagyok az a marslako, aki ossze szokta zsirozni az ablakat olyan magasan, ahova normalis ember mar nem er el.

Szalmakutya

Előzmény: RlCh (17)
RlCh Creative Commons License 2002.08.21 0 0 17
Tény, hogy Anal II. beltagok nekem, mint mondjuk 'véletlenül arra járónak' ezt említették első számú ismérvként (1970/71 tájékán) az Anal I. és II közötti különbségek közül...)))
Előzmény: fanyűvő (9)
elemes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 16
Szoval konkretan partvonalon nyomult

kar.

kulonosen szomoru, hogy altalaban is keves realtudomanyt muvelo szakember kap kituntetest, inkabb a PR szempontbol nagyobb profitot hozo szineszeket es sajtomunkasokat valogatjak ossze.

Előzmény: Szalmakutya (11)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.21 0 0 15
Úgy olvastam, mostanában távoktatással (is) foglalkozik.
Előzmény: elemes (14)
elemes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 14
igen.
kicsit mar oregebb.
Előzmény: kábelbúvár (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!