Úgy teszel,mintha az elvtársak tiszta, makulátlan előélettel váltották volna le a Fideszt.
Nem lehet így csoportosítani. Egy bizonyos tagszám fölött egy pártban statisztikailag ugyanazon az arányokban fognak szerepelni a különböző emberek, mint az ország egészében.
Tehát minden pártban mindenfajta ember.
Sem az elvtársakért sem a Fideszért nem tenném tűzbe a kezem. Egyformán esendők, csak az ellenőrzés fékezi az étvágyukat.
A Fideszes abban különbözik a többitől, hogy "bűnbe esés közben" szemeit az égre mereszti, nagyszerű nemzeti szólamokat skandál, a hiányt meg ráfogja a kommunistákra és szédítő erkölcsi magasságba emelkedve, a szemedbe röhög.
Még a Fidesz-kormány kerettanterve van fent az Oktatási Minisztérium honlapján, ott elolvasható.
http://www.om.hu/j222.html
Idézet az SZDSZ választási programjából:
"Az 1994-98-as kormányzati ciklusban az SZDSZ által vezetett oktatási tárca hosszú távon is jelentős oktatási reformot hajtott végre. Működésének eredményeként
- megváltozott a közoktatás tartalma és szerkezete,
- sokszínűvé és dinamikussá vált az iskolarendszer,
- eltűntek az iskolákból az ideológiai szempontok,
- a megoldandó problémák a politikai-ideológiai térből kompetens szakmai fórumok elé kerültek.
A közoktatás megőrizte alkalmazkodóképességét, megnőtt a pedagógusok aktivitása és kreativitása, ami aktív munkahelyi közéleten, pezsgő szakmai vitákon, és pedagógiai programok, tantervek, tankönyvek gazdag kínálatán volt mérhető.
A kormányváltással ezek a folyamatok megtorpantak. A Fidesz vezette oktatási tárca
- visszanyúlt a kádári központosító hagyományokhoz,
- pénzügyileg ellehetetlenítette a helyi iskolafenntartókat,
- korlátozta a pedagógiai alkotóerőt, apátiába süllyesztette és ismét hivatalnokká fokozta le a pedagógus értelmiséget."
Idézet a Medgyessy-kormány programjából:
"V. fejezet
Oktatás
A. Közoktatás
1. A kiszámítható, nyitott oktatás programja
1.1. A Kormány biztonságos és kiszámítható viszonyokat teremt az óvodákban, iskolákban. Megszünteti a kerettantervek monopol helyzetét és kötelezõ jellegét. Ösztönözzük a pedagógiai programfejlesztést az állami, regionális, megyei intézetek valamint szakmai szervezõdések bevonásával."
Nekem nincs politikus példaképem!
"
Egy politikus nekem ne legyen példakép! Legyen természetes, hogy ért a dolgához, hogy becsületes... " egyetértünk.
"
Remélem megélem azt a világot, amikor 4 évente kell foglalkoznom a politikával
"
Az elkövetkező 10 év nem ilyen lesz! Sajnos, és nem csak a belpolitika az oka!.
" Mert olyan világot sikerült alkotni, amikor a politikusaink működése nem napi téma.
Csendben végzik a dolgukat, hogy mi is nyugodtan tudjunk élni!
"
Előreszaladtunk 10 évet?
Ha jól tudom (amit szülőként tapasztalok);
a NAT lehetőséget adott a tanárnak, - ismerve a gyerekek felkészültségét, érdeklődését, - egy szabad "menetrend" alapján, a számára megfelelő módszerrel okítson. Cél: a gyerekek tegyék magukévá az tananyagot.
A kötelező tanrend megkötötte a kezüket. Volna...
Ahová az én gyerekem jár, ott a vezetés volt olyan "bátor", hogy leadták a központnak a tanrendet, és a tanárok továbbra is úgy tanítottak, mint korábban...
:o)))
azt írtad, 80-tól vagy vállalkozó. Amikor így döntöttél hol volt még a "polgári" Magyarország, hol volt még Orbán Viktor?
Hogy így döntöttél (nagyon helyesen) köszönd a szüleidnek, vagy valakiknek a családi, baráti körből.
Én hiszek abban, hogy az embert a legfontosabb hatások gyerekkorában érik. A közvetlen környezetéből.
Hogy mit mond a politikus, az felejthető. (Na jó, 4 évenként adják elő a műsorukat...) Egy politikus nekem ne legyen példakép! Legyen természetes, hogy ért a dolgához, hogy becsületes...
Remélem megélem azt a világot, amikor 4 évente kell foglalkoznom a politikával. Mert olyan világot sikerült alkotni, amikor a politikusaink működése nem napi téma.
Csendben végzik a dolgukat, hogy mi is nyugodtan tudjunk élni!
:o)))
big
"
Az erősebb "polgárok" szívfájdalom nélkül átejtenek, ha nem vagy résen. Mert ugye a polgár tisztában van a saját érdekével, és a sajátját a tied elé helyezi."
Most nem értelek.
Úgy teszel,mintha az elvtársak tiszta, makulátlan előélettel váltották volna le a Fideszt.
Nem azt állítottam ,hogy minden jó volt ,de azt értékelem ,hogy mire volt jó,az elmúlt pár év.
Lehet hogy eljön az az idő amikor minden iskolában más történelmet tanítanak?
A történelem nem válik attól igazzá, hogy mindenütt ugyanazt tanítják.
Pont az elvtársak kisérleteztek vele. Ők az ortodox igazságtól eltérést "fellazításnak" hívták...
Tudod a FIDESZ evangéliumot nem lehet kitalálni vagy felismerni.
Azt úgy meg kell tanulni, mint egy talibnak a Koránt.
Ha elveszíted a fonalat, nem tudod, hogy ki a jó kommunista és melyik a rossz. Meg azt sem, amikor ez az igazság megváltozik, nem szabad a régire emlékezni.
Lehet, hogy nem egy országban lakunk. Engem nem hiteget senki.
Nem akarlak elkeseríteni de a piszkosság nem kizárólag az "elvtársak" sajátja. Az erősebb "polgárok" szívfájdalom nélkül átejtenek, ha nem vagy résen. Mert ugye a polgár tisztában van a saját érdekével, és a sajátját a tied elé helyezi.
Hát nem tudom. Tegnap hallottam egy volt Fideszes államtitkárt nyilatkozni, aki olyasmit mondott, hogy liberális oktatáspolitika helyett központi állami tanterv kellene, nem szabad a tanárokra bízni, hogyan tanítsanak, mert nem értenek hozzá.
Végre két értelmes hozzászólás.
Tudjátok amikor én anno,otthagytam a munkahelyem,felhívatott a személyzetis,és megkérdezte,:jól meggondoltam ? Nem érdekes,hogy hol dolgoztam, de azt a rengeteg piszkosságot képtelen voltam elviselni, amit az elvtársak csináltak ,és ezért mendtem el a magam útját járni.
Talán ezért vallom ,hogy az embernek bele kell szólni a saját sorsának az alakulásába, és most megint azzal hitegetik a tömeget ,hogy mi majd gondoskodunk róllatok.
Igen, rájuk gondoltam én is!
Ez a megnyomorítottság életük mai olvasata.
Ha nincs a rendszerváltás, ezek az emberek 1 munkahelyen dolgoznak le 35-40 évet... Langyosvízben, de biztonságosan!
Ők ezt veszítették el.
És azt hiszem, már nem várnak semmit...
:o(((
big
A polgárok köztársaságát a polgárok teremtik meg. A polgári "létet" nem valakitől kapják, hanem belülről, tudatilag azok, és úgy élnek. Így el sem vehető.
A túlzottan gondoskodó állam, megakadályozza infantilizálja a polgárait és nem engedi kibontakozni a képességeit.
Az államnak csak azokról kell gondoskodni, akik önmaguk nem képesek. Öregek, rokkantak, stb.
Valóban kortársak vagyunk. És azon szerencsések közül való, akik szvsz neveltetésünk miatt megtanultunk önállóan felelősséget vállalni az életünkért. nem lóverseny, de én 1977-től szabadúszó vagyok... :o)
"Mindíg azt láttam magam körűl,hogy azok az emberek akik a zavarosban halászgatnak jobban boldogulnak,akik nem szeretnek dolgozni,lesajnáltak." - Én pedig azt láttam, a könnyen jött pénz, könnyen vész el! Több gerincet láttam összetörni - mind jogilag, mind erkölcsileg -, talán ezért sem érdekelt sohasem, mások mit gondolnak rólam. És nem is ítélkezem, kinek mi a fontos az életében, amit felmutathat.
"Mindíg az állambácsitól várták a segítséget és azt meg is kapták." - Ugyan nem tudom kikre gondolsz, én nem ebben látom az előző (kádár) rendszer hibáját; a paternalizmus elrenyhít. Ez is volt a célja. De:
a lakosság nagyon nagy része azt a szakmát választhatta, amihez tehetsége volt, tanultak, dolgoztak, családot alapítottak - boldogultak.
Igaz, arra nem készítették fel az embereket, hogy önállóan boldoguljanak. De nem is hitte senki, hogy a rendszer megbukik... :o)
"Az elmúlt 4 évnek ha más üzenete nincs is csak az ..." - Kedvesem, ez nem a fidesz üzenete - ők legfeljebb megpróbálták ezt kommunikálni -, ez a kapitalizmus üzenete!
És pont ez benne az álságos, hogy olyan embereknek üzeni ezt, akiknek egy része (már csak koránál fogva is) erre alkalmatlan, Nem erre lett szocializálva! És ezt nem csapásnak kell tekinteni, hanem ténynek! Amin akkor sem lehet változtatni, ha Orbán Viktor a vizen járna is...
És ezeket az embereket nem szabad elítélni, hanem támogatni kell őket.
Az új generáció pedig megtanulja a kapitalizmust, ha élni akar! Az ő helyzetük már megnyugtatóbb!
Függetlenül attól, hogy Orbán Viktor milyen utat jelöl ki...
"Ha csak annyit elértünk ,hogy a mindenkori kormányzópárt nem teheti meg ,hogy lenyulja az adófizetők pénzét,gátlástalanúl kiröhög,..." - Ebben egyetértünk! Nem teheti meg, és remélem, akik mégis ezt tették, azokat felelősségre is vonják...
Kérem szépen, a Homo orbanicus labilis a Homo sapiens politicus hungaricus egyik igen ritka alfaja. (Az utóbbiról részleteket itt olvashatnak a nyájas érdeklődők.) A rendelkezésre álló példány vizsgálatának eredményei alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy az ún. Syrius-markergén a szokásosnál is erőteljesebb kifejeződése miatt - többek között - jellegzetes bőrfelszíni - epidermiális - elválozásokat észlelhetünk.
Az egyik legszembeötlőbb tulajdonsága a különösen vastagra növesztett arcbőr - népi terminológia szerint: "Ennek aztán van bőr a pofáján!" -, amelynek keménysége a rovarok kitinpáncéljának mechanikai szilárdságával vetekszik, ugyanakkor hő- és némiképp saválló is - népi terminológia szeint: "Nem ég le a pofájáról a bőr!". Mivel a politikusok is embernek születnek, ezért az egyedfejlődés során - az ivarérett kor eléréséig - az átlagos fejlődési utat járják be. Ebből következik, hogy minden határ nélkül nem növelhető arcbőrük vastagsága, ez csak a test kültakarójának átrendeződésével biztosítható.
Az átrendeződés során a test felszínét takaró bőr elvékonyodik, a bőrképződés a kéz- és az arcbőrre korlátozódik. Ennek két jól megfigyelhető következménye van: az illető politikus egyre többet tud lopni úgy, hogy nem égeti meg a kezét - népi terminológia szerint: "A forró zsírból is kilopja a hurkát!" -; viszont ahogy növekedik arcbőrének vastagsága egyre inkább lelassul a beszéde, mivel mind nehezebben képes arcizmainak mozgatására, a végső fázis felé közeledve már csak szótagolva képes ünnepi beszédeket tartani.
Dr. Phil. Debil Pósalaki C. Fridolin politogeneurológus szakértő és zsebvátesz
Neked, szerencséd volt.
Azt az Apeh tudná megmondani, az előző 4 évben hány ember vállalkozott, és hánynak jött, vagy nem jött be. Szerintem az utóbbi a több.
A saját lábon megállás, nem olyan könnyü.
Sok tényező kedvező összejátszása kell hozzá, nem elég csak az akarat.
A pályakezdők /diplomások/ alapbérét pedig csak most, az MSZP rendezte. :)
"
Tudod ezek javarészt egy paternalista állam megnyomorítottjai.
"
Ezt komolyan gondolod?'
Soroljuk az ellenpéldákat?
Ha valaki nem állt be a sorba , az boldogult.
Az elmúlt 4 évnek ha más üzenete nincs is csak az hogy gondolkodj,próbálj magad lábán megélni,ha mi itt beszélgetünk és elgondolkodunk egymás életfelfogásán már nem múlik el nyomtalanúl a történelmünkből az elmúlt 4 év.
Tudod én ezt nem Orbántól tanultam. Orbán még kiscsoportos volt, amikor én már így éltem az életem.