Keresés

Részletes keresés

teerted Creative Commons License 2017.01.08 0 0 18

Szevasztok,

Van két pécém. Az egyiken win7 pro, a másikon xp pro fut. A két gépet közvetlenül kötöttem össze egy egy ethernetkábellel. A win7-es látja az xp-s gépen megosztott mappákat, ez utóbbi viszont a win7-es gépet látja ugyan, de a megosztott fájlok és a nyomtató nem érhető el. Az internet a win7-eshez csatlakozik, de a másikról az internet sem érhető el.

Van valakinek ötlete a probléma megoldására?

Köszi.

MZ5 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 17

üdv mindenkinek nem tom jó topiban kérdezem-e ? vaN EGY OTTHONI HÁLÓZATOM , van rajta egy Nas , egy asztali, egy lapitopi, egy médialejátszó.

Tmobilos routerren jón az egész

mindegyik gép látja a másikat, az asztalin, meg a lapitopin megy a net, de időnként , 15-20 percenként a lapitopin nem töltődik be az oldal , aztán idővel megint megy a többi normálois mit kéne csinálni ?

Korábban ment rendesen.

matyeeee Creative Commons License 2012.05.16 0 0 16

Sziasztok

Az lehetséges hogy egy játék amerikába érezze magát

Tehát lehetséges hogy  a gépemnek amerikai IP je legyen ?

slaci Creative Commons License 2010.09.30 0 0 15
A legegyszerűbb megoldás (talán), ha veszel egy WPS-képes wireless routert a második emeletre, erre vezetékkel rádugod a nyomtatót, a laptoppal pedig vezeték nélkül tudsz csatlakozni. Ehhez persze az is kell, hogy az első emeleti router is tudja a WPS-t, a két router ui. ezzel tud kapcsolódni egymáshoz.
Előzmény: M-Attila (14)
M-Attila Creative Commons License 2010.09.25 0 0 14
Adott egy irodaház. Kábelezési lehetőség nincs.
Az internetet wireless router szolgáltatja az első emeleten. A második emeleten van egy laptop és egy lan-os nyomtató.

Meg kellene oldani, hogy a laptop vezeték nélkül csatlakozni tudjon az internetre is és vezeték nélkül a nyomtatóhoz is. Milyen eszközök szükségesek ehhez?
kpeki Creative Commons License 2010.07.27 0 0 13

Az eredeti kérdező (végülis csak 8 éve) ettől függetlenül még azt akarta volna megtudni, hogy tudja "eltakarni" az IP címét, hogyan intézze el, hogy a rendszergazda se lássa azt.

Tippek: VPN, PPTP, SSH, Proxy-k, xbBrowser, stb.

Egy konkrét példa:

Ingyen VPN, SSH

Talán hasznos valakinek.

locsemege Creative Commons License 2010.07.04 0 0 12
Nem. Ez arról szól, hogy az adott MAC-kel rendelkező interfacenek dedikált IP-t adjon a router.
Előzmény: Awiwa (10)
locsemege Creative Commons License 2010.07.04 0 0 11
Azt kicsit elfelejtetted mondani, hogy wireless...
Előzmény: Awiwa (8)
Awiwa Creative Commons License 2010.07.03 0 0 10
lemaradt
Előzmény: Awiwa (9)
Awiwa Creative Commons License 2010.07.03 0 0 9
megvan, működik :) Köszönöm szépen a segítséget.
Ha meg akarom adni a gépnek, hogy melyik mac-cimeket fogadja el, akkor ezt kell kitöltenem? (kép)
IPhez mit irjak?
Előzmény: Awiwa (8)
Awiwa Creative Commons License 2010.07.03 0 0 8
szóval töröljem a wifi driverét? oké, meglátjuk mi lesz, jobban már nem szurhatom el :D
Előzmény: locsemege (7)
locsemege Creative Commons License 2010.07.03 0 0 7
Windows az egy különleges állatfaj, van, hogy megdöglik a hálózata. Ilyenkor törölni kell az illető gépen a hálózati kapcsolatokat, lényegében a driver-t is, s hagyni kell, hogy felismerje a következő boot után a hálózati interface-t. Default úgy is DHCP-t állít majd be, s jó lesz. Vélhetően nem a router van elbökve, hiszen az egyik gépen van net, ott legfeljebb az IP osztás, vagy a maszk lehet a gond. Például sarokba tudod magad szorítani egy /30-as - 255.255.255.252 - maszkkal is.
Előzmény: Awiwa (6)
Awiwa Creative Commons License 2010.07.03 0 0 6
szia!
Köszi, de sajna ez már be volt állitva, bár Lease Time 1 hét volt, áttettem 1 órára. El nem tudom képzelni mit csinált ez a gyerek. Azt tudom, hogy szűrni akart mac-cím alapján, mert valaki lopta a netet, de én restartoltam a routert és inden visszament alapállásba.
A másik gépen már a routerbe sem tudok belépni, pedig kábelen eddig ment a net, mostmár se kép se hang.
Static DHCP-nél kell valamit állitani? most minden üres.
Előzmény: locsemege (5)
locsemege Creative Commons License 2010.07.03 0 0 5
Elindítod a router-en a DHCP szervert, az majd oszt IP-t. A gépeken meg azt állítod be, hogy DHCP-től kérnek. A router-en a maszk célszerűen 255.255.255.0, a lokális IP-címe például 192.168.1.1, aztán osztogassa a címeket szabadon például 192.168.1.100-tól 192.168.1.199-ig. Ez csak egy példa, de legalább jó. :) Ja, és ne legyen MAC szűrés beállítva, mert lehet, hogy az szűri ki a másik gép hálózati kártyáját.

Előzmény: Awiwa (4)
Awiwa Creative Commons License 2010.07.03 0 0 4
sziasztok!
A hugom pasija belebarmolt a rendszerbe.
A routert már visszahoztam az életbe, mert az én gépemen már van net, de a másikon azt írja ki, hogy ip ütközés van a hálózaton. Megnéztem és a vezeték nélkülinél 0.0.0.0 van ip-nek írva. Hogyan tudok neki adni egy olyat ami már "nem ütközik"?
Köszi!
Awiwa
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.22 0 0 3
Kedves bodjan!

Az általad felvetett témában már több hozzászólás született.

Az én kedvenc mondásom erről:

"A rendszergazda egy hálózatban Isten után közvetlen a második." (Más vélemény szerint még az öreget is megelőzik. :-))

NevemTeve kedvenc mondata erről az esetről:

"Ez elég bonyolult módja a felmondásnak. Egyszerűbb, ha bemész a főnökhöz és azt mondod: Felmondok!"

Az általad elmondottakból arra következtetek (folyton csesztet), hogy a rendszergazdid meglehetősen jóindulatú. Mert pl. megtehetné, hogy nem szól egy szót sem, hanem leveszi a sávszélességedet egy élvezhetetlen minimunra vagy letiltja a szexoldalakat. :-)

Másrészt az IP cím csesztetése elég nagy zavart okozhat a hálózatban ezért a helyedben azt nem birizgálnám. Én pl. rendkívül morcos lennék ilyen esetben.

A rendszergazdának lehetősége van (lehet) figyelni a forgalom IP címeit. A MAC címek és az IP címek egymáshozrendelését. Valamint sokmindent tud szabályozni. (Látogatható oldalak, tartalomszűrés, sávszélesség.)

Inkább beszéld meg vele (egy sör mellett), hogy mi az a mérték, ameddig elmehetsz. :-) Biztos csesztetik őt is, hogy a munkára (vagy a fönököknek) már nem marad elég sávszélesség.

Előzmény: bodjan (-)
Sheme Creative Commons License 2002.08.20 0 0 2
Ha beíron a parancssorba, hogy:
(WinNT/W2k/WXP esetén)ipconfig /all
(Win9x/Me) winipcfg

Akkor találsz egy ilyen számsorozatot - példa:
Fizikai cím ... : 00-06-5B-66-4B-34

Na ez a MAC address, a hálókártya egyedi azonosítója - ezért lehet fix IP-t rendelni egy géphez - illetve a hálókártyájához.

Előzmény: bodjan (1)
bodjan Creative Commons License 2002.08.19 0 0 1
Köszi
(ilyen gyors válaszra nem számítottam)

pedig reménykedtem

Mi az a MAC address ?
Gondolom az valami fix cucc lehet.

Látok ilyet, ha languard-al scannelem a gépem

Előzmény: kreczp (0)
kreczp Creative Commons License 2002.08.19 0 0 0
Hali !

Szerintem ez nem fog menni. Az olvasottak alapjan DHCP server oszt ki ip cimet es szerintem ugy , hogy a halokartya MAC addressehez van rendelve az allando ip cim.

Előzmény: bodjan (-)
bodjan Creative Commons License 2002.08.19 0 0 topiknyitó

IP cim gondom van.

Cégemnél netezek, és a rendszergizda
folyton csesztet, hogy sexoldalakat
töltök le.(csak egy idő után értettem meg, hogy honnan tudja)

Nyilván csak a gépem IP-je alapján tudja, hogy
melyik gép az enyém, mert a felhasználónevet meg mindent folyton megváltoztatok.

HOGY TUDNÁM MEGVÁLTOZTATNI AZ IP CIMEM ?

Most ugy van beállítva a hálózat, hogy automatikusan adja ki az IP-met.

De mindig ugyanazt adja a rohadék.

Megpróbáltam én definiálni egy IP-t, tudok is olyat ami szabad, többet is, de akkor meg nem enged ki a netre.

VALAKI AKI TUDJA A MEGODÁST, LÉGYSZI SEGITSEN !

bodjan@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!