Keresés

Részletes keresés

oncogito Creative Commons License 2002.12.15 0 0 61
Az a kínhalál természeti katasztrófa, aminek ember éppúgy ki van téve, ebben nincs "bűnös". Ráadásul van remény és segitség és szerencsére nem gyakori.
A gyors, kíméletes (? és ha rosszul célzott a vadász? ) vadászpuska is öl - de ez az emberek döntése. Ezellen pedig sem remény, sem segitség nincs és évente ismétlődik...
Előzmény: TopCat (60)
TopCat Creative Commons License 2002.12.15 0 0 60
Abszolút nem szimpatizálok a vadászattal, de a nyáron az árvízben az állatok kínhalált haltak - ehhez képest a vadász puskája legalább gyorsabb és kínlódásmentesebb halált hoz...
Ha már vadásszák a szerencsétleneket, akkor legalább tegyenek meg a lehető legtöbbet azért, hogy más szenvedéseknek, tragédiáknak ne legyenek kitéve!
Előzmény: oncogito (59)
oncogito Creative Commons License 2002.12.15 0 0 59
Hogy szeretnék ennek szívből örülni!
Dehát számomra (és minden bizonnyal az állatok számára is) a makkegészséges vadállatok vadászata ugyanolyan tragédia, mint az árvizek.
Tényleg kiváncsi lennék, létezik- e az erdőben olyan vadállat, amelyik megélte a lehetséges várható természetes életkorát...

Legalábbis most az a megtörtént esemény jut az eszembe, amikor a halálra ítéltnek utolsó vacsoráján csirkecsont akadt a torkára. Az orvosok időben megmentették gégemetszéssel - aztán gyógyulása után akadálytalanul felakaszthatták.

oncogito

Előzmény: TopCat (58)
TopCat Creative Commons License 2002.12.15 0 0 58
Szervusztok, most találtam:

"Jól telel a vadállomány a gemenci erdőben.
2002-12-14 05:26:27 - MTI
A jó ellátásnak köszönhetően várhatóan nagyobb veszteségek nélkül vészeli át a telet a gemenci erdő világhírű vadállománya, amelyet az idén két árvíz is megtizedelt – közölte Rádi József, az erdőt fenntartó Gemenc Rt. vezérigazgató-helyettese. A vállalat az augusztusi dunai árhullámot követően vitaminokat, nyomelemeket tartalmazó táplálék-kiegészítőt kapott egy gyógyszergyártó cégtől, így a tél beállta előtt megerősödhettek azok a legyengült fiatal állatok is, amelyek életben maradásáért aggódtak az erdészek. Az őzeket,a szarvasokat és a vaddisznókat a megszokott téli rend szerint kétnaponta etetik, de ha leesik a hó, akkor lovas kocsikkal és traktorokkal több szénát, lucernát és kukoricát szállítanak az etetőkhöz.
Bár az idei árvizek jelentős kárt okoztak az erdő növényvilágában, a szarvasok megtalálják kedvelt csemegéjüket, a vörösgyűrűs somot is. A vadállomány védelmében a vadászat továbbra is korlátozott a gemenci erdőben: gyakorlatilag csak a beteg egyedek elejtésére van lehetőség. Tovább folyik az árvízi helyreállítás, és az ártéri erdő nagyobb árvízvédelmének kialakítása. A támogatásoknak köszönhetően már elkészült egy vadmentő domb, és folyamatban van további két domb építésének, továbbá a töltések megerősítésének engedélyeztetése.

A tavaszit követő nagyobb, nyári árhullám során a Duna augusztus 21-én tetőzött Bajánál. A vízszint elérte a 943 centimétert, melynek hatására átlagosan 2-3 méter magas vízoszlop borította el Európa legnagyobb, 16 ezer hektár területű ártéri erdejét. Az állatok a víz elől a vadmentő dombokon, árvízvédelmi és vasúti töltéseken kerestek menedéket, de a gépkocsi és vonatforgalom korlátozása, az intenzív etetés és gyógyszeres kezelés ellenére is az ártéri vadállomány 10-15 százaléka, összesen mintegy 500 vad pusztult el. A kár a fiatal erdőkben, a kitermelt faanyagban, a műszaki létesítményekben és a téli vadtakarmányt biztosító földeken végzett pusztítással együtt meghaladta a 400 millió forintot.
2002. december 14."

http://www.greenfo.hu/hirek2.phtml#3546

Üdv. Mindenkinek!
Cat

LAJKA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 57
FELHB
LAJKA Creative Commons License 2002.10.27 0 0 56
FELH
LAJKA Creative Commons License 2002.10.26 0 0 55
fel
TopCat Creative Commons License 2002.10.16 0 0 54
Szervusztok, jó régen nem jártam erre, mert kedvenc internet szolgáltatónk egy kisebb számlaelmaradás miatt egy hónapja kikapcsolta az internetünket - most viszont egy karbantartás után véletlenül visszakapcsoltak :))))) Isten tartsa meg a jó szokásukat!!!
Már biztos tudjátok, hogy az időközben Fanny névre keresztelt csau-csau lány az utolsó pillanatban egy nagyon jó gazdira talált Dóri személyében!!! :))))))))
Ezúton is szeretném megköszönni MINDENKINEK a segítségét, együttérzését - nagyszerűek voltatok!!!
Majd készítünk Fanny kutyusról egy kis összeállítást, ha elkészül, szólok!

Sajnos még rengeteg megmentésre váró állat van a sintértelepeken, menhelyeken - pl. legutóbb egy nagyon kedves Illatos úti kutyust jelentettek be hozzánk, a http://www.extra.hu/mokusfalvi/kutyagazdit.htm címen találtok róla képet és leírást, jó lenne, ha valaki rajta is tudna segíteni...

LAJKA Creative Commons License 2002.09.20 0 0 53
felh
Antisystem Creative Commons License 2002.09.19 0 0 52
Kedves Mikolt!

Küldtem üzenetet magánba!

ÜdV

Előzmény: Mikolt (51)
Mikolt Creative Commons License 2002.09.19 0 0 51
Budafoktol messze lakom, a Jaszainal van a lakasom. Majd kitalalok akkor valamit a penzkerdesre.
Előzmény: Antisystem (50)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.18 0 0 50
Szia!

Ez aztán örömteli hír, feldobta a napomat :-)
Pénzem éppen nekem is annyu van mint békán a toll, de gyógyszert tudok szerezni, ha kell, meg ha közel laksz Budafokhoz, akkor állatorvost is.
Dobj egy mailt...

ÜdV

Előzmény: Mikolt (48)
nextdoor Creative Commons License 2002.09.18 0 0 49
Hívj fel, magánban megy a számom,
Előzmény: Mikolt (48)
Mikolt Creative Commons License 2002.09.18 0 0 48
A csau nalam van, es nalam is marad, a regi "gazdaja" meg vigyazzon arra, hogy meg ne tudjam, ki o, es hol lakik... 8-10 eve szolgalja aza szegeny kislany, es igy elbanni vele!!!

Egy nagyon jo baratnom kozmetikus, ma ejjel lenyirja, sajna kopaszra kell, mert az egesz bore gyulladt.

Es most a segitsegkeres: eppen nagyon rosszul allok anyagilag, ha valaki tudna fizetni a gyogykezeleset, annak nagyon halas lennek. Ezenkivul soha nem volt csaum, hogyan kell vele banni, mire figyeljek, stb.

Antisystem Creative Commons License 2002.09.17 0 0 47
Szia!

Ezzel nem kell foglalkozni, a kutya fülét, szemét, meg felfázását - szerintem azért pisilt többször is amikor bent voltunk, és a hetekig vizes kövön tanyázás miatt ez nem is csoda - én magamra vállalom, azzal nem lesz gond. Viszont a kozmetikus egy neccesebb téma, olyan ismerősöm nincs.

ÜdV

Előzmény: TopCat (43)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.17 0 0 46
Sziasztok!

Most én éppen ilyesmit próbálok:

"Kérdés (csau téma): nem tudod véletlenül, kinek a tulajdonában van a József A. utcai ex állatorvosi rendelő - tudod, a faház.
Az ugyanis egy lakatlanul álló és biztonságosan keritett telek, ahova szerintem - már ha önkoko - nagyonis kell egy ilyesmi - kerületi számkivetett árvizi - őrkutty télire. (emlékezetem szerint kutyaól is van rajta)
A kaját meg a naponta látogatást meg meg tudjuk oldani szerintem... Meg abban a faházban kezelgetni is lehet tapasztalat szerint :-))))))
"
- mert nyilvánvalóan hosszabb távon a napi 1000 Ft-os panzió sem fog müxeni...

ÜdV

nextdoor Creative Commons License 2002.09.17 0 0 45
Hívlak
Előzmény: TopCat (43)
TopCat Creative Commons License 2002.09.17 0 0 44
Helyesen: azért kb. 1000
Előzmény: TopCat (43)
TopCat Creative Commons License 2002.09.17 0 0 43
Kedves Nextdoor, kb. ilyen gazdit lenne jó a csau-csaunak, mint Te, de az ilyeneknek általában már van kutyájuk, nem is egy... A panzióztatás kb. 1000/nap, azért 1000, mert először 1500-at mondott a panziós, de amikor elkezdtem szörnyűlködni + felajánlottam neki más segítséget, akkor hajlandónak mutatkozott az alkura. Az ár függ attól is, hogy milyen hosszú ideig marad ott a kutyus, és attól is, ha esetleg több kutyát is odaviszünk. Az biztos, hogy most még nincs 10.000 forintunk sem, de holnap mindenképp szeretném a kutyust kivinni az Illatos útról. Sajnos én valószínűleg csak októberben tudok hozzájárulni a tartási költségekhez.
A Nők Lapja fórumon jelentkezett valaki, aki segít őt elszállítani, itt pedig egy kedves fórumtársunk fedezi az első hét költségeit. Magam kijárok majd a kutyushoz ápolgatni, fésülni, sétáltatni és próbálok egy kedves ismerős állatorvost rábeszélni, hogy hitelbe segítsen elkezdeni a kutyus fülét gyógyítani... (Az a híres állatvédő állatorvos, akitől először segítséget próbáltam kérni, hozta a formáját, "segítségképpen" megadta egy másik állatorvos telefonszámát :((((((((( )
Ha írtok magánban a mokusfalvi@freemail.hu -ra vagy felhívtok délelőtt vagy este fél 9 után a 30-429-2923-as mobilon, akkor tudok még további részleteket a panzióról. Sajnos nekem most egy kicsit vissza kell fognom a telefonálást, mert itthonról már rég nem igazán tudok telefonálni, de tegnap már a munkahelyemen is kicsit kezdtek kicsit görbén nézni rám, annyit telefonálgattam ott a kutyus miatt...
Köszönök szépen mindent!
Üdv. Cat
Előzmény: nextdoor (42)
nextdoor Creative Commons License 2002.09.16 0 0 42
Megírnád, hogy hol van a panzió (csak kb, ha nem akarsz pontos címet, nem baj) mennyibe kerül egy hét?
Olvastam történetét a csaulánynak, és összeszorult a szívem, az első kutyám csau-csau volt, lány, 14 évesen halt meg, nagyon beteg lett...
Most van egy szakállas collie lány és egy skót juhász fiú. A skót juhászt megverve, soványan és betegen találtuk, három éve él velünk, rendkívül érzékeny. A csaut befogadni e kettő mellé nem tudom, de támogatni Benneteket, hozzájárulni hogy jobbra forduljon a sorsa, azt igen.
Előzmény: TopCat (41)
TopCat Creative Commons License 2002.09.16 0 0 41
Szervusztok,
Köszönöm szépen mindenkinek az érdeklődést és a segítő szándékot :))) Már vagyunk néhányan, remélem még többen leszünk!!! Ha a csau sorsát sikerül végre jó irányba fordítanunk, akkor is lesz még szükség segítőkre, hiszen csak az Illatos út teli van megmentésre szoruló ártatlan állatokkal...
A csauval kapcsolatban most a legmegvalósíthatóbbnak az a megoldás tűnik, hogy ideiglenesen kihoznánk őt egy panzióba, oda vihetnénk hozzá orvost is, kozmetikust is, aki akar, ki is járhatna hozzá, ápolgatni, sétáltatni - majd amire a kezdeti nehézségeken túl lenne szegény, akkorra vagy (örök)be-fogadná valaki, vagy nagyobb biztonsággal kivihetnénk őt valamelyik menhelyre esetleg.
Ma délelőtt kimentem terepszemlére egy kutyapanzióba, elég rendes helynek tűnik, egy ismerősöm is panzióztatott már ott egy-két kutyust. Nem lényegtelen szempont, hogy oda akár minden reggel ki tudnék hozzá menni ápolgatni!
"Apró" kis probléma, hogy ha kivisszük, ki kell fizetni két heti díjat és most még csak kb. egy hetire való van meg - úgyhogy várunk még egy-két újabb támogatót!!!
A fuvar úgy tűnik rendben lesz, az állatorvosokat, kozmetikusokat is agitálom ... szerdán jó lenne őt kivinni végre!!!!!!!
Most sajnos rohannom kell dolgozni, de majd akik eddig már jelentkeztek, azokat fölhívom délután!
Üdv.
(T)C
tresk Creative Commons License 2002.09.16 0 0 40
Sikerült gazdát találni a csaunak?
Előzmény: Antisystem (39)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.12 0 0 39
Sziasztok!

Ma benn voltunk párommal, meg TopCat-ékkal az Illatos úton, de a kutyust nem sikerült elhozni. Ugyanis kiderült, bár az általános állapota nem különösebben rossz (mondjuk a bundája alapos mosást/kifésülést/helyenként vágást igényel...), de van egy kiterjedt sebes szőrtüszőatka-fertőzés mindkét fülén, meg gyulladt az egyik szeme. Mi meg nem tudjuk ebben a pillanatban megoldani - idő meg anyagi eszközök híjján - hogy egy most azonnal felépítendő újabb kifutó/kutyaházban elkülöntve tartsuk a meglévő kölyökkutyánktól - macskáinktól, és ezek a dolgok emberre egyáltalán nem, de másik kutyára igencsak veszélyesek.
Szal a probléma úgy módosult, hogy kellene egy olyan hely (udvar, kifutó) ennek az állatnak mondjuk 1 hónapra (amíg teljesen meggyógyul) ahol biztosan nem érintkezik közben más kutyával-macskával. Ha ez valahogy/valahol megoldható, a napi kezelést (inc. gyógyszer) persze szivesen vállaljuk. Viszont tartok tőle, hogy ezek a dolgok a jelenlegi helyén csak rosszabbak lesznek...

Na ennyi, különben Duna-telepi a jószág, 8-10 év körüli, lány, tartózkodó de nem barátságtalan...
Szóval jöhetnek az ötletek garmadával...

ÜdV

Előzmény: TopCat (38)
TopCat Creative Commons License 2002.09.10 0 0 38
Jajj Antisystem, az nagyon jó lenne, ha legalább egy kis időre be tudnátok szegényt fogadni, majdnem elsírtam magam, amikor olvastam, amit írtál! Eledelt most is tudok neki szerezni, kb. októbertől pedig venni is, sőt egy pici kocsink is van, csak most sajnos belevalónk nincs igazán, most nagyon a padlón vagyunk, de remélem már csak egy kis ideig! Ha minden jól megy, remélem kb. novemberben magamhoz tudnám őt venni!
Szomorú, hogy ennyire nehezen találunk neki gazdit, de ha csak rajtam múlna, már nem is adnám oda őt senkinek!
Szegény feje, nagyon megjárta, az összes árvizes kutyának rendeződött a sorsa az Illatos úton, még a yacht klubos kutyákat is visszavitte a hülye gazdájuk, csak ez a szegény csau járt ilyen szerencsétlenül...
Várom a hívásod, délután már nem biztos, hogy rögtön fel tudom venni, de visszahívlak! :)))))
Köszönettel: TC
Előzmény: Antisystem (37)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.10 0 0 37
Kedves Zsuzsa alias TC, pontosan ezt - az ideiglenes befogadást - tervezzük. Csak sajnos nekünk sincs kocsink...tehát annyira nem egyszerű...
Végleg meg nem igen megy, mert nekünk is van kuttyunk is meg maccsaink is - többek között.
Majd hívlak.

ÜdV

Előzmény: TopCat (36)
TopCat Creative Commons License 2002.09.10 0 0 36
Most beszéltem a főorvos úrral az Illatos úton, a csau-csau még ott van, de ezen a héten már mindenképp el kell őt hozni!!!

SÜRGŐSEN KERESÜNK tehát számára akár ideiglenes befogadót, akár végleges jó gazdit, vagy esetleg valakit, aki az ócsai Szent Ferenc Állatotthonba szállításában segítene!

Ha valaki ideiglenesen be tudná fogadni, az is nagy segítség lenne, mert már komolyan azon gondolkodom, hogy ha a nagyon közeli jövőben sikerül végre egy picit nagyobb lakásba költöznünk, ahol biztonságosan elszeparálhatom őt ha egyedül maradnak a cicáimtól, akkor magamhoz veszem :)))

Mivel a főorvos úr ezen a héten egy továbbképzés miatt nem könnyen érhető el, ezért aki bármiben segíteni tudna, kérem keressen engem a 06-30-429-2923-as mobilon!
Köszönettel: Zsuzsa, alias TC

TopCat Creative Commons License 2002.09.07 0 0 35
Kedves Antisystem, nem véletlenül nem írtam telefonszámot - ugyanis jelenleg még szinte lehetetlen az Illatos útra bekerült állatokról telefonon pontos felvilágosítást kapni (próbálunk ezen segíteni, de az nem megy egyik napról a másikra). A csau-csau talán egy kivétel ez alól, mert őérte már annyit könyörögtem Dr. Deli Pál főorvos úrnak, hogy ha őt felhívod a 06-30-350-4693-as mobilon, akkor ő biztos tudja, hogy épp mi van a kutyussal.
Mi múlt héten szerdán voltunk kint utoljára, a bundája szegénynek egyre rosszabb állapotban van, úgyhogy most épp mindenféle kutyakozmetikussal próbálok egyeztetni, hogy mi lenne a legjobb megoldás számára.
Jövő héten már mindenképp el kell őt hozni onnan (ez már az utolsó utáni-utáni-utáni határidő)! Ha más megoldás nem lesz, már azon gondolkodom, hogyan hozhatnám haza az egyetlen pici szobánkba, a három cicám mellé ... hát ez sajnos nem biztos, hogy működőképes megoldás.
Esetleg életmentő céllal még talán kivihetnénk a Szent Ferenc Állatotthonba Ócsára, de ott a sok-sok kutya között nem igazán ideális lenne számára...

Ha bárki bármilyen segítséget tud - akár az örökbefogadással, akár a kozmetikussal, akár az Ócsára szállítással kapcsolatban - hívhattok engem is, a 06-30-429-2923-as mobilon (ha épp dolgozom, lehet, hogy nem tudom azonnal felvenni, de mindenkit visszahívok).

Előre is köszönöm!!!

TC

Előzmény: Antisystem (34)
Antisystem Creative Commons License 2002.09.05 0 0 34
Kellene telefonszám, mert Budafokról előzetes egyeztetés nélkül necces bemenni.

ÜdV

Előzmény: TopCat (33)
TopCat Creative Commons License 2002.09.04 0 0 33
Szegény csau-csau még mindig ott van az Illatos úton, de már nem nagyon tudják tovább tartani... Átteszem az S.O.S. gazdinkat keressük rovatba is!
Előzmény: oncogito (32)
oncogito Creative Commons License 2002.09.02 0 0 32
Van valami fejlemény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!