Keresés

Részletes keresés

Tie Creative Commons License 2002.10.09 0 0 27
Jaja. :)

Egyébként kerekek télleg lesznek rajta. A mostanin is vannak. :)

Előzmény: Törölt nick (26)
Tie Creative Commons License 2002.10.09 0 0 25
Enyimet is viszem majd ide-oda. Tudod, szerelek rá nagy fém kerekeket. :-D
Előzmény: Törölt nick (23)
Tie Creative Commons License 2002.10.08 0 0 22
Egyébiránt két db ilyen házból lesz:
Kobian KOB01
Előzmény: Tie (21)
Tie Creative Commons License 2002.10.08 0 0 21
Igen, így akarom. Az alaplap előtt felül, és alul van/lesz egy egy kb 5*8cm-es lik a lemezen, ahol a kábeleket vezetem át a két részben, de ha akarnám sem tudnám megcsinálni máshogy, hiszen a szerelés szempontjából is jobb, ha az alaplap az eredeti helyén van, azaz a baloldali belső oldalán. Így az egyből ketté is veszi a teret.

Gondolkoztam mindenféle variáción, mint pl. az alaplapot az egész nagy batár jobb oldalára építeni, de akkor nehéz volna a 40centi széles házon keresztül szerelni, cserélni kártyát, stb. A másik oldalra téve ugyanez a helyzet, úgyhogy a fentebb olvasható megoldásnál döntöttem.
Így csak az egyik házat kell majd nagyon átalakítanom, mert a meglévő 3db 5.25-ös hely alá kell vágnom további 3-at. Egyelőre úgy tervezem, hogy ezek alatt, egészen lent lesznek a vinyók, kicsit hátrébb építve, előtte a ház kivágva, ventivel.

A másik házat, amiben a MoBo lesz, csak annyira kell átalakítanom, hogy ki kell belőle vegyem az 5.25-ös, és a 3.5-ös egységek belső fémkeretét, meg az elején alúl kell vágnom egy nagy lukat, hiszen a jelenlegi tervek szerint ott lesz a táp. Itt a fenti 3db 5.25-ös helyeken tátongó lukat pedig űtésre fogom felhasználni. Belemegy egy 12-es venti, elé pedig bronz-szövet, hogy ne porosodjon a gép belül (mint ahogy az összes többi befelé dolgozó venti előtt is szűrő lesz).

Szép meló lesz. Majd az egyik haveromtól kölcsönkérem a digit fényképezőgépét (ezeréves Sony darab, asszem csak 640*480-at tud, és kisfloppyra dolgozik), aztán azzal "dokumentálom" a hardware-barbarizmusomat. :))

Előzmény: belohin (20)
belohin Creative Commons License 2002.10.08 0 0 20
Nyugodtan. Egyébként jobban jársz, ha nem nyitod össze a házakat teljesen, csak annyira, hogy átmenjenek a vinyókábelek. Ha túl nagy lesz a tér, nem lesz elég normál a venti a huzathoz. Inkább külön hűtsd a két házat.
Akár még szabályozni is lehet a ventiket akkor igény szerint. Ha egy térben vannak, össze-vissza fogják csak kevergetni a levegőt.

Előzmény: Tie (19)
Tie Creative Commons License 2002.10.08 0 0 19
Nemsokára megyek el itthonról, de majd írok mailt, mert néhány dologban kéne tanács, ötlet, stb. Életemben nem csináltam még ilyen gépvágás őrületet. Olyannyira nem, hogy míg meg nem vettem a szerszámokat, még nem is fogtam se sarokcsiszolót, se dekopírt. De hát mindenki így kezdte, nem? :)
Előzmény: belohin (17)
Tie Creative Commons License 2002.10.08 0 0 18
Nekem is egy batár nagytornyom van. 5db 5.25ös hely van benne, ez elég is volna. Az a bajom vele, hogy 3.5-ös hely csak 3 van benne, abból is egy a floppy. A maradék kettőben egymáson nem érzi jól magát a két 80G-s Seagate, ventit meg nem tudok beépíteni eléjük. Ezért volna jó egy Chieftec.

Amin viszont a chieftec sem tudna javítani, az az alsó régióban lévő kábelrengeteg. Tele van ventivel a gép, de nem jut el az alsó befújó venti levegője a hátsó kifújóhoz, mert félúton ott van egy csomó kábel. Úgyhogy a két ház egymás mellé lesz építve, az egyikben lesznek csak a CD-k, Rackek, meg HDD-k, széepn megcsinálva, hűtéssel, a másik felében meg az alaplap, és egyebek. A kábeleket szépen el lehet majd rendezni.

Most nekem is úgy van, hogy fent hátul két venti kifelé, elől lent egy befelé, hátul a proci mögött egy kifelé, de felfelé sem tud menni légáramlat, mert ugye ott is rohadt sok kábel van. :-(

Szóval így jutottam az őrült elhatározásra.

Úgy tervezem, hogy a tetejét egybeépítem, egy darab húzott alumínium lemezből lesz, akárcsak az új előlapja (a műanyag helyett). Jól fog mutatni a szép húzott alu. Az oldalát meg lecsiszolom, és felpolírozom. Az is szép lesz. :)
A tápot leveszem föntről, és az alaplap oldaán lesz elől, lent, ott jobban elfér.

Nézegettem Codegen Full Size Server házakat, de a legolcsóbb is 40e nettó volt. Chieftecből meg 230e nettó... Így olcsóbban jövök ki, olyan lesz, amilyenre akarom, és nem utolsó sorban ott van az, amit említettél: A buhera öröme. :))

Egyszer szívesen megnézném a gépedet, nem lehet egyszerű darab. :)

Előzmény: belohin (17)
belohin Creative Commons License 2002.10.08 0 0 17
Ilyet valamikor én is akartam csinálni, csak aztán meghozták az AOPEN HX08-as házat és rájöttem, hogy nem kell. Van ugye öt darab 5,25-ös helyem elöl, plusz hátra még befér három vinyó /külön ventihelyekkel a plusz hűtéshez/, meg a floppy. Alul van helye még egy ventinek, 300-as a táp. Volt idő, amikor a vízhűtés is benne volt, 3 literes tartállyal. :)

Igaz az is, hogy 38+fa volt a ház beugrója és valami horganyzott acélváza van, így meg üresen is tizenvalahány kiló.

Egyszerűen már nincs mit beletennem. Már van benne két rack, egy dvd, egy cd r/w, sőt az egyik helyre építettem be a vízhőfokjelző és a ventiszabályzó elektronikáját, szép világító analóg műszerrel, meg potikkal. Hátul megy be a négy víztcső /kétkörös a hűtés, két szivattyúval, mert fő a biztonság ;)/, van fent két kiszívó venti, lent egy nagy húsz centis szerverhűtő, sőt a chipset fölé is beraktam egy öt centiset, ami közben a memóriákat is levegőzteti. Az egész légáramlás úgy lett kialakítva, hogy egy része a tápon át megy ki, egy része a rack-eken /hideg vinyókat szeretek/, egy része meg fönt, hátul.

Persze, ahogy tudjuk, ennek jó része teljesen felesleges, de jól szórakoztam, miközben megcsináltam. Asszem te is jól fogsz. Ezt fílinget egy almakukac sosem érezheti. :)))

Előzmény: Tie (16)
Tie Creative Commons License 2002.10.08 0 0 16
Hogy mivel? 2db 80Gs, meg 1db 20Gs vinyó, két MobilRack, egy DVD, egy CD-RW, meg egy rakás ventillátor, meg kábel.
800megás G4-et, ami ugyebár RISC proci, messze nem kell annyira hűteni, mint a 2000+ XP procit, ami 1666-on megy. Ha jól emlékszem, csak a proci felvesz valami 80 Wattot...
Előzmény: Törölt nick (15)
Tie Creative Commons License 2002.10.07 0 0 14
Belekezdtem életem eddígi legnagyobb PC-buherájába. Kinőttem a nagytornyot is, úgyhogy vettem két db. midi házat. Össze lesz gyógyítva szépen egymás mellé, mint egy nagy böszme szerverház. Durva lesz a cucc, ha meglesz. :)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.17 0 0 13
tie, ment neked egy mail

on
a maci meg ezentúl az összes asztali vasát duálprocisan hozza ki.
:) nagy lukak az elején... meggyôzô.

Tie Creative Commons License 2002.08.17 0 0 12
Haszánlj Norton Disc Doctort (úgy általában véve Norton SystemWorks-öt), a NAV-ot meg naponta frissítsd - ha a neten vagy, elméletileg frissíti önmagát. Ja, és állítsd be a NAV-ban a kimenő-bejövő email-szűrést is.
Előzmény: Törölt nick (11)
Tie Creative Commons License 2002.08.16 0 0 9
Kezdi a kórság. Mondtam, hogy én se tudom igazán, mi az a vxd. Elképzelésem van róla, de aztán annyi.
Előzmény: zsoltn (8)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.16 0 0 8
jajjajj, a távirányyításos bitreszelés az bajos szok lenni. elveszítjük quicket ha elkezditek. :)
Előzmény: Tie (7)
Tie Creative Commons License 2002.08.16 0 0 7
A .vxd fileok ún. Virtuális Eszközillesztők.

Hogy az valójában micsoda, azt ne kérdezd, fogalmam sincs. Win2k-nál, és XP-nél (ezeknél biztosan) a mappa beállításainál van egy olyan, hogy filetípusok. Itt meg tudod vizsgálni az össze a rendszered által jelenleg ismert filetípust, valamint hogy azok milyen programokhoz vannak hozzárendelve. Érdemes nézelődni benne, és egy-két dolgot még át is érdemes állítani.

Előzmény: Törölt nick (2)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.16 0 0 5
öregszik a windózod. és kezd meghitt lenni a kapcsolatotok. szeret téged. :)
Előzmény: Törölt nick (4)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.16 0 0 3
:)))) ezek a beépítettt unaloműzôk a vindózba. nem nagy a jelenntésüük, de grafomán user stephen king féle könyvet írhatna csak a windows hibaüzeneteibôl.
Előzmény: Törölt nick (2)
zsoltn Creative Commons License 2002.08.16 0 0 1
honnan a pébôl tôccsek le filmeket?
Előzmény: Tie (0)
Tie Creative Commons License 2002.08.16 0 0 0
Most épp örülök a fejemnek, meg az új EPOX alaplapnak.

Végre meg tudtam oldani, hogy minden vinyó működjön. Igaz nem úgy, ahogy eredetileg akartam, mert a két 20gigást (Quantum + Maxtor) sehogy sem akarta felismerni egyszerre a RAID, így hát az egyiket a RAID-re tettem, a másikat meg Sec. Slavenek az alap IDE-re. A lényeg, hogy most a win látja mindet, nekem meg így van 80giga vinyóm. :))

zsoltn Creative Commons License 2002.08.16 0 0 topiknyitó
bekakált a windóz? leszakadt a proci? poros a vinyó?
tessék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!