Keresés

Részletes keresés

wendriner úr Creative Commons License 2002.08.30 0 0 97
nem Makoveczrol volt szo, hanem a nekrologrol. ir ilyet egy normalis lelkivilagu ember? lehozza ezt egy hasonlo mentalis tulajdonsagu foszerkeszto?
Előzmény: Probatbicol (96)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 96
Egyébként akkor én meg azt mondom, hogy szegény Balogh belehalt Makovecz telefonzaklatásaiba. Erre varrj gombot!
Előzmény: wendriner úr (94)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 95
Aha. Esetleg Balogh mondhatta volna, amit Görgey: tévedtem, és visszavonhatta volna döntését, ahelyett, hogy "belehal" a bírálatokba.

Makovecz pedig elmehet a francba a szarkeveréseivel.

Előzmény: wendriner úr (94)
wendriner úr Creative Commons License 2002.08.30 0 0 94
(27)
Előzmény: Probatbicol (91)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 93
Na csak azért.
Előzmény: gárfild (92)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 92
Csak vicceltem:-))
Előzmény: Probatbicol (90)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 91
Szégyen talán, de nem olvasok Balogh-nekrológokat.
Előzmény: wendriner úr (88)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 90
Ne ijesztgess. Mellesleg olyan mélyre még te sem süllyedhetsz.
Előzmény: gárfild (89)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 89
persze,egyszerű képlet:aki másképp gondolkozik mint én az hülye.Azt hiszem a Szidjuk együtt juszt Lászlót topic új hozzászólóval gyarapodik,ha így folytatod...:-)
Előzmény: Probatbicol (87)
wendriner úr Creative Commons License 2002.08.30 0 0 88
volna velemenyed a nekrologrol?
Előzmény: Probatbicol (87)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 87
Ugye, nem melengetsz olyan illúziókat, hogy az egyik topikban hülye vagy, a másikban nem. Ebben elég következetesnek látszol.
Előzmény: gárfild (86)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 86
Na,ezért kell ellenőrizni.Mellesleg a Kerényis topicba válaszoltam a lehülyézésre,arra is reagálhatnál.
Előzmény: Probatbicol (85)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 85
Tőlem akár ki is találhattad.
Előzmény: gárfild (84)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 84
Én tudom hogy ott van leirva mért néznék utána.Akkoriban nagyon felháboritott.Csak azért emlitem hogy te is lásd,ellenőrizd ,nem én találtam ki.
Előzmény: Probatbicol (83)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 83
Nézz utána te, nem én állítottam.
Előzmény: gárfild (82)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 82
2-szer is.Egyikszer Farkasházy célzott rá majd az egyik fiatal humorista -nem emlékszem a nevére-mondta nyiltan abban a rovatban amelyikben humoristák kommentálnak hireket.Könyvtárban utána nézhetsz,vmelyik április végivagy május eleji szám volt.
Előzmény: Probatbicol (81)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 81
Ilyet írt a Hócipő? Nem hiszem. De ha igen, akkor hülye az is. Hofi nem is látta a beszédet, bokszmeccset nézett egy német adón, és éjszaka meghalt.

Balogh se emiatt halt meg, idős ember volt. Minden ilyen kombináció aljasság és eszementség.

Előzmény: gárfild (80)
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 80
A Magyar Nemzet szerint is.Makovecz irt erról egy szép cikket.Mért szerinted nem viseli meg egy 90 éves tudós szervezetét ilyesmi?A hócipő meg azt irta áprilisban hogy Hofi az Orbán testnevelési egyetemen elhangzott beszédétől kapott szivrohamot.Az más?
Előzmény: Probatbicol (79)
Probatbicol Creative Commons License 2002.08.30 0 0 79
Az aljas bencsikrata szerint a baloldali sajtó ölte meg, a fiát ért vádakkal. Szemérmetlenek.
gárfild Creative Commons License 2002.08.30 0 0 78
Most olvastam Palugyai ocsmány nekrológját.Érdekes,az 56-os forradalom idején sötét szerepet vállaló Kalmár Györgyről milyen megható nekrológot írtak a Népszabi ugyanabban a számában.Van egy mondás:halottról jót vagy semmit.Ezt Palugyai nerm ismeri?Az a kitétel pedig hogy szomoru hogy Balogh olyanok társaságában forgolódott akik a szellemi környezetszenyezésben jeleskedtek minden jobboldali számára sértő,nemcsak a halott emlékének.
Előzmény: Stregovác (71)
ef_ Creative Commons License 2002.08.26 0 0 77
Isten nyugosztalja!
Remek tudós és nagyszerű ember volt!
strongdong Creative Commons License 2002.08.26 0 0 76
Kedves Tubi,

köszönöm, hogy géptávoli hetem alatt feltetted ezt a RIP-topikot.

(Nagy)atyai barátomat gyászolom Balogh professzor úrban, sok közös kaland és munka után. Hálát adok a Gondviselésnek, hogy Tanár Úr halála gyorsan és szenvedéstől mentesen következett be.

János bácsi, ha eljön az ideje, odafenn újra beszélgetünk. A nálam maradt könyveidet visszadom, a bicskát megtarthatod. Isten nyugosztaljon.

Fuxi

Előzmény: Tub (-)
zsele4 Creative Commons License 2002.08.26 0 0 75
Sajnálatosnak tartom,hogy tudományos munkájának fia általi folytatásához,szerintem is méltatlan úton kellett pénzt szereznie.Az általa gyűjtött talajminták igencsak jól jönnek majd akkor,amikor azok a természetes környezetükből eltünve,máshol nem lesznek fellelhetőek,de a növénytermesztés genetikai vagy egyéb formájú megújításához/pl.talaj javítás/ nélkülözhetetlen lesz az a hazainál ezerszer sokszínübb,még az ember által nem befolyásolt fauna,amelyben a baktérium fajták máshol fel nem lelhető példányai Magyarország számára a genetikai növény manipulációkban /pl.kukorica/ az eddigi élmezőnyben való maradást is segíthetik.
Ez csúcstechnológia,és nem a pénz,hanem a tudás és a gyors helyzetfelismerés hozza a sikert.De pont emiatt ebben is vannak rosszindulatuak,akik vagy az alkotó nagy őtlet hiánya,vagy ellenérdekelt üzleti körökhöz tartozás miatt,érthetően nem akarják a sikert sikernek láttatni.
Részvétem.
unnamed Creative Commons License 2002.08.26 0 0 74
Én makogi nyílt levelére reagálva két dolgot írtam egy eltűnt hozzászólásban:

- szegény makogi már elsiratta volt hortit is, akinek - mint tőle tudjuk - mindkét fiát legyilkolták a németek;
- ha a 168 Óra cikke volt a halál oka, akkor bűnrészes Nemeskürty professzor is, ugyanis az ominózus cikkben szégyenletesnek nevezte BJ ösztöndíj-ügyét (a cikk fent van a neten, a 24. szám tartalomjegyzékéből elérhető, az eltűnt hozzászólásban volt link is, de most nincs időm újra előkeresni).

verz Creative Commons License 2002.08.26 0 0 73
Az a baj, h BJ bizony elég sok kollégájának tevékenyen ártott is (lásd pl. az általam említett Loksa professzor úr). Ezt meg lehet bocsátani (jó keresztény módjára), de elfelejteni nehéz. Palugyaival kapcsolatban akkor értenék veled maradéktalanul egyet, ha ezt a "nekrológot" a sírnál olvasta volna fel. Igazad van, így sem vall túl jó ízlésre a cikk (lehet, h személyes sértettség is motiválta...), de BJ azért nem volt olyan jelentős tudós és ember, akiről később túl sok szót fog ejteni a nyilvánosság, így a P féle nekrológ "elhalasztásának" nem lett volna sok értelme. Egyébként a példádban szereplőket (Kádárt, Hofit) haláluk után elég sokan gyalázták - okkal, ok nélkül - Jancsó még él, de így is megkapja a magáét...

Nekem (és valszeg Palugyainak sem) egyébként nem a kommunista múltja, még csak nem is a polgári pálfordulása csípi a szemem, hanem azok a szövegek, h "milyen nagy ember volt, mennyire megérdemelte a Corvin-láncot stb. Ez egyszerűen nem igaz.

Ha csak simán azt írták volna egy jeles tudóst és kitűnő ismeretterjesztőt veszítettünk el, teljes mértékben egyet értettem volna a hozzászólókkal. Én is borzasztóan élveztem előadásait. Maradjunk annyiban, h nyugodjék békében, az Úr majd megbocsát neki, "hisz az a mestersége"!

Előzmény: Stregovác (71)
Stregovác Creative Commons License 2002.08.26 0 0 72
Tényleg, most, hogy visszagondolok: hová lett a Rézeleje és a köztem zajlott szóváltás? Gyuribácsi, vazze, -- nem gondulod komojan, hogy ez "egyfajtamegoldás"?

Stregovác
HiányÜgyi (and Consulting) Kft.

Stregovác Creative Commons License 2002.08.26 0 0 71
Kedves verz,

1. Ha Palugyainak nem volt gyomra “emelkedettebb” nekrológot írni, akkor, hagynia kellett volna a dolgot másra, erről eléggé meg vagyok győződve. Ha én nem akarok (bírok) méltatni vagy elméltatni valakit (kerülök néha ilyen helyzetekbe), akkor igyekszem udvariasan, elegánsan (és/vagy trükkösen), kitérni a felkérés elől, nem hogy még magam vállalkozzam, ajánlkozzam rá,

2. ugyanis a mi kultúránkban nem szokás pl. az elhunyt apáról a sír szélén azt ordibálni, hogy a rohadék, mocsok, szemét barma élete utolsó hónapjaiban még a tejre, kenyérre valót is elitta a gyerekei elől (pedig van ilyen, sok), az elhunyt anyáról azt, hogy két éve félrekefélt a család barátjával (ilyen is van, nem egy), mert akkor is apa/anya/ember volt, akinek a távozása általában az éhen hagyott gyereket és a megcsalt férjet is megrendíti, -- ha nem muszáj, nem részletezem, hogy miért. Friss sírt errefelé nem köpünk-hugyozunk-sz@runk le, nem rugdaljuk le róla a göröngyöt meg a koszorút, legföljebb gyorsabban távozunk a temetésről; nem rendezünk nagyszabású tort, rövidebb ideig hordjuk a gyászt, s nem zokogunk fel nyakra-főre, miszerint “istenem, milyen jó ember volt”. (N.B. Kádár temetésén se volt botrány, pedig – ezzel a logikával – lehetett volna: nagy-nagy-nagy, igen nagy. De nem volt. Természetesen. Ne is legyen. Mert ne menjünk ki a temetésre. Mert inkább dúdoljuk el csöndben: “meghalt a cselszövő…”. Mert inkább bontsunk baráti körben pezsgőt. Ámperszeazért nehogy véletlenül bárki összevesse Kádárt Balogh Jánossal!! -- Kár is volt a példáért.)

3. S rövidebb-hosszabb idő múltával már csöndesen olyanokat is mondunk az elhunytról, hogy “sokat bántott bennünket”, “megkeserítette az életünket”, “nem volt jó ember” stb., de az ilyen közléseket akkor is inkább az “Isten nyugosztalja a boldogtalant”, mint az “ott rohadjon meg, ahol van” közlés követi. Kivéve persze, ha az ember palugyai.

4. Vagyis Palugyai (palugyai) -- ha az egyébként állítólag annyira becsült tanárának halálhíre öklendezést váltott is ki belőle – várhatott volna egy picinykét, amíg a distancia megengedi neki, hogy bíráló hangú visszaemlékezés okán -- amire bőven, bármikor találhatott volna apropót -- tollat ragadjon. (Illem, jóízlés, intelligencia, ilyesmik veendők alapul.)

5. “szerintem a tudományos vagy művészeti teljesítmény (…), ill. a halál sem ment fel senkit az emberi gyengeségei, jellemhibái miatti felelősség alól!” -- írod.
Egyetértek.
De hozzáteszem, hogy senkinek az utálata sem menti fel az írástudót (?) a józanság, a mértéktartás parancsa, a műfajok szabályai, a jóízlés minimális kötelmei alól.

Ugyanis ez volt (van) a bajom a palugyaival, ill. a “nekrológjával”. S innen nézve qrvára nem érdekel, hogy ki (melyikünk) ismerte jobban Balogh Jánost személyesen. (Vö. “ismerethiány”.) Mert a dolog az ő apropóján általában szól valamiről.

Amit meg arról írsz, hogy B.J. “a Kádár-rendszer kegyeltje is volt”, tessék másoknál is referenciákat keresni, lehet találni, könnyen. (Ezen az alapon ezt Jancsónak ugyanúgy oda lehet nyomni, mint Hofinak, csak hogy fölhördülésre ingereljek néhányakat, csak tessék, tessék.)

Hogy palugyai mit tett és mit nem a magyar tudósok népszerűsítéséért, az engem a fenti összefüggésben teljesen hidegen hagy. Ha valaki szándékosan mások orra alá fingik, mérhetetlenül hangosan és büdösen, de egyébként olyan rózsákat nevel, amiknek a világ a csodájára jár: két különböző dolog. Akkor nézem (szagolom) csak külön az egyiket, ha nincs “szerencsém” a másikhoz. Most akár mind a kettőt – a kedvedért -- ide vehetem, de az egyiktől akkor is undorodom, ha a másik éppen – magában – gyönyörködtetni is tudna.

A halott Balogh János – akaratától függetlenül -- még sokáig fogja minősíteni a még élő palugyait. Aki alkotott egy szabályt, miszerint: bele szabad rúgni a sírba. Bizony, meg is érdemelné. Én ugyan nem fogom tenni, de a tanítványaiért, akiket ő tanít szokásra, senki nem állhat jót. Bízzunk abban, hogy nincs tanítványa, vagy ha van, nem követi őt. Ebből is kiderül, hogy mi jót akarunk palugyainak..., már ami a jövőt illeti.

Stregovác
FingÉsRózsaÜgyi (and Consulting) Rt.

Egyébként, tényleg: hová tűnt néhány hozzászólás?

Előzmény: verz (68)
verz Creative Commons License 2002.08.25 0 0 70
Köszönöm a minősítést! :) Általában nem szoktam ilyenekre reagálni, de én sem írtam BJ-ről, h egy mocsok, opportunista állat volt, hanem saját tapasztalataimat megosztva próbáltam árnyaltabb képet festeni róla, ami bizony nem mindig az "emelkedett" kutatóé... Persze lehet homokba dugni a fejet, és "szemétnek, féregnek stb." nevezni azokat, akiknek - megalapozottan - más véleményük van a "polgárok" által bearanyozott személyekről, de ez még a tényeken nem sokat változtat.

Azt egyébként változatlanul nem vitatom, h BJ nagy tudású, kitűnő előadói készségekkel megáldott ember volt, ami rám is nagy hatással volt!

Előzmény: bihari-frauholle (69)
bihari-frauholle Creative Commons License 2002.08.25 0 0 69

szemét
Előzmény: verz (68)
verz Creative Commons License 2002.08.25 0 0 68
Eltünt egy csomó hozzászólás, az enyém is!

Kedves Stregovác, Ismerethiányban Szenvedő (and Consulting) Kft.)!

Palugyainak (meg nekem) az az "előnyöm" veled szemben, h régóta ismertük Balogh Jánost, aki - nem kell szépítgetni - a Kádár-rendszer kegyeltje (is) volt (lásd 25. hozzászólásomat)! A rendszerváltás után - sok más emberhez hasonlóan - sikeresen fordította köpönyegét, így a "polgári" rendszernél is bevágódott :( Halottakról vagy jót, vagy semmit, de szerintem a tudományos vagy művészeti teljesítmény (lásd Makovecz), ill. a halál sem ment fel senkit az emberi gyengeségei, jellemhibái miatti felelősség alól!

Ja, és - mielőtt kombinálni kezdenél - nem vagyok azonos Palugyaival, bár elég jól ismerem őt is, hidd el, elég sokat tett a magyar tudósok népszerűsítéséért! Úgy látszik gerincesebb BJ-nél, és nem volt gyomra "emelkedettebb" nekrológot írni!

Előzmény: Stregovác (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!