Keresés

Részletes keresés

HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.13 0 0 3
nem nyel le.
mi fizetjük.

azt a faszit meg szájba kéne rúgni...

Előzmény: netizen (2)
netizen Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2
Sajnos ugyes jogi praktikakkal sikerult 400 milat kihuznia az "uvegzsebbol" :) Ha azondod hogy a Multimedia Kft lenyel egy 200 millios rendezveny mellet egy 400 milas pluszkoltseget, akkor aszondom;: igen naiv vagy :)
Előzmény: HERTAY MIKSA (1)
HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.13 0 0 1
nincs kedvem linkelni:
http://index.hu/politika/belfold/tuzijatek081/

saját lábammal rúgnám szájba ezt a faszit...

HERTAY MIKSA Creative Commons License 2002.08.13 0 0 0
én rendelnék pluszba még öt-tíz rakétát (nem tudom, hogy milyen árban vannak), amiket belelőnék a teraszba :P

lehet, hogy olcsóbb lenne, mint a sok kőművest megfizetni :D

Előzmény: netizen (-)
netizen Creative Commons License 2002.08.13 0 0 topiknyitó
Az index irja: Tűzijáték rendőri segítséggel?
A Citadella 4-U Kft. 20 milliót követel az államtól

Bogád Zoltán
2002. augusztus 12., hétfő 18:53

A rendőrség segítségét kérheti az idei augusztus 20-ai tűzijáték szervezője, a rakéták kilövésére szolgáló Citadella üzemeltetője ugyanis húszmillió forintot kérne tőle. Indoklása szerint ugyanis a tűzijáték károkat okozhat az egyébként engedély nélkül felépített teraszban. A vállalkozó nemrégiben jelezte: őrző-védőkkel akadályozhatja meg a tűzszerészek munkáját, amennyiben a tűzijáték szervezője nem fizet.

A Citadelláról lövik ki az idei tűzijáték rákétáit. Az égi parádét évtizedekig innen indították, ezt a hagyományt az Orbán-kormány szüntette meg még 2000-ben, azóta a Dunán álló uszályok szolgáltak rakétakilövőként. Idén a Citadella vagyonkezelője, a Citadella 4-U Kft. húszmillió forintot szeretne kapni a magyar államtól azért, hogy a tűzijáték a Gellérthegy területén megszervezhető legyen - tudatta a Miniszterelnöki Hivatal Közpénzügyi Államtitkársága.

Károk keletkezhetnek az engedély nélkül épített teraszban

A vállalkozás azzal indokolja igényét, hogy az égi parádé károkat okozhat a Citadella Teraszban, amit egyébként hatósági engedélyek nélkül épített a cég, és amelyet a megadott időpontra nem bontattatott le. A vállalkozás vezetői az Index információi szerint jelezték a tűzijáték szervezőinek, hogy amennyiben nem fizetik ki a kért összeget, őrző-védőkkel akadályozhatják meg a tűzszerészek munkáját.

Az ügy érdekessége, hogy éppen a szóban forgó cég szállodáját bérelték ki a látványosság főhadiszállásának, így a Citadella 4-U Kft., a húszmillió nélkül is tetemes bevételekre számíthat. Az Index információi szerint nem kizárt, hogy a rakétákat rendőri segédlettel lövik ki a Citadelláról.

A cég cáfol

Megkeresésünkre a Citadella 4-U Kft. arról tájékoztatott, hogy a Citadella műemlék-együttes területét ingyen bocsátják a Miniszterelnöki Hivatal rendelkezésére.

Információink szerint a Citadella 4-U Kft. tavaly is 2 millió forintot kért és kapott az Országimázs Központtól azért, hogy a tűzijáték utáni takarítást a Citadella környékén elvégezze.

Kivizsgálják az esetet

A szocialista Keller László vezette közpénzügyi államtitkárság megkezdte az ügy kivizsgálását. Az államtitkárság bekérette a szerződéseket a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóságtól, illetve felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. A részletekről ígéretük szerint kedden ad ki állásfoglalást a kormányzati kommunikáció.
Tudom hogy nem lenne belolem jo jogasz de azert megall a jozan esz.
Van egy putri, amit engedely nelkul epitettek kozteruleten, raadasul bontasi hatarozat is megvan hozza. Nos akkor hogy a rakba fordulha elo az, hogy esetleges rongalodasert ez a cegecske 20 milat akar? Szerintem a putriara hullo raketakat ugy kellene felfognia, mint a bontasi hatarozat vegrehajtasanak a kezdetet.
Hogy a sinenb*szottk*rvaeletbe lehetseges az, hogy valaki, aki engedely nelkul epitkezik, jogot formal valamire amihez nincs joha? Hogy lehet az, hogy ilyen fasza csavok siman meg meg is zsarolhatjak a kormanyt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!