Ha Csehák és MP csak gennyes díszlet volt kádárék színházában, akkor mitől is szakemberek ők? Miért is kapták a fizujukat? A seggnyalásért??
Jaaaaaa..... így tényleg jobban hangzik.
Ügyesek vagytok, jól kimosdattátok megyót!
"Arról, hogy m ire költötték a pénzt, sajna nem hiszem , hogy a PM és a Nemzeti Bank döntött, hanem sokkal inkább a Politikai bizottság és egyszemélyben Kádár János."
Erre reflektáltam én, hogy:
"Nosza, kérdezzük meg a Csehákot, hogyis volt ez! "
Te pedig:
"a PB nem volt egyenló Kádárral, főlkeg nem az utolsó 5-10 évben. Kár hogy a történelem nem tartozik a szakterületedhez:) "
- Nem tehetek arról, hogy magyarországon a forint a törvényes fizetőeszköz.
- Ahogy már jeleztem többször is - amatőr statusom kinyilvánítása mellett - hogy önmagában az adósságállományt nagyságát nem érzem elégségesnek az összehasonlításhoz. Se dollárban, se tugrikban, se forintban. Fontosabbnak tartom, hogy ezeket milyen kamatra vettük fel és ebből kifolyólag az éves költségvetést mennyi kamat fizetési kötelezettség terhelte - terheli.
A 3.60-as kenyeret milliók ették, köztük én is, tán szüleid is. Biztosan megéheztek minden nap.
Ha az adósságállományt szeretnéd összehasonlítani, akkor azt máskor mondjuk dollárban tedd meg, ne a "kemény" magyar forintban, mert az igen csalóka eredményeket hozhat - lásd, anno 3,60-as kenyér.
a PB nem volt egyenló Kádárral, főlkeg nem az utolsó 5-10 évben. Kár hogy a történelem nem tartozik a szakterületedhez:) Bizony Kádár a legszorosabb pár embereével együtt döntött mindenről a PB és a többi díszfórumocska a csak díszlet volt mindig is!!! És ezek a díszlet munkások lelkesen asszisztéáltal Kádárnak és körének, nyaltak, és tömtek (mármint a zsebüket) köztük MP is:) De milyen undorítóan!!
Google kereső, írd be az államadósság szót. Sok találatod lesz, de kevésből jön ki adat. Az Államadósságkezelő Központ honlapján nem találtam visszanéző információt. Jártam az mnb.hu-n is, de nekem nem sikerült ott visszamenő adatokat találni. BISMARCK látszik ügyesebb volt, grat neki, bár a nagyságrendi különbséget nem hiszem.
ami szerintem nem igaz, a dollármilliók táskában történő cipelése. Nézd, elhinni nem kell. Lehet teljes életet élni abban a hitben, hogy a Föld lapos, és a gyereket meg a gólya hozza.
De ha utánajársz a Szovjetunió megszállt országokkal kapcsolatos szokásainak, akkor megtudod, hogy ez hogyan is történt (A kommunizmus fekete könyve-ben és a Mitrohin archívumban is olvashatsz róla, most fejből nem tudom felidézni azt a számtalan, főleg 93-94 táján megjelent visszaemlékezést, ami különböző heti és havilapokban jelent meg):
Minden megszállt ország adót fizetett a Szunak, amely összeg a világforradalmat volt hivatva pénzelni. Ugyanis a Szu-nak igen nagy problémája volt a valutához jutás. A bevitt valuta egy részét - jó bolsevik szokás szerint - lenyúlták, más részét továbbították pl. az USA, Olaszország, Franciaország és Svédország kommunista pártjainak. Ezen társaságok havonta megkapták komoly apanázsukat a nagy testvértől.
Amit Te meg én fizettünk, és gyermekeink is fogják fizetni. Ezenkívül ebből a valutából fizettek közvetlenül egy csomó embert, cikkekért, operatív tevékenységért.
Minden ország úgy teremtett valutát, amivel lerótta Szu felé adóját, ahogy tudott. A "magyarok" kölcsönöket vettek föl.
Egyébként Horn Gyula is bonyolított ilyen fuvarokat, de mire felelőségrevonásilag észbe kaptak, addigra elévült a dolog. Na és?
(Természetesen nevezhet bárki hazugnak, az egészet koholmánynak - a tények attól tények maradnak.)
pontosan errőlk van sz! És ha merészel vki erről beszélni akkor ráfogják, hogy "kommunistáz". Mintha a tolvajok és gyilkosok megbüntetése , politikai süllyesztőbe jutattása vmi rossz cselekedet lenne!
Természetesen az MNB-ben dolgozott hosszú évekig, sajnálatos hogy ezekből számodra csak az maradt meg ami szerintem nem igaz, a dollármilliók táskában történő cipelése. Tehát én úgy tudom, hogy nem igaz hogy táskában dollármilliókat vittek volna ki a SZU-ba. Az állampolgárságát illetően biztosan igazad van, erről nekem nincsenek információim. Mindenesetre Torgyán kedvenc barátjáról, Simon Lászlóról hallottam hasonlót, őt azért nem lehetett felelőségre vonni, mert nem adták ki.
Nem volt Fekete vezető beosztásban az MNB-nél a rendszerváltás előtt?
Nem vittek ki a SzU-ba táskában pénzt?
Fekete nem izraeli állampolgár?
Nem Izraelben töltötte a 90-94-ig terjedő időszakot?
Nem kérte a magyar állam a kiadatását és ezt Izrael nem tagadta meg?